- Konu Sahibi melodi1970
-
- #4.641
canım bütün yavrularımıza allah şifa versin.inan hepimiz aynıyız ben yokum sanki sadece oğlum var.inan şu satırları yazarken ağlıyorum.olsun hiç önemi değil o olsun ben olmasamdaolur herşey onlar için .evlat başka bir şeymiş.ben kesinlikle inanıyorum.bizim çocuklarımız düzelecek bizden neler götürü bilmemm ama oğlumu getirsin bana yeter.çok şükür kelimeleri var.ayışıgı canım insan oğlu doyımsıuz göz temesı oluyor konuşsun istiyorsun.konuşsa başka bir şey isteyecez belkide.dil çalişması yapiyorlar.ama fazlada dil terapistine götüren faydagören varsa onlardan bilgi almak isteri.slmaall,senin yavrun konusmaya baslamis annesi arkasida gelr bence tabiki konusma terapisi nin buyuk faydasi olur bende dusunuyorumda zaten egitimde veriyorlar bence konusma terapisti ama agirlik veriyorlarmi konusmaya onu bilmiyorum sadece konusma terpisti olsa daha ilerler diye dusunuyorum kendi dusuncem bu,,rabbim acsin yavrularimizin dilini kendi anahtariyla insalahh bulbul kesilsinler,,burda her sanbah bulbul otuyor bende dua ediyorum butun yavrularada benim yavrumada bulbul gibi sakisinlar insallahh,,
türkiyede devletin haftada verdiği 2 saat canım.diğerlerini sen kendi imkanlarınıla aldırabilirsin.yani zengin hastalığısmall esin nicin karsi geliyor benimki herseye benden once atilirda yani benim tesvikimle ama yapar,sen gotuur ihmal etme boyle birsey varsa belki bu bir sebep olucak bizde senden ogrenicez ne guzel olur rabbim rast getirsin insallah goturebilirsinde faydasi olur yavruna..
dmsa diye bir ilaç içiriyorlar o ilaç ağır metal varsa idarar aktarıyormuş eşim o ilacı içirmek iatemiyor.yani kesinlikle ilacakarşı.small esin nicin karsi geliyor benimki herseye benden once atilirda yani benim tesvikimle ama yapar,sen gotuur ihmal etme boyle birsey varsa belki bu bir sebep olucak bizde senden ogrenicez ne guzel olur rabbim rast getirsin insallah goturebilirsinde faydasi olur yavruna..
ayışığı valla oranın durumunu bilmiyorumda .bu çocuklar çok küçük daha ders niteliğinde değildir herhalde.akşama kadar küçükçocuklar için kötü olur diye düşünüyorumama yavrumuz icin hem diger yavrularin cani yokmu dusunsene kac cocuk icmistirde simdi belkide normal hayatlarinin icindelerdir evet ilac guzel birsey degil ama zararida olsa drlar soyler tahminimce,birde sence burdaki egitimin saatleri uzun degilmi bana cok uzun geliyor ..
merhaba ya uzun zamandir beslenme ve otizm arasinda iliskiyi arastirmaya baslamistik ve sonunda oglumunda beslenme düzenini degistirmeye karar verdik.Gercektende denildigi gibi son 50 yilda otizm cok fazla ilerledi muhakkak bircok faktörler var ama beslenme aliskanligi bunun en basinda geliyor.tabi bu bir komple cözüm degil ama en azindan davranislari dengeleyebiliriz.birde ben birsey sorucam benim kizim pilav turunu makrnayi cok seviyor bunlarin disinda ne yediriyim bilemiyorum onlarda olmazsa benim kiz birsey yemiyo bildiginiz traifleri paylasirsaniz cok sevinirim arkadaslar avcaba bunlardmi zarar veriyo kizima cunki cok seviyor ve yiyor ne yapmam gerek kafayi yiycem.
biz oğlumun durumunu ilk 19 aylıkken farkedip 20 aylıkken fln doktora götürmüştük 17 ay geçti ve biz bu süre içinde hep mücadele ettik okadar yoruldum okadar yıprandım ki resmen yaşlandım diyebilirim ama çok şükür değdi allah oğlumun düzeldiğini gösteriyo bana bütün yorgunluğum gitti.Dün oğlumu üniversitede zihinsel engelliler bölümünde bi hocaya götürdük eğitime tekrar başlatmak için bizden bilgi aldıktan sonra çocuğu başka bir yere götürdü gözlemledi ve döndüğünde aynen şunları söyledi çocuğunuz gayet iyi pek bi sıkıntı yok göz teması zayıf gibi evet ama otizm tanısı koymak için tek bir şey yetmez belli bi tablonun olması lazım toplumda hiçbi sıkıntısı olmayan ama konuşurken gözümüze değilde yere bakan bi çok insan var dedi bence çocuğunuz kreş ve ilgiyle toparlar gider dedi okadar mutlu oldumki orda ağlıycaktım neredeyse inşallah tespitleri doğrudur inşallah yanılmaz.bu arada yinede tekrar eğitime başlıycaz göz teması için yinede takipte olsun istedik eğitimci eve gelecek muhtemelen
Bunları yazıp yazmamakta çok kararsız kaldım aslında kimseyi üzmemek adına ama sonra umut olsun diye yazdım atipik otizm çok ilgi , eğitim ve kreşle aşılabiliyo arkadaşlar bol bol ilgilenin o sizi dinlemesede konuşun oynamasada oynayın sürekli bişeyler anlatın olmadı şarkı söyleyin koşun zıplayın evet çok yorucu ama inanın inşallah bunları duyduğunuz zaman bütün yorgunluğunuz gidiyo ben özellikle geçen kış yemek yemiyodum su içmiyodum oyun oynuyodum oğlumla lütfen kimse umudunu kaybetmesin
teşekkür ederim nilmil allah hepimize böyle güzel şeyler duymayı nasip etsin.bende herzaman söylüyorum öncelikle evde bol ilgi kreş ve eğitim bu işin tek çözümü bende alternatifler aradım kandan ağır metal testi,alerji,aşı vs testler yaptırdım kısmen diyet yapıyorum evet bunlarında faydası oldu ama öncelikle ilgi bu hastalığın ilacı hocada aynı şeyi söyledi 1 sn bile yalnız kalmasın dediÇok güzel sevv ne güzel haberler bunlar. Allah böyle haberleri daha çok duymamızı nasip etsin. Yaptıklarımızı yazalım gerçekten faydası oluyor. Ben burayı takip ederek moral buluyorum. Çok ilgi isteyen çocuklar bunlar. Kendi haline bırakırsan iç dünyasına dönüyor. İnşallah Allah nice güzel gelişmelerini nice sevincini yaşatsın sana sevv ve tüm şifa bekleyen çocuklara.
Yine çözüm eğitim, ilgi, oyun dan geçiyor. Bunu hep vurgulamakta yarar var. Çeşitli altarnatif çözümler arasakta bu işin çıkış noktası yine bol ilgi, eğitim, oyun dan geçiyor.
pinarnehir ,canim insallah iyi olucak bizim yavrularimizda allahim buyuk diyorum bak senin yavrun konusamaya mbaslamis masallahh,benim kizimda eskiden supurge felan calistirdigimda kulaklarini kapardi ama simdi cok sukur yapmiyor kendide benle birlikte evleri supurmeye yardim ediyor..
teşekkür ederim nilmil allah hepimize böyle güzel şeyler duymayı nasip etsin.bende herzaman söylüyorum öncelikle evde bol ilgi kreş ve eğitim bu işin tek çözümü bende alternatifler aradım kandan ağır metal testi,alerji,aşı vs testler yaptırdım kısmen diyet yapıyorum evet bunlarında faydası oldu ama öncelikle ilgi bu hastalığın ilacı hocada aynı şeyi söyledi 1 sn bile yalnız kalmasın dedi
bu arada sizede çok geçmiş olsun
nil mil nerelerdesin hic yazmiyorsun ..
inşallah canım inşallahefege benim kizda konusmuyor neyapalim beilemiyorum kendisiyle cok konusuyorum ilgilenmeye calisiyorum obur cadidan elime gecerse yani..artik konusmaktan carpinti basliyo o derece yani nediyim canim ya rabbim accsin dillerini yavrularimizin..insallahh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?