Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
bizimde ev dubleks oldugundan merdinvene el tutarak icikip indiriyoruz mecburen tabiki biarakamyiz 3 bucuk yas neki kucuk daa seninkide..

Evet ya haklısın canım. Döke saça alışacaklar. Denver testi için yer buldum nihayet.
Kan testini de orada yaptıracağım. 80 TL dedi denver testi için. Kan testini bilmiyorum.
İnşallah herşey güzel çıkar. Bunlardan sonra anaokulu veya kreş bakacağım.
İnşallah bunları atlatacağız ay ışığı.

insallah canim ya temmennim bu once butun yavrular sonrada benim yavrum atlatsin siyrilip ciksinlar bu iletin icnde insallah..iyi bak uygunmus insallah guzel seyler olsun hepimiz icin
bakalim bizde yarin kresle konusamaya gidicez ogretmenle yani ne diycek bilemiyoruz umarim birsey demezde yavrumda yasitlarindan geri kalmasin..cunki orda herseyi ogreniyo cok iyi geliyo yavruma birde ahrketlerimiz bazen tuttumu tutuyo onuda bir atlatsam daha iyi oluvcak kafaya takiyorum hareketleri nasil giderebilirim bilemiyorumm..

nilmil paylaşırsan sevinirim bende öğrenmek istiyorum

Nicin beklemeniz gerekiyor bi psikiyatriye bas vurdunuzm

benim oglumda ayni sekilde bütün oyunlari denemeye calisiyorum ama ilgi 5 dakika bile sürmüyor ve dediginiz gibi yaptigim seyleri bozuyo ama disaridan gelince oyuncaklara ilgisi daha fazla oluyor gibi geliyo bana.bundan dolayi sürekli disarda vakit gecirmeye calisiyoruz.Anne-cocuk gruplari oluyo yada yüzmeye veya parka.Tabi beni tam anliyamadigi icin disarida vakit gecirmek ayrica bir zor..ama ne yapalimm

beyazyaren,buarada benim kiz haftada iki gun gidiyor simdi orada servisle gelip aliyorlar ve birakiyorlar o gidince cok kotu oluyorum ya..

beyazyarenle sen aynı ülkede misiniz acaba?

Tesekür ederim.Sizi cok iyi anliyorum hic kolay degil inanin benimde sürekli aklimdan cikmiyor cocugum icin ne yapabilirim diye düsünmekten yoruldum.beklemekte cok zor ne diyecekler düsünceside ayri bir bekleyis zaten .bu arada ben Almanya da kaliyorum.oglumda otistik teshisi tam konmadigi icin suanlik normal krese gidiyor ama eger oraya uymazsa özel engelliler icin krese gidicek.tabi ilerde nasil olur bilemem.
diger taraftan gelisim geriligi olan cocuklarla ilgilenen bir merkez var suanlik onlar haftada 2 defa 1 saatligine gözlemliycekler tabi bizim icin hersey yeni basladi.
peki sizin cocugunuz kac yasinda?

beyazyaren ,benim cocugum kizim yani 2 bucuk olucak bu ayda daha cok kucukler evet ayni gidiyo oaryla buarasi yanliz burda 6 7 ay dediler gozetmek icin ama aordanda guzel haberler geliyor cok sukur bakalim sonucta ne olucak bizim drlarda supelendi ama teshizs koyamadilar kucuk oldugu icin ,ondan buraya yani takibe gonderdiler bakalim sizde bizlerde insallah hayirlihaberler aliriz hakkimiza hayrlisi ve yavrularimizin hakkina hayirli neyse o olsun insallah..sizin oglunuzun neyinedn supelenip gonderdiler takibe..

yazdığımı ne şekilde anladığını hangi tavırla algıladığınızı bilmiyorum , ne öfkem var size karşı ne de bir saldırma tepkinizi anlamadım ama şu bir gerçek kesin ve kati bir şekilde asla konuşamazsınız, sizin kuzeniniz otizmli olabilir ve sadece onu görmüş olabilirsiniz ama ben bu yola başkoyduğumdan beri o kadar çok otizmli çocuk gördüm ve en yakınım kendi evladımdan biliyorum kesinlikle göz teması kurmazlar gibi bir söylemde bulunulamaz. Sadece bunu belirtmek istedim. Ayrıca " bu ne ya " diyerek sizin öfkeniz ve saldırışınıza bi bakın ve sakinleşin isterseniz , bunca sıkıntının içinde de sizinle tartışmaya giremeyeceğim, sadece yanlış anlama olmasın diye cevap yazıyorum.

tek amacım tarıhını gormedıgım o mesajın sahıbını az da olsa rahatlatmaktı.. hangı tavırla anlamak mı var allah askına.. kendınıze gerıden baksanız anlardınız nasıl gorundugunuzu.. kaldı kı bılmıyorsam bıle bılmıyor deyıp gecın o halde.. bunca sıkıntı ıcınde zaman ayırıp halaaaa acaıp tavırlar gostermeyın...

benim oğlumda da tehlike algısı hiç yoktu diyebilirim, mesela masanın altından birşey alacak hiç umarsamazdı kafasını çarpardı, ben hep kolluyordum. Yalnız şunu da farkettim ben sütü kestikten sonra hem göz temasında, hem algılamasında, hem de bu tehlike algısında büyük bir ilerleme oldu. Şimdi daha dikkatli ve herşeye dikkat ediyor, düşeceği yeri, çarpacağı yeri fark ediyor. Önceden çarpınca flan hiç ağlamazdı ama şimdi herşeyi hissediyor, insan çocuğu düştü canı acıdı diye sevinir mi ben buna bile sevindim inşallah zamanla daha iyi olcak evlatlarımız Allah ın izniyle

Dik dur dik dur kardeşim koy elleri beline
Sallan sallan kardeşim sonra eller yerine
Kolları öne uzat sonra da yukarıya,
çevir çevir kardeşim sonra eller yerine
Sol ayağın ileri, sağ ayağın havaya
Haydi kuşlar gibi uç, mutlu ol bu yuvada.
Dik dur dik dur kardeşim koy elleri beline
Sallan sallan kardeşim sonra eller yerine
Kolları yana uzat sonra da yukarıya,
çevir çevir kardeşim sonra eller yerine
Zıpla zıpla kardeşim, el çırp el çırp kardeşim
Yaşa yaşa çok yaşa, sağlıklı ol kardeşim.

Arkadaşlar netten bulduğum bir çocuk şarkısı, çok güzel.
Müziğiyle birlikte hareketlerini yaptırabiliriz diye düşündüm.

efege benim oğlum sütü hiç sevmiyor hiç içmiyor ama yoğurt ayran yediriyorum. Onu kessem mi acaba. Yani birde ekmek, makarna, unku gıdaları kessem mi ? Algısı, dikkati, tehlike farkı artar mı? Bilmiyorum ki çok yemek seçiyor özene bezene sebze yemeği yapıyorum ağzını sürmüyor. Tadına bile baktıramıyorum.

canım benim oğlum sütü çok seviyordu, hergün mutlaka içerdi, yoğurt da yediriyordum, peynir pek yemezdi nadirdi. Ama bu diyet kitaplarını okuduktan sonra süt , yoğurt, peyniri kestim, göz teması, algısı, tehlike algısı , kardeşi ile oynaması herşeyi düzeldi. Benim oğlumda çok yemek seçiyor, yedikleri o kadar az ki , o yüzden gluten diyetini bir türlü uygulayamadım, ama ekmeği oldukça az vermeye çalışıyorum, makarna zaten çok nadir yer. Yedikleri köfte, sucuk, krep . O kadar çorbalar y apıyorum et suyu ile, sebze yemeği ama yok zorla birkaç kaşık veriyorum, kemik suyunu normal içtiği suya karıştırıyorum az az , krep yapıyorum mesela süt koymuyorum normal su bir de kemik suyu karıştırıp yumurta, tam buğday unu ile yapıyorum. keşke bu diyetleri daha önce öğrenseydim benim oğlum herşeyi yerdi, sebze , çorba falan ozaman öğrense idim tam anlamı ile uygulardım diyetleri ama şimdi o kadar zor oluyor ki anlatamam.

Peyniri yemez benim oğlumda. Köfte, sucuk çok seviyor. Bulgur, prinç, makarna seviyor. Seninkinde kabızlık sorunu var mı? Bizde birde o dert var. Ceviz, badem, fındık çiğ olarak yediriyorum. Kuru kayısı, hurma, evde sıktığım meyve suyunu içiriyorum. Yoğurt yedirmesem bir müddet denesem mi? Evde kendi mayaladığım yoğurdu yediriyorum. Balık yağı bir ara yedirdim bitince almadım. Tavuk yemez zaten tavuklara da hiç güvenmiyorum. Biz bile yememeliyiz. Organik olursa belki zaten başımıza ne geldiyse bu genetiği değiştirilmiş, katkı maddeleri ile yapılmış gıdalardan geldi. Çevre faktörleri de etkili tabi. Genetik bir hastalık olduğuna inanmıyorum. Çevre ve gıda faktörleri sorumlu bence.

bende senin gibi düşünüyorum , bizde kabızlık çok fazla idi yavrum o kadar çok ağlıyor o kadar çok acı çekiyordu ki anlatamam, bir ara risperdal kullanmıştım ondan mı acaba diye düşündüm, bıraktım, düzelmedi, daha sonra da işte süt, yoğurt, peynir , ayran hepsini kestim ve düzeldi, çikolata pek vermemeye çalışıyorum, balık yağı Möller s , vitamin olarak da vitasanol kullanıyorum, sürekli olarak. Tavuk benim oğlandna yemez balığı seviyor onda da sardalya alıyorum, büyük balık dip balık yememeleri gerekiyor çünkü, benim oğlanlar ikiz , genetik olsa ikisi de olmaz mıydı bilmiyorum benim oğlum genetik olsa idi ilk doğumdan itibaren belli olurdu diye düşünüyorum, ilk zamanlar herşeyi normal bir çocuktu çünkü herşeyi ile hatta ikizinden önde gidiyordu çoğu gelişmesinde ne olduysa 18-24 aydan sonra oldu bilmiyorum şu diyeti tam anlamı ile uygulabilsem içim çok rahatlıcak ama olmuyor

Benimkininde küçükken herşeyi normaldi, 2,5 yaşında konuşmuyordu ama 20 kelimesi vardı. O zaman doktora götürsem mi diye düşünüyordum ki 3 yaşında kelimeler kısa cümleye döndü. Dedim konuşunca kendini anlatır, bizi de anlar ama inadı, kabızlığı, oyuna iştirak etmeyişi, tehlike algısının az olması bunlar beni hep tedirgin etti. Şimdi 3,5 yaşında pskiyatriste gittik ilk kez. Testler verdi onları yaptırıp teşhis neyse ona göre yol alacağız. Eşime göre birşey yok çocukta ilgilendiği de yok ki onunla zaman geçirince bazı şeyleri yapamadığını ve anlamadığını ben farkediyorum. O uzaktan bir iki mıncıklama ile çocukla ilgilendiğini sanıyor. Birde onunla uğraşmak zorunda kalıyorum. Çocukta birşey yok hastalık arıyorsun sen diyor. Dün yine tartıştık. Aslına bakarsan ben tam anlamıyla neşemi kaybettim. Eskiden hayat dolu bir insandım. Çocuğumla ilgili bu sıkıntılar beni çaresiz, sinirli, düşünceli, negatif bir insan haline getirdi. Ailem çok yardımcı oluyor Allah onlardan razı olsun. Birşeyler yapmak için mücadele veriyoruz. İnşallah normal çocukların seviyesine getiririz çocuklarımızı. Allah yardımcımız olsun.

nil mil benim eşimde aynı idi bir sorun yok diğeri de ismine bakmıyor işte uyaran eksiliği olabilir demişti bir doç. doktor o da buna kapılıp sürekli birşeyi yok birşeyi yok dediğin gibi çok fazla zaman da geçirmediği için hiçbirşeyin farkında değildi ama zaman geçip de bazı belirtiler iyice ortaya çıkmaya başlayınca o da bununla yüzleşmek zorunda kaldı ki ben hep tek başıma kendimi bu duruma alıştırmaya kabullenmeye çalıştım, hala neden ben neden benim çocuğum dediğim zamanlar oluyo olmuyor desem yalan olur, eskisi gibi hiçbir şeyden mutlu olmuyorum, hayata karşı yaşama sevincimi kaybettim hep bir tarafım eksik ama yapacak birşey yok sadece oğlum için sürekli uğraşıyorum araştırıyorum, çalıştığım için de çok fazla ilgileniyorum belki ama elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorum, yardımcı olan k imsem bu durumu anlayan kabullenen ilgilenen araştıran da kimse yok yakınlarımdan malesef o yüzden kendimi çok yalnız hissediyorum bir tek burda aynı durumu yaşayan insanlar beni anlar diye işte buradaklieri okuyup buraya yazıyorum iyiki varsınız arkadaşlar
Oğlunda kendi kendine sebepsiz gülme , ağlama varmı , uyku düzeni nasıl gece falan kalkıyormu , ya ağlayarak ya da öyle kendi kendine dolanması falan. Benim oğlumda var, uyku düzenimiz de bozuk iki gün gece uyuyorsa daha sonrasında malesef uyumuyor gece saat 3-4 de kalkıyor sabah uyuyor sonra düzensiz oluyor. Yine iki gündür ağlama krizleri tuttu bazen neden ağladığını anlıyorum ama bazen anlamıyorum canım çok sıkılıyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…