Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Çok sağol small. Ben de ingilizce öğretmeniyim. Çocuğuma iki dili öğretirim derken ana dil bile zorluyor bizi. Ben kocaelindeyim şu an. Randevusuz gitmeyi ben de düşündüm. Pazartesi meselesini internette okudum. Hazır yakındayken biraz da olsa ve tatilken ben de götürmek istiyorum. Oğlum doğduğundan beri kabız desem abartmış olmam. Drlar takmış kaç günde bir yapıyor. Tıp genel olarak günü kurtarmanın peşinde. Nedenini araştıran yönlendiren kaç kişi. Okuyoruz öğreniyoruz da çare arıyoruz kendimizce.ben de beden kimyasının metabolizmanın çok önemli olduğuna inanıyorum. Hatta eğitimden bile önemli. Çünkü birşeyler tersse olmuyor. İstemiyorsa olmuyor. Bir de kaçta randevu vermeye başlıyorlar biliyor musun ya da kaçta orda olmalıyım sence.

Herkese selamlar... uc bucuk yil evvel hamileyken uye olup takip etmeye baslamistim siteyi. O zamanlar dawn sendromu suphesiyle karistirirken denk gelmis, ayni durumu yasayip bana umut olabilecek arkadaslar aramak niyetiyle uye olmustum. Simdi ise uc yasindaki oglumun atipik otizm tanisiyla basbasayim. Sayfalarca payladimlarinizi kaygilarinizi ve tabii ki egitimleri konusundaki cabalarinizi okudum. Her gunumun kaygi ve umut arasinda gidip gelen duygularla gectigini soylememe gerek yok sanirim. Onlar evlatlarimiz, nasil vene durumda olurlarsa olsunlar basimizin taclari. Fakat gelgelelim insanlar, sorunsuz cocklara sahip anneler ve cocuklar oyle acimasiz oluyorlar ki. Aslinda bu ara tek sikintimin bu oldugunu dusunmeye basladim. Salincakta kndi halinde sallanan birseyler mirildanan ve anlamsiz sesler cikaran ogluma ilk defa bir baska cocuk - neden yapiyo bunu uzayli gibi dediginde gelecek yavas yavas ve aci bicimde onume serildi adeta... sanirim ilk kez gercek bir korku hissettim iliklerimde.. beni bu karamsarliga iten hemen oncesinde aspergerli bir gencin hayatini konu alan Ben X filmini izlemis olmamdi sanirim. Hepinize Allahtan sabir ve cocuklarimiz icin sifa diliyorum.

Kizlar biz dun 15 aylik olduk.hala net kelimemiz yok.algimiz acik komutlari cani isterse yapar.Ankara dayken birde hacettepe dil ve konusma bozukluklari diye bolum var gotursemmi aceba.daha once giden varmi?

Bebeginiz daha cok kucuk, benim oglum 36 aylik ve bahsini ettiginiz o net kelimeden hala yok ama asil sorun olarak konusmamayi gormuyorum neyse sizde hele onbes aylik bi bebek icin bunu yapmayin derim nacizane.
"motor gelişim önemlidir çünkü iletişim için gerekli tüm mimik ve hhareketler motor gelişime bağlı olduğu gibi konuşma için gerekli ağız motor çalışmaları büyük motor çalışmalardan beslenir " (sarp bengu)

hurincim aynı şeylerin değişik bir durumunu ben yaşıyrum.öğretmenim.il merkezinde oturuyorum.oturduğumuz yer mahallee ortamının olduğu bir yer.daha çok ev hanımı anneler.benim öğretmen olduğumu bilyoelar .sabah saat 9 da çıkıp akşam eve 11 de giriyor çocuklar .anneler başımızdan gitsinlerde ne olursa olsun mantığındalar ama çocuklar inadına güçlü inadına her şeyi yapabilen açıkgöz ayakları üzerinde durablen çocuklar.bende oğlumu genelde akşam üzeri ve akşam yameğinden sonra parka çokarıyoru tabi beraber çıkıyoruz. yaklaşık 3-4 saat parkta vakit geçiriyoruz.
1)kendimle mücadelemim ilki 5 yaşında çocuklar gecenn 10 da parkta oynuyor ben hiç bir zaman böyle bir annne olamam herhalde acaba bizdenmi kaynaklanıyor çocuklara çokmu her şeyi veriyoeruz z onlar için her şeyi yapıyoruz diyoruzm kendime.
2)senin olayını bende yaşadım anne lerden biri oğlum için çok iyi konuşamıyor bir doktora götürdünmü diye sordu geçenlerde bende götürdüğümü bir şey olmadığımı ailedede geç konuşan var diyerek atlattım tabi senin dediğin gibi benim oğlumunda sevindiğinde heyecanlandığında arasıra bağırmaları var.çocuklara farklı geliyor.çocuklar oğlumla oynamak istiyorlar ama o onlarla pek ilgilenmiyor.şimdilik yaşları küçük olduğundan çok belli olmuyor zanman çok önemli inan.inşallah hepimizin evladı iylerşir.bunları hiçö yaşamamışa döneriz.tabi bu forumda ve başka forumlarda çom güzel hikayeler var.bizim hikayemizde güzel biter umarım.inan yüreğindeki sıznı ne hissettiğini bende burdaki bütün annelerde çok iyi anlarlar.

otizm postasını takip ediyorsun sanırım sarp bengünün yazılarını bende çok severim .bir çok şeye karşı aykırı düşünceleri var canım

gelişim geriliklerinde ya da otizm de etkileyen semptonlar kaldırılmadıkça konuşma eğitimi çalışmasının havada kaldığı bir gercektir .Salt işitme engeli durumları dışında konuşma ;motor yeterlilik ritm muhakeme gibi ruhsal norolojik ve bilişsel süreçleri de içerir.Çocuk konuşmaya hazır dolduğunda önce klavyeden takılmış gibi hergün herfileri etkileyerek seslendirme yapmaya başlar
Konuşma seslendirme değildir soru sorduğunuz çocuk size yanıt vermiyorsa seslendirme yapamamak dışındaki etkenleri göz önüne almak gerekir Konuşma sorununu iyi değerlendirmek ve soruna yönelik eğitimlere gitmek gerekir.Bir çok sorunlu çocuk seslendirme yapar ama derdini anlatamaz ...Konuşma okuma gibi anlamlar içeren iletişim için geçerli bir edimdir . Ses çalışması ile konuşmayı ayırd etmek gerekir Çocuk iletişim süreçlerinden geçmeden spiker eğtimine sokmak anlamsızdır. (Sarp bengu)

selamlar...
yanitiniza tesekkur ederim..
henuz bebek!! Sorunsalina bende takiliyorum. Buyudugunde nasil gorunecegi kuskusu sahiden kemirgen gibi ve biraz korkuyorum. Ama asla ondan degil. Daha cok onun adina. sayet rahatsiz edilirse diye. Uzulurse diye. Zira cocuklara bazen yanasip onlara farkli bicimlwrde dokunmak istedigini goruyorum. Bu benim icin umut verici ama annelerin yahut cocuklarin yaklasimlari sonraki yillarda nasil olur bilemiyorum. Herseyin hayirlisini dilemekten gayri da birsey gelmiyor elimden. bahsini ettigin gibi guzel hikayelerin mutlu sonlarin sayfalarinda sizi bizi ve burdaki herkeside gormeyi cok isterim.

otizm postasını takip ediyorsun sanırım sarp bengünün yazılarını bende çok severim .bir çok şeye karşı aykırı düşünceleri var canım
Otizm ppstasi benim icin cok ciddi bir yol gosterici bir rehber niteliginde oldu acikcasi. "yetiskinler imparatorlugu" ise tam bir tokatti diyebilirim.

kesinlikle!! Itiraf edeyim iyi anne olayim derken isleri yuzume gozume bulastirdigimi dusunuyorum. Bir psikiyatrin dogru anne nedir sorusuna gosterdigi fotograf gozumun onunden gitmez; kitabini okuyan bir anne ve onu eteklerinden cekistiren bi bebek.. iste dedi ideal anne budur.

Benim oğlum kaba motor çalışmaları sonucunda konuştu. 2,5 Yaşında ilk eğitime gittiğimiz eğitimcimiz oğlumuzu sallıyor turmandırıyor kaydırıyor vs bir Yığın Karışık kuruşul spor yaptırıyordu. Ben de baktım 2/3/4 hafta devam ediyor Dayanamayıp sordum dedim biz spora mı geliyoruz eğitime mi. Bize dediği şuydu: bunu yapmadan konuşmaz çocuk yeteri kadar gelişsin masa başına geçicem dedi.2/3 ay içinde oğlum konuştu. Sonra masa BAŞINDA Aldı başını gitti. Bilmiyorum tesadüfmü ama bana motor beceri direkt konuşma merkezini Uyarıyor Demişti

Selamlar..
ne cok sevindim boyle bi egitimciye denk gelip basarisini cocugunuzda gordugunuz icin. Masallah.

tayly canım benim oğlumun kaba ve ince motorda sorunu yok o zaman niye konuşmuyor.şubat ayında rapor alamaya gittiğimizde 42 aylıktı.çocuk gelişimci test yapıyor ya testte ince ve kaba motor 42 aylık çoktı.oğlum 46 aylık şu anda yemek yer top oynar kayar sallanır biziklet skutur sürer.koşar .siz evde ne gibi motor çalışmaları yapıyordunuz anlatırmısın

Aslında çok paralar dökmeye gerek yok ben evde halı sehpa koltuk ne varsa toplayıp kompleks bir oyun alanı oluşturuyorum ve orda oyunu ya da sporu yapmasını istiyorum. Hem düşünüyor Sırası gelince ne yapacağını hem de spor yapmış oluyor. Yani hantallık azaldıkça dil de çözülüyor ilginç geliyor bu baba. 5. Katta oturuyoruz. Hiç asansöre binmeyiz elinden bile tutmuyorum artık. tabi kontrolüm Altın'da inip çıkıyor. Evde kocaman kaydırak bile mevcut. Salıncak sehpalar engelli koşu için KULLANILIYOR :) ve tabi zıp zıp :) Koşu bandı da cabası. Evi bi düşünün artık. Sosyal Hayatım misafirim bitti. Napayım Çocuğum için her şey

kusura bakma ama ben bundan iki nalam çıkardım.ne demek istediğini açrmısın .tam olarak anlayamadım dediğini canım

Benim oğlum da kaba motorda yaşıt çıkmıştı. Ama seri değil Hantal bi çocuk. Korkak vücut onun değil gibiydi. Karışık spor canım. Tek Koşu tek kaymak değil anlattığım. Yani hani Acun un survivor yarışması var ya onun gibi.. örnek komik oldu biraz ama :) aklıma geldi bi oyunu yapınca sıradakini düşünüyor anlatabildim mi acaba . Bilmiyorum ama bu bizde çok işe yaradı

kusura bakma ama ben bundan iki nalam çıkardım.ne demek istediğini açrmısın .tam olarak anlayamadım dediğini canım

daha bebekken dahi onlari ozguven sahibi bireyler olarak yetistirmenin yolu onlarin ustunden elimizi biraz cekmemizle dogru orantili yani. Yemegini yedirmek yerine catali iki yasindan itibaren eline vermek gibi atiyorum. ben kendi adima biraz tabiri caizse pimpirikli biriydim ve pek az seyi onun kendi basina yapmasina izin verdim. Duser incinir vs.. diye elini birakmaz acikca ona cok guvenmzdim. yapamaycagini dusunurdum. Yazinda onlara cokmu sey veeiyoruz derkn bundan bahsettigini dusunmus olmaliyim.

aynen canım .aynı durumlar bizim içinde geçerli gerçi ben pimpirikli değilim ama bizim babamız pinpirikli

karışık sporu evde sen rastgelemi kuruyorsun yada bir sıralaması varmı senin yukarıda anlattıklarını bend e yapmaya çalışayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…