Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
canım bütün yavrularımıza allah şifa versin.inan hepimiz aynıyız ben yokum sanki sadece oğlum var.inan şu satırları yazarken ağlıyorum.olsun hiç önemi değil o olsun ben olmasamdaolur herşey onlar için .evlat başka bir şeymiş.ben kesinlikle inanıyorum.bizim çocuklarımız düzelecek bizden neler götürü bilmemm ama oğlumu getirsin bana yeter.çok şükür kelimeleri var.ayışıgı canım insan oğlu doyımsıuz göz temesı oluyor konuşsun istiyorsun.konuşsa başka bir şey isteyecez belkide.dil çalişması yapiyorlar.ama fazlada dil terapistine götüren faydagören varsa onlardan bilgi almak isteri.

türkiyede devletin haftada verdiği 2 saat canım.diğerlerini sen kendi imkanlarınıla aldırabilirsin.yani zengin hastalığı

dmsa diye bir ilaç içiriyorlar o ilaç ağır metal varsa idarar aktarıyormuş eşim o ilacı içirmek iatemiyor.yani kesinlikle ilacakarşı.

ama yavrumuz icin hem diger yavrularin cani yokmu dusunsene kac cocuk icmistirde simdi belkide normal hayatlarinin icindelerdir evet ilac guzel birsey degil ama zararida olsa drlar soyler tahminimce,birde sence burdaki egitimin saatleri uzun degilmi bana cok uzun geliyor ..

ayışığı valla oranın durumunu bilmiyorumda .bu çocuklar çok küçük daha ders niteliğinde değildir herhalde.akşama kadar küçükçocuklar için kötü olur diye düşünüyorum

birde ben birsey sorucam benim kizim pilav turunu makrnayi cok seviyor bunlarin disinda ne yediriyim bilemiyorum onlarda olmazsa benim kiz birsey yemiyo bildiginiz traifleri paylasirsaniz cok sevinirim arkadaslar avcaba bunlardmi zarar veriyo kizima cunki cok seviyor ve yiyor ne yapmam gerek kafayi yiycem.

Kızlar 39 aylık çocuğum var atipik otizm teshisi var ve bende sizlerle aynı kaderi paylaşıyorum.5 tam gün kres haftada 3 saat özel eğitim dışında bir şey yapmıyoruz sürekli avmlerde vs gezdiriyoruz.ben de babasıda çalışıyoruz tsm zaman ayıramıyorum göz teması ismr bakma tekrarlayıcı hareketlerde sorun yok kapı açıp kapama ve arabaların tekerleğine bakma huyumuz var dikkati dağınık etkinlik yapmak istemiyor öğrettiğimiz cümleleri kurabiliyor yeni yemi isteğşne göre cümle kurabiliyor anne kapı aç baba havuç ver gibi hayali oyun hiç yok düzelecek mi bilmiyorum iyimiyiz kötümüyüz onu da bilmiyorum bir bakıyorum düzeldi artık diyorum bir bakıyorum umutsuz vaka .

merhaba ya uzun zamandir beslenme ve otizm arasinda iliskiyi arastirmaya baslamistik ve sonunda oglumunda beslenme düzenini degistirmeye karar verdik.Gercektende denildigi gibi son 50 yilda otizm cok fazla ilerledi muhakkak bircok faktörler var ama beslenme aliskanligi bunun en basinda geliyor.tabi bu bir komple cözüm degil ama en azindan davranislari dengeleyebiliriz.
bu arada oglugumun gercekten hareketleri degismeye basladi bunu tek ben degil etrafimdaki kisiler de fark etmeye basladi.
kendini kontrol edemedigi hareketler yapiyodu yaptigi hareketlere bir anlam vermiyoduk kisacasi sakinlesti degisti özelliklede sütü birakinca,
özellikle otist cocuklarda sindirim sistemideki bazi bakteriler cocuklarin davranislarini etkiliyomus.
glutensiz ve kazeinsiz gidalarin üzerinde durmamiz lazim.
sebze yemekleri yapiyorum baligi cok seviyor tavuk ve az patates
ve kemikli etten corba pisiriyorum.bol su ceviz tabi daha yeni basladim kendimce birseyler yapmaya calisiyorum.

Merhaba arkadaşlar oğlumla ben hastayız grip olduk o yüzden birkaç gündür yoktum yazamadım. Kolumu kaldıracak halim yoktu çocukta ateşliydi. Şimdi biraz toparlandım işe geldim. Ama 1 hafta rapor verseler anca kendimize gelirdik de mecbur geldik işimizin başına.

Çok güzel sevv ne güzel haberler bunlar. Allah böyle haberleri daha çok duymamızı nasip etsin. Yaptıklarımızı yazalım gerçekten faydası oluyor. Ben burayı takip ederek moral buluyorum. Çok ilgi isteyen çocuklar bunlar. Kendi haline bırakırsan iç dünyasına dönüyor. İnşallah Allah nice güzel gelişmelerini nice sevincini yaşatsın sana sevv ve tüm şifa bekleyen çocuklara.
Yine çözüm eğitim, ilgi, oyun dan geçiyor. Bunu hep vurgulamakta yarar var. Çeşitli altarnatif çözümler arasakta bu işin çıkış noktası yine bol ilgi, eğitim, oyun dan geçiyor.

teşekkür ederim nilmil allah hepimize böyle güzel şeyler duymayı nasip etsin.bende herzaman söylüyorum öncelikle evde bol ilgi kreş ve eğitim bu işin tek çözümü bende alternatifler aradım kandan ağır metal testi,alerji,aşı vs testler yaptırdım kısmen diyet yapıyorum evet bunlarında faydası oldu ama öncelikle ilgi bu hastalığın ilacı hocada aynı şeyi söyledi 1 sn bile yalnız kalmasın dedi
bu arada sizede çok geçmiş olsun

Genelde 3 yaşında konuşmaya başlıyorlar ay ışığı merak etme seninkide konuşacak bak ne güzel gelişmeler var. İnşallah seninde güzel haberlerini duyacağız.

Çok teşekkür ederim Sevv benim oğlum biraz daha iyileşsin anaokulu veya kreşe başlatıcam. Eskiden çocuklarla ilgilenmezdi hastanede çocuklara sokuldu yakalamaç oynayalım mı dedi. Eskiden hiçbirşey sormazdı şimdi bilmediği birşey bir nesne olursa bu ne diye soruyor? Eskiden çekmece karıştırmazdı şimdi karıştırıyor bunlar normal olması gereken şeyler inşallah herşey daha iyi olacak. Bu tür şeyler çevreye dış dünyaya ilgisinin arttığını gösteriyor. Kendi içine dönük olursa hiçbirşey sormaz merak etmez ilgilenmezler. Onlara dış dünyanın güzelliklerle dolu olduğunu ıspatlamamız gerekiyor. Aslında herşey çocukken güzel. Büyüyünce güzel olmadığını zaten anlıyoruz. Çocukluklarını yaşasınlar. Mutlu, sağlıklı olsunlar inşallah.

herkese merhabalar ; sevv gerçekten çok güzel gelişmeler , haberler, nil mil bak senin ki de konuşuyo maşallah nazar değmesin benim oğlum da konuşma hala yok canım çok sıkılıyo.

nil mil hosgeldin gecmis olsun bizde cektik ayninin canim ama simdi iyiler kizlar azda olsa kirginliklari var ama mecbueren biri krese biri takibe gitti rabbim zihin acikligi versin yavrularimiza..

efege benim kizda konusmuyor neyapalim beilemiyorum kendisiyle cok konusuyorum ilgilenmeye calisiyorum obur cadidan elime gecerse yani..artik konusmaktan carpinti basliyo o derece yani nediyim canim ya rabbim accsin dillerini yavrularimizin..insallahh

beyazyaren,benim kizin corbayla pek arasi yok daha cok pirinc bulgur pilavi makarna tavuk arada yer et yer sebze corbasi yaparim onuda pek istahli yemiyorlar ama pilav makarna cok seviyolar tabaklarina koyarim kendi kendilerine yerlerde baska ne verim bilemiyorum onlarida yemezse ne yiycekler allahim bende kesmek istiyorum makarnayi felan ama cok seviyor allah yardimcimiz olsun hepimizinde yavrularimiznda insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…