Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
canım gaps diyetini ayrıntılı biçimde inceledim ama bizim laftan anlamayan bu yaştaki çocuklara uygulamak ne mümkün vallahi çok çok zor..gaps a görek yasak olan ürünler bizimkilerin en çok yediği şeyler hani deneyelim diyeceğim mümkün değil geçerliliğide her çocuk için aynı değil bu diyeti uygulayalım derken çocuğu daha agresif davranış problemlerine sevk ederiz diye düşünüyorum.ve baktım netten makarna un vs vs glutensiz ürünler çok pahalı bu arada.risperdala gelince biz kullanıyoruz dr git gide dozu arttırdı şuan 1 mg kullanıyoruz bana göre algısı anlaması dahada açıldı hemen hemen çok şeyi anlıyor.ilaçtan öncede uykusu normaldi saat 11 12 gibi uyur sabah 10 falan kalkardı ama şimdi daha erken uyuyor 9 gibi falan.doktorumuz uykudan ziyade hiperaktive ve dikkat dağınıklığı için verdi bize ama yine çok haraketli bir çocuk .doğal beslenmek gerek işin özü bu ama nerde o doğal yiyecekler çoook zor

heyet için gittiğimizde bende doktorla konuşacağım olmadı bir kere daha deneyim diyorum ama bildiğim kadarıyla 20 kg üzerinde veriliyo sizin kaç kilo 0.25 veriyordum ben ama benim oğlum bu yıl bile daha 14 kilo zayıf doktorla konuşabilirsem artık bakalım verirse başlarım olmadı çünkü hem uyku hem de ağlama çok fazla

ağlama çok fazla derken?süreklimi ağlıyor yoksa sadece istediği şeylerimi ağlayarak istiyor

ağlama çok fazla derken?süreklimi ağlıyor yoksa sadece istediği şeylerimi ağlayarak istiyor
gündüz ağlaması belki bir derece de gece ağlayarak kalkıyor sebebini çözemedim, dün akşam gezmeğe gitmiştik, tabi farklı bir ortam , su da yoktu etrafta , isteyemedi, susamış, başladı ağlamaya, allah tan acaba susadımı dedim verdim mutfağa gidip sustu, eve döndük oynuyordu, birden bir başladı ağlamaya sebebi çözemedik bi 10 dakika ağladı, beni cırmaklıyo, kendini sonra gözümün içine bir bakışı var hani ağlamak istemiyorum ama.... der gibi

günde iki üç defa tutuyo bu dün kameraya çektim, önceki psikoloğumuz aynı zamanda eğitmenimiz dün görüştüm ona göndericem bakalım ne dicek?

canım benim ya neler yaşıyorlar kendi dünyalarında kimbilir ne anlatmak istiyorda anlatamıyor bizde anlamıyoruz sebebsiz ağlamalar davranışlar diyorlar ya bize göre sebebsiz ya onlara göre tabiki bir sebebi var rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah geçicek hepsi.benim şahsi düşüncem otizm önceden bu kadar tanılanmazken aramızda çok vardı belkide şımarık yaramaz çocuk diye nitelendirilen belkide otizmliydiler şimdi aramızda bizden biri ama biraz tuhaf dediğimiz kişiler olarak dolaşıyorlar sanıyorum hep

bi doktor bize aynen böyle söylemişti ben şuanda bizler gibi yaşayan ama çekimser asosyal çok konuşmayı sevmeyen insanlardada biraz otizm olduğunu düşünüyorum demişti

günde iki üç defa tutuyo bu dün kameraya çektim, önceki psikoloğumuz aynı zamanda eğitmenimiz dün görüştüm ona göndericem bakalım ne dicek?
canım çocuk konuşamadığı için hırçın ve sürekli ağlıyo olabilir benim oğlumda konuşmaya başlamadan önce öyleydi sürekli ağlıyodu çocuklar dertlerini anlatamadıkları içinde böyle oluyolar ama tabi gece ağlamalarından bahsetmişsin ona bişey diyemem

bi doktor bize aynen böyle söylemişti ben şuanda bizler gibi yaşayan ama çekimser asosyal çok konuşmayı sevmeyen insanlardada biraz otizm olduğunu düşünüyorum demişti
bu sıkıntıları atlatalımda varsın a sosyal az konuşan olsunlar durum her zaman öylede olmuyor arkadaşım durumun ağır seyredenide var biliyosun..ama hafif çocuklar daha iyi durumdalar tabii.bize başından beri kaç tane doktor eğitimci işin uzmanı hepside çok hafif dediler atlatır dediler ama 4 yaşında hala 3 ,5 kelime artmıyor birtürlü ha acayip takıntıları belirli davranış problemleri yok ama çok hızlı ilerlemede yok bu aralar daha iyi göz teması ortak dikkat espiri anlayışı vs vs işaretle istemesi arttı bir anada atak yapacak diye umut edip dua ediyorum hepimize inanın

merabalar ,herkese ,efege canim, benim kizda uyanir geceleri kendi kendine oturur bu durumu icimi parcalara ama elden gelen birsey yok nebilim kizima her baktigimda gozlerim doluyor ,bazen bakiyom agzi dolu bidir bidir bazen bakiyom kabuguna cekilmis yavrum birseyler demek istiyor ama diyemiyor rannbbim yavrularimizin dillerinnin dugumunu cozsun insallahh allahim insallahh..yani canim sdemek istedigim uyku problemi bizdede var ama bazen kesintisiz uyuyo banyo felan yapinca onun disinda uyanir beyatakta bir sag bir sol kalkiyorum ustunu ortuyorum ama aglamiyo cok sukur tabi bazen aglarsada yerlerde ..napalim allahim buyuk imtihanimizi kolay gecirsin rabbim yavrularimizi acacagimiz kurtulus kapilari acsin insallah..

evet benim istediğmde bu yani oğlum hayırlısıyla iyileşsinde asosyal olsun zaten açıkçası tahminimde bu iyileşse bile sosyal sıkıntıları olur gibi benim oğlumada hiçbi doktor otizm var demedi eğitimcimizde hafif dedi şuana kadar 1 senede çok çok iyi gelişmeler oldu ama bundan sonrası için bakalım allah büyük inşallah böyle devam eder.genelde hafif olanlarda ilgi eğitim ve kreşle ciddi iyileşmeler oluyomuş inşallah bizimkilerde iyileşir

ay ışığı benim oğlumdada daha yakın bi döneme kadar bu oluyodu yani geceleri uyanıyodu 2 saat oturuyodu beşiğinde duruyodu ağlamıyodu ama uyanıyodu işte ama bunun durumundan dolayı olduğunu hiç düşünmemiştim büyüyünce düzelir diyodum ve düzeldide çok şükür

katılıyorum kesinlikle bu sıkıntılardankurtulalım da a sosyal olsun , umarım hepimiz iyi haberlerimizi paylaşırız

benim kizi oburu iteliyo bazende ben gormez yerden vuruyo cnim oburude pusuyo ve dudagini bukuyo kizim elini kaldirsana sende ,evet guzel birsey degil ama kendini savunmuyo boylemi kalicak diyede dusunmuyo degilim allahim buyuksun bu sikintidan tez vakitte yavrularimizi kurtarsin insallah

merhaba hanımlar, benim de 5 yaşında oğlum var. 1 yıldır ozel eğitim görüyoruz haftada 4 saat. yarım gün de kreşe gidiyor. ilaç kullanmıyoruz. ilk özel eğitime başladığımız aylara kıyasla çok ilerlemeler oldu, göz teması arttı, replik tekrarları yok oldu. ama 1 yıldır hiç tv izlemiyoruz. sebepsiz gülmeler var bizde bu aralar, eve trambolin aldık, enerjisini atsın diye o da iyi geldi sanırım. uyku problemi yok, kabızlık yok çok şükür Allahıma. ama bir tuhaflık var anneler hissediyor. konuşmayı hala sökemedik. bi konuşabilseydi herşey çözülürdü gibi geliyo. inşallah hepimiz şifa buluruz. çocukların yerine koyalım kendimizi. hayat onlara ne kadar zordur kimbilir

nil mil nerelerdesin canim hic gorunmuyon,naptin kres felan bulabildinmi yavruna..

Canım bende kabuğuma çekildim ya.
Cuma günü gittim ama kreş bulamadım. Şartları bana uymadı.
Çok düşünüyorum ama elimden birşey gelmiyor. Çalışıyorum işten çıksam daha iyi olacak gibi.
Ama maddi açıdan da kendime güvenemiyorum.
Allah'ım hayırlı kapılar açsın hepimize. Ne yapacağımı şaşırdım.

Bende kreşte böyle iterler diye korkuyorum. Benimki de kendini savunamıyor. Elinden oyuncağını alsan geri istemiyor. Umursamıyor, başka alıyor.

Merhaba replik tekrarı derken tv deki replikleri mi tekrarlıyordu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…