Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
sevvv ,adi gozun aydin dahada acilacak insallah senin yavrucak insalla rabbim darisida bizimkilere olsun yuzlerimiz yavrularimizdan gulsun insallah..

nil mil..burdayim canim kosusturma iste kizlar i krese biraktim cok yoruldum canim sen napiyon nasilsin senin oglusun nasil bulabildinmi denver testi icin biryerleri..haa bu arada iki gundur pek tv acmiyom kizimda gelisim oldu diye bilirim bu ne yani simdi tvden cokmu etlkileniyo bu cocuklar kapiyom budefada benim obur cadi agliyo 10 dakka aciyom geri kapiyom...

İyiyiz canım bizde koşturuyoruz. Daha yer bulamadım. Bu işler ne kadar ağır ilerliyor. Çok geçe sıra veriyorlar. Özelde yaptıracam mecburen öyle görünüyor. Tv yi kapat benim götürdüğüm doktor günde 30 dk dan fazla izletme dedi.
Beyin yoğun uyarana maruz kalıyor. Bu sefer bizim seslenmemiz ona uyaran gibi gelmiyor. Özellikle reklamlar çok zararlı.

evet ya baya zarari oluyo katiliyorum ,bugun kizimi kerese biraktigimda orda bir kadin ilgimi cekti sanki benim kizi izlemeye gelmisti bana oyle geldi dua ettim insallah goze batan areketleri olmaz kizim ,tabbi hakkina hayirlisi yavrumun kresi durdurcakmlarmi takibi belki fazlalastirirlar diye dusunuyorum obur kizimnda gunu 4 gun getirceksin kerese dediler bakalim hayirlisi ay diyorum niye boyle oldu neden guzel yuzlum diyorum kizimi seviyorum ve gozlerimden akiyor elimde degil iste ,anne olmak cok guzel ayricada cok zormuss..

nil mil acnim burdada hersey agir ilerliyo malesefki gine trkiyede istedigin ozel dr goturebiliyosun burda ozel mozel yok ,bekliycen burdaki drlari nezamn randevu verirlerse goturuyosun yoksada surunuyon boyle bekle allah bekle ..canim sen ozele gotur derim sana cunki daha cok ilgilenirler ve daha iyi Bilgi verirler..insallah hersey yolunda gider birsey cikmaz ..

merabalar herkese,kizimin ayin ikisinde kan tahlili felan olucak nelerine bakiliyo nelerine bakilmiyo bu kantahlilinin yaninda baska birseyde istiyorlarmi bilgisi olan arkadaslarimdan Bilgi istiyorum bazende kizimin rengi kaciyo gozlerinin onu miorariryo neden acaba bilemiyorum rabbim imtianimizi kolay gecirsin bu sikintidan hepimizi kurtarsin insallahh allahim..

Benim kardeşim otizmli ve o yaşlardayken aynen yazdıklarınızı oda yapıyordu ama bu gerçekten kaçamadık nekadar zor olsada. Çok güzel bi çocuk insanlar otizmli olduğuna inanmıyor. Gerçekle yüzleşin ve hemen özel eğitime falan başlayın Rabbim yardımcınız olsun. Sormak istediğiniz birşey varsa istediğiniz gibi sorabilirsiniz

minoz,siz neler yaptiniz yazarsaniz sevinirim kardesiniz kac yasinda aciksiniz ama gormediniz galiba sorumu Bilgi verirseniz sevinirim..

Ay ışığı buradayım canım. İşlerle uğraşıyorum. Senden kan testi mi istediler?

evet canim ya ayin ikisine bekliyoruz,dun dr arayip soyledi..bakalim bizi neler bekliyor..
sen naptin,ne isi yapiyon calisiyorsun galiba..

Evet çalışıyorum canım, muhasebedeyim. Mart ayı yoğun.
Benden de kan testi istedi, d vitamini eksikliği var mı ona bakacak. Başka birkaç şeye daha bakacak kanda sanırım.

merhabalar lütfen yardim mesajlarinizi bekliyorum.
Benim 2,5 yasinda bir oglum var.Sadece 2-3 kelime biliyor ve konusulanlari anlamasi cok kisitli.
Sevincini cogunlukla hoplayarak ifade ediyor.eline birseyler verdigimizde oyuncak v.s elinde sıkıyor.sürekli disarida dolasmak istiyor
Cok caresizim elimden geleni yapiyorum. ilgileniyorum.
ama böyle beklemek beni dahada üzüyor,burada birkac yerlere basvurduk ama beklememiz lazimmis.

Sormak istedigim iloder hakkinda bilgisi olan varmi gercekten yardimci oluyolarmi?

Nicin beklemeniz gerekiyor bi psikiyatriye bas vurdunuzmu

Beyazyaren çocuğu önce bir çocuk ve ergen pskiyatristine götürmeniz gerekiyor.
Testlerden sonra özel eğitim alması gerekiyorsa onlar raporla yönlendiriyorlar diye biliyorum.
Belki herhangi bir problem yoktur inşalla yoktur. Ama belki de vardır erken tedbir almakta fayda var.
Benimki 3,5 yaşında ben 2,5 yaşında da şüphelenmiştim ama büyüyünce düzelir diye düşündüm.
Şimdi bu yollardan yeni geçiyorum. Siz erken müdahalede bulunacağınız için şanslısınız.
Şüphelerle yaşamamak biran önce kreş eğitim ne gerekiyorsa yapmak gerekiyor.
Kararlı ve sabırlı olmak lazım. Bir sorun yoksa eğitimin zararı yok zaten varsa zaten eğitim tek çare.

Denver 2 gelişim tarama testini nerede yaptırabilirim?
İstanbul anadolu yakasındayım tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?
Netten baktım hiçbiryer bulamadım.
Çoğu avrupa yakasında. Daha önce yaptıran var mı varsa lütfen yardımcı olur musunuz?

meraba nil mil nehaber canim naptin bulamadinmi ale iyi bir yer
insallah rabbim trast getirsin iyi bir merkez bulursun,avrupa yakasinda varsa oraya gotur bende avrupa yakasinda hotelde kalmistik esimle ist cok kalabalik bir sehir ben sevemedim ayada pek gezemedim o yuzden olsa gerekk..

Öncelikle tesekür ederim cevabiniz icin
Suan normal krese basladi tabi sadece 4 saat gidiyor.suan deneme sürecindeyiz.
Cocuk doktoru bizi zaten cocuk psikiyatrisine yönlendirdi.Oradanda tekrar gelisim geriligi olan cocuklarla ilgilenen bir merkeze yönlendirildik.Yaklasik 2 ay boyunca haftada bir defa oraya gidicez ve orada gözlemliycekler.Daha sonra gözlemlerine göre devami gelicek
ama biz anneler sabirsiziz.Böyle bos duruyormusum gibi geliyo
bu arada ben yurtdisinda kaliyorum onun icin burada biraz farkli galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…