- Konu Sahibi melodi1970
-
- #4.501
ben çok fazla götürmedim 3-4 seans götürdüm bizim yaşadığımız şehirde 1 tane yer var bu işi yapan oda bana hiç güvenilir gelmedi birde biz kreşten dolayı diyeti yüzde yüz yapamadık yani mesela kazeinle başlıyosunuz o tamamen temizlenince glutene başlıyosunuz oda tamamen temizlenince esas tedaviye başlıyosunuz bunların kaç haftada temizleneceğide size bağlı bu süreç benim gözümde çok büyüdü doktorda zaten 1 sene sürebilir dedi ve haftada 1 gitmemiz gerekiyodu bana çok mantıklı gelmedi yani siz nerde yaşıyosunuz bilmiyorum ama belki orda bu işi düzgün yapan birileri varsa faydasını görebilirsiniz bilmiyorumsevvv merhaba.eski yazıları okuyorumda sende biorezonans ile ilgili görüşmeler yapmışssın.nasıl oldu seanslardan memnun kaldın mı gelişmeler vardı?
acıkçası canım ben öyle gözönunde olmayan isim yapmış bir yer olmamasına dikkat ettim.ingilizceymiş tiyatroymuş önemli değil.küçük normal bir kreşe gönderdim bizim için önemli olan sosyalleşmek diğerleri önemli değil tabi memnunumda.ama ben sadece konuşmada sıkıntı olduğunu söyledim.a tipik otizimli olduğunu söylemedim.özel eğitimcimizde söyleyip etiketlemeyin dedi.Sevv herkes kreş öneriyor. Hatta doktor da kreş önerdi. Bende kreş arıyorum. Yani özel bir yer mi olmalı.
Çok pahallı olan yerler var daha uygun yerler var sizce ne yapmalıyım? Nasıl bir yere göndereyim.
bu sorunun cavabını bende merak ediyorum.çocuk yapıp yapmama konuunda kararsızım .Sevvv benimki de tek çocuk. Bende çalışıyorum. Arkadaşı yok. Bu sorunun cevabını ben de çok merak ediyorum. Kardeşi olsa daha hızlı mı ilerler? Çünkü taklit yeteneği var.
Diyet bilimsel olarak kanitlanmis bisry degil bazi cocuklarda ise yariyo bazilarinda yaramiyo ama yaramayan daha cok siz deneyin isterseniz ve ise yaradigini dusunuyorsaniz devam edin demisti doktorumuz bizdede hic kabizlik sorunu olmadi ama sut diyeti bizde ise yaradi meselamerhabalar...metebolizma kan idrar testinin sonuçlarını aldık bütün değerler normal ve temiz çıktı..mr flim çektirememiştik zaten ondada bir sorun çıkacağını sanmıyorum..metebolizma doktoruna sonuçları gösterdik ve diyet hakkında düşüncelerini sorduk inanmıyor gibi geldi sağlıklı beslenmesine dikkat edin sadece dedi..biz hiç kabızlık sorunu yaşamadık zaten süt ürünleride içmez sadece ayran içer arada sırada ama ekmek makarna gibi unlu gıdalar sever
yaşam 81 benimde oğlum atipik otizmli 42 aylık.6 aydır eğitim alıyor.bende çok araştırıyorum.diyet işini .siz nerde yaptırdınız acaba tahlilleri.sadece cerrahpaşa da yapıldığını söylediler bana.ağır metal testide yaptırmak istiyorum.eşimi ikna edemedim.bizde de hiç bir zaman kabızlık olmadı.gaz sorunu vardı ama başka bir sorun yoktu.merhabalar...metebolizma kan idrar testinin sonuçlarını aldık bütün değerler normal ve temiz çıktı..mr flim çektirememiştik zaten ondada bir sorun çıkacağını sanmıyorum..metebolizma doktoruna sonuçları gösterdik ve diyet hakkında düşüncelerini sorduk inanmıyor gibi geldi sağlıklı beslenmesine dikkat edin sadece dedi..biz hiç kabızlık sorunu yaşamadık zaten süt ürünleride içmez sadece ayran içer arada sırada ama ekmek makarna gibi unlu gıdalar sever
oynuyoruz canım kutu kutu pense birde 11 yaşında ablamız var o da çok yardımcı , ama kardeşi ile ablası ile çokgüzel anlaışyor hatta sıkıldımı gidiyo ablasının yanına başlıyo gülmeye gıdıklasın diye :) her yaptığını yüreklendiriyorum, yemek yediğinde bile aferin benim oğluma diye bağrıyorum benim tek sıkıntım ona karşı ilgilden bazen diğeri kıskançlık yaratıyo bak anne bende yapıyorum diyo onla da ilgilen ona da laf anlat falan derken birde hemen onun önüne geçiyor kıskançlıktan sıkıntı oluyo ama faydası da çok tabi sürekli onu takip eder napıyo diye bakar, şuan iyiler arada vurma oluyo tabi ama o kadar olcak :)Çok güzel gelişmeler efege bak kardeşi ile iletişime geçmesi sosyalleşmesi için çok etkili olacak. Çünkü sosyal olarak eğlendiğini oyunlardan zevk alındığını görürse oyunu kendisi başlatmak isteyecek. Puding yap sevdiği birşeyi yap tatlı kaşığı ile yesin kendin ye de. Kaşığı tutup yerse aferin de çok taktir et, harika yaptın, süpersin de yüreklendir. Hatta güzel birşey başardığında evdeki diğer kişilerle birlikte alkışlayın. Bu onu komutları yerine getirmek için teşvik edici bir davranış oluyor. Yavaş yavaş herşey düzelir, senin elin üzernde olsun yeterki. Üçünüz el ele tutuşup kutu kutu pense oynayabilirsiniz. Oyunun zevkini alınca daha güzel açılacak. Benimkinde mesela birşey saklıyorum bul diyorum buluyor. Şimdi sen sakla ben bulayım diyorum yapmıyor. Sıra sende komutunu anlamıyor. Onu öğrenince oyunlardan daha çok zevk alacak.
kreşe gitmiyolar canım babaları, ablaları öyle idare ediyoruz, mayıs 2011 doğumlular 7 aylık premetüre doğdularEfege seninkiler kreşe gidiyor mu?
3,5 yaşındalar sanırım.
evet canım ikizler birde ablamız var , inşallah canım onlar iyi olsa Allah tan başka isteğim yok canımefege ,seninde ikizdi demi benmi yanlis hatirliyorum bak ne guzel haberler iyi gelisme insallah yavrularimiz dahada gelisecek tabi kardesininde buyuk etkisi vardir bu konuda insallah rabbim dahada iyi edicek burdan birbirimize guel haberleri yazmayi rabbim nasip etsin cuma gunu yuzu suyu hurmetine tez zamanda yavrularimiz kendilerini toparlamasi icin rabbim yardim etsin yuzlerimiz gulsun arkadaslar..tek istegim bu..
canım benim iki değil 3 çocuğum var kızım 11 yaşında onun çok fazla kardeş istemesi üzerine ikizlerimiz oldu bir beklerken iki tane:) Kısmet faydası olduğu kadar dezavantajları da oluyor yani çok fazla ilgilenemiyorum mesela ben eşitlemek çok zor yani tek olsayda belki herşeyi daha fazla denerdim, daha fazla üstüne düşerdim, maddi açıdan da belki daha çok imkanım olurdu ister istemez tek çocukla iki veya üç çocuk bir olmuyor herşeyini etkiliyor o yüzden benim şahsi düşüncem eğer benim ilk çocuğum olsaydı kesinlikle bir ikinciyi düşünmezdim tabi bu benim fikrim tüm enerjimi herşeyimi ona verirdim, yaşıt mı bulurdum 3-5 arkadaş yaşıt çocukları olan sevmesem de onlarla görüşürdüm, çocuğum için ama herşeyimle onla ilgilenirdim bilmiyorum bence öyle daha iyi olurdu, şunu da inkar edemem ikizinin yaşıtının olması da ablasının da olması oğlum için çok çok avantaj ama ilk o olsayda ikinciyi düşünmezdim diye düşünüyorum belki daha farklı düşünürdüm ozaman bilmiyorumarkadaşlar sizlere bişey sormak istiyorum şu ara biçok kişiden şunu duyuyorum kardeşi olursa çok daha hızlı ilerler,evde sürekli oynayacağı bi arkadaşı olur diye normalde ben 2. ci çocuğu düşünmüyorum ama en son doktora götürdüğümde büyüklerle oynar iletişim kurar ama hergün 10-15 dk bile olsa yaşıtı bi çocukla birebir oynatmanız lazım dedi birde daha öncede doktora götürdüğümde kardeş lazım demişti yani bu konuda 2 çocuklu olan annelerden yorum bekliyorum sizce 2. çocuk bu kadar etkilermi yada aksimi olur hamilelik süreci doğumdan sonraki dönem küçük bi bebek daha olursa oğlumla ilgilenebilirmiyim bilmiyorum kafam çok karıştı
Cnm benim oglumda otizm yok gelisim geriligi deniyor su anda iki yasinda ama ablasi ne yapiyorsa onu yapiyor ondan duydugu herseyi soyluyor cok agir durumda olanlar icin bisi diyemiyorum ama daha iyi seviyede olanlar icin kardes cok onemli bence benim oglum surekli ablasiyla oynuyor eger kuzenleri falan vatsa yasiti sik sik beraber olun ve kesinlile kres ben 19 aylik verdim krese iyikide veemisim krese verdigimde hic bisi bilmiyordu ama kimse farkinda bile olmadilar simdi herseyi anliyor butun komutlari aliyor ve kreste herseyi ogretiyorlar tabii en onemlisi sosyallikarkadaşlar sizlere bişey sormak istiyorum şu ara biçok kişiden şunu duyuyorum kardeşi olursa çok daha hızlı ilerler,evde sürekli oynayacağı bi arkadaşı olur diye normalde ben 2. ci çocuğu düşünmüyorum ama en son doktora götürdüğümde büyüklerle oynar iletişim kurar ama hergün 10-15 dk bile olsa yaşıtı bi çocukla birebir oynatmanız lazım dedi birde daha öncede doktora götürdüğümde kardeş lazım demişti yani bu konuda 2 çocuklu olan annelerden yorum bekliyorum sizce 2. çocuk bu kadar etkilermi yada aksimi olur hamilelik süreci doğumdan sonraki dönem küçük bi bebek daha olursa oğlumla ilgilenebilirmiyim bilmiyorum kafam çok karıştı
evet iyi gelıyormus.siyde bakın netten.ibrahim saracoglu otizm yazınca cikiyor yaten video.sadece b6 yok dedi eczacılar.o agir olur dediler.b6 agirlikli baska bi vitamin aldm bende.ama i.saracoglunun kendi satis yeri varms capada oraya gtimeyı planlıyorum.bakalmyanlis yazmisim arkadaslar,b6 otizmli cocuklardami faydali oluyormus..?
Bnm oglum uc hafta hic susmadan agladiama alisti kesinlikle siki durmaniz gerekiyor hala sabahlari birakirken agliyor ama bes dakika sonrasinda alisiyor hic beklemeden iyi bir kres bakinEvet canım ben de okuduğum tüm yorumlarda kreşe gönderenler hep memnun. Çok etkili oluyormuş. Yani bir yorumu hiç unutmuyorum en kötü kreş bile evde yanlış durmasından iyidir diyordu. Bende inşallah ağlamaz kolay alışır diyorum. İnşallah birşeyler öğrenir.
Senin için bulunmaz nimet sen ikisi ile o kadar ilgilenemezsin zaten. Kreş senin için kurtarıcı olmuş canım.
çocuk hastanesinin metebolizma bölümünde yaptırdık biz istanbulda değiliz.birsürü kan ve idrar tahlili dışkı yoktu ama sonra aklıma geldi onu istemediler?hani bağırsakta mantar falan olur diye söyleniyor ama bizim hiçbir zaman kabızlık ve uyku problemimiz olmadı bilemiyorum..işin garibi bizi metebolizmaya psikiyatri doktorumuz yolladı ve diyet konusunu sorduğumuzda yok öyle birşey demişti ee neden yolldaın o halde ???metebolizmacı tecrübeli ve çok iyi bir hekim sonuçlara bakınca temiz sorun yok dedi onada sorduk diyet hakkında ne düşünüyorsunuz diye gülümsedi sağlıklı beslenin dedi yani yok öyle birşey dercesine konuştu.sütü zaten sevmez içmez yoğurtlu yemek sadece makarnalı olursa yer oda yeni yeni başladı ama dikkatimi çeken şey şu önceden hiç tatmadığı yiyecekleri deniyor artık.makatna pilav ekmek unlu gıdalar seviyor gluten diyetini uygulamaya çalışsam aç kalır,ama acabamı demedende yapamıyor insan yoksa fayda görürmüyüz .kabızlık yok uyku düzenli acı ağrı hissi var korkuyu bilir..ahmet aydın diyetinde daha çok acı hissi olmayan uyku ve kabızlık sorunu yaşayan çocuklarda fayda görüldüğünü söylüyordu..yaşam 81 benimde oğlum atipik otizmli 42 aylık.6 aydır eğitim alıyor.bende çok araştırıyorum.diyet işini .siz nerde yaptırdınız acaba tahlilleri.sadece cerrahpaşa da yapıldığını söylediler bana.ağır metal testide yaptırmak istiyorum.eşimi ikna edemedim.bizde de hiç bir zaman kabızlık olmadı.gaz sorunu vardı ama başka bir sorun yoktu.
çocuk hastanesinin metebolizma bölümünde yaptırdık biz istanbulda değiliz.birsürü kan ve idrar tahlili dışkı yoktu ama sonra aklıma geldi onu istemediler?hani bağırsakta mantar falan olur diye söyleniyor ama bizim hiçbir zaman kabızlık ve uyku problemimiz olmadı bilemiyorum..işin garibi bizi metebolizmaya psikiyatri doktorumuz yolladı ve diyet konusunu sorduğumuzda yok öyle birşey demişti ee neden yolldaın o halde ???metebolizmacı tecrübeli ve çok iyi bir hekim sonuçlara bakınca temiz sorun yok dedi onada sorduk diyet hakkında ne düşünüyorsunuz diye gülümsedi sağlıklı beslenin dedi yani yok öyle birşey dercesine konuştu.sütü zaten sevmez içmez yoğurtlu yemek sadece makarnalı olursa yer oda yeni yeni başladı ama dikkatimi çeken şey şu önceden hiç tatmadığı yiyecekleri deniyor artık.makatna pilav ekmek unlu gıdalar seviyor gluten diyetini uygulamaya çalışsam aç kalır,ama acabamı demedende yapamıyor insan yoksa fayda görürmüyüz .kabızlık yok uyku düzenli acı ağrı hissi var korkuyu bilir..ahmet aydın diyetinde daha çok acı hissi olmayan uyku ve kabızlık sorunu yaşayan çocuklarda fayda görüldüğünü söylüyordu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?