Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Günaydın Ay Işığı. Evet burası bana umut veriyor o yüzden yazıyorum okuyorum. Evet bir yaş var heme hemen. Allah sağlık versin çocuklarımıza. O hareketler zamanla kaybolur. Denver testi yaptırmadık eşim gerek yok dedi ben yaptıracağım ama ondan habersiz. Başka bir doktora daha götüreceğim. Durumu daha iyi ama yinede yaşıtları gibi değil eksikleri var. Dikkati dağınık, tehlike algısı az. Ama cana çok yakın, herkesle hemen iletişime geçiyor ama sohbet edemiyor.

Benimkide emziği hala bırakmadı. Tuvalet alışkanlığı var. Göz teması ve adına bakıyor mu? İkizi de emzik emiyor mu? Tuvalet alışkanlığı var mı ?

evet goz kontagimiz var eskisine gore cok iyi evet ikiside emzik emiyor vede konusmasini engellediginide soyluyorlar..takipten bir kadin ayarlicaklarmis kizim icin haftada 1 bucuk saat felan o yardimci olucakmis enmzik birakmakta bakalim ahayirlisiyla evet yok daha ikiside yapiyolar elimede veriyolar malesefdiyorum ya hic vaktim olmuyor alistiramaya ama biryerde baslamam lazim ..seninki masallah ogrenmis tuvaletini darisida bize olsun insallahhhh

İki çocuk tabiki senin de işin zor. İnşallah kolayca alıştırırsın tuvaletlerine. Biraz sağı solu batırırlar ama sonuçta alışırlar. Emzikten bizimki vazgeçmiyor uykusu gelince istiyor. Konuşmayı da engelliyor dediğin gibi ağzında sürekli emzikle konuşmaya üşeniyorlar.

Kizlat cok sag olun gercekten sinirletim harap bu ikililik beni biiriyor.sinirlendigi zaman yada kucaktan inmek isterse kollatini sallar ama 30 saniye falan istedigi olunca birakir.bide bu ara kendini sikiyo sinirlenince buyuk insan gibi.mesela alo baba diyoruz telefonda oda telefinu alip kulagimiza tutuyor herkese yapar.arada kendi kulaginada tutuyor mu suan cikatamadim.ama hep biz kendimize yaptigimiz icin oda oyle yapoyor sanirim.ya ankaranin en teskilatli hastanesi sayilir gulhane askeri tip .orda dr otizm drgil uyran eksikligi dedi.ama hala ismine bakmamasi konusmamasi deli ediyor.bazen del yani gel ver diyo gibi ama benmi benzetiyorum.bilemiyorum.bana ankarada onerebileceginiz bir dr var mi lutfen

Mesela aynada kendini gorurse oper .ve kendiyle oynar .ama elini izleme tavana bakma donen cisim meraki yok.bilmiyorum artij normalde olsa iyice supeleniyorum.konusamadigi icin hircinlasti.zaten inatci bir kiz.krese falan versemmi bilemiyorum

Teklike algisi var galiba.mesela yataktan kendi iner geri geri bosluga geldigi zamam cok dikkatli oluyor oyle kendini birakmaz hen yavas yavas.mesela kucagimda dans edelim derim hemen elimi tutar.ama su sinirlenince kollari sallama.herseyi agina almaya calismasi dusundurdu beni.siz ne dersiniz

bittim merhaba arkadaşım..bugün çıktı sonuçlar kurşun çok fazla 34çıktı diyet ve kurşunu atmak için ilaç tedavisi verdiler..sizden haberler nasıl ilacı kullanıyomusun gelişmeler nasıl ?yani fark ediyormu?yani fazla çıkan ağır metale sevinmelimi üzülmelimi bilemiyorum yani.yani bu tedavi yönteiyle acaba düzelme olacakmı siz o zamandan beri neler yaşıyorsunuz çok merak ediyorum ve sabırsızlıkla cevabını bekliorum

butka sıkma canını inşallah düzelir konuşur bian önce diyelimki olmadı 1 sene geç gidiversin okula nolurki yeterki düzelsinde

Canım sağolun teşekkür ederim,Bazen işte bi buhram vuruyo gelip geçici,inşallah Rabbimin izniyle hepsi düzelecek çocuklarımızin bişeyi kalmıyacak.Bu arada kızlar eve kedi alacam yavru kedi iyi gelirmiş diyorlar:)

evli mutlu benim kzda aynini yapar yanliz sevinince heycanlaninca ellerini sallar ve herseyi agzina lair oda konusmasi icin iyiymis dediler ama burdan oda herzaman hasta cunki herseyi agzina alinca bakteri kapiyo ister istemez yanliz degilsin benim kiz da yapiyo allah yardimcimiz olsun

İste canim size dr teshis koymus bize doktor yok dedi simdi ben iyice arada kaldim.ne yapacam off.canim sizde baska nasil belortiler vardi.kacinci ayda teshis koyuldu.ne tur testler yapildi bilgi verirmisin

Ay isigi canim iste size teshis konmus.dr bize yok dedi ama simdi ben iyice arada kaldim.dr size nasil teshis koydu baska hangi belirtilervardi.birde arkadaslar cocuklari iyilesen arkadaslar evde neler yaptiniz yazin lutfen .artik kafayi yicem.cok hircinlasti.konusamadigi icin sinirleniyor.birde ankarada bana onerebileceginiz dr varmi

evli muutlu canim bize de daha teshis koyulmadai heyete girdui benim kizim dah a kucuk dendi ve otizm diyemeyiz diye soylediler ama neoldugunu anlamak icin takibe gonderdiler..simdi haftada tam 3 gun gidiyor 1 gunde kardessiyle krese gidiyoer..benim kizimda el cirpasi vardi ismine pek tepki vermiyordu ondan gitmistik dr ...seni cok iyi anliyorum canim benimde ilk gunlerde uykum kacti yemek yiyemedim tam 10 koio verdim ama napim yine kizlarim icin ayaktayim mecburen..simdi kizim iyi diyemem ama cok kotu agirda degil..senin kzi kac yasinda simdi..herzaman hersey sorabilirsin burda niye variz birbirimize destek icin ..kendini uzme diyemiyorum bende ayni durumda kizima baktikca tanbiki uzuluyorum ama elimden duadan sabirdan baska birsey gelmiyor..

Ay isigi canim cok saol destegin icin.kizim 15 aylik olacak ayni seyler usmine tepki yok konusma net degil dedede del diyo sanki ama siirlenince kol cirpmasi var.Gunlerdir aglamaktn yedim kendimi ne yapcam allah im

canim ben hollanda dayim..burda boyleymis bende ogrendim ..benim kizimin gittigi er yiuksek bir bina icinde kisim kisim yerler var normal cocuktan tutunda otizmli baska sorunlu cocuklarda var..benim kizim suan ogretmeni pisikolog konusma terapisti davranis terapisti drlarla takip altinda..ne oldugunu cozene kadar otda kalicak bizede normal okula giemeyeceginide soylediler takipten otizm diyemeyiz daha cok kucuk diyolar ..kafamiz bizimde karisik yani bir nevi rehabilatsyon merkezi gibi bir yer..servisle alip servisle birakiyolar 3 butun gun orada aklim kendinde kaliyo tabi bizede Bilgi veriyolar bugun ne apti ne etti diye boyle canim..tr kiyenin kurallarini bilemiyorum tabi ama burda cok ilgilliler simdilik..rabbim yavrumunda bizimde emegimizi bos etmesin insallaahh..hem canim 15 aylik diyorsun daha cok kucuk yavrun senin tabi simdi teshis koyamazlar cunku bebeklik hareketleri vede konusamamasindanda yapar dediler el cirpasini burdaki drlar..

kizim takipte egitimde aliyo konusma terapistide cok ilgileniyormus ama kizim hala konusamiyor..off off zor bu isler rabbim kolaylastir zor isimizi insallahh..

yaşamcım ilaç derken neler verdiler canım.bizim kurşun seviyesi 9 çıktı .salı günü hasan önala gidicez.ne diyecek merak ediyorum.inşallah yavrularımız iyileşir.ayrıca bizde bir de iyot değeri az çıktı canım.bazı vitaminlerdede eksiklikler var gördüğüm kadarıyla.bende senin gibi merak ediyorum bu iyi bir şey mi diye.gerçi en azından bazı şeylerin adı konulmalı bence .umut güzel bir şey canım.allah yolumuzu acık etsin inşallah.

Canim el cirpma derken kizim sinirlenince kollarini salliyor.turkiyede maalesef cok yeyersiz.kizim aslimda cik akilli masallah.hicbirseyin yerini unutmaz.dans edelim derim elini uzatir.arkasi donuk olsada hayir deyince durur.baska odadan ismini cagiririm gel kizim derim gelir.ama yaninda ismini cagir bakmaz.ama sanki baskasi cagirinca bakar.o asagi inince balkondan cagiriim bakar bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…