- Konu Sahibi melodi1970
-
- #5.281
İnsallah ayisigi hersey duzelecek gunes bizim icinde dogacak.bize oktor yok dedi ustelik 2 farkli doktor ama icim hic rahat degil.dun dede dedi net sekilde ama baska yok bazen tuvaetin ununden gecetken cis diyo.ama son iki haftadir dediklerimi daha iyi anliyor.el salla diyorum salliyor bay bay yap diyorum yapiyor cici yap sev diyorum seviyor.ama konusma yok sali gunu tam 15 aylik olaak.tectubeli anneler ben sizi dr den daha bilgili goruyorum.yasayan bilit siCe benim minik kizin durumu ne.mesela hersryin yerini bilir.tehlike algisi var komutlari yapiyor gibi.ama arada birsryle ugrasirken beni duymyyo gibi.cok karisik kafam
Canim bence zihinsel engel asla yok neden dersen bende ogretmenim 7.yilim bugune kadar cok fazla ogrencim oldu.zihinsel engelde algida kesinike problem olur komut alamaz asla alsada cok basitler.sen su istedim getirdi diyorsun.bence senin kizda melodinin oglu gibi otizm falan degil.ona otizm demislerdi hatirliyorsan ama cocuk 7,8 ayda normal yasitlari duzeyine geldi.kizlar daha inatci oluyorlar ama bir konusursa tam konusacak.benim kizim cok tv izlrdi.gelisim testinde yasitlari seviyesife cikti konusma haric.onuda ben tv Ye bagliyorum.seninkide sadece biraz geriden geliyor ama arayi cabuk kapatacakicini ferah tutkizim eylulde 3 girecek bu arada..
Canim cok sagolun.sizlerin destegi super.kendimi yedim bitirdim.ama anlamsizmis.oyle olsa bile tedavisinin olmasi hemde o kadar zor olmamasi rahatlatti beni.sadece konusmasini bekliyrum tayly.simdi hazir ankaradayken hacettepede konusma ve dil bolumu var cocuk hastanesinde birde ordan randevu alipsonra bir konusma terapistine mi gotursem acebaCanımcım senin kızının bişeyi yok bence rahat ol...
Canim bence zihinsel engel asla yok neden dersen bende ogretmenim 7.yilim bugune kadar cok fazla ogrencim oldu.zihinsel engelde algida kesinike problem olur komut alamaz asla alsada cok basitler.sen su istedim getirdi diyorsun.bence senin kizda melodinin oglu gibi otizm falan degil.ona otizm demislerdi hatirliyorsan ama cocuk 7,8 ayda normal yasitlari duzeyine geldi.kizlar daha inatci oluyorlar ama bir konusursa tam konusacak.benim kizim cok tv izlrdi.gelisim testinde yasitlari seviyesife cikti konusma haric.onuda ben tv Ye bagliyorum.seninkide sadece biraz geriden geliyor ama arayi cabuk kapatacakicini ferah tut
Mesela benim Oğluma herhangi bi konuda bi kere söyleyim aradan aylar geçse unutmaz mümkün değil. Bazen ben unutuyorum o unutmuyor. Akademik anlamda çok başarılı olacağını düşünüyorum daha gecen gün Türkiye haritasından sehirleri anlattım sonra yerlerini sordum bir gün sonra hemen gösterdi özellikle Muğla ya bayılıyor niye bilmem Muğlayı sor bana diyor :) ama arkadaş anlamında eksik bi çocuk. Asosyal olacak belli. İhtiyaç duymuyor duysa yardımımı kabul eder istemiyor yani. Allahtan kardeşi var ve onunla güzel oynuyor. Onun sayesinde saklambaç falan öğrendi. Ama mesela okuma yazmayı bir ayda öğrendi çok ilginç değil mi? Keşke daha önce öğrenseydi neden derseniz okuma olunca kitap okumak istiyor ve okuduklarıyla ilgili sorular soruyorum cevaplıyor anlaması çok arttı bu sayede. Sizinde yeteneği varsa Çocuklarınızın bu konuda özel eğitimcileriniz öğretsin çünkü Konuşmayı ve algıyı Açıyor :)
Canim bence alismis istediklerini yaptirmaya oyle.biraz gormezden gelin o yaparken baska seylerle ilgilenin.dikkat cekmeyede calisiyor olabilir.kizlar biraz inat ve hircin olurlar benim kiz oyle mesela.zamanla soner annesi.mutlaka yaptigi iyi seyler vardir.onlari mutka destekle pekistirki drvami gelsinevli mutlu cok sagol canim benim cok hossun hemen cvp yaziyosun allah razi olsun..canim daha otizmde demiyolar benim kiza kucuk bekleyelim diyolar iste 3 aya kadar noldugunu soyleyecekler bize bakalim hayirlisi..peki hareketlerini nicin yaparki sen tecrubeliymissin bana birsey soyle valla kafayi yemek uzereyim neden yaparki bilemiyom bende yapiyom test yavrumu agir bir diurum olmadigini zaten biliyorum ama icim hic rahat degil..hicc
canım hasan önal a ben çocuk doktorundan online sevk yaptırarak aldım sonra 182 den arayıp randevu alıyorsun ama bayağı uzun sürdü canım en iyisi nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama hasan hoca pazartesileri randevusuz 5 hasta bakıyor bildiğim kadarıyla pazartesi erkenden gidersen sıra alabilirsin canım ben randevu lar dolu olduğundan yaklaşık 1 ay bekledim sen randevu felan baklama istanbu dışındaysan bir gün önceden git. ve erkenden pazartesi olursan gösterebilirsin çocuğunu.biz aydından gittik.atatürk havalimanıuna çok yakın hastane taksiyle 15 dakika felan bilgin olsun hatta ilk bir gün önceden gitmiştik sonra sabah 7 uçağıyla gittik ve yaklaşık 8.20 de felan hastanedeydik yani.oğlumda kurşun fazlalığı çıktı bağırsaklar kötü ve diyet verildi yavaş yvaş diyete başlıyruz.Kızlar öğretmenler odası olmuş burası nerdeyse :) small hasan ön ala nasıl randevu aldınız bilgi verebilir misin. Ne kadar çok ilgileniyorsunuz çocuklarınızla maşallah.kendimi eksik gördüm valla. Benim oğlum öğrenmeye kapalı galiba. İstemiyorsa bitti. Ben de kartlar aldım. Tamamlama kartları. Tamamlıyor. İsimlerini söyleyip işaret ettiriyorum. Biraz sonra kartları koltuğun arkasına atıyor.istemiyor.ahtapotu doğru bilmesi beni şaşırtmıştı.ama işte istemiyor. Seslerini taklit ederiz renkleri falan dedim. Ben oynarken buluyorum kendimi. Bir de canım sıkıldı. Hayır demeyi unutmuş.demiyor. talyn maşallah oğluna bu arada.zeki belli. Bazen zeki insanlar farklı olurlar. Bence öyle yani. Standart dediğimiz iletişimi geliştirmiyorlar.
canım hasan önal a ben çocuk doktorundan online sevk yaptırarak aldım sonra 182 den arayıp randevu alıyorsun ama bayağı uzun sürdü canım en iyisi nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama hasan hoca pazartesileri randevusuz 5 hasta bakıyor bildiğim kadarıyla pazartesi erkenden gidersen sıra alabilirsin canım ben randevu lar dolu olduğundan yaklaşık 1 ay bekledim sen randevu felan baklama istanbu dışındaysan bir gün önceden git. ve erkenden pazartesi olursan gösterebilirsin çocuğunu.biz aydından gittik.atatürk havalimanıuna çok yakın hastane taksiyle 15 dakika felan bilgin olsun hatta ilk bir gün önceden gitmiştik sonra sabah 7 uçağıyla gittik ve yaklaşık 8.20 de felan hastanedeydik yani.oğlumda kurşun fazlalığı çıktı bağırsaklar kötü ve diyet verildi yavaş yvaş diyete başlıyruz.
gelelim vicdan konusunza inan bütün annelerde vardır senin dedğiğin çocuğum için bazen bende az şeyler yaptığımı düşünüyorum. ben matematik öğretmeniyim normalde çalışıyorum .geçen yıl öğrendiğimde ücretsiz izin almayı düşündüm ama benim için bu faydadan çok zarar getireckti ben kendimi bilyorum.çok yoruldum ama çalıştım tabi barnş öğretmeni olduğumdan müdürümde çok yardoım ette 18 saat ders aldım derslerimi ayarlattım.oğlum kreşdeyken ben okuldaydımçdaha sonra kreşten alıp eğitime gidiyorduk.kreş,in haricinde devamlı yanında olmaya ve beraber vakit geçirmeye öalışıyorduml.oğlumda çok şükür ilerleme var kendi isteklerini az çok ifade edyor.ama diğer çocuklarla karşılaştırılamaz.psikiyatrlar eğitimden başka bir tedavisi olmadığını söylüyorlar ama ben inanmıyorum vücut kimyasının ben psikolojk sorunlara sebebp olabaleceğini düşünüyorum.inancımda var allaha şükü bir taraftan bu da bir sınav diyorum allah bu ınavı vermeyi nasip etsin onun ol demesi yeterli.allah büyük rabbim şifa versin.çoğu zman karamsarlığa kapılmıyormuyum.tabiki kapılıyorum hayat
bu işte.20 gündür evdeyim her gün inan bu günü nasıl değerlendirdim nasıl şeyler kazandırdım sorgulamsı yapıyorum imana.evdeyken daha fazla eyler vereilirmiyim diye düşünüyorum.aslında mantık olarak şunuda gördüm onnlar isterse her şey olur.çocuklarda bitiyor herşey sen ne kadar kendini yırtarsan yırt onlar istemmedikten sonra bir şey olmuyor yaklaşık 10 aydıır onu görsüm. bende ödevleri yada vermek istediklerimi sevdiği şeyleri yaparke vermeye öğretmeye çalışıyorum. yaz olduğundan daha çok parkta geçiriyoruz vaktimizi bazen gee 12 de parktan gelip yatıyor.aslında sorun çocuklarla kaynaşmaması .kaynaşsa zaten bziim öğretmeye çalıştıklarımız çocuklardan öğreneckler.sorun olursa yardım etmeye çalışırım.
Kızlar öğretmenler odası olmuş burası nerdeyse :) small hasan ön ala nasıl randevu aldınız bilgi verebilir misin. Ne kadar çok ilgileniyorsunuz çocuklarınızla maşallah.kendimi eksik gördüm valla. Benim oğlum öğrenmeye kapalı galiba. İstemiyorsa bitti. Ben de kartlar aldım. Tamamlama kartları. Tamamlıyor. İsimlerini söyleyip işaret ettiriyorum. Biraz sonra kartları koltuğun arkasına atıyor.istemiyor.ahtapotu doğru bilmesi beni şaşırtmıştı.ama işte istemiyor. Seslerini taklit ederiz renkleri falan dedim. Ben oynarken buluyorum kendimi. Bir de canım sıkıldı. Hayır demeyi unutmuş.demiyor. talyn maşallah oğluna bu arada.zeki belli. Bazen zeki insanlar farklı olurlar. Bence öyle yani. Standart dediğimiz iletişimi geliştirmiyorlar.
yaşamcım diyet nasıl başlayabildinmi nasıl gidiyor .günaydın süper anlattmışsın arkadaşım..özelliklede son dizeler;çocuklarla bir oynamaya iletişim kurmaya başlasalar herşey kendiliğinden olucak..işte tam çözülmesi gerken düğümde orası....
evet yavaş yavaş başladık diyete biranda hepsini kesmek yerine ağır ağır geçiş dönemindeyiz..bir sorum olucak ndf damlayı öylecemi veriyosun yoka birşeyle karıştırarakmı?yaşamcım diyet nasıl başlayabildinmi nasıl gidiyor .
neler yediriyorsun canım ekmek işini ne yapıyorsun ne tür ekmek yediriyorsun.hasan hoca bize ndf vermedi bizim kurşun miktarımız 9 du..diyeti yapın 3 ay sonra geldiğinizde konuşalım dedi canım.evet yavaş yavaş başladık diyete biranda hepsini kesmek yerine ağır ağır geçiş dönemindeyiz..bir sorum olucak ndf damlayı öylecemi veriyosun yoka birşeyle karıştırarakmı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?