- 24 Şubat 2015
- 143
- 80
- 38
- 50
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #4.461
nil mil benim eşimde aynı idi bir sorun yok diğeri de ismine bakmıyor işte uyaran eksiliği olabilir demişti bir doç. doktor o da buna kapılıp sürekli birşeyi yok birşeyi yok dediğin gibi çok fazla zaman da geçirmediği için hiçbirşeyin farkında değildi ama zaman geçip de bazı belirtiler iyice ortaya çıkmaya başlayınca o da bununla yüzleşmek zorunda kaldı ki ben hep tek başıma kendimi bu duruma alıştırmaya kabullenmeye çalıştım, hala neden ben neden benim çocuğum dediğim zamanlar oluyo olmuyor desem yalan olur, eskisi gibi hiçbir şeyden mutlu olmuyorum, hayata karşı yaşama sevincimi kaybettim hep bir tarafım eksik ama yapacak birşey yok sadece oğlum için sürekli uğraşıyorum araştırıyorum, çalıştığım için de çok fazla ilgileniyorum belki ama elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorum, yardımcı olan k imsem bu durumu anlayan kabullenen ilgilenen araştıran da kimse yok yakınlarımdan malesef o yüzden kendimi çok yalnız hissediyorum bir tek burda aynı durumu yaşayan insanlar beni anlar diye işte buradaklieri okuyup buraya yazıyorum iyiki varsınız arkadaşlar
Oğlunda kendi kendine sebepsiz gülme , ağlama varmı , uyku düzeni nasıl gece falan kalkıyormu , ya ağlayarak ya da öyle kendi kendine dolanması falan. Benim oğlumda var, uyku düzenimiz de bozuk iki gün gece uyuyorsa daha sonrasında malesef uyumuyor gece saat 3-4 de kalkıyor sabah uyuyor sonra düzensiz oluyor. Yine iki gündür ağlama krizleri tuttu bazen neden ağladığını anlıyorum ama bazen anlamıyorum canım çok sıkılıyo.
inşallah canım inşallah tek isteğim bu belki tam anlamıyla normal olmayacak belki bazı takıntılı hareketleri olacak ama kendine yetsin , mutlu olsun
meraba arkadaslar,moralim cok bozuldu bugun kres gorusmemiz vardi,kizimin geri oldugunu soylediler 1 gun buraya gelsin 3 gun takipe gitsinler dediler birsey ogrenmek istemiyor bireye atilmak istemiyor dediler istemsiz arek yapiyomus sallaniyomus el cirpiyomus ne kadar kotu oldum anlatamam yasitlarina ulasirmi diye sordum daha kucuk dediler sonra esim benim kzim kresten uzak kalmsin diyince iki gun burasi iki gun orasi dediler,hep agliyorum benim kizim biliyo az cok birseyleri areketlerinin yaptiginda da yapma diyorum yapmiyo zaten en basta konusamadigindan yapiyo diye soyledim alla karetsin yabanci dil tam konusamiyorumda daha esime diyorum o soyluyo..nekadar zormus bu isler nekadar..yavruma boyle demeleri cok moralimi bozdu evet zaten biz farkindayiz kresede ondan gonderiyorum allah yardimcimiz olsun siyrilsin ciksinlar yavrularimiz bu illetten annelerinden yeni dogmus gibi olsunlar insallahh aman allahim cok kotu oldum ,,
nil mil sagol canim destegin icin suan videyoyu izliyorum..ama benim kizim bebekken cok canliydi ama sessizdi yani akiliydi ama atilirdi agu mugu yapardi 2 yasina nasil girince degisti yavrum..ama ben biliyorumki kizim agir degil rabbim beterini vermesin..
hiç aklıma gelmemişti market broşürlerinden kesmek, ben geçen yıl aldım kartlardan evde sürekli göstermeye çalışıyorum, dün kitap okudum önceden hiç ilgilenmezdi şimdi kardeşi ile birlikte oturdu, dinledi, arada kalktı tabi ama hemen yine geldi, kitaba bakıyor meraklı meraklı çok hoşuma gitti, ben ses tonumu değiştirince gülümsüyo kuzum benim:) kardeşi ile de çok güzel iletişime geçmeye başladı, onu öpüyor, kardeşi onu öpüyor, kardeşi gıdıklıyor, o gülüyor kıkır kıkır, beraber el ele tutuşup gidip yatağın üstünde zıplıyorlar, böyle moralim düzeliyor ama işte , şu yemek olayını nasıl yapçam bilmiyorum hiç tutmak istemiyor çatal kaşığı, bardağı bile veriyorum eline al tut kendin iç diyorum yapıyor ama yemek yemek zaten sıkıntıArkadaşlar günlük evde yapabileceğimiz aktiviteleri araştırıyorum bulduklarımı sizinle paylaşacağım.
Eşleştirme kartlarını kendimiz evde market broşürlerinden kestiğimiz sebzelerle meyve resimleri gibi mataryallerle yapabiliriz. Bu oyunlar dikkatlerini ve kendine güvenlerini geliştiriyor.
Özel eğitim mataryelleri çok pahallı. Ben ikinci el mataryal bulabilir miyim diye netten baktım ama yok.
Renkler, şekiller, mevsimler, eşleştirme, gölgesini bulma, farklı olanı bulma, sayılar, zıt kavramlar, masal okuma, odamızı düzenli tutma, şarkı söyleme, montessori transfer aktiviteleri, Montessori günlük yaşam becerileri, özbakım becerileri, tuvalet akışkanlığı, arkadaşlık kurma, kendi kendine oyunlar kurma, öykü tamamlama, dikkat becerilerini geliştirme gibi etkinlikler üzerinde durmalıyız.
hiç aklıma gelmemişti market broşürlerinden kesmek, ben geçen yıl aldım kartlardan evde sürekli göstermeye çalışıyorum, dün kitap okudum önceden hiç ilgilenmezdi şimdi kardeşi ile birlikte oturdu, dinledi, arada kalktı tabi ama hemen yine geldi, kitaba bakıyor meraklı meraklı çok hoşuma gitti, ben ses tonumu değiştirince gülümsüyo kuzum benim:) kardeşi ile de çok güzel iletişime geçmeye başladı, onu öpüyor, kardeşi onu öpüyor, kardeşi gıdıklıyor, o gülüyor kıkır kıkır, beraber el ele tutuşup gidip yatağın üstünde zıplıyorlar, böyle moralim düzeliyor ama işte , şu yemek olayını nasıl yapçam bilmiyorum hiç tutmak istemiyor çatal kaşığı, bardağı bile veriyorum eline al tut kendin iç diyorum yapıyor ama yemek yemek zaten sıkıntıhiç almıyor eline kapıyı kapatmayı öğretiyorum ben bu hafta efe kapıyı kapat diyorum yapmıyor tabi fiziksel yardımla beraber yapıyoruz sonra aferin diyorum
efege kreşe gidiyomu eğer gitmiyosa gidince hepsini öğreniyo merak etme hatta yemek seçmemeye başlıyo mesela benim oğlum geçen ıspanak bile yedi şok oldum o derece yani önceden sadece pilav makarna fln yiyoduhiç aklıma gelmemişti market broşürlerinden kesmek, ben geçen yıl aldım kartlardan evde sürekli göstermeye çalışıyorum, dün kitap okudum önceden hiç ilgilenmezdi şimdi kardeşi ile birlikte oturdu, dinledi, arada kalktı tabi ama hemen yine geldi, kitaba bakıyor meraklı meraklı çok hoşuma gitti, ben ses tonumu değiştirince gülümsüyo kuzum benim:) kardeşi ile de çok güzel iletişime geçmeye başladı, onu öpüyor, kardeşi onu öpüyor, kardeşi gıdıklıyor, o gülüyor kıkır kıkır, beraber el ele tutuşup gidip yatağın üstünde zıplıyorlar, böyle moralim düzeliyor ama işte , şu yemek olayını nasıl yapçam bilmiyorum hiç tutmak istemiyor çatal kaşığı, bardağı bile veriyorum eline al tut kendin iç diyorum yapıyor ama yemek yemek zaten sıkıntıhiç almıyor eline kapıyı kapatmayı öğretiyorum ben bu hafta efe kapıyı kapat diyorum yapmıyor tabi fiziksel yardımla beraber yapıyoruz sonra aferin diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?