Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
kizlar en zoruma giden seyde gecen noroloiye gittik normal okula gidemez diyince cok bozuldum agladim hem iyilesme var daha da duser diyo hemde normal okula gidemez diyor ona cok uzuldum oyle olurmuki yavrum normal okula gidemiycekmi yani
kizlar en zoruma giden seyde gecen noroloiye gittik normal okula gidemez diyince cok bozuldum agladim hem iyilesme var daha da duser diyo hemde normal okula gidemez diyor ona cok uzuldum oyle olurmuki yavrum normal okula gidemiycekmi yani
Cnm senin Çocugun nasildi neden normal okula gidemezmis ki cok üzüldüm
ya benim cocugumun fiziksel hicbirseyi yok cok sukur hemen hemen herseye akli eriyo kardesinin yaptigini elinden geldigince yapiyo kendi icecegini alir cayini alir kendisi icer bana ev supurgesini acar kapatir supurr montunu tanir gezmeyi bilir ayakkabisini giymeye calisir nebuilim yani ben yavrumda agir birsey goremiyorum yani gorunene koy kilavuz istemiyor ama sadece daha konusamiyor benim kzizim orta derece otizm olabilir dedi ama ben onuda gormuyorum daha hafiftir benim kizim diyorum turk dr lari acilamam yapiyor bu konuda ama bunlar herseyi kestirip atiyor
bu gibi rahatsizligi olan butun cocuklar gidemez normal okula diyor ve her durumda olanlar diyor siz beni ayduinlatin ltfen arkadaslarim ltfen
Senin kizin ne kadar cnm ben de kres dusunuyorum ama oglum 20 aylik nssil yapicam bilmiyorum
Bende oglum 20 aylikken basladik krese ilk etapta cok agladi ama su qn alisti
ay isigi .!.:
ya benim cocugumun fiziksel hicbirseyi yok cok sukur hemen hemen herseye akli eriyo kardesinin yaptigini elinden geldigince yapiyo kendi icecegini alir cayini alir kendisi icer bana ev supurgesini acar kapatir supurr montunu tanir gezmeyi bilir ayakkabisini giymeye calisir nebuilim yani ben yavrumda agir birsey goremiyorum yani gorunene koy kilavuz istemiyor ama sadece daha konusamiyor benim kzizim orta derece otizm olabilir dedi ama ben onuda gormuyorum daha hafiftir benim kizim diyorum turk dr lari acilamam yapiyor bu konuda ama bunlar herseyi kestirip atiyor
bu gibi rahatsizligi olan butun cocuklar gidemez normal okula diyor ve her durumda olanlar diyor siz beni ayduinlatin ltfen arkadaslarim ltfen
Turkiyede otizmli olupta normal okulq giden cok ogrenci var ve bunlara kaynastirma ogrencisi deniyor cok agir olan vakkalar onlar ocev yada altsinif denen bolumlere gidiyor
bunlar boyle cok ilgililer ama cokta katilar bakalim nolucak insallah yavrum acilirda herkesi sasirtir diye dua ediyorum,sagol canim aydinlattigin icin
bunlar boyle cok ilgililer ama cokta katilar bakalim nolucak insallah yavrum acilirda herkesi sasirtir diye dua ediyorum,sagol canim aydinlattigin icin
Cok daha iyi duruma gelebilirsiniz cunku yurt disinda ki egitimlerin cok daha iyi oldugunu soyluyorlar tek sorun ordaki ogrenmeniz lazim bence
insallah canim hepimizin yavrusu en iyi duruma gelsin insallah temennim budur
burdaki gozetim ve rahabilitasyon merkezi bize cocugunuz konusma otizmi olabilir dedi trkiyede boyle birsey varmi bilmiyorum ama bizimde ilk duydugumuzda sasirdigimiz bu ne dedigimiz cunki boyle birsey yeni konulmus bir seymis onuda hala cozemedik daha benim kizim 6 7 aydan sonra teshis alicak ve o arada egitim ve gozetliycekler ondan sonrada ne gerekiyorsa bizi yonlendirceklermis bakalim yolumuz ne olucak
kizlar bu arada yarin ayri bir sehirde turk pisikolkla gorusmemiz var bakalim o ne diycek
[QUOTE="ay isigi, post: hirde turk pisikolkla gorusmemiz var bakalim o ne diycek[/QUOTE]
Insallah gyzel haberler alirsiniz bnm cok konusma otizmi hakkinda bilgim yok ama burada yazilanlarin hepsini okudum ama oyle bisi gormedim ama eğitim ile çok yol alanlar gordum
kizlar bugun pisikologa gittik oda sdusuk sevuiyede olabilir dedi..
kizlar bugun pisikologa gittik oda sdusuk sevuiyede olabilir dedi..
Burda doktorlardan sonra bide gwlisim uzmanlari bakiyor neler bilip nelee bilmedihine bakiliuor sizin ordan yokmu bu tur seyler neye gore bu karari veriyorlar
pardon anlamadim gwlisim uzmanlari ne oluyor onlardami drlar acarmisin iraz anlamadim
[QUOTE="ay isigi, post: 39233688, member: 2sim uzmanlari ne oluyor onlardami drlar acarmisin iraz anlamadim[/QUOTE]
Psikiyatri bakktiktan sonra gelisim uzmanina gonderiyor oda bazi testler yapiyor mesela ben gittigim zaman yasinin duzeyinde sorular sordu cocuga bu gibi mesala elma nerde agzin nerde araba nerde bebege mama yedirmesini sacini taramasini istedi bazi bultaklari takmasini istedi goz temasini takip etti isaret parmagini kullanip kullanmadigini kapiyi ac kapat gibi komutlar ismine seslendi bunun gibi seyler
anladim canim suan oyle biryerde takip ediliyor hemde oyle seylerine bakiyolar hem egitim ne yapip yapmadigina bakiyolar hemde gozetliyolar 6 ay sonunda tam somnucu vericeklermis bakalim rabbim beterini vermesin allahima sigindim
kizlar otizm olan cocuklar buyudukce sinirli oluyorlarmis kafalarini carpiyolamis vuruyolarmis agresigf oluyolarmis boyle birsey varmi buyudukce daha iyi olacaklarina kotumu oluyolar yani kafama taktim rabbim imtihanimizi kolay gecirsin insallahh tecrubeli arkadaslardan Bilgi istiyorum
Arkadaşlar ardimm.gaps kitabina gore diyet yapiyorum.inek sutu yasak, marketten keçi sütü aliyordum
Kitabi okufukca o hep zararliymis.gece sutu isteyen covuga alternatif ne verebilirim.
Arkadaşlar ardimm.gaps kitabina gore diyet yapiyorum.inek sutu yasak, marketten keçi sütü aliyordum
Kitabi okufukca o hep zararliymis.gece sutu isteyen covuga alternatif ne verebilirim.
Aptamil veya bebelac ın devam sütlerinden olabilir.
kizlar otizm olan cocuklar buyudukce sinirli oluyorlarmis kafalarini carpiyolamis vuruyolarmis agresigf oluyolarmis boyle birsey varmi buyudukce daha iyi olacaklarina kotumu oluyolar yani kafama taktim rabbim imtihanimizi kolay gecirsin insallahh tecrubeli arkadaslardan Bilgi istiyorum
Ben sanmıyorum yani çocuğa göre değişiyordur.Bazı çocuklar yapısı gereği sinirli oluyor otizmli olmasa bile kendini sağa sola çarpabiliyor.Benimki 3 yaşında sinirlendiği zaman kendini yere atıp ağlıyor çok nadirende bana vuruyor.Otizm ile ilgili en önemli şey özel eğitim, inanılmaz faydalı.