Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
pinar dogru soyluyon bazen benimde kafam uyusuyor simdi krese biraktim yavrulari ama obur kizim tabiki arkadaslarindan farklilk gosteriyor ve ben onu gorunce icim eriyo kalbim carpiyo nolucak diyorum rabbim meleklerimizin yuzune baksin gorsun bizleri sahfi ismiyle yavrularimiza sifa versin insallahh bizleride yavrularimizdan guldursun guzel gunlerini gorelim insallahh

Evet yürek sızlaması bu olmalı. Hep birilerine bağlı mı yaşayacak. Sizin gibi konuştupum anneler çıcuklarının hayal dünyası olmadığı için resim yapamayacaklarını, insan çizmesi gerektiğinde ya kol ya kafa çizmeyeceğini, herşeyi ezbberleyerek öğreneceğüni söylediler. Ben bu ezber olan özel eğitimi istemiyırum. Papağan yetiştirmeyelim. nerden bulurum bu mantıkta olan bir özel.eğitimci. Kreşte atleti görünse içine koyacak düzeyde olmalı. Kendini bilmeli ve sorumluluk almalı. İyiki varsınız ve tek konuşabildiğim burasI. Mimlemek istemiyorum oğlumu. Paylaşamaıyorum kümseyle

evet bende kimseyle paylasamiyorum dr lar ne dediler sizin oglunuza ne duzeyde ne derece otizmi icim parcalaniyor dilim tutuluyor bazen sinirli oluyorum kizimza baktikca ama suda var cok guzel yerlere gelmislerde var otizmin icinde gayret edicez kendi kendilerini bilmeleri icin elimizden geleni yapicaz,benim kizimda gozetime giderken servis geliyo kapiya almak icin beni cekip kapiyi kapiyo biliyor gidecegini ve agliyor aslinda anlam veremiyorum kizima ama var oldugunu birseylerin yolunda gitmedigini gorunce yikiliyorum

ha birde benim kiz daha mama aliyor keci sutunun iyi gelicegini soyluyolar oda bagirsaklarini bozmasin kullansammi ki bilen bayanlardan Bilgi almak istiyorum

Adanada 3 psikolağa gittik. atipik yok değil var dedi. Diğer ikisi bilişsel gelişim geriliği var dedi. Kreşte sınıfta durmak istemiyor çabuk sıkılıyormuş. İzliyormuş fakat birebir aralarına katılmıyormuş. Otizmin çerçevesini çok genişlettiler. Her vakada otizm tanısı koyuyorlar. İnanmıyorum hiçbirine. Çocuğu en iyi ailesi bilir ve gözlemler

Doğal keçi.sütü bulman daha iyi.olur. Bağırsak florasını temizleyerek, beyne sinyaller rahat ulaşmasını sağlıyor. Yararlı bakterilerin bol olduğu besinler tüketmeliler. Bu beslenmeyi çok okudum.ve araştırdım. Kefir yapmaya çalıştım. İnek sütü.kesinlikle yasak dedi. Kola çikolata kazein glutein içeren gıdaları iyice azaltmaya çalışıyoruz

siz dr kan tahlil felan oldunuzmu biz daha randevu bekliyoruz kaninada bakilacak ona gore yedirip icircem oda zor olucak allah yardimcimiz olsun peki kefir diyeti ne cocukta ne gibi etkisi oluyor bu diyetlerin siz keci sutu veriyormusunuz yani taze sikilmismi olucak keci sutu yoks pastorize edilmismi olucak bagirsklarinda bir probleme yol actimi keci sutu cok soru soruyorum ama napim ogrenimde belki bende uygularim ..simdide moda herkese her cocuga otizm deniyo kagfamiz karisti

Evet paket süt keçi.sütlerinin faydasını göremessin. Taze ssıkılmış her zaman herşeyde daha faydalıdır.oğlumun bağırsaklarnda problem yaratmadı. 2 yaşından beri kullanıyor oğlum. Ama kışın elime geçmiyor kefir ayrıntılı bir iş. İnternette bakarsan kullanılışımı ve faydalarına çok şaşıracaksın. Kan tahlili yaptık bi.sıkıntı çıkmadı. Gluten kazeini.iyice azalt ve inek sütünü bitir dedi. O yüzden keçi.sütü veriyorum

insallah hepimizin yavrusu iyi olsun fayda gorsun insallah ne gibi faydasi oldugunuda yazarsan sasircaksin diyosun ya ay herseyden medet umar oldunm ltfen faydasini bana yazarsaniz,birde kanda sikinti cikmadiysa neden diyet yapiyorsunuz kanda birseyler cikinca diyet uyguluyolarmis diye duydum ama dr unuzmu inek sutunu birakin dedi diyeti uygulatyin dedi yoksa sizmi istediniz

Kefir mmarketlerin serin dolap yerlerinde muhafaza ediliyo. 3 psikoloğa gidince ben de bilgi kirliliği oluştu. Biri sütü tamamen kes derken, diğeri sadece keçi.sütü içsin dedi. Diyet üzerinde pek durmadı, özel.eğitim mutlaka almalı dedi. Kefir faydalı bakteri açısından en zengin içki. Otizmli çocuklaeın hemennhemen hepsinde kabızlık olduğundan, kefir faydalı bakterileriyle florayı temizliyor. Dışkı problemini çsözüyor.

Burayi cok uzun zamandir takip ediyorum bi ara cok canliydi ama cocuklari buyudukce gittiler ama cok guzel gelismeler okudum ben burda raporu kalkan bi arkadasimiz bile oldu ama her cocuk farkli oluyor burda okuduklarimdan hicbiri birine benzemiyor

merhabalar..evet burası çok canlıydı ve o zaman birbirlerine çok faydalı fikir alışverişlerinde bulunup yardımcı oluyorlardı.aynı zamanda destek moral verip motive ederek en azından kendi psikolojilerini düzeltmek adınada çok iyi geldiği bir gerçek.evet belki artık içlerinde bu topiğe uğramaya ihtiyaçları kalmayanlar olabilir ama ben eminimki sessizce burayı okuyan eskisinden bile çok kişi mevcut ,zira her geçen gün sayıları hızla artan bir durum otizm..hadi o halde sesimiz çıksın...

Kesinlikle sana katiliyorum cunku ben ortalama 3-4 ay burayi yazmadan okudum burda guzel haberler duymak cok guzel oluyordu

Acaba zamanla o çocuklar normale döndü diye mi ilgi alanlarından çıkıp yazmamaya başladılar. BiZimkiler de işallah öyle olur. İlerde bu günlerime güler de keşke bebeğimin bu özel günlerinin tadını çıkarsaydım derim. Sürekli kanayan bir yanım, zamanla iyileşerek sizlere umut olsun

Sayfalarin tamamini kac kez okudum bilmiyorum ewet duzelenler var yani hayatini kendi basina daim ettirecek seviyede olanlar ama dikkat ettigim su en iuiside en kotusude 3 yada 3, 5 yasindan once cumle kuramamasi ve burdakilerin hepsi ozel egitim aliyor umarim bizde o zamana unutiruz boyle şeyleri

meraba arkadaslar bende katiliyorum buraya ugrayan yok dediginiz gibi iyi olanlar cok herhalde ondan ugramaz olmuslar gibi aman iyi olsunlar darisida bizim meleklerimize insallahh ama fikir almak isterim en azindan icimizi rahatlatan biri ciksada aman zamanla gecicek diye bir tesselide bulunsa yazsa Bilgi verse ne gibi egitimle coccugunu kurtardigini anlatsa ne guzel olur ,benim ikizlerim oldugundan hic eskileri okuycak zaman bulamadigimdan kaciriyorum o bilgileri rabbim bizleride buraya guzel haberler yazmamizi nasip etsin insallahh arkadaslarim kurtarsin bu sikintidan bizleride yavrularimizida insallahh..

mesela biz 28 aylıkken başladık eğitime ve kaç tane dr özel eğitimci gözlemledi durum çok hafif varsa bile çok silik dedi ve atlatacağımızı söylediler şuan 4 yaşında tamam çok yol aldık en azından çok şeyi anlıyor algısı açıldı oda yaşı ile alakalı ama konuşma hala yok 10 kelime kadar ama herşeyi bilir neyi sorsan gösterir anlar ama konuşma yok yok ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…