- Konu Sahibi melodi1970
-
- #4.221
Bende cok Doktor gezdim hicbiri yok dedi oglum 25 qylik 25-30 kelimesi var komutlqrimin bazilarini aliyor bazilarini yanlis yapiyor ama doktorlqr hepsi 3 ay gelisim geeiligi diyo su andq tqkintili hqreketi yok bilinci olarak anne baba aba vs.hepimizi soyluyor 10 gun sonra tekrar gidicem doktora bakalim ne olcakmesela biz 28 aylıkken başladık eğitime ve kaç tane dr özel eğitimci gözlemledi durum çok hafif varsa bile çok silik dedi ve atlatacağımızı söylediler şuan 4 yaşında tamam çok yol aldık en azından çok şeyi anlıyor algısı açıldı oda yaşı ile alakalı ama konuşma hala yok 10 kelime kadar ama herşeyi bilir neyi sorsan gösterir anlar ama konuşma yok yok ...
Bende cok
Bende cok Doktor gezdim hicbiri yok dedi oglum 25 qylik 25-30 kelimesi var komutlqrimin bazilarini aliyor bazilarini yanlis yapiyor ama doktorlqr hepsi 3 ay gelisim geeiligi diyo su andq tqkintili hqreketi yok bilinci olarak anne baba aba vs.hepimizi soyluyor 10 gun sonra tekrar gidicem doktora bakalim ne olcak
bakın bilinçli olarak söylüyor diyorsunuz ya hiç ama hiç canınızı sıkmayın aşacaksınız inşallah zaten görünürde ciddi bir problemde gözükmüyor sizin sadece ilgi oyun ve yaşıtlarının olduğu yerlerde kaliteli zamana ihtiyacınız var bana göre..bize gelince durumumuz sizinki gibi değil yolumuz daha engebelli ve zor iyi geceler diliyorumBende cok
Bende cok Doktor gezdim hicbiri yok dedi oglum 25 qylik 25-30 kelimesi var komutlqrimin bazilarini aliyor bazilarini yanlis yapiyor ama doktorlqr hepsi 3 ay gelisim geeiligi diyo su andq tqkintili hqreketi yok bilinci olarak anne baba aba vs.hepimizi soyluyor 10 gun sonra tekrar gidicem doktora bakalim ne olcak
Bnm oglumda ekimden beri krese gidiyor ama arkadaslariyla oynamiyor ama ablasiyla evde oyun oynuyor bize cay servisi falan yapiyor ara sira makarna pisirip yediriyor grup oyunlarina katiliyor ama kendi oyun baslatamiyor ve sinifta heekesi dovuyor evde bizimle cok sosyal kendi basina fazla takilmaz boncuk dizer isaret parmagivar ama vs.vbakın bilinçli olarak söylüyor diyorsunuz ya hiç ama hiç canınızı sıkmayın aşacaksınız inşallah zaten görünürde ciddi bir problemde gözükmüyor sizin sadece ilgi oyun ve yaşıtlarının olduğu yerlerde kaliteli zamana ihtiyacınız var bana göre..bize gelince durumumuz sizinki gibi değil yolvs.vs. daha engebelli ve zor iyi geceler diliyorum
ben hiçbir zaman ümidimi yitirmedim zaten öyle düşünmek bizi dibe vurur ve baştan kaybetmiş sayılırız beni yanlış anlamışsınız,ama gerçek olan şu farklı gelişen çocuklara sahibiz ve bu durum bizi daha dikkatli özverili olmaya davet ediyor bu durumun bilincinde olarak olaya yaklaşmak çocuğumuz için emin ol daha faydalı olacaktır tabi bu benim nacizhane fikrim..kızımın durumuna gelince başından beri söylenen hafif aşacak bir çocuk denildi bende öyle ümit ediyorum.evet rabbim zor yollarımızı kolaylaştırsın bende bunu demek istemiştim..sevgiyle ümitle umutla kalınyasam arkadasim yolumuz engebeli diye dusunme asicaz bizde asicaz o yollari insallah umarim yavrunun durumu agir degildir insallah iyi dusunelim iyi olsun diyorum ama anneyiz cok takiyoruz kafaya pozitif dusunemiyorz nedebnse yavrularimiza bakip hep boylemi kalicak diyoruz ama farkina varmadan bebislerimiz cok yol aliyolar bence rabbim yardimcimiz olucak ve zor yollarimizi kolaylastiracak temmennim budur
Otizm bir yelpaze gibi burdaki hic kimseninMerhaba Hanımlar.... bir yakınım da sıkıntı var pedagog a gittik Pedagog 4 ay sonra tekrar getirdin dedi, işte parka tiyatroya sık götürün kreşe başlasın dedi...
göz teması kuruyor ama inatçı bir şekilde adını söylediğinde yüzüne bakmıyor yani hiç bakmıyor değil sadece az . mesela ben hadi gel odaya gidelim diyorum peşimden geliyor, kucağa alınca havaya çok bakıyor.. Kağıt kalem aldım renkli, 1 den 10 a kadar her bir rakamı 2 kez renkli yazdım ve kalemleri masaya bıraktım, karşımda duruyordu yanıma geldi kolumu itti yapmaya devam et diye. sonra masadan kalktım koltuğa geçtim gelip elimi çekti, yapayım mı dedim kafasını salladı... taşlarla oynattım 1-2-3-4 saydım oda Bir - iki - dört dedi... Yerde kalem vardı ver bana dedim suratıma bakmadı elindeki bir şeyle ilgileniyordu, 2-3 kez tekrar ettim kalemi ver dedim en sonunda KALEM OYDA dedi o kadar zor çıkarttım ki bu lafı ağzından...Sonra kalemleri tek tek aldı baktı masaya koydu, bende hangi kalemi aldıysa rengini söyledim sustum, tekrar kalemleri aldı bekledi bakalım ben söyleyecek miyim diye, söylemedim hemen yüzüme baktı, sonra bende söylemeye başladım, her eline yeni bir renk kalem aldı ve suratıma bakıp söylememi bekledi... Öyle tv takıntısı çok yok, yani çizgi filme bayılıyor ama başka bir şey açıksa reklam yada film bakmıyor... mesela kar oynatmak istiyorum sürekli ağlıyor oynamıyor, çünkü dışarı çıkınca parka gidecek sanıyor gitmeyince ağlıyor, kaymaya, salıncağa, tahtırevana bayılıyor.. Gece uykusu düzenli sıkıntı yok...
Mesela tiyatroya gitti kalabalıktı, kalktı ayağa dolaştı sahnede oyun oynanırken gitti sahneye çıktı tekrar yerine geldi...Öyle yabaniliği yok...Öyle bir şeyleri döndürme ya da kendisinin sürekli dönme huyu yok, aşırı ses olunca yada istemedi bir şey kulaklarını tutuyor... Mesela dışarı çıkmak için ağladı hava soğuktu, koltuğun üstünde atkısı vardı ağlarken aldı boynuna taktı, dışarı çıkma isteğini belli ediyor. Bu tip şeyleri yapıyor, mesela masanın üstünde börek var sandalyeye çıkıp böreği alıp yedi... bu çocuk çok yaşıtlarıyla bir arada kalmadı açıkçası anne babası da çok oynamadı, şuan pedagogla görüşme sonrası sosyal faaliyet başladı... Kreşe yeni başladı, haftada 1 gün 1,5 saat ilk başta yapalım dediler çünkü yaşı küçük. Kreştekilerde otistik gibi v.s demedi . Baba çalışıyor ve akşam8-9 da geliyor. Anne de açıkçası komşularla çay kahve sigara keyfinden çıkamadı. Sizde bu anlattıklarımdan anladığınız, çocukta otizm var mı? çok korkuyoruz..
Otizm bir yelpaze gibi burdaki hic kimsenin
anlattigi birbirine benzemiyor bazende
gordugumuz seyleri yakistiramiyoruz
cocuklarimiza sizin cocugunuz kac yasinda bilemiyorum doktorada gitmissiniz doktorun ilk teshisi ne oldu belki bi uyaran eksiklihi gibide olabilir bizler cok iyi bilemeyiz ama cok ilgi cok ilgi bazen bir seyi defalarca anlatmak gerekir bikmadan sikilmadan
Bnm oglum 25 aylik ben dokuz aydir gidiyorum profosorden tutunku rehebilitasyon merkezlerine kadar gittim gelisim geriligi deniliyor ama ciddi vakkalarda tabiki bi kerede anlayabiliyorlar bazende gelisim tedti vs.istiyorlar bnm oglumunda cok kelimesi yok ilk gittigimizde bizede komut eksikligi dediler krese falan verin dediler verdik ewet iyi geldi ama daha cok eksigi var komutlarimi aliyor artik ama cok inatvi bi cocuk bence en iyisi iyi bi psikiyatriye goturmekteyarar var28 aylık kız çocuğu, benim kızım değil çok yakınımın kızı.. Doktor komut almıyor dedi ve yaptırmaya çalıştığı 10 şeyden 5-6 tanesini yaptı hepsini yapmadı.vs.isttor tiyatroya falan götürün, sosyalleşsin ve kreşe başlasın yaşıtlarına karışsın dedi.. Ama benim aklıma takılan pedagog hemen anlıyor mu?
Bnm oglum 25 aylik ben dokuz aydir gidiyorum profosorden tutunku rehebilitasyon merkezlerine kadar gittim gelisim geriligi deniliyor ama ciddi vakkalarda tabiki bi kerede anlayabiliyorlar bazende gelisim tedti vs.istiyorlar bnm oglumunda cok kelimesi yok ilk gittigimizde bizede komut eksikligi dediler krese falan verin dediler verdik ewet iyi geldi ama daha cok eksigi var komutlarimi aliyor artik ama cok inatvi bi cocuk bence en iyisi iyi bi psikiyatriye goturmekteyarar var
Ewet doktorlar olmadigini soyluyor hatta normal diyenler bile var ama bi eksiklik var ben farkinfayim biraz zamana birakmam gerekiyor sanirimYani otizm değil sizin çocuğunuzun öyle anlıyorum .. Allahım düşmanımın başına vermesin... gelişim geriliği v.s bildiğim kadarıyla eğitimle aşılabilecek bir şey diye biliyorum zamanla ve tabii ki eğitimle... İnşallah bir şey çıkmaz yavrularımızda
kesinlikle bu konuda size katılıyorum.benim kızım zorla yaptırılan herşeyden çabuk sıkılıyor ve inatlaşıyor.mesela evde ders tekrarı yapamıyoruz ne kadar öğretmeni evde tekrar yapın desede bir etkinliği yapmaya başladığımızda yere atıp sinirleniyor sanki yinemi ders dercesine..ama okulda yapıyor sıkılsada öğretmenin otoritesiyle olsa gerek yapıyor.bizede öğretmeni söylemişti istediklerini söylemeden yapmayın diye ama o zamanda ağlayıp kendini paralıyor söylemiyor ama bazende kendiliğinden gelip su diyebiliyor.nasıl davranılması gerektiği çocuktan çocuğa değişiyor doğru.benim kızım herşeyin ismini biliyor mesela anne nerde baba nerde ışık nerde vs vs daha birçok şey sor gösterir ama söylemiyor sıkıntımız burdakonuşmayla ilgili bişeyler yazılmış bende açıkçası yazmadan edemedim her çocuk farklıdır hepsi otizmli olsa bile mesela genelde zorlayın istediğini vermeyin fln derler ya bu benim oğlumda ters tepti bir dönem biz çok üstüne düştük konuşsun diye bizimle inatlaştı resmen sonra kendi haline bıraktık uğraşsak bile zorlamadan belli etmeden uğraştık sonra kendi kendine başladı ve 2 buçuk yaşında bile değildi konuşmaya başladığı zaman göz temasındada aynı şeyi yapmaya başladı son zamanlarda çok üstüne düştük bu konuda.bir gün kreşten gelirken babasına durduk yerde baba ben senin gözüne bakmıycam demiş. şimdi onuda kendi haline bıraktık yani bence bide bu yolu deneyin çocuklara belli etmeden telaffuz etmeden üstüne düşün belki daha çok işe yarar.
konuşmayla ilgili bişeyler yazılmış bende açıkçası yazmadan edemedim her çocuk farklıdır hepsi otizmli olsa bile mesela genelde zorlayın istediğini vermeyin fln derler ya bu benim oğlumda ters tepti bir dönem biz çok üstüne düştük konuşsun diye bizimle inatlaştı resmen sonra kendi haline bıraktık uğraşsak bile zorlamadan belli etmeden uğraştık sonra kendi kendine başladı ve 2 buçuk yaşında bile değildi konuşmaya başladığı zaman göz temasındada aynı şeyi yapmaya başladı son zamanlarda çok üstüne düştük bu konuda.bir gün kreşten gelirken babasına durduk yerde baba ben senin gözüne bakmıycam demiş. şimdi onuda kendi haline bıraktık yani bence bide bu yolu deneyin çocuklara belli etmeden telaffuz etmeden üstüne düşün belki daha çok işe yarar.
arkadaşım sana daha öncede yazmıştım birşeyi beklemene gerek yok sen birşeylerin ters gittiğini zaten fark ediyorsun bu problem başımızdan senden önce geçtiği için bildiğim dilimizin döndüğü kadar tavsiyede bulunabilirim..en başta çok ilgilen amaçlı anlamlı oyunlar oyna saklambaç kovalamaca tekerleme vs vs sürekli göz teması kurmaya çalış göz seviyesine gelerek,bu sorun daha çok sosyallikle alakalı olduğu için sık sık dışarıya alışveriş merkezlerine kalabalığa özelliklede yaşıtlarının olduğu ortamlarda bulun ve onlarla oynamaları için teşvik et..takip süresinde neticenin ne olacağını bekleme,farz etki süreç sonunda bir sorun çıkmadı(inşallah)bu tavsiyelerimin sana hiçbir zararı olmaz faydası olurkizlar eni kizim i sonucunu alak icin 6 ay beklemiz lazim am buzam icine neyapmamlazm nsil edie kizimi acma lazim ok takiyoum kafam hergun duygusalim alahim bir yol stersin bizeinsalla h
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?