Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
arkadaslar nerdesiniz yazacak birseyiniz yokmu buralar bos ve sesiz kalmis onceki yazilanlara bakiyorumda ne guzel yazarlarmis simdi kimse yazmiyor

inan canim yazmayı ben de cok isterdim.iyi seyler olsun.olumlu gelismeler olsun.malesef biz daha xeni basladik egitime.o yüzden su anda bisey yok.derstede bisey yapmak istemiyor zaten.cok inat cünkü. bazen diyorumwki evet bende yazacam bi gün böyle güzel haberler olumlu seyker. bazen de................

bittim ,canim ya insallah yazicaksin sende bende yazmak isteyen arkadaslarimida olsun yinede yavrun ne yapiyo neyapamiyo gibi seyler birbirimize fikir verme amaciyla yazilsa ne guzel olur maksatimiz teselli vermek birbirimize insallah hersey guzel olucak insallahh

Merhaba ay isigi
Evet küçük çocuklar için bu tehlikeli. Parmak boyası yaptırabilirsin. Senin gözetiminde olsun ki ağzına birşey koymasın. Bütün çocuklar eğlenerek öğrenir. Oyuncakları konuşturun.
İki bebeği, iki arabayı konuşturun, kısa cümleler basit cümlelerle bu da çocukların çok ilgisini çekiyor.
Mesela baş parmağım şarkısını söyleyin.
Ben aklıma geldikçe paylaşacağım. İnşallah faydası olur.
Bu çocukları bir dakika bile boş bırakmamak gerekiyor.

birde benim kiz bulguru cok seviyo oda yaramazmis bu tur rahatsizliga neyapabilitrim pilav turunu cok seviyor

Kabızlık sorunu yoksa bence yedir bulgur çokda zararlı değil pirinç ve makarnaya göre daha hazmı kolay. Ceviz, çiğ badem, çiğ fındık tünü şeyler, meyve, yoğurt. Bunları çiğneyemiyorsa blendırla yemeklerine karıştırarak yedirebilirsin. Doğal şeyler bulmak çok zor ya herşey paketlenmiş işlenmiş. Bütün hastalıklar da zaten doğallıktan uzaklaştığımız için türüyor.

arkadaşlar parmak boyası için bir yerde okumuştum yoğurt ve gıda boyasını karıştırın parmak boyası yapın diye ben daha denemedim ama bence çok güzel bir fikir hem doğal hemde yese bile zararlı değil birde oyun hamurlarını evde yapabilirsiniz bi çok yerde tarifi var

nil mil ,guzel oyun paylasmissin sabah ben kizima yaptim az bakti az bakmadi ama benim kizimin ilgisini kkkitaplar oyunlar tekerlemeler cekiyo sarki soyluyorum gozumun icibne bakiyo okadar guzel bakiyoki ama herzaman degil bugunlerde fazlalasti bakmasi ama simdi krese biraktim el bile sallamadi bana gozlerim dolu dolu eve geldim,cevreye bakiyorum herkesin cocugu pitir pitir konusuyo benim kizim yok agzi dolu ama kelime yok hala,zoruma gidiyo boyle olunca ,evet bulgur u cok seviyo pirincide makarnayida ama verirken korkuyorum cunki gelmiyo diyolar ya ondan kabizligimiz yok cok sukur ,bende veriyorum findik badem yiyo cok sukur..

Senin ikizlerin kaç yaşında ay ışığı, benim oğlum üç yaşında kelime söylemeye başladı.
Şarkıya, tekerlemeye bakması çok iyi. Kitapları sevmesi de çok iyi. Konuşmak istiyor
Belki onlar bizim konuştuklarımızı bıdıbıdı diye algılıyorlar. Algılar açıldıkça ve konuşarak işlerin
daha kolay halledildiğini görünce konuşacaklar. Onun yedirirken içirirken oynarken sürekli konuş.
En ufak bir ilerlemede çok çoşkulu bir sevinç göster. Övülmek takdir edilmek hoşuna gider ve
çok güzel ilerlemeler olur.

nil mil canim benim kizlar 2 bucuk olmadi hala ,gercekten kobnusrmuki bilemiyorum cok hevesli ve ben birsey soylerken agzinida oynatiyo dilini cevirmeye calisiyo birseyler soylyuyo kendi dilinde kelime yok tabi ama herseye anne diyo kafam karisiyo allahim insallah konussunlar istiyorum seninki masallah konusmaya baslamis .sizdemi once boyleydiniz neden sonra konusamaya basladi senin yavrucak,hep duea ediyorum duzelsin diye insallah rabbim buyuk diyorum bazen dugygulaniyorum bazenn sevinityoriuum atlatabilcekmiyiz acaba bunlari bilemiyorum..

Ay ışığı benim henüz bir teşhis konulmadı. Doktora götüreceğim. Bazı davranışlarında problem var.
Çizgi film repliklerini çok tekrarlıyor. 10 a kadar sayıyor, renkleri ingilizce ve türkçe sayıyor.
Ama sohbet edemiyoruz. Beni seviyor musun diyorum, beni seviyorum diyor.
Şimdi onu öğrettim doğrusunu söylüyor. Ama ya dikkatini vermiyor, ya bir sorun var doktora gitmek istedim eşim istemiyor ama ben zorladım inşallah birşey çıkmaz.
Ama seninkinin yaşı çok küçük ve erken olduğu için çok iyi gelişme gösterir.
İkizi de ona örnek olur. Çok ilgilenmek gerekiyor. Eğitimle çok yol alanların videolarını izledim.

insallah canim birsey cikmazda rahatlarsin,bizde diyoruz esimle insallah iyi olucak cok yol katedicek benim kizim diye ama sabrimiz tukeniyo insaniz biran once olsun iyilessin istiyoruz ustlikte daha egitime baslamadik ,canimsikildi bugun kreste herkese tokat atmis benim kiz ogretmen soylerken sinir oldum bu daha 2 bucuk olmamis bir bebekten bahsediyoruz nekadar cadilar ya hemen dislamiya calisiyolar birseyler sezdikleri anda rabbim yardimcimiz olsun gurbet ellerde isimizi kolaylastirsin insallahh..

Hiç moralini bozma ay ışığı erken önlem almak çok faydalı olacak. 2,5 yaşında o daha çok küçük. Algıları tam gelişmemiş 3,5 yaşında seneye çok farklı olacak. Çok yol katetmiş olacaksınız. Ama sürekli ilgilen oyunlar oyna, tv izletme. O ne ile ilgileniyorsa öyle yaklaş onun dünyasına girmeye çalış. Elinden oyuncağını aldıklarında öyle tepki vermiştir çocuk. Siz hangi ülkedesiniz?

Çocuk ve ergen psikiyatristinden randevu aldım. Nasıl teşhis koyuyorlar?
Ne yapacağım bilmiyorum. Of off.....

canim once test yaparlar zannedersem cocugun neler bildigine bilmedigine bakarlar buyuk ihtimal sikma canini senin oglunda birsey yok bence..

nil nezaman randevun buraya yaz bari neler dediler demediler,bizde bekliyoruz halen kanina felan bakicaklar ama daha randevu yok herseyleri aheste bunlarin yavaslar bekliyolar neymiste cocuk kucukmus ah allahim nasil insanlarla karsilastik biz ya ,yardimicimizolsun rabbim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…