Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
hadi gozyun aydin nil mil sevindim adiniza..daha iyi olur insallah

Ay ışığı benim içim rahat etmedi.
Yani ben başka doktora da göstermek istiyorum.
Testleri önce bir yaptırayım nasıl olsa hangi doktora gitsem bu testleri isteyecektir.

hayirlisi canim annenler herzaman dogru soyler birseyler seziyorsan gotur derim bende cunki her dr bir demiyor ama insallah yoktur bu denver testi nedir kanlami bakiyolar sonucta ne icin yapiyolar bir bilgin varmi cunki bende yaptirmak istiyorum ama..

Denver testinde çocuğun gelişimine bakıyorlar. Neyi yapıp neyi yapamadığına bakılıyor.
Yaşına göre gelişimi normal mi? Mesela burnunu göster dediğinde gösterebiliyor mu?
Elini yıka, havluya kurula. Küpleri üst üste diz. Bebeğe mama yedir gibi şeyler
Denver II testi yaptırın dedi bize.
Yaptırabileceğim yer arıyorum.

bende benimkini kafaya takiyorum el cirpasi var areketleri hosuma gitmiyor nasil yenicem bu durumu icim sikiliyor allahim bir mucize olsada talatabilsek su durumu yavrum yasitlarina ulasabilecekmi caba bu sorularla kafayi yiyicem kendi kendimi unuttum ya..

El çırparken dikkatini dağıt. İstemediğin bir hareketini gördüğünde başka birşeyle ilgisini çek. Oyun oyna. Kukla gibi bir şey yap çoraptan. Onu konuştur. O hareketleri unutacak sonra yapmayacak zaten. Sen sürekli onu köpükle oynat, boyalarla oynat, bebeğe mama yedir böyle şeylerle hayali oyuna yönlendir.

nil sagol canim cok iyisin,evet dagitmaya calisiyorum ama zamanla gider insallah,kopuk derken anlamadim boyada daha kucukler ondan yaptiramiyorum ne tur boya lar aldsamki bilemiyorum sasirdim..

herkese selam;
dün psikaytri de randevumuz vardı , raporumuzun dolmasına da bir ay kalmıştı gittik, ismi ile seslendiğinde hemen baktı , gülümsedi, bak dediği yere baktı, ama y ine de göz teması kısıtlı dedi gelişimi zaten geride yani ince motor , komutlar da gerideyiz komutları daha almıyor, sadece gel, otur, bak, kalk, ver, kapıyı aç. Ama şunu getir desen getirmez, nerde diye sorsan bilmez ( ayın sonunda heyete gircez tekrar raporu yenilendi, yüzde 40 ile atipik ( yanımızda biri daha vardı onun çocuğu benimkinden bir buçuk yaş falan büyük, geçen yıl yüzde 40 vermişler bu yıl yüzde 80 korktum ben yaşı yükseldikçe ağırlaşcakmı anlamadım ben. 1 yıldır gelişme var ama komutları hala almıyor eğitim kurumumuz mu acaba çok geride anlamadım ben ne yapcağımı evde de birşeyler yapmaya çalışıyoruz ama eğitimdeki gibi yapmak istemiyor, canım sıkıldı offff

efege üzülme o çocukta öyle olmuş ama herkeste öyle olacak diye bişey yok 1 senede çok ilerleyen çocuklar daha çok var bu arada eğitim aldığınız kuruma değilde eğitimcinize dikkat edin yani ben sürekli izliyodum girip çocuğumdaki gelişmeleri takip ediyodum yani o eğitimcide bi ilerleme göremiyosanız başka birini bulun mesela size program veriyomu evde uydulamak için yada siz şu konuda çalışın dediğinizde o konuda çocukta gelişme görüyomusunuz onlar önemli

bizim eğitimcimiz değişti ilk eğitmenimiz de iyiydi bu da iyi gibi bir kez kızım girmiş hepsini yapıyormuş oğlum, ama evde yapmak istemiyor, bize her ders sonunda yaptıklarını ne kadar ilerleme olduğunu anlatıyo, ama ben derse giremiyorum çünkü hemen benim yanıma gelmek istiyor, yapmıyor, dikkatini toplamıyor. Geçen yıldan çok çok iyi oğlum, birde diyet uygulamaya çalıştım olmadı tam olarak ama süt ürünlerini hiç vermiyorum o yüzden ondan sonra bayağı bir değişme oldu , eğer dikkatini verirse düzgün yapıyor, eşleştirme mesela eğer bakarsa doğruyu buluyor diyo eğitmenimiz de ama evde ordaki kadar verimli olamıyoruz ama zırlasada bundan sonra yok. Komut konusu çok canım sıkıyor, bende evde onların üstüne eğilmeyi düşünüyorum, şimdi kafamda plan yapıyorum, mesela kapıyı aç dediğimizde açar ama kapat yok, bu hafta ona başlıcam, işte birşeyi salonda k oycam getir diye onlara çalışcam sürekli konuşuyorum şimdi iki günden beri yanıma gelip anne diyor , bir konuşsak

Doktor ismi ile seslendiğinde dönüp baktı ya nasıl sevindim bu bile beni nasıl sevindirdi anlatamam ama işte şu ümitsizliğe kapılmak istemiyorum istemiyorum diyorum ama işte birşey oluyo bitiyorum

nil sagol canim cok iyisin,evet dagitmaya calisiyorum ama zamanla gider insallah,kopuk derken anlamadim boyada daha kucukler ondan yaptiramiyorum ne tur boya lar aldsamki bilemiyorum sasirdim..

Traş köpüğü ile oynatabilirsin. Senin gözetiminde yemesin. Suda birşeyler yüzdürün .
Suyla oynamayı bütün çocuklar sever. Plastik bardaktan başka bardağa su aktarsın.
Sende sürekli oyun düşün bul, yaşına göre yapılabilecek aktiviteleri bulmaya çalış.
Çünkü oyun çocuğun gelişimi için en eğlenceli en etkili yol. Yakalamaç cee oyunu bunları da oynayabilirsiniz.

nil sagol canim bir yaz olsun havuza gorturcem bolca oynasinlar birde benim kzivszin ilgisi pek olmuyo oyuna
nasil adepte edicem onu bilmiyorum tam onu adepte ediyim derken oburu agliyor izsim zor allah kolaylastirsin insallah

efege ,canim ben ilk defa duydum yani cocugun derecesi once dusukmus sonra yukselmismi yani tabiki insanin kafasi kurcalaniyo tabi arkadasimin sdedigi gibi herkes oyle olucak diye birsey yok ,sonucta egitim birseylerin onune gecmek icin veriliyo aman allaim sen koru sen iyi et meleklerimizi insallah o yavruyada sifa versin rabbim cumlemizin yavrusunda insallahh...

nil sagol canim bir yaz olsun havuza gorturcem bolca oynasinlar birde benim kzivszin ilgisi pek olmuyo oyuna
nasil adepte edicem onu bilmiyorum tam onu adepte ediyim derken oburu agliyor izsim zor allah kolaylastirsin insallah

Amin canım Allah yardımcımız olsun.

Amin canım Allah yardımcımız olsun.

Seninkiler daha küçük olduğu için oyuna adapte olamıyorlar.
Dışarıda gezebilirsiniz. Ama ikizlerle gezmekte zor olur bir arkadşın olması lazım sanırım.
Kumla oynamak çok iyi olur yaz gelsin kum deniz havuz bebişler sevinir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…