Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
yok canim ya hic benzemiyolar biri kivircik biri duz sacli vede karekter tip olarakta benzemiyolar ayri yumurta ikizlarim benim,tedaviyle oldu yavrularimi kazanmak icin neler yaptik once o sresimiz vardi simdide bu kizimin durumu yipratti baya bizi allaima sukur olsun bunuda atlaticaz diyorum esime cunki biz az seyler yasamadik hayatimi yazsam roman olur canim,sarkida soylendigi gibi..

nil mil ,ben arkadasta tutamiyorum yada cevremdekiler beni acmiyo yani burada kimsemiz yok ailem turkiyede ,ondanda cok yipraniyoruz yani bir destekcimiz yok keske buarlarda ailem olsaydi girerdik cikardik kalabalik ortam yavumada iyi gelirdi erzamn cikaramiyorum dedigin gibi ikz cok zor oluyor allaim eksiikliklerini vermesin anca esim gelince biryerler cikarabiliyoruz ,hatfat arasi kreste oluyolar nebilim ya gecicek bu gunlerimiz sabir diyrum ben ..saglik olsun hicbirsey umrumda degil kzim acilsinda tek istegim bu yasitlarina erissin yetissin isytiyorum geri kalmasin ic birseyden insallahh

Ay ışığı kendini yanlız hissetme. Buradan dertleşebiliyoruz, fikir alış verişinde bulunabiliyoruz.
En kötüsü insanın içinin içini yemesi. Kendi dediğin gibi ne zorluklar atlatmışsın bunu da atlatırsın. Sabırlı olmak gerekiyor.
Güçlü olmak gerekiyor ki çocuklara faydamız olsun.
Gelişme göstermeyen çocuk yok diye okumuştum. Bazısı çabuk bazısı yavaş ama mutlaka gelişim gösteriyorlar eğitimle.
Seninkinin de biraz algıları açılırsa gerisi gelecek.
Sakın kendini üzme pozitif, ol pozitif düşün.
İnşallah kızların büyüyünce sana kek yapacak, çay demleyecek içerken bak burda bir nil mil vardı demişti diyeceksin :)
Bize onlar Allah'ın emaneti. O emanetlere en iyi şekilde bakacağız, elimizden ne geliyorsa sevgiyle, sabırla yapacağız.
Allah da emeklerimizi karşılıksız bırakmaz inşallah.

ay canim benim ya insallah allahim agzindan duysun insallah ozaman kizlarimin yaptigi keki seninle yemek yaptiklari cayida seninle icmak kismet olsun insallahh cok guzel dileklerde bulunmussun sagol canim benim allah razi olsun dualarina ve dileklerine butun ictenligimle amminn fdiyorum insallah senin yarunda senin istedigin gibi kacaman bir delikanli olur guzel gunlerini gorursun insallah..baska yokmu senin yavrun 1 tanemi..

Amin canım sağol bende senin dualarına teşekkür ederim.. Evet bir tane çalışıyorum o yüzden zor oluyor. Ama ben çocukları çok seviyorum. Eskiden 5 tane olsun kalabalık aile olayım isterdim de şartlar düşündüğü gibi olmuyor insanın. Allah hepsini korusun. İsteyene nasip etsin.

ayışığı yalnız değilsin inan.aynı yollardan bizde geçtik.5 yıl çocuğumuz olmadı.bu 5 yılda 1 tane düşük yaptım.tedaviler ilaçlar aşılamalar inan neler yapmadık olmadı inanırmısın.ama bir baktıkki hiç tedaviyi bıraktığım zamnlardan bir gün kendiliğinden hamile plduğumu öğrendi.rabbimin ol demesi yeter.inşallah bunlarda geçecek.yalnız algılamayı süt bence etkiliyor.sütü oğlum çok severdi.biz kestik ve algılamasında değişim olduğunu düşünüyorum.bilginize.

amin canim rabbim bagislasin cumle cocuklar ama yinede cocugunu yanliz koyma sonra buyudugunde kizacak sana neden kardes yapmadin diye ama nasip hayirlisi herseyin..
doğru söylüyorsun dünyada kardeş güzel birşey ama.şu anda çocuklarımızın nromal çocuklardan daha fazla ilgiye ve zamana eğitime yanianneye ihtiyaı var.bende istiyorum ama bu durumda bir çocuk daha yapıp onunda ilgiye bakıma ihtiyacı olacak .insan ne yapacağını bilemiyor inan.

smaal ,evet canim ya allah buyuk bugunleride asacabgimiza eminiz zaten ummadigin anda mucizeler gerceklesirmis benikide oyle olmustu simdi bir kez daha mucize bekliyorum oda kizim iyi olmasi icin inan ki,ben hala mama veriyorum ama onud a azalttim zaten,kizimida boyle gorunce allaim diyorum hep boylemi kalicak icim sikiliyor iste elimde degil rabbim sifasini biran once gondersin yavrularimiz bul bul kesilsin insallahh,,annecim babacim degi gunu bir gorsek hayirlisiyla arkasi gelicek eminim rabbimin sayesinde

Kaç aylık siznki??

canım benim oğlumda aynı işine gelse herşeyi yapıyo yoksa bizi duymuyo bile bende süt vermiyorum hatta bi ara keçi sütü veriyodum şimdi onuda vermiyorum onun baya faydasını gördük

cumartesi oğlumu doktora götürdük kontrole çok iyi gelişmeler olduğunu söyledi hatta oğlumu gözlemledikten sonra söylediği ilk cümle inanılmaz ilerlemiş dedi.eğitim alıyomu diye sordu 3-4 aydır almıyo dedim eğitim almadan nasıl başardınız bunu dedi 10 çocuktan 1 inde görülen bi ilerleme olmuş dedi.odaya ilk girdiğimizde dikkatini baloncuk şişirerek çekmeye çalıştı bu çok hoşuna gitti oğlumun ve doktorun eline yapıştı bidaha yap diye bunu çok olumlu buldu bu inadın bukadar geliştirdiğini bunun bulunmaz bi nimet olduğunu söyledi iletişimi devam ettirmek istiyo dedi.bunun dışında olumsuz olarak hayırı bilmiyo öğreteceksiniz dedi birşey istediği zaman verecekseniz hemen verin vermeyckseniz hayır diyeceksiniz bir ton laf anlatmayın ikna etmek için dedi birde bi yaşıt çocuk bulup hergün 10-15 dk oynatacaksınız dedi bunu nerden bulucam bilmiyorum kreşlke konuşucam bakalım inşallah yardımcı olurlar.yani sonuç olarak ilaç fln vermedi ilerlemesini çok iyi buldu ve artık 6 ayda 1 gelin dedi ama 5 ay sonra eğer bu hızla gelişmeye devam etmezse ilaç verecekmiş inşallah gerek kalmaz. allah herkese böyle güzel şeyler duymayı nasip eder inşallah hiç kimse umutsuzluğa düşmesin burda çok çok sabır ve çok yoğun bi ilgiyle çok güzel sonuçlar alınıyo

bu arada tekrar eğitime başlayın ben 6 ayda bir görecem bu arada birisinin takip etmesi gerekiyo dedi birde isim verdi sadece bu tür çocuklarla ilgilenen ünvrstede yrd doç muhtemelen ders ücreti çok yüksek olucak ama napalım elimizden geldiği kadar götürücez.

Çok güzel, çok sevindirici, ne mutlu size. İnşallah böyle ilerlemeye devam eder. Kaç aylık çocuğunuz?

Bende sizin adiniza cok sevindim umarim hep boyle devam edersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…