Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
efege kreşe gidiyomu eğer gitmiyosa gidince hepsini öğreniyo merak etme hatta yemek seçmemeye başlıyo mesela benim oğlum geçen ıspanak bile yedi şok oldum o derece yani önceden sadece pilav makarna fln yiyodu

Sevv herkes kreş öneriyor. Hatta doktor da kreş önerdi. Bende kreş arıyorum. Yani özel bir yer mi olmalı.
Çok pahallı olan yerler var daha uygun yerler var sizce ne yapmalıyım? Nasıl bir yere göndereyim.

burdayim nil ,canim napim maratondan coktim benim afacanlarin pesinde kosustururken yoruldum valla uyudular kahve yaptim iciyorum gel beraber icelim dermisim..birine birseyler oretmenin pesindeyken oburu birseyler cikariyo kafam dondu cok efor erektiriyo bizim isler aman canlari sagolsunda ben baska birsey istemiyom buycekler elbette bizde mahvoluyoruz bu arad ,hem kafa tak nolucak nolmiyacak diye arada agla sizla yine kalk ayni yerden devam et ohh allahim buyuksun,,

arkadaşlar sizlere bişey sormak istiyorum şu ara biçok kişiden şunu duyuyorum kardeşi olursa çok daha hızlı ilerler,evde sürekli oynayacağı bi arkadaşı olur diye normalde ben 2. ci çocuğu düşünmüyorum ama en son doktora götürdüğümde büyüklerle oynar iletişim kurar ama hergün 10-15 dk bile olsa yaşıtı bi çocukla birebir oynatmanız lazım dedi birde daha öncede doktora götürdüğümde kardeş lazım demişti yani bu konuda 2 çocuklu olan annelerden yorum bekliyorum sizce 2. çocuk bu kadar etkilermi yada aksimi olur hamilelik süreci doğumdan sonraki dönem küçük bi bebek daha olursa oğlumla ilgilenebilirmiyim bilmiyorum kafam çok karıştı

Bak iyi olur hkres yavrun icin tabiki herseyi ogreniyo tabi cekimser durmazdsa ordakiler iyilerse coccugu birsekilde tasvik ediyolar dahada iyi olucak insallahh..

Sevv herkes kreş öneriyor. Hatta doktor da kreş önerdi. Bende kreş arıyorum. Yani özel bir yer mi olmalı.
Çok pahallı olan yerler var daha uygun yerler var sizce ne yapmalıyım? Nasıl bir yere göndereyim.
kesinlikle kreş çok önemli hatta eğitimden bile önemli diyebilirim.bence 1 öğretmene 5-6 çocuğun düştüğü ilginin alakanın yoğun olduğu bi kreşe gönder hatta psikoloğu olan doktorumuzda böyle söylemişti kalabalık curcuna olan ilginin az olduğu bi yerde çocuğun gelişimi geriye gider demişti

efege ,seninde ikizdi demi benmi yanlis hatirliyorum bak ne guzel haberler iyi gelisme insallah yavrularimiz dahada gelisecek tabi kardesininde buyuk etkisi vardir bu konuda insallah rabbim dahada iyi edicek burdan birbirimize guel haberleri yazmayi rabbim nasip etsin cuma gunu yuzu suyu hurmetine tez zamanda yavrularimiz kendilerini toparlamasi icin rabbim yardim etsin yuzlerimiz gulsun arkadaslar..tek istegim bu..

Sevvv benimki de tek çocuk. Bende çalışıyorum. Arkadaşı yok. Bu sorunun cevabını ben de çok merak ediyorum. Kardeşi olsa daha hızlı mı ilerler? Çünkü taklit yeteneği var.

sevvv,tabiki canim kardesin buyuk etkisi var birseyler ogrenmesinde ama napacan olmadigina gore nilin dedigi gibi bir krese yonlendir insallah hersey guzel olur canim..

Ay ışığı bende anaokulu yada kreşi yeme sorunlarını aşsın diye istiyorum.
Çok yemek seçiyor. Oturarak yemiyor kaşıkla peşinde dolaştırıyor beni.
Kendi yemiyor çok sevdiği birşeyse kendi yiyor.

nil ,evet canim dun krelse konustikuk ya obnlarda dedi burasi kalabalik takipte daha iyi seyler ogreniyo dedi birde ouyle birsey varki burda cok ilgi var kres ogretmenimiz gitti bilhassa takipte izlemis kizimi burdaki haliyle ordaki halini karsilastirmis vede orda daha iyi daha mutlu cunki orda 4 cocuk var dedi ama biz kresten ayri kalmasin diye iki gun isytedik eskisi gibi iki giun kres iki gun takip bakalim hayirlisi fayadasi olucak insallahh ..

nil oturagi yokmu yemek sandalyesi yani onda yiyolar benimkiler ellerine veriyorum cok sukur yiyiyolar ..oda ogrenir ise yemek sandalyesi alarak basla belki yavrucak istahi yoktur yada sevdigi yemek degildir herzamanmi oyle yapiyorki..

benim oğlum bir senedir kreşe gidiyo zaten ama orda genelde grup halinde oynuyolar birebir oynaması gerekiyomuş yaşıtlarıyla oynamayı öğrenmek için biz gurbette yaşıyoruz burda hiç kimsemiz yok 2. çocuk benim için çok çok zor olucak ma eğer oğluma gerçekten faydası olacaksa düşünebilirim

sevvv merhaba.eski yazıları okuyorumda sende biorezonans ile ilgili görüşmeler yapmışssın.nasıl oldu seanslardan memnun kaldın mı gelişmeler vardı?

sevv bende gurbetteyim benimde yanimda ne ailem nede kimsem var bu sorunu esimle cozmete calisiyorum yanlizlik cok zor keske kalabalik ailelerin icinde yetissydi cocuklarimiz keske..tabiki ikinci bir cocuk gelecekte iyi olur hem yanliz kamaz yavrunda..insallah hersey gonlunce olur

Evet canım ben de okuduğum tüm yorumlarda kreşe gönderenler hep memnun. Çok etkili oluyormuş. Yani bir yorumu hiç unutmuyorum en kötü kreş bile evde yanlış durmasından iyidir diyordu. Bende inşallah ağlamaz kolay alışır diyorum. İnşallah birşeyler öğrenir.
Senin için bulunmaz nimet sen ikisi ile o kadar ilgilenemezsin zaten. Kreş senin için kurtarıcı olmuş canım.

kurtarici da canim aklim kzimda kaliyo dunde oyle konsunca ogretmen tamamn kafam allak bullak oldu kizima orda baska gozle bakiyolar gibi geliyo ama napim elim kolum bagli dua ediyorum acilsinda o hareketlerinide yapmasin rabbim zihin acikligi versin yavrumada ahh cok zormus bu isler nebilim yaa..

İnşallah açılır canım sabırlı ol bak seninkiler kendi yemeğini yiyor maşallah.
Diğer öz bakım becerilerini de geliştirirler.
Kreşte kalıp gözlemleyebiliyor musun?
Yani orda beklemene karışırlar mı?
Benimde aklım kalacak ama yararı varsa kreşe gitsin.

yok canim ya kalin felan demiyolrki,ama birseyden degilde hareketlerinden cok endise ediyorum ama benim kzim ilgi gormezse hemen basliyo hareketlerine onlarda aman dusmesin aman kalkmasin diyip kucaklarinda tutuyolar yada oturtuyolar oda neyapsin sikintidan yapabilir diye dusunuyoum ama evde kardesine bakip bor cok seyi yapiyo ,insallah canim ya diger kendi islerini yapsinlar basarsinlar insallah nediyim..birde benim kzin agzi cok dolu kendi kendine birseyler soylemeye calisiyo konusacakmi acab ahh insallah bir konusam gelse sosyallesmede geliyormis zaten tvde unlu prof soylemisti..

Anladım canım ya konuşma taklidi yapıyor belkide.
Hiç kelimesi var mı?
İkizinin konuşması nasıl?
Belkide konuşmaya çalışıyor taklit yapıyor.
Basit kelimelere teşvik et bak bu kuş de sonra bu ne kuuuş de.
İki harfli üç harfli kelimelerle başlar sonra açılır.

yok be canim kelime olarak anne diyo ogunde abla dedi..kardeside tam konumuyor ama cok iyi masallahh yani o cok yardimci kardesine bilemyorumki insallah konusur cok konusuyorum kendisiyle cok ama daha bakiyo birsey yok ama agzi dolu gibi bakalim hayirlisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…