Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Iki farklı kuruma gidiyor biri dil terapisi biri de bireysel ve grup eğitimi diğer günler de kreşe gidiyor boş kalınca da gezdiriyoruz son

tavly canım oğluna çok sevindim.benim oğlumda kendini ifade etme var.tek yada iki kelimelik bazen 3 kelimelik cümle kurar.anne su ver.anne ekmek ver.baba çikolata al.kim geldi dediğimizde hala yada dede diye basit şeyleri cevaplandırır.oğlum 4-5 saat haftadaders alıyor.bunun haricinde dil terapistine göndereyimmi diye düşünüyorum.sen dil terapistinden memnunmusun.çocuğun gelişmesine katkı sağladımı canım.

Kesinlikle faydası olur. Evde de orda yapılanları desteklersin daha çabuk konuşur. Kaç Yaşında Çocuğunuz? Benimki 5 şu an okuma öğrendi yazma da biliyor ama Yazısı çok kötü ince motor Zayıf . 100 e kadar sayar 10 ar 5 er ingilizcesini de sayar. Toplama yapabiliyor zorda kalınca yalan söylüyor iyi bişey değil tabi bu da işte Kafası Çalışıyor onun için söyledim. Akran ilişkisi Zayıf yetişkinlerle arası daha iyi. Haritada Şehirleri sorun yerini gösterir vs vs akademik iyi yani ama insan iliskisi veya şöyle diyeyim ihtiyaç. Duymuyor çocuk yani

Bu arada gece çişini de öğrendi ve daha çabuk öğrendi. Kendi yer kendi içer, masa hazırlar, dişlerini fırçalar kendi gider wc ye, okulda herkesin adını bilir, bunlar olumlu yanları... Olumsuz yanları ise takıntılar var, akran iliskisi Zayıf özellikle çocuklar değil Büyük'leri daga çok seviyor. O kadar grup eğitimi Aldı ama yine de cocuk tercihi yok

Og

oğlum 46 aylık canım.kendini az çok ifade edebeiliyor bizi anlıyor.göz teması var.10 aydır özel eğiitime gidiyor.tuvalet eğitimi var yaklaşık 1 yıldır.kaksı yada çişi geldiğinde söyler.

meraba kizlar..kizimin hareketlerini cok kafaya takiyorum tecrubeli annelerden yardim sistiyorum coccugu boyle olupta zamanla gecen varmi konusmada yok hala acaba konusamadigindanmi yapiyor diye dusunuyorum ltfen bana fikir verin yardim edin..kafam cok bozk ..

Ay isigi canim simdi dr den geldim ank tip proof birim gunay hanim kizimi 1 saat gozlemledi oyunlar oynadi beni dinledi gelisim trstine gonderdi yani bana gore iyi bor muayene idi.ve bana dedigi su anda otizm bahsetmek mumkun degil.ama dedom el hareketleri var sinirlenince kendini geriye atiyor.hala bana drdigi konusamiyor sinirleniyor ve isteklerini biraz oyle almaya alismis.o el hateketlerini ve geriye atmalari destejlemeyin unutur.eger goz takibi varsa seni azda olsa taklit yani srn bir oyuncag

Ay isigi canim simdi dr den geldim ank tip proof birim gunay hanim kizimi 1 saat gozlemledi oyunlar oynadi beni dinledi gelisim trstine gonderdi yani bana gore iyi bor muayene idi.ve bana dedigi su anda otizm bahsetmek mumkun degil.ama dedom el hareketleri var sinirlenince kendini geriye atiyor.hala bana drdigi konusamiyor sinirleniyor ve isteklerini biraz oyle almaya alismis.o el hateketlerini ve geriye atmalari destejlemeyin unutur.eger goz takibi varsa seni azda olsa taklit yani srn bir oyuncagi nasil oynarsan oda yapmaya calisiyosa tamamdir

Evet otizm genis bir yelpaze ama ben su hatayi yaptim.bu konudaki her makaleyi okudum.hep beliryi aceba kizimdada varmi diye dusundum.arastirmak guzel ama uzmandan yardim almak lazim.bilgisayarda o kadar bilgi kirliligi varki.ve bugun turkiyede tek olan otizmli cocuklar arastima egitim uygulama ank da oraya gittim.ve otizm nasil birseymis gordum.evet belki o cocuklar agir ama onlarin yaptigi hareketleri normal cocuklarda yapabiliyor.gercrkten iyi gozlem yapin ben hala gozlem yapmak lazim.bizi bizden badkasi anlamaz.ama burda oyizm teshisi almis cogu yavrumuzun bence sadece ogrenme guclugu uyaran ejsikligi var.dr kolaya kavip al raporu git ozel egitime.ama biz anneler gucluyuz ve sadrce ilgi ile asamayacagimiz sey yok.dr bana soyledigi en onemli sey evde cok geveze olun hic bos durmasin surekli algisi acik olsun..moralim bozulunca burayi okurdum.kimse anlamazdi beni.hepinizi o kadar iyi anliyorum ki.su 15 gunde sozde dr ve cocuk psikologlarina dunyanin parasini verdim.bu alan tam sektor olmus.gercekten konunun uzmani bir dr bulmak turkiyede cok zor

sagol evli mutlu
rabbim yavrularimiza sifa versin burdada cok ninceleniyo coccuk zaman kaybediyoruz gibi geliyo evet benim yaptigimi kardesinin yaptiginmni yapmaya calisiyo bazen yapiyo ama iste iim taghat degil biran once bir teshizs koysalar bizde yolumuza bakicaz ama bu celiskide kalmak cok zor rabbim iyi etsin halimzi insallahh

evli mutlu dr unuz nededi tamamn anlamdim yazini daha okunakli yaz arsan sevinirim..cunki benim kizmdada var ellerini sallamak cirmpmak..

Canim ellerini cirpiyor ama sadee sinirlenince ve kendini geriye atmasi var dedim.o normal dedi birde boyle yaparak ostedigini almaya alismis bu hareketleri beslemeyin sondurun dedi.konusmak icinde ayni seyleri farkli farkli anlatmak lazim.mesela kedi iste minik kedi sari kedi cici kedi pisipisi kediAzicik kediye benzer bor ses cikarinca duzgunce pekistirmek lazim aa kizim kedi mi dedin aferim sana minik kedi falan diye Pekistir dedi.simdi canim ben tuvaletin yanindan gecerken hep annem ciss yapalim ciss diye surekli tekrar ediyorum ve bugun cis dedi sanki.dr sordum bazen konusmaya benzer sesler var diye.dr duzgun kelimelerle pekistirin ve cesaretlendiin dedi.simdi yaptigi her guzel seyden sonra evcek aferim deyim hemen alkisliyoruz.ise yariyor canim.bize kres su anda onermedi.evde bazi seyleri bore bir yaptir dedi mantikli ve cok geveze ol dedi.mesela dolabi ac bak sut bak yumurta gibi.ama cok tekrar surekli tekrar.birde bizi gelisim testine gonderdi.ince motor kaba motor gelisimi bilissel gelim bakildi.bu yonleri eksikse kizinin bu yonde calis.senin ikizleri al karsina gunluk 2 saat oyun ve konusma yaptir.kizinin her yaptiu guzel hareketi kardesiyle birlikte coskulu alkisla

Senin isin hem zor ikiz ama hemde avantaj.evde arkadas var.mesela dr asla ama asla tv yok dedi.senin diger kiz tv istedigi zaman hemen kandir hadi masal hikaye vaktimiz diye hikaye okurken tek duze okuma ordaki hayvan seslerini taklit et.sonra onlara sor onlar cikarsin sesleri.ondan sikilinca oyun hamuru yaptir.ne bileyim yemek yaparken yaninda dursunlar birlikte yapiyomus gibi onlara atttir ascilar nasil olmus yemek diye.canim bende cok bunalip sikildim.ve inan tukenmostim.sonra dedim evet olsa bile cozum bende ama dr suanda otizmden supelenmek anlamsiz dedi.bak sana hareketlerini yaziyim belki yok gosterir ama benim kizom15 aylik olacak bazi hareketler aya ozgu olabilir.kol cirpma sinirlenince kendini gerie atma ismine bakmama(ama uzaktan bakar yada yakindan 3,5 tekrarda)net olarak konusmama gozleri dalmasi vs.bu arada cok ilgilinmeye basladigimdan beri gozlerinde dalma azaldi.

Bol bol guldur annesi bir dr lafidir mutlu insanlar hasta olmaz diye.once sicak yakin temas sonra cesaretlendir ve pekisitr.inam bugun oyle yavrular ve aileler gordumki binlerce sukur rabbime.bir ailenin 3 cocugu en kucuk kiz hepsi rahatsiz.anne baba caresiz.cok uzuldum onlarabu rahatsizligin genetij kokenli oldugu dusunuluyor.daha oncede belirttigim gibi bazi dr ve psikologlarda moda olmus bunlar sunlar varsa otizm yok oyle bir sey.gecen hafta gorustugum psikolog bende 9 bin ostedi.kesin cozum dedi.nasil oluyor bu ilac icecek gececek mi .tam sarlatan di yani.canim %80 olan yavrular bile egitimle ilgiyle %20 ye dusen var.ama cok calismak lazim ozel egiimde ne goruyorsa aynisini cesitlendirerek evde mutlaka yap.ben bundan sonra ev isi misafir olaylatini niraktim sadece kizimla ilgiliyim .ben inaniyorum bir kac sene sonra hepimiz diyecegiz zor gunlerdi ama atlattik diye

Cook cookk sevındım canım rahatlamıssındır ben sana hep dıodum bıseyı yok kızının Dıye zamanla duzelıcek daha da benım kızımda ne belırtıler vardı hemen hemen hepsı yok oldu dıebılırımmm Sadece ınatcı hala onunla ugrasıyorummm oda karakter olabılır 3 yasından once teshıs koymaları pek mumkun olmuyo belırlı belırtılerı yoksa tabı one arkaya sallanma Donen cısımlere ılgı bıde tabı en onemlısı el cırpma yada kol sallama gıbı allahım kımseyı evladıyla sınamasın ıhtımalı bıle annelerı cıldırtmaya yetıyor

Gözün aydın evli mutlu. Çok sevindim. Nasıl randevu aldın.kısa bir zamanda kabul ediyorlar mı. Eylül gibi ben de görürsem mi diye düşündüm.

Bir de cerrah paşaya götüren arkadaşlar burada yazdınız. Ben gittiğinizde ne söylediniz onu merak ediyorum. Otizm den mi şüpheleniyoruz diye mi başladı test süreci onu öğrenmek istedim. Sonuç bekleyenler vardı.

O hareketleri kim kafaya takmadı ki canım. Burda bir sürü sayabilirim. Baştan çocukça gördüğüm okudukça anlamlandırmaya çalıştığım bir sürü ayrıntı. Her hareketini takibe aldığım zamanlar. İnsan kafayı yiyor. Beni en çok üzen şey oğlumun anlamsız tiz bir sesle boşluğa bağırmadıydı. O an avaz avaz ben bağırmak istiyordum. Bizim herşeyimiz hallolmadı tabi ama eskiye göre iyiyiz. Oğlum yeni kelimeler öğreniyor. Sanki daha kısa sürede öğreniyor artık. Altı ay sadece anneden sonra hayır baba peşine bitti geldi. Al aç yapma (apma olarak) , dolabı açıp üt(süt) diyor. Amca(abca) dede. Bir iki gündür kalktığında pak(park) diye ağlıyor. İnan altı aydır belki sekiz evde köpek oldum hav hav diye diye .. artık köpekçilik oynarken o da azıcık havlıyo. Uzattım..yolumuz tabiki daha uzun. Herşey nezaman biter bilmiyorum. Oğlum 38 aylık senin kız küçük diye hatırlıyorum. Baştan anne demesi seni çok mutlu ediyor. Sonra sinirlerini bozuyor. Bizim anne ile başka bir kelime arası uzun oldu. Buradakilerin gelişmelerini okudukça benim de olacak diyorum ben, seviniyorum. Zamanla hepsi geçecek inşallah. Burdaki herkes için inşallah.

Arkadaslar hepiniz coooook saolu .ustume bir okuz oturmustu;.)azcik kalkti sayilir.kuskun canim benim cok saol senin destegin cok onemliydi.cabim ben ank tip cebeciye hastaneesi ne goturdum ozel muayene prof birim gunay kilic suprr bir kadin ve isinde uzman bence 1 gun once randevu aldim.sikinti olmuyor.1 saattem fazla ilgiendi sonra gelisim testine gonderdi ayni hastane yan bina ondan sonra yine yarim saat falan konustuk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…