Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Merhaba ay ışığı hala bir yer bulamadım. Burada deneyimli anneler vardır diye tavsiye almak istedim.
Ben acele etmek istedikçe herşey yavaş ilerliyor. Çalışmasam, işten çıksam bu işler için koştursam mı?
Ne yapacağımı şaşırdım.

canımm göz teması kuruyor dıyorsun.. bu enn onemlı işaret olmadıgına dair.. otistik cocuklar aslaaa göz teması kurmazlar.. sana asla bakmazlar...

Hafif otizm belirtilerinde (atipik otizm) kısıtlı da olsa göz teması kurarlar, çok ağır vakalar göz teması kurmaz diye biliyorum.

Ay ışığı arkadışımız da yurtdışında onun aşamaları da sizin anlattığınız gibi. Yurt dışında daha farklı galiba.
Burada biz kendimiz var mı yok mu diye araştırıyoruz. Orada sizi yönlendiriyorlar bu çok iyi aslında.
Evde kendiniz ilgi alanlarına göre oyunlar oynayabilirsiniz. Benimki çok çabuk sıkılıyor.
10 dakika sürüyor bir etkinlik ve oyun hamuru oynuyorsak benim yaptığımı bozuyor.
Kule yapmışsam yıkmaya uğraşıyor. Katılımcı değil oyunlara.
Birşey öğrenmek istemiyor sanki.

canımm göz teması kuruyor dıyorsun.. bu enn onemlı işaret olmadıgına dair.. otistik cocuklar aslaaa göz teması kurmazlar.. sana asla bakmazlar...
melodi nin yazdığı tarihe bakarmısın? birde nasıl kesin bir dille asla göz teması kurmazlar , asla bakmazlar diyebiliyorsun merak ettim??? Benim oğlum yüzde 40 ile atipik teşhisi aldı ama göz teması kuruyor önceden çok daha azdı, ama günden güne artıyo yabancılara bile ismi ile seslenildiğidne dönüp bakıyor kesin şekilde konuşmanız hiç doğru değil diye düşünüyorum bu tabi benim düşüncem

meraba beyazyaren ..oncelikle gecmis olsun sen yurtdisinda hangi ulkedesin benim..benim kzimda iki gun gozetime gidiyor burda boyle heyet yonlendiriyo cocugunu kucuk deyip bizde beklemek zorundayiz ama ne diycekler dusuncesi beni bitiriyo..yurt disi herseyiyle farkli canim bunu boyle kabul etmeliyiz ve sabirli olmaliyiz galiba..

öfkenızın nedenını anlayamadım hanfendı?? ben sakınlessın ıstedım cunku kuzenım otıstık ve asla goz teması kurmuyor ve 16 yasında... sakın olun saldırmayın karsınızdakı ınsana bu ne ya ?????????

nil mil ,,sabir edicez napalim evet benimide sikiliyor oyundan ama sarkida hikayede diliyo gozume ozaman bakiyo ama bugunlerde masallah daha iyi bazende bakmiyor goz temasi Varda yokta yani cani isterse..kitap felan oku sarki soyle konusmasi yoksa dillerini calistir fulut caldir balon sisisirt yapabilir senin yavrun iyiyidi yazdigina gore ,hekebi denver testi yaptir icin rahatlasin ondan sonra insallah hersey yolunda gider..

Size katılıyorum efege, göz teması az veya çok olanlar var bazı yönlerden belirtiler tutarken bazıları tutmayabiliyor. Benim oğlumun göz teması var. Çok fazla değil ama var ben de insanların gözüne uzun süre bakamam. Belki genetiktir. Ama şu var ki göz teması kurunca algıları daha çok açılıyor.
Diğer türlü gözler etrafta nesneleri inceliyor. Tv açıkken göz teması sıfır bizimkinin.

İnşallah canım ya. Benimki tv deki kelimeleri tekrarlıyordu onu kapattım o da biraz azaldı. Eskiden günde 5 kere söylüyorsa şimdi 1 kere söylüyor. Seninkinin masal, hikaye, öykü, şarkı sevmesi çok iyi.
Netten çocuk şarkıları, tekerlemeler buldum onları paylaşırım sen de ona yaptır. Yavru kuşlar ya inşallah iyi olacaklar.

evet bende katiliyorum goz temasi kurduklari zaman cok guzel ogrenedebiliyolar vde goz temasi kurunca cokta guzel bakiyolar .o arkadas cok agirlardan bahsetmis olsagerek..allah acil sifalik versin cumle yavrularimiza insallahh

tama canim paylasirsan sevinirim ,tv bazen cok buyuk zarari oluyor bazende obirseyler ogrenmesinde yardimci oluyor sasirdik napacamiszi zaten ben kapatamiyom arada camak zorundayim oburu agliyo budefada ac diye off off buyusunler biran once saglicakla insallahh..

Tehlike algısı az benimkinin. Merdiven inerken çıkarken hep elinden tutum ondan mıdır? Yapamaz edemez diye çoğu şeyini biz yaptık şimdi koşarken dans ederken
kendini kaybediyor. Çevredeki tehlikeleri farketmiyor. Düşüyor biyerini morartıyor acıdı anne diye ağlıyor. Bu sorun nasıl aşılır bilmiyorum. Bunu aşarsak anaokuluna vermeyi düşünüyorum. Böyle gözüm arkada kalır. Biz hep özel ilgilendik orade ne olur bilmiyorum.

beyazyaren,buarada benim kiz haftada iki gun gidiyor simdi orada servisle gelip aliyorlar ve birakiyorlar o gidince cok kotu oluyorum ya..

evet bende katiliyorum goz temasi kurduklari zaman cok guzel ogrenedebiliyolar vde goz temasi kurunca cokta guzel bakiyolar .o arkadas cok agirlardan bahsetmis olsagerek..allah acil sifalik versin cumle yavrularimiza insallahh

Amin canım ya çok ağırları bile eğitimle iyi seviyeye getiriyorlar. İnşallah iyileşir, kendine yetebilen bireyler olurlar. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.

nil mil aslinda biz yavrulari cok koruyoruz hele benim esim aman dustu aman kalkti eli kalicak diye aklimi yiyo ama simdi biraktik kendi hallerine rabbim esirgesin..olsun canim duse kalka buyucekler takma okadar benim kizda cok dusuyo nedense yurudugu yerde duser bazen..her coccukta bir degil onu test et sen balkon felan varsa ordan baktir scekiniyomiu bak ondan sonra nebilim herseyde test ettirmeye calis aklinea kotu seyleri getirme bizim yavrularimizda boyle buycekler hayirlisiyla napalim..benim klavye yanlis basiyo yazilarim yamuk yumuk cikiyo bazen..

Ben anlıyorum canım önemli değil olsun. O kadar koşturmanın derdin arasında cevap yazabiliyorsun ya o yeter. Benimki sıcak soğuk korkusu var. Ama işte koşarken merdiven inerken çok dikkatsiz. Aslında tutmamak lazım. Böyle korumacı olarak yanlış yaptık belki ama bana güven vermediği için korumak zorunda kaldım. Kendisi üstüne döker diye hep ben yedirdim. Şimdide çatal kaşık tutsun diye uğraşıyorum. Suyu bile eline almıyor bardağı benim tutmamı bekliyor. Kendin iç deyince eline alıyor çok tembel :)

canim benim demek temmel senin delikanli olsun annesi yapacak bilmemesinden degildir o,benim kizlarinmin aksam yemekleri icin tabklarina koyarim yerler kendileri doke saca tabi suyuda icerler bardaktan vede masaya koyarlar bir ara benimki biberonu bile tutmuyodu simdi alistirdik artik aliyo tabi bu dedigime 1 sene oldu ..sende yavruna ver tabagi birde kasik kucuk olsun doke saca alissin annesi
onune bir onluk altinada sofra ser dokulsun varsin hersey evlatlarimiz icin degilmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…