- Konu Sahibi melodi1970
-
- #4.241
bu süreç hemen tamamlanacak bir süreç değil geç öğrenip daha zor adepte oluyorlar evet zamanla olucak şeyler ama birşey değişmiyor diye düşünme değişiyor yavaşta olsa ve öğrendikleri kayıt altında zamanla ortaya çıkıyor süpriz yapıyor sizde şaşırıyorsunuz.öyle davranış problemi yaptığında yapma etme demeyin çünki pekişebiliyor sessizce engel olup dikkatini başka yöne ilgisini çekicek başka şeylere yöneltinki tekrar etmesin ama bunu inatlaşmadan yapmaya çalışın..gelişmeler yavaşta olsa asla ilgiden öğretmekten vazgeçmeyin zamanı iyi değerlendirinki netice daha olumlu olsun.yasam arkadasim cok sagol tavsiylerin icin kardesiyle saklambac felan oynuyo bizde devamli kendisiyle ilgiliyiz zaten alisveris markete de goturuyoz zaten ama yinede sanki birsey degismiyo gibi geliyo bana tabi sihirli bir deynek yok zamanla olucak iyilesme insallahh ama anne olarak sabir gosteremiyorum ,birde kizimin istemsiz hareketleri yani davranismi diyolar ona bilemiyorum ama onu cok takiyorum kafama onu nasil cozucem unutturcam onu bilemiyorum
efege merak ettim sorabildinmi ilk teşhisi neymiş yani nasıl bi durumdan iyileşmiş.birde ne tür hareketlerinden belli oluyo durumuhafta sonu otizmli bir aile ile tanıştım, 10 yaşında , konuşuyor, okuma yazma öğrenmiş, bakkala bile gidiyo moralim düzeldi. Tabi hareketlerinden belli oluyor ama çok güzel iletişime geçmiş, kendine yetebiliyor , inşallah hepimizin çocuğu iyi durumlara gelcek
ilk teşhis otizm , gözteması yokmuş, konuşmamış, 5 yaşında konuşmuş, biraz ağırmış anladığım kadarıyla . Tekrarlayan hareketleri var, konuşmada biraz sıkıntı var, çok hareketli, yani anlaşılıyor ama oldukça iyi durumu öncesinden öyle diyorlarefege merak ettim sorabildinmi ilk teşhisi neymiş yani nasıl bi durumdan iyileşmiş.birde ne tür hareketlerinden belli oluyo durumu
ay ışığı seni çok iyi anlıyorum şu an paniktesin ve sürekli iyileşecek mi ne olacak , konuşacakmı diye kafanda kurup duruyorsun. Bizler burda sadece kendi deneyimlerimizi paylaşarak bilgi aktarımında bulunuyoruz, o iyileşir mi bu düzelir mi demek bizim haddimiz değil. Daha önceki mesajlarından hatırladığım kadarıyla kızının çok ağır bir durumu yok bence sürekli kızınla ilgilen , oyunlar oyna, sürekli konuş . Ağır veya hafif kimse birşey diyemez ki ben de oğlum için sürekli acaba çok mu ağır acaba hafif mi diye düşünüp duruyordum ama baktım ki bunlarla vakit geçirmek yerine ilgilendikçe çocuk değişiyor. Benim oğlum 18-20 aya kadar gayet normal bir çocuktu, diğer ikizinden daha aktifti, anlama, göz teması, taklit becerisi herşey süperdi. Ama sonra birden durdu, içine kapandı, kendi başına kalmayı tercih etti, göz teması gitti. Ama şu an pek yalnız kalmaz hemen yanımıza gelir, göz teması harika, nerdeyse sorun kalmadı yabancılarla da göz teması iyi, birşeyler anlatmaya çalışıyor ama konuşmuyor. Zamanla daha iyi olacağını umut ederek sürekli ilgileniyorum. Sen Değilim otizm diye google dan sorgulat ve videoları izle. Önceliğin sürekli araştırmak , okumak ama bunun yanında kızınla sürekli ilgilenmek , oyun oynamak , konuşmak , masal okumak olsun Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsunkizlar birsey sorucam,orta derece otizm tedavi edilebiliyormu benim kizima orta derece dediler ama ben inanmiyorum benim kzimda afif var gibi geliyo bana simdi sitelri okudumda baya kafam karisyti orta derece almis otizm li arkadaslardan yardim istiyorum kizim konusamiycakmi acaba
inşallah bizim yavrularımızda iyileşecek burdaki bütün anneler evlatları için çırpınan elinden geleni yapan anneler oyüzden allah emeklerimizi karşılıksız bırakmycak inşallahilk teşhis otizm , gözteması yokmuş, konuşmamış, 5 yaşında konuşmuş, biraz ağırmış anladığım kadarıyla . Tekrarlayan hareketleri var, konuşmada biraz sıkıntı var, çok hareketli, yani anlaşılıyor ama oldukça iyi durumu öncesinden öyle diyorlar
ay ışıgı ben oğlumu ilk doktora götürdüğümde 20 aylıktı sonrasında 30 aylıkken ankarada bi doktora götürdüm ve 20 aylıkken olan durumuda yazdım verdim doktora kağıda bakınca geçen sene orta derecede bi otimin olduğunu ama iyileşmiş olduğunu söyledi.ama 1 sene boyunca maddi manevi her şeyimi çocuğum için harcadım hiç yalnız bırakmadım hep çocuğumla ilgilendim.evet çok üzüldüm ağladım ama bunu çocuğum uyurken yaptım o uyanıken ona hiç bişey belli etmedim sonuç oğlum tamamen iyileşmedi ama şuan çok daha iyi durumda ve allahın izniyle iyileşecek ben buna inanıyorum sende çocuğunla bol bol ilgilen iyileşecekmi iyileşmycekmi diye vakit kaybetme derim ben.kizlar birsey sorucam,orta derece otizm tedavi edilebiliyormu benim kizima orta derece dediler ama ben inanmiyorum benim kzimda afif var gibi geliyo bana simdi sitelri okudumda baya kafam karisyti orta derece almis otizm li arkadaslardan yardim istiyorum kizim konusamiycakmi acaba
Sevv hanım ama resimli kitap dikkatini çekmediği gibi, okuduklarımı anlamıyor, anlamadığı şey hayal dünyasını nasıl geliştirecek? Başka sembolik oyun olarak neler yaptırıyorsunuz? Doktorumuz arabadan yola çıkarak uçur, park ettir, kaza yaptır ve oyuncaklarla hayal kurdurt dedi. Ama olmuyor, oyuncaklara o gözle bakmıyorbirde arkadaşlar konuşma için çocuklarınıza bol bol resimli kitap okuyun hem konuşmasını hem hayal gücünü artırıyo ben dinlesede dinlemesede okuyorum hatta bazen yanımdan kalkıp diğer odalara gidiyo ama ben bağırarak okumaya devam ediyorum bi şekilde ilgisini çekip geri dönüyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?