Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
arkadaslar merhaba benimde oglum var atipik otizm agir olmadigini soyledi doktor bu ara tuvalet egitimi vermeye calisiyorum yardiminiza ihtiyacim var

daisy..senin oglandami erseye anne diyodu artik sikinti geldi bana anne kelimesinden inanirmisin..nezaman kelimeler gelicek onuda bilemiyorum konusacakmi die kafayi yemek uzereyim..senin oglan anne demiyormu artik..

evli mutlu sagol canim bilgileri icin elimden geldigince birseyler yapmak istityorum cok gulectir zaten benim kizim cok candansdir bebeyim konudssamadigi icinde agresigflik yapiyo bazen rabbim iyi etsin halimizi yardim etsin guc kuvvet versinde yavrularimiza biran ionce dilleri ve algilari acilsin rabbim yasitlarina ulastirsin insallahh tek dilegim bu saglikla insallahh..

daisy..senin oglandami erseye anne diyodu artik sikinti geldi bana anne kelimesinden inanirmisin..nezaman kelimeler gelicek onuda bilemiyorum konusacakmi die kafayi yemek uzereyim..senin oglan anne demiyormu artik..

gülümsedim çünkü benim oğlum da böyleydi. Herkese anne der ve millet garip garip bakardı... Şimdi ki durumuyla ilgili yazdıklarımı okudunuz mu? Ne durumda oğlum?? Çok sinir bozucu değil mi bu anne anne ler.. Dert etmeyin geçiyor... Kaç yaşındaydı bu arada

buarada bize 15 gün önce cerrahpaşada onlarca tahlil yapıldıktan sonra diyet önerildi
yaşam arkadaşım bizde testlerimizin sonucunu hasan hocaya götürdük salı günü.bağırsakların kötü olduğunu söyledi bize diyet verdi B12 eksikliğinin olduğunu söyledi iğne verdi 5 hafta kullanılacak.probiyoik ve d vitamini ampül verdi .en önemlisi diyete uyun diyor.3 ay sonra kontrole çağırdı.hayırlısıyla diyeti yapmaya başlıcaz.işte.kolay gelsin hepimize.

arkadaslar uzun zamandir okuyorum yazdiklarinizi birbirimize yardimci olursak biraz hafifler yukumuz yukarda birseyler yazdim ama cevap yazan olmadi

Smaal özeli aldın mi

arkadaslar merhaba benimde oglum var atipik otizm agir olmadigini soyledi doktor bu ara tuvalet egitimi vermeye calisiyorum yardiminiza ihtiyacim var

mrb yusuf 2011 allah kolaylık versin.bizim için en zorlu süreç tuvalet eğitiydi.tam 1 yıl önce ramazanda başladım.oğlum 2011 ağustos doğumlu.şu an 46 aylık 10 ay önce atipik otizim olduğu ortaya çıktı.13 ay önce okul kapanınca öğretmenim bu arada ramazanda 33 aylık felandı başladım tuvalet eğitimine nasılmı?suyla oynamayı çok sevdiği için suyu içiriyordum bir 20 dakika sonra alttaki çamaşırları çıkarıyordum tuvalete giriyorsuk osuyla oynuyordu daha sonra tuvaleti geldiğinde yapıyordu böylece çişini yaptığını farketti.bezini çıkardıktan sonra bir süre yarım saat aralıklarla götürdüm tuvalete yaptıysa yapıyordu yapmadıysa kaldırıyordum.bu arada tabi evin her tarafına yaptı bütün halıları yaıkamaya verdim.daha sonra çocuklar için klozetler var ondan aldım klozete oturuyordu hala orda yapıyor. dışarıdada her türlü tauvalete oturabiliyor.benc en önemli şey çocuğun hazır olması benim oğlum geçen yıl bu zamanlarişte artık bezi istemiyordu devamlı bizden habersiz bezi çıkarıyordu.bu bence çok çnemli.benim bir hatamoldu.gündüz bezi çıkardım ama geceelri çok altına yapıyordu bende uyanamayıp ıslak kalıncahasta olmaya başladı gece taktım.sen eğer be<i çıkarırsan temelli çıkar bence doğru olan bu canım.şu an yaklaşık 15 gündür hiç bez takmıyoum.alıştı gece 2 kere saat kurup tuvalete kldırıyorum sorun yok.şöyle bir durum var geçen yıl başladığımda oğlumda konuşma yada kelime yoktu.ama ytuvalet eğitimine başladım.konuşmayok deyip ertelemeyin lütfen.tuvaletinin geldiğini anlayınca öncleri pantolonun çıkartıyordu sonra elimden tutup tuvalete götürmeye başladı şimdiartık çiş yada kaka ayrımı var hangidi geldiyse anne çiş yada anne kaka diyorçok şükür.ama emek istiyor emin ol.kolay gelsin.aklına takılan br şey olursa ardm ederim canım.

merhaba..demek diyeti hasan hocada öneriyor..bizede ek vitaminler kan ilacı falan verdiler ama iğne vermediler,acaba iğne daha tesirlimi yoksa farklı bir nedenden dolayımı veriyor?

merhaba..demek diyeti hasan hocada öneriyor..bizede ek vitaminler kan ilacı falan verdiler ama iğne vermediler,acaba iğne daha tesirlimi yoksa farklı bir nedenden dolayımı veriyor?

sanırım iğneyi b12 vitamininde düşüklül vardı onun için verdi.siz de belki sorun yoktur vermemişler.bizede mesela vitamin kompleksi vermedi canım

canim cok sagol verdigin bilgiler icin ben de birkac gundur bezlemiyorum gece sorun olmuyo cok sukur kuru kalkiyo ogle uykusuna yattigindada kuru kalkiyo ama cisi geldiginin farkinda degil ben goturuyorum surekli bizde suyla oynuyoruz ama sanki hicbiseyin farkinda degil gibi konusmamizda sinirli ekmek ver su icicem veri herseyde kullaniyo ama tuvalet konusunda hic umudum yok altina yaptiginda rahatsiz olmuyo gibi yinede elimden geleni yapicam tekrar tesekkur ederrim canim

merhabalar arkadaşlar diyet uygulayan arkadaşlar bizzat hasan önal hocanın da bulunduğu siteye sorularını yönelltebiliyorsunuz BESLENME BÜLTENİ ..özellükle http://beslenmebulteni.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=3577 bu linki okumanızı tavsiye ederim(tr test başarı hikayesi) sadece hasan hoca sorulara cevap vermiyor çok bilinçli insanlar var sorularınız hiç cevapsız kalmıyor hepsi bu durumu yaşayan destek olmak için çabalayan insanlar...
Birde GAPSdiyeti uygulayanlar için gapsdestek@gmail.com bu link var GAPS DESTEK İLETİŞİM
de gonca zeybek var ona diyet hakkında soru sorabiliyorsunuz aynı gün içinde mutlaka cevap veriyor sitenin içinde diyetle ilgili herşey de var üstelik ben çok yol aldım inş faydalı olur...

Merhaba, tuvaletini tuvalete yaptığında çok büyük bir çoşkuyla tebrik et. Ailece alkışlayın. Böylece doğru birşey yaptığı için teşvik edilmiş olur. Güzel birşey yaptığını anlayınca yine tuvalete yapmak için çaba gösterir. Sifonu çekip güle güle çiş yaptırın bu da onların hoşuna gidiyor.

tayly..ay canim seninkidemi oyleydi..gecti demek anne kelimesi insallah canim benim kizda soylemesin evet anne demesi guzel amaherseye anne demesi birde uzatmasi beni bitiruiyor parka cikinca bakiyolar tabiki benimde icim eriyo bu arada tanbiki..benim kiz 3 yasina eylulde girecek insallahh..seninkinin durumunu okumadim okuduysamda unnuttum canim a kafam kalmadi valla gecem gunduzum kizim oldu..

Kizlar napiyorsunuz.nasil gidoyor.biz dr den geldikteb sonra sanki birseyler degisti gibi.belki de dr otizm belirtileri yok dedigi icin bana oyle geliyor.kizimla surekli oyun oynuyoruz.hicbir pazari kacirmiyoz.yatin cumartesi pazarindayuzgez gez.ama icimdeki bu korku gecmedi.hep aceba varda dr mi bilemedi diyorum artik.ama hem gulhane askeri tip hem anlara tip prof bakti ikiside su anda yok dedi.ama sarlatan bir psikolog para avcisi evet var 30 givi dedi.pislik.birde utanmadan 9000 bin istedi.kolay bir odeme plani yapcakmis 4500 bu ay kalan 4500 diger ay.sanki ayda 10000 kazaniyoz.kesin tedavi falan diyor.isimde veriyorum arkadaslar uyanik olun ank da klinik psk birkac kresede bakiyor.uyanik olun .adi gokhan sahin.bazilari tepki gosterebilir neden isim vrrdin diye .ama insanlarin umutlariyla oynayan birini soylemem lazim.3 tip fakultesi yok dedi bu 15 dakika cocugua bakadi bile %30 dedikonusurken %50 ye cikiyo.sanki atesi varda yukseliyor.verdii kattta guya 3 muayenesi var ama tek bir sabit tel yazmamis sadece kendi cebi.birde bana diyorki muayener gelirken bos gelmeyin.bu kadar ac gozlu olunur mu ya.neyse benden tavsiye boyle psikologlardan uzak durun.birde madalyon psk merkezi var.onun hakkindada hic iyi seyler duymadim.bu alan tam para tuzagi.3 haftada dunyanin parasini harcadim.yanlis insanlara gidrrek.ank olan arkadaslarima ank tip ve hacettepe tipi onerrim ama ozel muayeneye gidin.bu aada kizlar guzel gelismeleri yazinda moral bulalim.ben kiz tuvalete gidince ciss demeye basladi arada diyor bazen.birde bugun sanki baba dediama bana da ole gelmis olabilir.tv kapatali 3 hafta oldu.ne zaman konuscak merakla bekliyorum

Aynen , herkese anne derdi. Ama kısa sürdü. Sonra arkasından konuşma geldi ama bu sefer de ekolali şeklinde. Bu durum uzun sürdü ama nihayet yok denecek kadar az bitti desem yanlış olmaz. Şimdi güzel Konuşuyor. Benim oğlum 2,5 /3 Yaşında Cümleler söyledi ama hatalı yani. Şu an 5 Yaşında gayet düzgün Konuşuyor . Okuma öğrendi. Kafa çok iyi Çalışıyor. Sadece davranışlarda sorun kaldı. O da azalıyor. Sosyallikte Zayıf daha. Böyle yani durum. Ama dışarı çıktık bugün mesela apartman girişinde bi onarım vardı, oğlum sordu anne amcalar napıyor diye. Çok soru sormazdı hep biz sorduk çocuğa iki Yıldır bu ne o ne o napıyor bu napıyor... Yazık hiç soru sorma Fırsatı vermedik ki. Konuşsun diye. Yani demen o ki Konuşun bolca valla ben hiç yılmadım bu konuda ve çok da azimliyimdir. Şu an arkadaş gibi Konuşa Konuşa gidiyoruz. Arabaya binince de Teoman'ı aç diyo zevkleri bile oluştu maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…