Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Randevumuz yarın. Devlet hastanesi olduğu için çok da ilgilenecekler mi bilmiyorum. Birkaç doktora gösterin diyor buradaki diğer yazan arkadaşlar.
Ay ışığı seninkinin yaşı küçük ve takipte. İnşallah düzelir ve belkide birşeyi yoktur ilgi ile açılır ve normal gelişim gösterir. Ben geç kalmaktan korkuyorum. Çalışıyorum annem bakıyor.

Endişe içinde yaşamaktan hayattan hiçbir tad alamaz oldum.
Eskiden espirili, neşeli herkese moral veren biriydim, şimdi kendime bile bakamıyorum.
İşten mi çıksam?
Oğlumla kendim ilgilensem daha sosyal mi olur konuşması daha iyi mi olur bilemiyorum ki.
Maddi olarak da çıkmayı göze alamıyorum.

NİLMİL BEN 3 TANEYE doktora götürdüm.önce doğum evindeki çocuk psikiyatrına götürdüm.bir şey göremedim 6 ay kreşe gönderin daha sonra gelin dedi.daha sonra üniversitede yard.doç. götürdüm.a tipik otizm dedi .daha sonra başka bir üniversitede profa götürdüm odaatipik ddi.bir tanesine güvenme

aynı şeyleri bende çok düşündüm.bende çalışıyorum.öğretmenim.ama çalışmak inan insana daha iyi geliyor.yaz tatilindeyken evde psikolojim bozuldu.işi bırakan insanlarlada görüştüm.kesinlikle tavsiye etmiyorlar.önemli olan kaliteli vakit geçirmek değilmidir.işten çıkacagıma açıkçası ben ev işleriyle pek ilgilenmiyorum.tezizlik yadaev işleri için bir yardımcı buldumn

Siz kreşe mi gönderiyorsunuz Small ? Benim annem ilgileniyor ama o da yoruldu artık. Yarım gün kreş yarım gün anneme bırakmak istiyorum ama kreşe nasıl alıştıracağımı bilmiyorum.
Bende eşimi bir doktora götürelim diye zor ikna ettim. Başka doktora da götürmeye nasıl ikna ederim bilmiyorum. Bide bunlarla uğraşıyorum. İlgi alaka yok çocuktur yapar diyor geçiştiriyor.
Kumandayı getir peçeteyi getir dediğimizde getiriyor. Ama sıkılınca halıda yuvarlanmaya başlıyor. Çizgi film repliklerini aklına geldikçe yerli yersiz söylüyor. Şarkı da söylüyor o beni rahatsız etmiyor ama çizgi film repliklerini tekrar etmesi beni çok üzüyor. Neler soruyor doktor? Ben kendimce iyi ve kötü yönlerini not aldım.

nil sen daha once dr gittinmi bilemiyorum ama biz once norologa gittik o bizi heyete yollamisti gerekirse zaten yollar ama zannetmiyorum birsey olucagini ama cocuk pisikoloisi belli olmuyo insallah birsey demez s,sadece bize sikayetimizi anlattik boyle yapiyo soyle yapiyo diyince heyete yollam,isti onlarda simdi birsey diyemeyiz takip gerek cunki cocuk daha kucuk demisti..

aynı şeyleri hep yaşadıminan.canım senin oğlan ne kadar.benimki şu an 42 aylık.6 aydır eğitim alıyoruz.bence özel bir doktora götür.eğer gerçekten kötü durumda değilse devlet hastanesindekiler bilemiyor.en zaından bide öyle oldu.devlet hastanesinde zaten çocuk gelişimciye yönlendiriyor doktor.o size sorular sorup çocugu izleyerek bir rapor hazırlayıp doktora gönderiyor doktordaona göre kara veriyor.özel doktora gittiğinde o kendi inceliyor ve size sorular soruyor.benim oğlumda bir çok şeyi anlardı.ama bunun yanında çok şeyide anlamazdı.yemek yiyice< dediğimizde hemen yerine otururu masada .parka gidicez dediğimde hazırlanırdı.mutfaktan bardağı getirdiğimde anlamazdı.anne baba gel kalk gibi yaklaşık 10 kadar kelimesi vardı.ama inan sen bilirsin anneler bilir.bir farklılık olduğunu anneler anlar.benim de çocuğumu babaanesi baktı hep.hiç kimse kabul etmedi ailemden ben bu çocukta bir şey var dedim inana eşim annem babam herkes yok şımarık felan dediler.ama lütfen mücadelni yap.sonuna kadar.insan o dönemde çoküzülüyor birde etrafındakii,nasanlarla mücadele ediyorsum insannın ağrına gidiyor.takıntıları varmı elinde nesne taşırmı.istediği olmadığında ağlama krizleri varmı.işaret parmağını kullanıyormu.seslendiğinde sana bakarmı.bunlar önemlisende araştırmışsınıdır.allah hepimizin yardımcısı olsun.umarım bir şeyi yoktur.ama ağlamöakla dövunmekle neden bendemekle zman aybetmmek gerkiyor.bunların hiçkimseye faydası yok.ben inanıyorum oğlum iyileşecek elimizden geleni yapalım gerisi tevekkül.bunları söylüyorum ama bende inan çok ağladım çok suçladım kendimi eşimi ailemi ailesini bunula bir yere varılmıyor birlik olup bir birimize yardım etme zamanı.inşallah gececek.

2 ay özeleğitime gittikten sonra yarım gün kreşe başladı.şimdi çok mutlu kreşe gitmekten.ama bize özel eğitimci bir seviyeye geldikten sonra kreşe başlaması gerkiyor demişti bilgine.

smaal,evet canim benim kizlarim krese gidiyo ama supelendigim kizimi kreste biraz disliyolar gibi geldi buda benim cok zoruma gitti bugun kendimde degilim hep agliyorum simdi randevu vermisler gorusmek icin kres herhalde gelmesin diycekler bilemiyorum ,bu allahin bir sinavi insallah iyi olucak yavrularimiz,iki ay egitim alinca iyilesme oldumu cocugunda senin, tabi ordakiler herseyi anliyo normal cocuklar konusuyolar icinde farkli bi coccuk oluncada goze batiyo ..

canım senin orda kendi isteğinle veya imkanınla özel eğitim aldırma durumun yokmu araştırdınmı yani illa onların teşhis koymasınımı beklemek zorundasın 1 kaç ay özel eğitim aldıktan sonra kreşe daha iyi adapte olur bizde öyle yaptık önce özel eğitim sonra kreş yaptık.kreşte yapılanlar içinde üzülme seninde dediğin gibi bu bi sınav boşver toparla kendini başka kreş yokmu başka biyere ver zaten benim çocuğumu böyle bi durumda idare etmeyen öğretmenden ne bekleyebilirimki vicdan yok bu insanlarda

dogru soyluyorsun arkadasim napalim buda bizim imtihanimiz kizima baktikca uzluyorum benim kzizimin hareketleri biraz obur cocuklara gore farklilk gosteriyo o yuzden galiba ,imkanimiz yok canim ya saati cok para agitimin anca onlar takipten sobnra bir akarra varmadan egitim veremiyoruz malesef yoksa simdiye benim kizim cok uyol katederdi gec kaliyoruz diyede kafayi yiyicem yani,biraz once gonderdim melegimi icim gidiyor o servise binince yakistiramiyorum yavruma allah buyuk gececek bu gunlerimizde insallah,baska kres burda hepsi birbirine haber veriyolar nere gitsem zannedersem boyle olucak bakalim konuscaz kresle nediycek oler alahim islerimizi rast getirsin insallahh..

Adil şuan gözlerimize bakıp, takip etmeye başladı nihayet, ama konuşması halen yok, kolaya koko, anneye anni, baba, vs 15 kelime falan söylüyo. Özel.eğitime başladık, eve geliyor öğrt. Ve adil çok.ağlıyor başbaşa kalmak istemiyor öğretmeniyle. Ağşadan dinlese çok faydasını görcez inanıyorum. Sizinkiler de ağlıyor mu

merba pinar yildiz,canim benim kzim halen egitime gitmiyor takipte ama ilgilenilirse ilerleme oluyo tabi yeni basladiysa egitime zamanla alisir oinsallah hersey guzel olur rabbim yavrularimizin yuzune baksin bizede guc kuvvet saglik versinki onlarin guzel gunlerini gorelim insallahh

Yaşı olgunlaşınca herşey.yoluna gireceğine eminim. Ama çevre kafamı karıştırıyor. Bilgi kirliliğiyle dolu halka sahibiz. Herkes doktor herkes öğretmen. Otistik çok ağır bir rahatsızlık. Beraberinde zihinsel engel getiriyor. Ama bizimkilerin olayı farklı. İlgileri dağınuk

Eğitimde bireyler arası farklılık.olduğunu öğrendik ama okadar hızlı hayata geçtikçi herşeyi acele istiyoruz. Allahımın bir nefesiyle herşeyin düzeleceğini biliyorum. Ozaman gelecek ve tekrar buraya girip keşke çocuklarımızın bu özel yaşlarını böyle stresle geçirmeseydik diyeceğiz. Zihinsen engel.olsa tedavisi yok. Ama bizim durumlar çok farklı. Çok.umutluyum

insallah canim ya hepimizin umudu yesersin milletin dili zaten bitiriyo en iyisimi uzak durmaktir ,zaten bu durumda sadece yavruna odaklaniyorsun kimseyide gormek isrtemiyorsun ben oyleyim kimseye laf anlatmak ve dinlemek zorunda degiliz

Kızlar kızım 38 aylık atipik otizm teshisi var biz haftada 3 saat özel eğitim 5 tam gün krese gidiyor her nesnenin adını biliyor duyduğu bir şarkıyı anında ezberleyebiliyor komutların çoğunu anlıyor (kelimeleri bilirse komutları alıyor) anne kapıyı aç anne meyvesuyu ver gibi cümleler kuruyor ama öğrettiğimiz cumleleri konuşabiliyor dikkati zayıf 0.25 risperdal kullanıyoruz kreste bir sorunu yok ne yiyorsun gibi sorulara cevap alabiliyoruz artık ama cümleleri yeni yeni uyarlayabiliyor biz de çok iyi değiliz henüz ama iyileşmesi için dikkatini sağlamanız lazım dikkatini verirse kelime öğrenir kelime öğrenirse cümle kurabilir biz iyi gidiyoruz sayılır doktor 6 yaşına kadar iyileşir diyor inşallah çocuklarımız iyi olurr.

Benim oğlum 44 aylık small.
Dün doktora gittik denver II testi yaptırın dedi
kbb'a yönlendirdi
kabızlık sorunu için de başka bir doktora gönderdi.
Bu testlerin sonucuna göre sonuç belli olacak.
Ben başka doktora da götüreceğim. Ama bu testleri yaptırmak için eşimi ikna ettim.
Önce bunları yaptıracağım. Olmazsa kendim ondan habersiz bile götürmeyi düşünüyorum.
Göz teması var, güler yüzlü neşeli bir çocuk, komutların çoğunu anlıyor.
Eşleştirme yapıyor, gölge bulma, boz yap yapabiliyor.
Adına bakar, renkleri bilir, sayıları bilir.
Hayvanların isimlerini bilir, seslerini bilir.
Arabaları bilir anbulans, itfaye arabası, polis arabası vs.
Ama kelime tv replik tekrarları var. Sıkılınca yapacak birşey kalmayınca dönmeye başlıyor.
Yemek seçiyor. Tehlikelere fazla dikkat etmiyor.
Doktor tipik otizm belirtileri göremedim dedi. Yani dediğin gibi small çok ağır vakaları biz bile teşhis ederiz.
Hafif olanlar ziyan olmasın. Bunlar az destek ve eğitimle tam düzelebiliyor.
Milletle mücadele ederek enerjimizi harcıyoruz.
Dediğin gibi bu enerjiyi çocuklarımıza harcamalıyız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…