Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Arkadaslar kres konusunda tereddut etmeyin bence kresin egitimden daha cok faydasi oluyo egitimcinizede sorun ama cocugunuzun hazir olup olnadigini en iyi siz anlarsiniz olmadi haftada 3 yarim gun 5 yarim gun sonra tam gun seklinde baslatabilirsiniz benim oglumda ilk gittigi zaman cok agliyodu boynuma sariliyodu birakmiyodu beni onu biraktiktan sonra aglaya aglaya ise gidiyodum ama simdi alisti cok mutlu gidiyo

kimseler yazmiyo bende bakip geciyom o yuzden oysa neler yaptiklarini yazsalar ben kzilarimi krese biraktim geldim yavrum gitti hemen oturdu kresin faydasini gormeye baslagdik yavas yavas ama egitim sart bekliyoruz bakalim rabbim bir mucize yaratsa da su yavrularimiz uykudan uyanir gibi uyansalar,siyrilsala bu sikintidan onlarda bizlerde ahh ahh insallahh allahhiim

ben şunları yapıyorum arkadaşlar.. tüm gün gayet yoğun bir işte çalıştığım için buraya pek giremiyorum. eve gider gitmez oğlumla ilgilenmeye çalışıyorum artık ne faaliyet bulursam. top oynuyoruz, sulu boya yapıyoruz, hiçbişey bulamazsam kek yapıyorum o da yardım ediyo karıştırıyo un koyuyo fln :) uyku vakti gelince birlikte uyuyoruz gün bitmiş oluyo kendime hiç vakit ayıramıyorum desem yalan olmaz. ama önemli diil yeter ki ona faydam olsun. bu günler geçecek elbet, hepimiz daha güzel günler göreceğiz çocuklarımızla ...

memurfizikci,evet katiliyorum bugunler gecickte biz mahvolucaz diye korkuyorum rabbime yalvariyorum bize omur versinki yavrularimizin guzel gunlerini gorelim bende sabah kahvalti sofrsini serdim kizlarimla yardim ettiler boylece birseyler ogretmeye calisiyorum,kresten getirdim biraz once aglamis gittimki benimki yerlerde ama hastaydi hala ondan aglamsi zannedersem yada sikilmistir insallah atlaticaz bugunlerimizi rabbimin sayesinde insallahh.

memur fizikçi sana katılıyorum insanın umudu olmasa ne olur bilmemem.umut herşey

biz oğlumun durumunu ilk 19 aylıkken farkedip 20 aylıkken fln doktora götürmüştük 17 ay geçti ve biz bu süre içinde hep mücadele ettik okadar yoruldum okadar yıprandım ki resmen yaşlandım diyebilirim ama çok şükür değdi allah oğlumun düzeldiğini gösteriyo bana bütün yorgunluğum gitti.Dün oğlumu üniversitede zihinsel engelliler bölümünde bi hocaya götürdük eğitime tekrar başlatmak için bizden bilgi aldıktan sonra çocuğu başka bir yere götürdü gözlemledi ve döndüğünde aynen şunları söyledi çocuğunuz gayet iyi pek bi sıkıntı yok göz teması zayıf gibi evet ama otizm tanısı koymak için tek bir şey yetmez belli bi tablonun olması lazım toplumda hiçbi sıkıntısı olmayan ama konuşurken gözümüze değilde yere bakan bi çok insan var dedi bence çocuğunuz kreş ve ilgiyle toparlar gider dedi okadar mutlu oldumki orda ağlıycaktım neredeyse inşallah tespitleri doğrudur inşallah yanılmaz.bu arada yinede tekrar eğitime başlıycaz göz teması için yinede takipte olsun istedik eğitimci eve gelecek muhtemelen
Bunları yazıp yazmamakta çok kararsız kaldım aslında kimseyi üzmemek adına ama sonra umut olsun diye yazdım atipik otizm çok ilgi , eğitim ve kreşle aşılabiliyo arkadaşlar bol bol ilgilenin o sizi dinlemesede konuşun oynamasada oynayın sürekli bişeyler anlatın olmadı şarkı söyleyin koşun zıplayın evet çok yorucu ama inanın inşallah bunları duyduğunuz zaman bütün yorgunluğunuz gidiyo ben özellikle geçen kış yemek yemiyodum su içmiyodum oyun oynuyodum oğlumla lütfen kimse umudunu kaybetmesin

Herkese Merhaba.37 aylık oğlum her geçen gün ilerleme kaydediyor. Atipik otizm teşhisi konmuştu. Anlamlı konuşmaması ve belli seslere tepki dışında hiç bir sorunu kalmadı diyebilirimKonuşuyor , birçok şeyi söylüyor ama bazı kelimeleri farklı söylüyor. Mesela portakala koka diyor veya muz yerine mu diyor. Göz teması süper, adına bakıyor, işaret parmağını kullanması her geçen gün iyiye gidiyor, ablasıyla oyun oynuyor, ben eve geldiğimde anne diye kapıya koşuyor . Süpürge, fön sesine verdiği tepkiyi aşamadık, bu tür seslere çok tepki veriyorBen özel bir diyet yapmıyorum ama octamar şurup veriyorum. bu şurubu vermediğim zaman daha çok olumsuz belirti gösterdiğini farkettim. Allah hepimizin evlatlarına sağlık versin inşallah.

sevvv..cok sevindim canim adiniza insallah bizde boyle haberlar alalim insallahh,oyavrun ne durumdaydi okudum ama inan unuttum kafam okadar bozuk okadr doluyumki hep agliyorum herseyi unutur oldum..bende senin onceki durumundayim yemek yiyorum iciyorum ama hic tat alamiyorum hayatimdan kizimi gordukce iyi olacakmisin yavrum deyip agliyorum hep konusmuyor bir konussa biliyorumki arkasi gelicekte evet bende yaslandim 20 sene omrumden gitti simdiden..allah hepimizin yardimcisi olsun yavriunda daha iyi olsun hepimizin insallahh..

pinarnehir ,canim insallah iyi olucak bizim yavrularimizda allahim buyuk diyorum bak senin yavrun konusamaya mbaslamis masallahh,benim kizimda eskiden supurge felan calistirdigimda kulaklarini kapardi ama simdi cok sukur yapmiyor kendide benle birlikte evleri supurmeye yardim ediyor..

Ay
Aynen oğlum kulaklarını kapatıyor.Sessiz süpürge bile aldım,onada kapatıyor.Özel eğitimin çok faydası var.Ben tam olarak Teşhis konulmadan başlatmıştım özel eğitime.

kızlar o diil de ankarada cem kınacı var nükleer tıp uzmanı. çocuğunu ona götüren var mı? ben götürsem mi diye düşünüyorum. ama ağır otizmli çocuklarda daha etkili sonuçlar alıyolarmış sanırım, atipik otizmde bir faydası olur mu bu doktorun? bilen gören duyan var mı?

memur fizikçi bwen cerrahpaşaya götürmek istiyorum.ağır metal testi felan yaptırmka istiyorum.ama eşimi ikna edemedim.ağır metaller de otizme yol açabiliyormuş .diyetle ve ilaçlarla ağır metalleri atanlarda düzelmeler olmuş

arkadaşlar benim oğlum 42 aylık.7 aydır özel eğitim alıyor haftada 4 saat özel eğitim alıyor.göz temasında seslenildiğinde bakmada kesinlikle düzel me var. tam kelimeleri var algısı açık ama genelde nesnelerin ilk hecelerini söylüyor.masa ise ma çiçek ise çi vb..benim size bir sorum var acaba dil terapiside aldırsammı diye düşünüyorum.öğretmene sorduğumda gerek yok biz çalişiyoruz diyor ama ben genede düşünmeden edemiyorum.

arkadaslar,bu agir metal kandanmi bakiliyor acaba sonrasinda varsada ne gibi seyler uyguluyolar acaba herseye basvurmak herseyi denemk istiyorum ama neyapabiliriz elimizden birsey gelmiyo mecbiuuren arastirip Bilgi almamiz lazim rabbim rast getirsin yavrularimizin iyilesmesinde ,hayirli bir sebep cikarsin karsimiza insallahh..

slmaall,senin yavrun konusmaya baslamis annesi arkasida gelr bence tabiki konusma terapisi nin buyuk faydasi olur bende dusunuyorumda zaten egitimde veriyorlar bence konusma terapisti ama agirlik veriyorlarmi konusmaya onu bilmiyorum sadece konusma terpisti olsa daha ilerler diye dusunuyorum kendi dusuncem bu,,rabbim acsin yavrularimizin dilini kendi anahtariyla insalahh bulbul kesilsinler,,burda her sanbah bulbul otuyor bende dua ediyorum butun yavrularada benim yavrumada bulbul gibi sakisinlar insallahh,,

ayışığı canım en doğru olan benim araştırdığım kadarıyla dmsa diye bir ilaç içirilip çocuklara 9 saat felan idrartoplanıyormuş.idrardan bakılıyor cerrahpaşada yadahacettepe sanırım iki yerde yapıldığını duydum ben cerrahpaşaya götürmek istiyorumda eşimi ikan edemedim.

Birde turkiyede egitim saatleri gayet az geldi bana devlet boyle uygun goruyor galiba,bende tam bilmiyorum ama buranin kac sat egitim verdigini cunki daha biz baslamadik egitime ama duydugum kadariyla herhafta butun gun yanliz cuma ayarim gunmus sonra dusunuyorum ama benim yavrum cok kucuk baya gidicek hergun aksama kadar tabi bu kendinin faydasina bakalim zaman bize ne gostericek hayirlisi olsun diyorum..

small esin nicin karsi geliyor benimki herseye benden once atilirda yani benim tesvikimle ama yapar,sen gotuur ihmal etme boyle birsey varsa belki bu bir sebep olucak bizde senden ogrenicez ne guzel olur rabbim rast getirsin insallah goturebilirsinde faydasi olur yavruna..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…