Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
pamuk42 arkadaşım.hasan hocaya yeni gititik biz.diyete bu hafta tam olarak başlayacaz.yavaş yavaş süt ürünlerini kestik.
senin çocuğun ne kadar diyeti nasıl yaptın.nelere dikkat ettin.biyomedikal tedavide neler yaptın anlatabilirmisin acaba.nelere dikkat etmeliyiz yardım edersen sevinirim.oğlum 46 aylık kendi iateklerini ifade edebiliyor az çok.tek kelimelik nadirde olsa 2-3 kelimelik kurabiliyor.

Bu arada b vitamini komplekslerinin iyi geldiğini okudum nette. Bu ilaçları kullanıp memnun olanınız var mı? Bir de şu ayak tabanından masaj varmış şu an adını hatırlayamıyorum. Ona başlıcak yarın bunu yaptıran var mı çocuğuna acaba. ???

tayly canim cocugundaki gelismelere cok sevindim benimkide 4yasinda ekolali var bilincli birkac cumlesi var dolap ac kapi ac su ver elma ver gibi ne zaman kendi cumleleri gelicek bilmiyorum hep oyle kalicak gibi geliyo masallah sizinki sorulara bile baslamis neler yaptin canim kac saat ozel egitim aldirdin evde neler yaptin anlatirsan cok sevinirim

Yani daha önce yazdım aslında. Ders saatleri bizim hep değişkendi çocuğun durumuna göre yani. En başta haftanın her günü gitti eğitime nerdeyse. Sonra bu 3/4 güne düştü kreş başladı, iki güne düştü eğitim vs. Evde de program yapıyorum haftalık. O programda şöyle: akademik ders, ince motor kaba motor çalışmaları ve sosyallikte şeklinde. Bizim en az gelişen tarafımız sosyallik. Bunun için de geziyoruz ve yaz okuluna gidiyor durum bu cnm

Merhaba Ankara tıp ve hacettepede hangi fojtorlara
Merhaba Ankara ve Hacettepe Tıpta hangi doktorlara götürdünüz

Merhaba Ankara tıp ve hacettepede hangi fojtorlara

Merhaba Ankara ve Hacettepe Tıpta hangi doktorlara götürdünüz
Ankara tip da prof birim gunay hanim.ayrica ank tipdan emekli olan otizm uygulama merk kurucusu efser kerimoglu var cankayada muayenehanesi var.ikisine cok iyi.hacettepe tip arkadasim onerdi onlarda cok iyuymis.ama ozel muayene goturun yoksa cok ilgilenmezler

Evet ayak masajını bizim eğitimci de yapıyor, parmak ucunda yürümeyi durdurmak ve farkındalığı artırma amaçkı yapıyor. Ayrıca diz kapağı ve el bilekerine de yapıyor, ayrıca benmki atipik otizm. 4 yaşnda ve asla kımut almıyor ama çok sosyal

meraba kizlar ..bende yapiyorum ayak altia ve ayak parmaklarina dogru ama el ve diz bilegi duymamistim hic..bugun benim kizdan su istedim hemen obur kizim getirdi verdi elime sasirdim bazen beni sasirtiyo dogrusu ama cok sevindim mutlu oldum bazen anliyo beni bazen anlamiyo algisi aciliyo galiba yavas yavas..insalla dilide acilsin yavas yavas ..

İnsallah canim.icini hep ferah tut.bugun rnde minigimden ayakkabini getir dedim.hic umudum yoktu ama gitti getirdi cok sasirdim.hersey guzel olacak

irdekiziniti galiba dun ucak sesi cikardi tarifte etti gecede ali babanin sarkisini solerken inek sesi cikardi cok mutlu oldum ve cok sasirdim birde hareketleri duzelse ah birde konussa yirtacaz ama iste zaman en buyuk yargic zaman o karar vericek....

Hareketlerinde ne var canım napıyor?

nebilim nasil tarif ediyimki bazen yapiyor bazende yapmiyor..eliyle birseyler ypaiyo birseye yakindan bakiyo bonunuegip birseye yakindan bakmaya calisiyo nebilim ya deli oluyorum o hareketlerine ama algisi aciliyo herseyi yapmaya calisiyo konusmuyo ama bugunlerde baya birseyler cikariyo agzindan dun ver yerine mi mi dedi ..bazen dede diyo baba kelimsesi cok nadir oyle iste su ahreketlerini bir yapmazsa yapma diyorum yapmiyo anliyo yani..oyy rabbim iyietsin ..

bazen babasini tanimiyo sanki gitmek istemiyo baya cagirdiktan sonra gidiyo buda ne diyorum neden boyle yapiyon kizim diyorum aliyom karsima konusuyorum kendisityle buyuk adam gibi dinliyo bani ama iste sabir yok bende ya ..

bazen babasini tanimiyo sanki gitmek istemiyo baya cagirdiktan sonra gidiyo buda ne diyorum neden boyle yapiyon kizim diyorum aliyom karsima konusuyorum kendisityle buyuk adam gibi dinliyo bani ama iste sabir yok bende ya ..

Anladım Cnm yaşı kaçtı burda çok anne var cocukları karıştırıyorum bazen.

Yani bu dediklerin önemli. Ben konuşmadan ziyade Davranışları önemseyin diyorum hep. Konuşma bi şekilde geliyor ama mantıklı gelmesi önemli tutarlı olması gerekli çocuğun işte bu değişmiyor. Bence yanlış anlamayın beni kızlar ama zihinsel bi eksiklik yoksa çocukta her şeyi atlatıyor ama çift engel olursa yani otizmin yanında zihinsel de yetersizlik varsa bu bşraz daha sıkıntılı oluyor.

İnsallah ayisigi hersey duzelecek gunes bizim icinde dogacak.bize oktor yok dedi ustelik 2 farkli doktor ama icim hic rahat degil.dun dede dedi net sekilde ama baska yok bazen tuvaetin ununden gecetken cis diyo.ama son iki haftadir dediklerimi daha iyi anliyor.el salla diyorum salliyor bay bay yap diyorum yapiyor cici yap sev diyorum seviyor.ama konusma yok sali gunu tam 15 aylik olaak.tectubeli anneler ben sizi dr den daha bilgili goruyorum.yasayan bilit siCe benim minik kizin durumu ne.mesela hersryin yerini bilir.tehlike algisi var komutlari yapiyor gibi.ama arada birsryle ugrasirken beni duymyyo gibi.cok karisik kafam

evli mutlu insallah gunes bizim icinde dogsun ama benim kizda zihinsel elgel yok gibi herseyi biliyo yapmaya calisiyo bana zeki geliyo ama iste bilemiyorum ..peki zihinsel engeli olan biri birsey yapablirmi yada anlayabilirmi negibi belirtiler gosterir bilmeiyorum kafam karisti simdi bilemiyorum bize 3 ay sonra neticetiyi bildiricekler taipten zaten 1 sene yasitlarindan gri dediler ama bize bilemiyorum daha ne ciakarcaklar acaba..benim kizida diun oturaga oturttum cois diyo soylemeye calisiyo agzima bakiyo konusmak cok istiyor ama iste..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…