Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
egitim tabki cok onemli ama burda daha gozetim altinda kizim 6 7 ay beklememiz gerekiyomus tam tani koymak icin ozamana kadar ne yapabilirim diye dusunuyorum kizim gozyumun onunde geriler diye korkuyorum bu arada ne yapabilirim diyorum kafayi yiycem kizim boylemi kalicak diye cok korkuyorum ama mecburen egitim icin beklemmiz gerktigini soylediler sonuc belli olunca

Arkadaşlar merabalar. Ben daha bu işin başındayım. oğlum konuşmamakla kalmıyor, aynı zamanda hiçbir konuşulanı anlamıyor ve umursamıyor. Adana da fayda görebileceğim bir rehabilitasyon veya özel eğitimci arıyorum. Allah kıymetlilerimize acil şifalar versin

Oğlum 3 yaş 8 aylık. Eylülden buyana kreşe ggönderiyorum, kalabalığa alışması dışında bir fayda görmedim. Final okullarının kreşi ve çok memnunum, fakat konuşma anlamında faydası olmadı, özel eğitim şart görünüyor

pinaryildiz sen yenisin galiba benim gibi ogluna teshis koyuldumu ne gibi belirtisi var benimde kizim otizm dediler ama gozetim altinda simdi innsallah otizm degildir diyoruz ama dr var diyince afamiz karisti ama gozetliycekler 6 ay sonra tam teshis koyacaklar cok kotuyum ama gecicek bu gunlerimizde insallah

kizlar benim kizimin baya agzi dolu al demiye ver demiye basladi konusacakmi sizce yoksa bukadarlami kalicak tecrubeli arkadaslarim cocuklar konustukca hareketleride duzeliyormu kizimin bazi istemsiz hreketleride var cok kafaya takiyorum geciyormu zamanla ltfen cvp yazin

Insallah gececek sıkıntıların Ayışığı senin çocuğun neler yapıyor du da otizm dediler yazar misin benim de 20 aylik oğlum var doktora goturmedik ama otizm olmasından korkuyorum ogretmenimde gozlemliyorum suan onun icin senin bebisine neden otizm olabilir dediler yazarsan bende oglum la karsilastiricam

insallah hepimizin sikintisi gecicek insallah,benim kizim ilk etapta el cirpamasi coktu heycanladigi zaman bisey istiycegi zaman cok cirpardi sonra seslendigimde bakmiyordu bazen bakiyordu konusmak gecikti bazen kendi kendine gulerdi bazen tavana bakar hala bakiyor ona cok kafa takiyorum cok cekimser ama kardesiyle oynar meraklidir butun oyuncaklara bir kenarda suskun puskun oturmaz donen nesnelere bakmaz eline oyuncak alir biraz oynar cabuk yorulur kardesi dans edince oda yapmaya calisir ellerinin hareketleri coktu zsimdi biraz azaldi ama en basinda gozunu cok yakinlastirip kitaplara eline bakardi simdi yok denecek kadar az
boyle ya birde ben kafaya cok takiyorum boylemi kalivcan deyip agliyorum hep elimde degil rabbim sifa verdsuin yavrularimiza insallahh ,senin oglunun nesi var neden supeleniyorsunuz

Canım benimkinde el çırpması ve takıntı, parmak ucunda yürüme gibi bir belirti yok. Doktor ucunda dedi. Bilişsel gelişim geriliği tanısı kondu. Eşim özel eğitim öğretmeni fajat alan mezunu değil. Sınıf öğrt. Geçme. Terzi kendi söküğünü dikemez misali. Ben de sınıf öğrt fakat çocuğuma karşı çaresizim. Ne yapabilirim nasıl komut alabilir. Neden söylediğim hiçbirşeyi anlamaz. Gel çukolata vereyim, adda gidelim dediğimde anlıyor fakat onun dışında iletişim kuramıyoryz. Gözlerime kısa süreliğine bakıyor ve bana çok düşkün. Ben sizi hepbtakip ettim fakat yeni yeni muhabbette katıldım

evet bir ogretmen olarak zor olsa gerek cocugunuza tani koymak insalah yavrunuz iyi olur meleklerimiz ama bir dr gosterin derim benimkinede teshis koyulmadi hala 6 7 ay bekliycez takip ediyolar haftda ikigun tam gun gidiyor ama yavrum hic istemiyor onun disinda biz evde cok ilgileniyoruz bakalim yolumuz uzakmi kisami olucak zaman bize ne gostericek bekliyoruz ama ben supheleniyorum bazende suphelenmiyorum bakalim rabbim korktugumuza ugratmasin insallahh

Bu tur takintilarin zamanla gectigini yerleeine bazen yeni takintilar geldigini soyleyenler var bu sayfada ama cok ilgi ve cok uyaran vermekle bu takintilarin gecriginide soyleyenlerde var bnm oglumda sadece ismine bakmiyordu sekiz ay once ama simdi ole bi sikintimiz yok birazda kanat cirpma dedikperi hareket vardi oda hic kalmadi suanda bize gelisim geriligi deniyor goz temasimiz var ve ogrenme cabasi var krede gidiyor 3 aydir kelime olarak konusmaya basladi butun hayvanlari tasitlari uzuvlarini ev esyalarini bazi renkleri biliyor cok asosyal degil ama yasitlariyla oynamiyor kalabaliktan kacmiyor artik bana cok duskun ama zaman ne gostericek bilemiyoruz

her coccuk ayni sorunlari tasimiyor ayri ayri insalah asicaz bunlari benim kizda agzi baya dolu konusma ve ogrenme cabasi var kitaplari resimleri cok seviyor parmagiyla gosterip ses cikariyo ilerleme var diye goruyorum ama anneyiz iste hersey iyi olsun diye bakiyoruz bilemiyorum rabbim herseyi guzel etsin ve bu bir kabus ruya olsun bizde uyanalim diye dua ediyorum

Biz de sizin gibiyiz ben de esim de sinif ogrt.benim oglum 20 aylik 15 kelime falan soyluyor goz temasi var cogu seyi anlar ama bana en vok takilan sey bazen guluyor ben anlayamiyorum cok nadiren de kafa sallıyor ama biz dans ederken kafani falan salla diyorduk acaba ondan mi diyorum bilmiyorum çok caresizim var mi yok mu diye delirecegiz

özel eğitim tabikide sart pınar hanım.. özellikle sizin oglunuz gibi küçük yastaki cocuklarda gec kalınmamalı..

eğitimn elden bırakmamanız lazım .. yas ilerledikçe ergenlik girdikçe daha da hırcınlasabiliyorlar he cocuk için söylenemez ama ne kadar erken ve güzel eğitim o kadar iyidir.. takıntıları (obsesif) hareketleri cogalmaması lazım daha cok sosyalleşmesi lazım ..

merhabalar.. normal okula gidebilirler ama kaynastırma ögrencisi olarak

gölge hoca cok iyi olur ayrıca göz kontagı kurmaması asıl otizm belirtilerinden zaten onun için temel spor becerileri dikkat geliştiren beceriler yapmalı.. her hangi bir topu takip etmesi için zorlayabilirsiniz bu süreç biraz zor gecer ama sormak istediğinz birşey olursa bana yazabilirsiniz... ben 5 senedr otizmli cocuklarla calısıyorum yaşam koçu olarak .. bilgi verebilirim yardımcı olabilecegim kadar burdan

Ben ogluma ozel egitim aldirmak ostedim ama nereye gittiysem gerek olmadigin soylediler paramla aldirmak ostefim merkezlere gittim cocuk gayet normal dediler eve hoca getirdim oda gerek yok dedi turkiyenin en iyi profosör lerinden birine gittim gerek yok dedi buda beni acaba aspergee olabilirmi diye dusunduruyor doktorlar onun icin bile olmaz dedi

tuba hanim tesekur ederim biliniz icin benim kizim herseye cok atiliyor hemen hemen kardesiyle herseyi oynuyor ama hareketleri canimi sikiyor bizim egitimimiz heniuz baslamadi simdi gozetime gidiyor haftada iki tam gun sonra iki yarim gun krese gidiyor ama goz kontagi var eskisine gore daha iyi bilemiyorum burdaki noroloi dr otizm var ama dahada iner iyi gordum dedi evde negibi seyler yapicagimi bilemiyorum kizim daha 2 bucuk yasina bile girmedi nasil spora gonderirim bielemiyorum ben yurt disindayim gozetledikleri yerden 6 ay bekelemizi soylediler tam cvp alabilmek icin napacagimizi bilemiyoruz ama ecde cok ilgiliyiz kizimla iyi olurmu diye dusunuyorum bazilari siline bilir diyo bazilari omur boyu kalir diyo napacagimizi bilemiyoruz Bilgi verirseniz seviniriz

Herkeste belirti aynı fakat seviyeleri farklı. Özel eğt. Tabiki şart fakat çevremde giden herkes ilk sürede işe yaradığını fakat zamanla o kurumdan aldığını gördüm. Buyüzden evde aldırcağım bir dönem. Oğlumun da hayal dünyası ve sembolik oyunları hiç yok. Bazen farklı nesneleri kulağına götürüp alo yapıyor. Hırçın, yaramaz bir çocuk hiç.olmadı. Kreşte dahi yatarak etkinlik yapıyor. Rahatına çık düşkün. Her yemeğü beğenmez. Sebze meyve düşmanı. Bakınca bile tüksinir. Pilav çorba lahmacun türlerine düşkün. Risperdal bAşladk bir ay oldu. 25 ml veriyotum. Takıntıları yüzde 80 azalDı. Size sorum neden halen konuştuklarımın hiçbirini anlamıyor. Yabancı dil.konuşuyorum gibi yüzüme bakıyor. Ama kIzınca ses yükseltince gayet güzel tepki veriyor offfff offf kafam uyuşuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…