- Konu Sahibi melodi1970
-
- #4.441
nilmil paylaşırsan sevinirim bende öğrenmek istiyorumİnşallah canım ya. Benimki tv deki kelimeleri tekrarlıyordu onu kapattım o da biraz azaldı. Eskiden günde 5 kere söylüyorsa şimdi 1 kere söylüyor. Seninkinin masal, hikaye, öykü, şarkı sevmesi çok iyi.
Netten çocuk şarkıları, tekerlemeler buldum onları paylaşırım sen de ona yaptır. Yavru kuşlar ya inşallah iyi olacaklar.
Nicin beklemeniz gerekiyor bi psikiyatriye bas vurdunuzm
Ay ışığı arkadışımız da yurtdışında onun aşamaları da sizin anlattığınız gibi. Yurt dışında daha farklı galiba.
Burada biz kendimiz var mı yok mu diye araştırıyoruz. Orada sizi yönlendiriyorlar bu çok iyi aslında.
Evde kendiniz ilgi alanlarına göre oyunlar oynayabilirsiniz. Benimki çok çabuk sıkılıyor.
10 dakika sürüyor bir etkinlik ve oyun hamuru oynuyorsak benim yaptığımı bozuyor.
Kule yapmışsam yıkmaya uğraşıyor. Katılımcı değil oyunlara.
Birşey öğrenmek istemiyor sanki.
meraba beyazyaren ..oncelikle gecmis olsun sen yurtdisinda hangi ulkedesin benim..benim kzimda iki gun gozetime gidiyor burda boyle heyet yonlendiriyo cocugunu kucuk deyip bizde beklemek zorundayiz ama ne diycekler dusuncesi beni bitiriyo..yurt disi herseyiyle farkli canim bunu boyle kabul etmeliyiz ve sabirli olmaliyiz galiba..
beyazyaren,buarada benim kiz haftada iki gun gidiyor simdi orada servisle gelip aliyorlar ve birakiyorlar o gidince cok kotu oluyorum ya..
beyazyarenle sen aynı ülkede misiniz acaba?
yazdığımı ne şekilde anladığını hangi tavırla algıladığınızı bilmiyorum , ne öfkem var size karşı ne de bir saldırma tepkinizi anlamadım ama şu bir gerçek kesin ve kati bir şekilde asla konuşamazsınız, sizin kuzeniniz otizmli olabilir ve sadece onu görmüş olabilirsiniz ama ben bu yola başkoyduğumdan beri o kadar çok otizmli çocuk gördüm ve en yakınım kendi evladımdan biliyorum kesinlikle göz teması kurmazlar gibi bir söylemde bulunulamaz. Sadece bunu belirtmek istedim. Ayrıca " bu ne ya " diyerek sizin öfkeniz ve saldırışınıza bi bakın ve sakinleşin isterseniz , bunca sıkıntının içinde de sizinle tartışmaya giremeyeceğim, sadece yanlış anlama olmasın diye cevap yazıyorum.öfkenızın nedenını anlayamadım hanfendı?? ben sakınlessın ıstedım cunku kuzenım otıstık ve asla goz teması kurmuyor ve 16 yasında... sakın olun saldırmayın karsınızdakı ınsana bu ne ya ?????????
yazdığımı ne şekilde anladığını hangi tavırla algıladığınızı bilmiyorum , ne öfkem var size karşı ne de bir saldırma tepkinizi anlamadım ama şu bir gerçek kesin ve kati bir şekilde asla konuşamazsınız, sizin kuzeniniz otizmli olabilir ve sadece onu görmüş olabilirsiniz ama ben bu yola başkoyduğumdan beri o kadar çok otizmli çocuk gördüm ve en yakınım kendi evladımdan biliyorum kesinlikle göz teması kurmazlar gibi bir söylemde bulunulamaz. Sadece bunu belirtmek istedim. Ayrıca " bu ne ya " diyerek sizin öfkeniz ve saldırışınıza bi bakın ve sakinleşin isterseniz , bunca sıkıntının içinde de sizinle tartışmaya giremeyeceğim, sadece yanlış anlama olmasın diye cevap yazıyorum.
benim oğlumda da tehlike algısı hiç yoktu diyebilirim, mesela masanın altından birşey alacak hiç umarsamazdı kafasını çarpardı, ben hep kolluyordum. Yalnız şunu da farkettim ben sütü kestikten sonra hem göz temasında, hem algılamasında, hem de bu tehlike algısında büyük bir ilerleme oldu. Şimdi daha dikkatli ve herşeye dikkat ediyor, düşeceği yeri, çarpacağı yeri fark ediyor. Önceden çarpınca flan hiç ağlamazdı ama şimdi herşeyi hissediyor, insan çocuğu düştü canı acıdı diye sevinir mi ben buna bile sevindim inşallah zamanla daha iyi olcak evlatlarımız Allah ın izniyleTehlike algısı az benimkinin. Merdiven inerken çıkarken hep elinden tutum ondan mıdır? Yapamaz edemez diye çoğu şeyini biz yaptık şimdi koşarken dans ederken
kendini kaybediyor. Çevredeki tehlikeleri farketmiyor. Düşüyor biyerini morartıyor acıdı anne diye ağlıyor. Bu sorun nasıl aşılır bilmiyorum. Bunu aşarsak anaokuluna vermeyi düşünüyorum. Böyle gözüm arkada kalır. Biz hep özel ilgilendik orade ne olur bilmiyorum.
bugünüme şükür canım oğlum her geçen gün iyi oluyor , bazen canım çok sıkılsa da bugünümüze şükür canım Allah seni de ömrün boyunca güldürsün inşallah yanı sıra bizi de evlatlarımızın sağlığı ile inşallahgülebiliyor olmana sevindim :)
benim oğlumda da tehlike algısı hiç yoktu diyebilirim, mesela masanın altından birşey alacak hiç umarsamazdı kafasını çarpardı, ben hep kolluyordum. Yalnız şunu da farkettim ben sütü kestikten sonra hem göz temasında, hem algılamasında, hem de bu tehlike algısında büyük bir ilerleme oldu. Şimdi daha dikkatli ve herşeye dikkat ediyor, düşeceği yeri, çarpacağı yeri fark ediyor. Önceden çarpınca flan hiç ağlamazdı ama şimdi herşeyi hissediyor, insan çocuğu düştü canı acıdı diye sevinir mi ben buna bile sevindim inşallah zamanla daha iyi olcak evlatlarımız Allah ın izniyle
canım benim oğlum sütü çok seviyordu, hergün mutlaka içerdi, yoğurt da yediriyordum, peynir pek yemezdi nadirdi. Ama bu diyet kitaplarını okuduktan sonra süt , yoğurt, peyniri kestim, göz teması, algısı, tehlike algısı , kardeşi ile oynaması herşeyi düzeldi. Benim oğlumda çok yemek seçiyor, yedikleri o kadar az ki , o yüzden gluten diyetini bir türlü uygulayamadım, ama ekmeği oldukça az vermeye çalışıyorum, makarna zaten çok nadir yer. Yedikleri köfte, sucuk, krep . O kadar çorbalar y apıyorum et suyu ile, sebze yemeği ama yok zorla birkaç kaşık veriyorum, kemik suyunu normal içtiği suya karıştırıyorum az az , krep yapıyorum mesela süt koymuyorum normal su bir de kemik suyu karıştırıp yumurta, tam buğday unu ile yapıyorum. keşke bu diyetleri daha önce öğrenseydim benim oğlum herşeyi yerdi, sebze , çorba falan ozaman öğrense idim tam anlamı ile uygulardım diyetleri ama şimdi o kadar zor oluyor ki anlatamam.efege benim oğlum sütü hiç sevmiyor hiç içmiyor ama yoğurt ayran yediriyorum. Onu kessem mi acaba. Yani birde ekmek, makarna, unku gıdaları kessem mi ? Algısı, dikkati, tehlike farkı artar mı? Bilmiyorum ki çok yemek seçiyor özene bezene sebze yemeği yapıyorum ağzını sürmüyor. Tadına bile baktıramıyorum.
canım benim oğlum sütü çok seviyordu, hergün mutlaka içerdi, yoğurt da yediriyordum, peynir pek yemezdi nadirdi. Ama bu diyet kitaplarını okuduktan sonra süt , yoğurt, peyniri kestim, göz teması, algısı, tehlike algısı , kardeşi ile oynaması herşeyi düzeldi. Benim oğlumda çok yemek seçiyor, yedikleri o kadar az ki , o yüzden gluten diyetini bir türlü uygulayamadım, ama ekmeği oldukça az vermeye çalışıyorum, makarna zaten çok nadir yer. Yedikleri köfte, sucuk, krep . O kadar çorbalar y apıyorum et suyu ile, sebze yemeği ama yok zorla birkaç kaşık veriyorum, kemik suyunu normal içtiği suya karıştırıyorum az az , krep yapıyorum mesela süt koymuyorum normal su bir de kemik suyu karıştırıp yumurta, tam buğday unu ile yapıyorum. keşke bu diyetleri daha önce öğrenseydim benim oğlum herşeyi yerdi, sebze , çorba falan ozaman öğrense idim tam anlamı ile uygulardım diyetleri ama şimdi o kadar zor oluyor ki anlatamam.
bende senin gibi düşünüyorum , bizde kabızlık çok fazla idi yavrum o kadar çok ağlıyor o kadar çok acı çekiyordu ki anlatamam, bir ara risperdal kullanmıştım ondan mı acaba diye düşündüm, bıraktım, düzelmedi, daha sonra da işte süt, yoğurt, peynir , ayran hepsini kestim ve düzeldi, çikolata pek vermemeye çalışıyorum, balık yağı Möller s , vitamin olarak da vitasanol kullanıyorum, sürekli olarak. Tavuk benim oğlandna yemez balığı seviyor onda da sardalya alıyorum, büyük balık dip balık yememeleri gerekiyor çünkü, benim oğlanlar ikiz , genetik olsa ikisi de olmaz mıydı bilmiyorum benim oğlum genetik olsa idi ilk doğumdan itibaren belli olurdu diye düşünüyorum, ilk zamanlar herşeyi normal bir çocuktu çünkü herşeyi ile hatta ikizinden önde gidiyordu çoğu gelişmesinde ne olduysa 18-24 aydan sonra oldu bilmiyorum şu diyeti tam anlamı ile uygulabilsem içim çok rahatlıcak ama olmuyorPeyniri yemez benim oğlumda. Köfte, sucuk çok seviyor. Bulgur, prinç, makarna seviyor. Seninkinde kabızlık sorunu var mı? Bizde birde o dert var. Ceviz, badem, fındık çiğ olarak yediriyorum. Kuru kayısı, hurma, evde sıktığım meyve suyunu içiriyorum. Yoğurt yedirmesem bir müddet denesem mi? Evde kendi mayaladığım yoğurdu yediriyorum. Balık yağı bir ara yedirdim bitince almadım. Tavuk yemez zaten tavuklara da hiç güvenmiyorum. Biz bile yememeliyiz. Organik olursa belki zaten başımıza ne geldiyse bu genetiği değiştirilmiş, katkı maddeleri ile yapılmış gıdalardan geldi. Çevre faktörleri de etkili tabi. Genetik bir hastalık olduğuna inanmıyorum. Çevre ve gıda faktörleri sorumlu bence.
bende senin gibi düşünüyorum , bizde kabızlık çok fazla idi yavrum o kadar çok ağlıyor o kadar çok acı çekiyordu ki anlatamam, bir ara risperdal kullanmıştım ondan mı acaba diye düşündüm, bıraktım, düzelmedi, daha sonra da işte süt, yoğurt, peynir , ayran hepsini kestim ve düzeldi, çikolata pek vermemeye çalışıyorum, balık yağı Möller s , vitamin olarak da vitasanol kullanıyorum, sürekli olarak. Tavuk benim oğlandna yemez balığı seviyor onda da sardalya alıyorum, büyük balık dip balık yememeleri gerekiyor çünkü, benim oğlanlar ikiz , genetik olsa ikisi de olmaz mıydı bilmiyorum benim oğlum genetik olsa idi ilk doğumdan itibaren belli olurdu diye düşünüyorum, ilk zamanlar herşeyi normal bir çocuktu çünkü herşeyi ile hatta ikizinden önde gidiyordu çoğu gelişmesinde ne olduysa 18-24 aydan sonra oldu bilmiyorum şu diyeti tam anlamı ile uygulabilsem içim çok rahatlıcak ama olmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?