Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Yok öğrenmiştim eğitimde. Salondan başlıyo oyun kulvarı dış Kapıya kadar wallahi. Koridor uzun bizim. Ayrıntılı anlatayım sana özelden

hurin meraba canim yenisin galiba burda..senin yavru kac yasinda nezamandir farkina vardiniz negibi hareketleri sizi tetikledi daha dogrusu Bilgi almak istedim..simdi ne durumda..yazdiniz galiba ama okuyamadim ikizlerim var vbazen okuyamiyorum bazi tazilari..

Merhaba...
oglum 3 yasinda. aslinda hikayemiz klasik bizimde. 1 yasina kadar hersey normaldi. Yasinda yurudu ve baba dede gibi sesleri cikariyordu. Bundan sonra isler degisti tabii kelimeler gitti, goz temasi cok azaldi, seslenildiginde bakmiyordu. Tam bu sirada 22 aylikti ilk kez doktora gittigimizde. Gelisim geriligiydi denver testinin sonucu. bir duraklama surecine girdik ve bu sirada biz ne kadar konduramama surecindeysek o da o kadar takintilar gelistirip kaygilandirmaya bslamisti. Her zemine tik tik vurma, islak cisimleri yada yiyecekleri elleyememe, ellerine yakindan bakma ve parmaklariyla oynama, arabalari yanyana dizme vs... suan takintilarimiz yok denecek kadar az. Ama kisitli oyun oynuyoruz ve hayali oyun kurma yok. ayrica bizde dehb de var.. egitim surecimizi daha simdilerde olusturuyoruz. Bunun disinda evde isimiz gucumuz kendisi iste☺

Hurin canim saol bilgilendirdigin icin.bize otizm degil dediler ama anne yuregi aceba diyor.ismine arada bakmiyor ama ismiyle birlikte al bak dersem hemen bakar.mesela kendi bardaktan su icebilir ayakkabisini cikarabilir.zaten yataga cikma inme yapiyor.al ver ac kapat komutlarini yapiyor goz takibimiz cok iyi.

slm evli mutlu cok sagol canim ilgin icin iyi olmya calisiyorum kizlarda iyiler benim kizin agzi cok dolu baya birseyler soliycem diye ugrasiyo ozellikle kitaplara bakip birseyler soyluyo ama anlamiyom normaldede hep birseyler diyoda anlamiyom konusmasinami isaret acaba bilemiyorum aktif ani masallah kardesiyle oynuyolar onun aptigini apiyo parki cok seviyo,kendi sallanabiliyo herseyi bildiginin farkindayim ama bazen cani istemiyo galiba.,.sabahta benle sofraya yardim etti ben demeden sofrayi getirdi sandalyesini getiriyo zaten herzaman sofraya oturup yemek bekler..boyle canim ya sen ogretmensin bilirsin sence durumu ne.,.,dedigim gibi senin kizin birseyi yok daha cok kucuk masallah yasina gore iyi bebek daha o..takma fazla sen derim.,,arkadasimm

Amin.inşallah hurincim. Çevremizden anlattığın olayların benzerlerini yaşıyoruz. Ben çocuğum için dr da sıra beklerken kadının biri oğlumu dr dan önce muayene etti. Ağzın nerde burnun nerde adın ne. Varki bir derdimiz gelmişiz sana ne yani. Aynısını geçen annemin komşusu yaptı. Sen o kadar güzel yazmışsınki..yavrularımız başımızın tacı. Bizim hamileyken tarama testlerimiz iyi gelmedi. Olasılık yüksek çıktı. Amniyosentez önerdiler. Ben onu yaptırmamışım. Rabbimin bana münasip gördüğünü yaşarım eğer bir sorunumuz olursa da dedim. Benim çocuğumu test etmek millete kaldı. Napalım bir de böyle densizlikler oluyor işte.

Tatlim bence senin fistik cok yakinda konusacak kardesi onun en buyuk avantaji.kelime kartlari calisiyormusunuz.bu arada isaret parmagini kullanabiliyormu.isaret parmagi konusacaginin en buyuk kanitiymis

sagol canim evet kullaniyo bazen sikta degil nadirde degil iste birsey giosteriyo ses cikariyo ama benim kiz parktan beri gelmiyor cok aktif parkta herkese gidiyor cocuklarin icine karisiyo cok candan yani ordan birseyler kapiyo zannedersem sanstan park tam karsimizda..insallah canim konussunda..icime su serptin valla..cak sagol..tabi is konusmaklada bitmiyor..

Insallah canim.ben cok zorluyordym surekli onu yap bunu yap.minigimi cok yordum.bizde resimli kitaplar kyllanuyoruz.ilk kelimem kitaplari var iste hayvanlar meyveler araclar falan .bu aralar bana yemek yediriyor kucuk hanim alip agzima koyuyor.eglenmeye calisiyorum kizimla.Allah im insallah tum yavrulari bir an once konusturur

Insallah hayirli haberler alirsin canim.bende kizima yarim gun kres baktim hepsi 2 yastan sonra benimki 15 aylik.yine bakici felaketi yasamak istemiyorum.of ne yapcam ya

Insallah hayirli haberler alirsin canim.bende kizima yarim gun kres baktim hepsi 2 yastan sonra benimki 15 aylik.yine bakici felaketi yasamak istemiyorum.of ne yapcam ya

Yaaa Allah Aşkın'a Minicik çocuk kreş olur mu?? Bi sene daha dursun evde. Annen yok mu canım o gelse bi sene idare etseniz

benım kız baya konusmaya basladı kelıme olarak cumlede kuruyo anne bak anne gel bakkal orda fılan ama bende dıcene kndını gostererek sende dıyor benlık duygusu gelısmedı herlde daha 2 yasına kadar gelısmıs lması lazım suanda 23 ayına yaklasıyor endıseler korkular gun gectıkce cogalmaya basladı 2 hafta sonra tekrar dr ye goturcem anca randevu bulabıldm allahım yardım etsın bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…