Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
herkese merhabalar ; sevv gerçekten çok güzel gelişmeler , haberler, nil mil bak senin ki de konuşuyo maşallah nazar değmesin benim oğlum da konuşma hala yok canım çok sıkılıyo.

Efege seninki de konuşacak inşallah. İlk başlarda sözcükleri bizim gibi söyleyemeyecek ya da benzetemeyecekler diye konuşmaya hiç yeltenmiyorlar. Ama kelime hazinesi geliştikçe basit cümleler geliyor. Çay dedirt bak çay üç harfli kelimeler kolay. Bilgisayara çay, top, süt, pasta, balon, araba, kamyon vb... resimler indir. Sonra bunları sırayla ona göster ismini söyle. Ben öyle yapıyordum. Bir süre sonra o da dili döndüğünce söylemeye başlıyor. İnşallah konuşacak bu güzel haberi bize müjdelersin hep beraber seviniriz inşallah canım.

nil mil hosgeldin gecmis olsun bizde cektik ayninin canim ama simdi iyiler kizlar azda olsa kirginliklari var ama mecbueren biri krese biri takibe gitti rabbim zihin acikligi versin yavrularimiza..

Sağol canım Allah şifa versin hastalık bu ne kadar dikkat etsen de kapıyorsun biryerden. Sen aslında orda olduğun için bir yönden şanslısın. Eğitim uzun süreliymiş orda ve sen bunun yararını çok iyi göreceksin. Burada devlet çok azını karşılıyor yetersiz, bak seninki gör kısa zamanda yaşıtlarını yakalayacak.

nil mil ,uzun diye dusunuyorum biryandanda uzun olursa daha etkili olur diye dusunuyorum sagol tatlim ya insallah hepimizin yavrusu yasitlarina ulassin ve annelerinin babalarinin yuzlerini guldursunler hepimizin yavrularina rabbim azim sans fikir zihin acikligi versin sanslarini acik etsin anneli babali buyutsun rabbim insallagh ,canim bu arada sen buldunmu kres yoksa erteledinmi..denver testiniz nezaman..

İnşallah canım dualarına canı gönülden katlıyorum. Kreş olayını şimdi hasta diye erteledim. Kan tahlili ve diğer testleri de iyileşince gidicez. Böyle hem hiç hali yok hemde zaten huysuz sağlıklı bir netice çıkmaz düzelsin gideceğiz inşallah.

Özel eğitimde de aynı şekilde yapıyorlar. Önce tek heceli kelimeler, sonra iki heceliler şeklinde. Resimlerle öğretiyorlar. Benim oğlum bu şekilde epey ilerleme kaydetti. Öneriniz için teşekkürler, özel eğitime başlamamış anneler için faydalı olacaktır. Evde çocuklarıyla bu şekilde çalışabilirler.

Pınarnehir benimki bilgisayara çok meraklı, bende bu yöntemi keşfettim. Sırayla resimleri değiştirip bu ne diye soruyordum. Bilince çok büyük bir coşku alkış seviniyoruz bu da onu konuşmak için heveslendiriyor. Hayvan resmi de koyup seslerini taklit ediyoruz. Sevdiği ilgi duyduğu şeyler resmini koyarsanız işiniz daha da kolaylaşır. Aslında zehir gibiler, hafıza son derece kuvvetli çoğunda ama heves yok. Yada heveslendikleri şeyler sadece ilgi alanları.

Benimkide tablete çok meraklı ama genelde aynı şeylere bakıyor.Minuscule diye sessiz bir çizgi film vardı, böceklerle ilgili.Küçükken onu seyrediyordu,şimdi görsellerden o çizgi film resimlerine bakıyor.Ali Baba'nın çiftliği şarkısıyla öğrendik bizde hayvan seslerini:) heves yok evet Su ya fu diyor ama isteme zahmetin de bulunmayıp kendi gidiyor sürahiye.

Benim oğlumda aynı şeyleri tekrar tekrar izlemek istiyor. Sonra oradaki replikleri ezberleyip aklına geldiğinde tekrarlıyor. Ayrı bir moda geçiyor, kendi dünyasında kendi hayal aleminde o replikleri canlandırıyor. Ben bu yüzden çocuk psikiyatristine götürdüm. Denver II testi ve birkaç test daha verdi henüz yaptırmadım. Bunları tamamlayıp teşhis ne olacak ona göre bir yol izleyeceğiz.
Birde geçmiş geleck şimdiki zaman algısı yok. Geçmişte olan birşeyler anlatırken yeni olmuş gibi anlatıyor. Bunları yavaş yavaş öğrenecek inşallah. Bende çok tv bilgisayar cep telefonu verdim eline o yüzden de böyle oldu biraz

Pınarnehir siz ona model olun. Mesela babası yada kardeşi, ablası evde kim varsa herkes sırayla sizden su istesin. Basit bir cümle: "Anne su ver" sonra kibarını da öğretirsiniz :) (Anne su verir misin?) böylece herkesin yaptığını o da kıskançlık mı desem taklit mi desem yapmak istiyor. Yani biz kendimizce böyle şeyler yaparak birşeyler öğretmeye çalışıyoruz. Burayada yazıyorum ki belki birilerinin işine yarar, inşallah yarar.

arya aynı olayları hepimiz yaiıyoruz zaman zaman 3509 aydın izmir plakaları mı acaba merak ettim.

beyaz yarencim bende bu söyledi,kjlerini çok araştırdım.kazein sorun değil ama gluten bizim için sorun çorba pide ve börekten başka bir şey yemiyor biz ne yapabiliriz.diğer yemkler,i yemez.sebze et balık tavuk yemez.sadecepidede kıyma olarak yiyiyor ne yapıcagımı bilmiyorum

pınarnehir çocuklarımız benziyor.bizd ebir çok şeyi ali babanın çifliğiyle öğrettik .tam anlamıyla kelimesi var ama nesnelerin genellikle ilk heceleriyle söylüyor.koyuna ko masa ma gibi ne yapıcağıma bilemiyorum sorduğumda cevap veriyoe ama cümle kuramıyor çok üzülüyorum

small kaç aylık seninki ilk heceleri söylüyorsa kelimenin tamamını söylemesi yakındır. Baloncuk üfletin, fülüt üfletin, kedi, köpek seslerini taklit etsin git gide açılacaktır. Kelimeler çıkınca işlerin bu şekilde daha kolay yürüdüğünü görünce konuşmaya başlayacaktır Allah'ın izniyle.

canım benim ya inşallah allahım o günleri bir görsem , bende sürekli çalışıyorum, kartlar aldım, elimi tutup suya götürüyo su mu istiyorsun su diye tekrarlıyorum inşallah bi grsem konuştuğnu, kitap okuyorum , çok seviyo Allah büyük inşallah emeklerimizin karşılığını alırız yarabbim

benim oğlum 42 aylık.dediklerini yapıyoruzm.ama yaklaşok 2 aydır böyle.2 li cümlelere geçemedi canım öğretmeni diyafram kasları gevşek devamlı ses çalışın diyor.mum üflüyoruz.pipetle çalşma yapıyoruz.su ver anne al diyor mam başka ikli cümle kuramıyor

Diyafram kasları gevşek olduğu için biraz daha fazla çalışması gerekiyor, sabırlı olun böyle birkaç kelime söyleyebiliyorsa konuşmaya yatkın demektir sadece biraz daha fazla egzersiz yapması lazım. Mesela ben gıdıklıyorum karnını diyorum ki anne yapma de yapmıyım... o da anne yapma diyor. Sonra soruyorum yapıyım mı? yap diyor böyle gıdıklamacılık oynuyoruz. Mesela elime kukla alıyorum. Bu kuklanın karnı acıkmış senin nereni yesin diyorum kulak dıyor kulağını yıyoruz şakacıktan. Şimdi nereni yesin diyorum el diyor elini yiyoruz. Böyle oyunlarla sabırla konuşmasının gelişmesine yardımcı oluyoruz. Şarkı söyleyin birlikte bol bol. Ben sürekli netten neler yaparım diye araştırma halindeyim. Ne yararlı şey varsa buraya da yazıyorum ki bende bu sitelerden çok şey öğrendim. Umudunuzu hep canlı tutun, 6 ayda açılacak kelimeler ardı ardına gelecek inşallah. Siz ilginizi eksik etmeyin yeterki.

Evet aynen . Muz a mu diyor kapıya Ka. Ses e tepki var mı sizde?süpürge, fön gibi hava akımı olan seslere?

teşekkür ederim nilmilben öğretmenim onadaöyle davranıyorum sanırım kendime kızıyorum.hep bir şeyle röğretmeye çalışıyourum.kendime kızıyorum o da bunu anlıyor umursamıyor benim kızdığımı anlıyor.yüzümün halindeden anlıyor.her şeyin farkındaolduğunu biliyorum.seninki kaç aylık.bnede senin yaptıklarını yapmaya çalışıcam.dahada paylaşırsan sevinirim.aslında sorularımıza cevap veriyor hayvanları sebzeleri meyveleri taşıtlar vücudun parçalarını liatplardan göstererk va alibabanın şarkısı nı söylerek öğrettik.nasılmı .mesala havucu kitaptan yadagerçeğini gösteriyroum .ali babanın bir çifliği var .çifliğinde havuçları varkırt kırt kırt kırt diye yenilir çifliğinde ali babanın.böyle tekrara ediyorum.daha sonraona soruyorum.mesala ali babanın bir çifliği var çifliğinede göstererek nesi var diyorum.söylüyor.söylemesse ben cevap veriyorum bir zaman sonra o cevap veriyor arkadaşlar.nilmil ses için başka neler yapabilirim.yardım edermsisin sanki arkadaşlar konuşsa biyük çoğunlukla bitecekmiş g,ibi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…