Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Kizlar iyiki varsiniz.benim kizim bir iki kelime etse hersey corap sokugu gibi olcak.haftaya genco ustaya goturcem son olarak ondan sonra baslicz bakalim

Genco usta mıııııı?? Ben ilk ona götürdüm 2,5 yaşındaydı bu çocuğu kreşe verin düzelir dedi özel eğitime karşı bi adam daha doğrusu, Türkiye'de ki özel Eğitim'i yetersiz Görüyor. Gayet normal Demişti bana ama ben belkiyle iş yapamam eğitimde küçük yaşlar çok önemli. 5 Yaşından sonra gerekirse gider özel eğitime dedi. 5 Yaşından sonra ne yapılabilir ben soruyorum size. Okul hayatında napar?

Kizlarr ankarada cocuk psikiyatri onerecek var mi?artik yoruldum .daha basinda

kaç gündür yazılarınızı okuyorum.birkaç gübdür bakamadım. baya birikmiş. evli mutlu haddim olmayarak bence bebeğinde bir şey yok. ama içindeki kurdu çok iyi anlıyorum. o kurt bende de birçoğumuzda olduğu gibi var. ben de birkaç dra götürdüm. yaşı küçükken uyaran eksikliğidir diyen oldu. en son götürdüğüm dr yazmıştım buraya da dedi ki: otizm olsa da olmasa da teşhise takılma. bol bol oyun, arkadaş, konuşma burada konuşulanlar vs. benim çocuğumda bir sürü belirti varken yok diyorlar. ilerde var demelerinden çok korkuyorum ben de. ben ankarada internetten bulmuştum efser kerimoğluna götürdüm, özel. götürürken ilgilendiği alan olarak otizm ağırlıktaydı. hakkında hiçbir yorum bilmiyorum. sadece birçok otizmli çocuk görmüştür heralde diye düşünmüştüm. inşallah bir şey yoktur. bence öyle :)

Cok saol canim.evet icimdeki kurt yedi bitirdi beni.bende bakayim efser kerimogluna bir

Walla canım Ankara'da bi onu duymuştum. Sonra baktım bekle bekle diyo içene kurt düştü ve ben Bursa da başka doktorlara götürdüm. Yani 5/6 Dr a götürmüşümdür. Ama yukarıda arkadaşın dediği gibi teşhislere pek aldanma ben şunu savunuyorum her zaman çocuğu en iyi anne bilir. Bir de iyi bir pisikılog bulursan onlar da çok iyi olabiliyor bu konularda. Psikiyatrlar test ilaç vb Şeyler veriyorlar. Bir de şunu söyleyim sana bi arkadaş hacettepeye götürüyor memnun OLDUĞUNU söylemişti.

Canim hacettepedeki izne ayrilmis aradim.bu konuda iyi bir uzman cokzor.ama efser kerimoglundan randevu aldim bakalm.inanim su 2 haftadir dr harcadigum para 3 bini buldu.kizim icin feda olsun ne gerekirse.ama bir taneside tatmin edici degil.biunin soyledigini digeri onemsrmiyor.ama sevindirici gelismeler var.sanki konusacak gibi.artik iyi taklit yapmaya basladi.mesela ben ati alip digidik diyorum.ona veriyorum digidik yap diyodum ati suruyor.iste bende olsa bile otizm ileri boyuta olmadigini biliyorum.eve donunce zaten krese baslayacak.ama bu isin uzmanindan net bir yanit almadan icim rahat etmez.daha kucuk ilerde duzelir demelerinden biktim.burda hepmiz icin dakika altindan kiymetli

15 aylıktı değil mi çocuğun?

Daisy canim efser hanimin muayenesinden bahsetsene neler sordu.nelerr dikkat etti sacede cocuga bakip mi karar verdi test vs yapiyormu.simdi ben her gun gozlem yapip not ediyorum.insallah hicbirimizin yavrusunda kalmicak .ama bir psikolog bana otizm kalip belirtileri aslinda yoktur.kac cocuk varsa o kadar otizm cesiti vardir demisti.her cocukta farkli belirtiler olabilir ama bazem otizm belirtieri dedigimiz seyler cocugun mizaci kendi hareketi de olabilir.ama o zamanda benim aklim iyice karisiuo.aceba belirtimi yoksa degilmi

Peki canim size rapor cikartil dimi.eger oyle yapildiysa hangi hastane ve dr yapti

Ama net bir kelimemiz yok evet dedede bababa del kendi kendine diyor ama net olaraj dede baba yok.

Raporumuz yok bizim -almadık biz tercih etmedik hep özel gönderdik durumumuz müsait olduğu için gerek görmedik. Yaaaa çok küçükmüş çocuğun benim kızım da var o da 3 Yaşında konuştu ama normal bi çocuk. Sen hareketlerine bak önemli olan o. Oyun Oynar mı seslenşnce bakar mı? Seni tanıyor mu? Senin ayrılınca Ağlar mı? Vs. Konuşmayı çok takma zaten çok küçükmüş yani tam görmediğim için bilemiyorum ama anlattıklarına göre çocuk iyi gibi. Önceki Dr uyaran eksikliği Demişti sanırım neye dayanarak bunu söyledi?

Uzaktan seslenince bakar.mesela asagi iniyorlar ben ismine cagiirim bakar.ama eb icinde biraz sesimi yukseltmem ve tekrar etmem lazim.onun haricimde beraber oyunlar oynariz.halkalari cubuga gecirir lega takmaya calisir.oyynlati gosterdigim gibi oynar.bana cok duskun .saklambac oynariz saklandigim yerleri unutmaz hemen oralara bakar.mesela al verde ali yapoyor ama cani istemezde ver dediumde kaciriyor lindekini vermiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…