Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
daha cok kucuk merak etmeyin derim baska bir dr daha goturun..evde nasil davranicaginizi ogrenin mesela daha kucuk birseylerin farkina varmaniz iyi ..insallah tyavrularimizda rabbim yuzumuzu guldursun AMIIN

merhaba..ağır metali atmak ndf d vitamini ek vitaminler ve diyet önerdiler 6 ayda bir kontrol istediler..biliyorsun diyeti uygulamak çok zor yavaş yavaş gluteni ve kazaini çıkarmamız gerektiğini zorlamadan bir anda deil yavaştan uygulamamız gerektiğini ve her çocuğun olmasada birçok çocuğunda fayda gördüğünü anlattılar..her çocukta aynı etkiyi göstermiyormuş..abizde ilerlemeler çok yavaş acaba bu yüksek kurşunu atmakla birşeyler değişirmi?ve bu yöntemi kullanan aileler varsa lütfen tecrübelerini paylaşırlarsa çok memnun olurum..biliyosun bittim arkadaşımızda aynı durumda ilacı kullanmaya başladımı ne durumdalar merak içerisindeyim.

Tayly canim okumusundur yazdiklatimi.kizimda otizmden supeleniyorum.ama coxuk psikiyatri yok uyaran eksiklii dedi.15 aylik ve bakici surekli tv seyrettirdi.osmine yakindan cagirirsam bakmaz.uzaktan bakar.hala net bir kelimemiz yok.ikilemde kaldim.gulhane askeri tipta cocuk psikiyatri yok dedi.ama tv kapatali neredeuse 1 ay oldu.hala ismine tam olarak bakmaz.ama guzel seyler de var otizmde olmayan mesela goz takibi super yasitlariyla oynar coxuklara ilgi var.oyuncaklarla gosterdigim gibi oynar.bilmiyorum varsa birsey artik ogrenmek istiyorum.bugun tekrat bi cocuk psikiyatriye goturcem aksam.gelismeleri yazarim.ilgin icin cok saol canim

Ya arkadaşlar yukarıdaki mesajda bi hata var evlivemutlu nun mesajıyla benimki içine girmiş " sonuç ne oldu canım" dan itibaren benim mesajımdır yukarısı da evlivemutlunun. Karışıklıktan dolayı özür dikerim

Bir de lütfen umudunuzu yitirmeyin ben gecen sene yok olmak üzereydim üzüntüden... Ama şimdi okuma bike öğrendi düşünün hem de 1 ayda

ilginç bi tespit ben oğluma hiç tv den çizgi film seyrettirmedim bazen telden pepeyi açıyorum biraz izliyo sıkılıyo ama eğitici kısa çizgi filmler açtığım zaman onları çok seviyo sonuna kadar izliyo

Tayly canim benim kiz reklam izlerdi ama bunun yaninda fox haber fatih portakala da bayiliyor.o cikinca gulumsemeye basliyor.cizgi film sever evet ozellijle pepe niloya izlerdi.ama dun aksam goturdugum uzman klinik cocuk psikologu var %30 gibi dedi yikildim resmen ama kizim cok akilli oyunlari hep amacina uygun oynadi.goz takibi super.takintili davranisi yok.aksamki dt 2 yil benimle calisacaksiniz.konusma terapisi duyu teraposo ben verecegim dedi.2 yil sonunda kesin hallolur dedi.birde ucreti baya pahali seaslar terapier.para muhim degil ama cocugu 20 dakika gozlemledi.hicbir tahlil istemeden hemn diyete baslatti glutensiz ve kazainsiz.ben anlamadim bu isi bir akil verin.haftaya ank tipa goturcrm bide cocukpsikiyatri.

merhaba öncelikle şunu belirtmek isterimki götürdüğün yer bence profosyonel bir yer deil zira tahlil test vs yapmadan diyete başlatmak mümkün değil,kaldıki böyle bir diyeti vermek ve tanı koymak psikologun haddi hiç değil....bence sen önce bir psikiyatriyle görüş

Evet cnm bendeoyle dusunuyorum acikcasi.ama daha once goturdugum cocuk psikiyatri yok dedi
Simdi dunku psikologun 45 tane otizmli hastasi var.ve cok sayida iyilesen.aolelerin telini verdi gorusun dedi.arada kaldim.bu arada size hemen test yapildimi.hangi bolum istedi.eeg cekildimi ve diyette neker var yazarmisi

Valla canım ben diyete felan inanmıyorum ilk öğrendiğimde diyet Yaptım evet ama bende hiç mi hiç işe yaramadı çocuğun üzüldüğü de yanına kaldı. Dobra bıraktım ve şu an oğlum 5 Yaşında maşallaha var çok iyi geçmişi düşününce. Ilgi alaka Herşeyin ilacı bence. Ama tabi. Bu benim fikrim

Benim oğlum iyiyse seninki haydi haydi iyi olur dert etme artıları çok fazla. Şu gobdö tv2 diye bi test var onu yaptırsana derecesi ni bi Öğren ve hangi konular eksikse o konuda eğitim aldır Cnm

Ezbere eğitim, standart herkese uygulan eğitim doğru olmaz. Ne eksikse o yönde Olmalı. Bizim en büyük sorunumuz iletişimdi. Psikologumuz " özel eğitim Dicem ama size dedi, bu çocuğun masa başı değil kalabalığa ihtiyacı var " dedi ama ben Yinede haftada 2. Saat özel eğitime götürüyorum ve şu an okuma yazma öğrendi bunlarla uğraşıyorlar çünkü çok şey biliyor. 2 saat de dil terapi alıyor. Diğer günler kreşte. Babası çok gezdiriyor ben de öyle. Ayrıca evde sürekli yazı çizi spor. Gibi etkinlikler yaptırıyorum. Iş sizlerde bitiyor güzel anneler. Işi gücü bırakın( ki eminim hepiniz ilgilrniyorsunuzdur) çocuklarınızla maksimum ilgilenin. Başkası ne kadar eğitebilir ki 40 dk da. Onlar rehberlik yapıyorlar sadece ama 24 saat birlikte olan bizleriz

Benimki izliyor ama sonra ordaki replikleri tekrarlıyor. Yani aklına estikçe çizgi filmdeki konuşmaları hoşuna giden yerleri söylüyor. Oradan birşeyler öğreniyor. Konulu çizgi filmi izliyor hoşuna gidiyor ama tekrar yapması normal mi ki bilmiyorum.

Bir de lütfen umudunuzu yitirmeyin ben gecen sene yok olmak üzereydim üzüntüden... Ama şimdi okuma bike öğrendi düşünün hem de 1 ayda

Ya maşallah ne kadar güzel haberler bunlar. Çok sevindim ve inan kendi çocuğum gibi gözlerim doldu. Allah nice başarılarını göstersin size ve tüm ailelere. Gelecekte ne olacak diye endişeyli düşünceli olduğum için yüzüm hiç gülmüyor. Böyle güzel yazılar okuyunca umut doluyorum, içime su serpiliyor.

Kizlar iyiki varsiniz.benim kizim bir iki kelime etse hersey corap sokugu gibi olcak.haftaya genco ustaya goturcem son olarak ondan sonra baslicz bakalim

Canim bu testi psikilog mu uyguladi size.bizim dunku hic boyle birseydenden bahsetmedi.sali gunu baska cocuk psikiyattiye goturcem ona soyleyim bakalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…