Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
canim senin endisen cok gereksiz.cumle kurmaya baslamis daha ne.benlik duygusu oyle hemen olmuyor.bak alt katimdaki kiz 22 aylik her turlu cumle kuruyor.hala kendine ismiyle hitap ediyor yani kitabi bilgiye cok takilma

Yaaa Allah Aşkın'a Minicik çocuk kreş olur mu?? Bi sene daha dursun
Yaaa Allah Aşkın'a Minicik çocuk kreş olur mu?? Bi sene daha dursun evde. Annen yok mu canım o gelse bi sene idare etseniz
Canim aslinda kres degil haftada bir kac gun 2 saatlik falan oynasin istiyorum.evde yine yalniz kalacak diger turlu.gerci ben bu sene sabahciyim ogleden sonra gezdiririm ama.kendi yas furubuyla da olsun istiyorum iste

Kızlar 43 aylık oğlum var haftada 3 gün özel eğitim alıyor isteklerini ifade ediyor ama sorulara cvp yok el kasları çok zayıf tek endilm normal okula gidebilir mi acaba geçmiş üyelerin gülsan38 melodi mondinin çocukları ne durumda acaba tuvalet eğitimi götürürsek yapıyor ama söylemiyor nasıl çözeceğiz bunu lütfen destek

Kizlar biz dun 15 aylik olduk.hala net kelimemiz yok.algimiz acik komutlari cani isterse yapar.Ankara dayken birde hacettepe dil ve konusma bozukluklari diye bolum var gotursemmi aceba.daha once giden varmi?

merhaba benim oğlum da ağustos 12de yaşını dolduracak. ve yaşıtlarına baktığımda sanki daha geri gibi geliyor bana da. mama baba dede memme annn bunları kullanıyor ama her zaman değil. bay bay tam yapamıyor o da canı isterse işaret parmağını kullanmıyor parmaklarını açıp tüm elini uzatıyor istediği şeyi göstermek için. siz de başka neler var daha çok küçük biliyorum ama insan düşünmeden kendini alamıyor maalesef

canim senin endisen cok gereksiz.cumle kurmaya baslamis daha ne.benlik duygusu oyle hemen olmuyor.bak alt katimdaki kiz 22 aylik her turlu cumle kuruyor.hala kendine ismiyle hitap ediyor yani kitabi bilgiye cok takilma
evli mutlu biz de 1 hafta sonra 15 aylık olacağız
baba,mama,dede,ada diyor
ismine canı isterse bakıyor,bay bay hem tam yapamıyor,hem de her zaman yapamıyor
kalabalıkta bağırma ve gülme tepkileri var

evli mutlu biz de 1 hafta sonra 15 aylık olacağız
baba,mama,dede,ada diyor
ismine canı isterse bakıyor,bay bay hem tam yapamıyor,hem de her zaman yapamıyor
kalabalıkta bağırma ve gülme tepkileri var

merhaba bizde de aynı şeyler var komutta pek almıyor bay bay yellenir gibi yapıyor çocuk doktorumuza sordum daha küçük dedi ama başkalarının çocuğu yapıyor gerçi karşılaştırmayın deniyor ama bilemiyorum. bir de benim oğlum yüksek sesten çok korkuyor ağlamaya başlıyor biri bağırdı mı felan

ufff her hareketinden anlam çıkartıyorum ben de kızımın
parka gidiyoruz herkes bakıyor,anlamsız bağırmaları var,tek başına oynuyor,komutları almıyor,alsa bile nadir,ne yapabilirim,tekrar edip yapmadıkça ben de tükeniyorum

15 aylık bı bebek zaten cok basıt komutlar alır al ver yapıomu goz teması nası ?
kuskun yemek sorunumuz olduğu için sadece o zaman arasında tabletten seçtiğimiz filmleri izliyor,evde tv açmıyoruz
adına çoğu zaman bakmıyor,göz iletişimini işine gelirse yapıyor,tamamen yapmıyor diyemem ama yapıyor da diyemiyorum

hıc kelıme soluyormu ? 2 yasına kadar zaten bebeklerın dıkkatları cok dagınık oluor canım hayalı oyun cok onemlı tlf la konusma taklıdı bardaktan su ıcme taklıdı yapıomu

daha cok ufak canım ses cıkartması lazım mesela ba ba ba adına deılde sese tepkı vermesı lazım mesela arkasından yuksek sesle bagırın donup bakması lazım goz teması kurması lazım sız guldugunuzde gulmesı lazım

cnm ben bazen avazım çıktığı kadar bağırıyorum ama tık yok
mesela bugün parktaydık sesleniyorum,bağırıyorum tık yok,kendi kendine bağırıyor,gülüyor,diğer çocuklar korkula bakıyordu evladıma

evet cnm onları yapıyor
Ne guzel
kalabalık ortamda dısarda bakmaması normal cunku etrafı ıncelıyordur evın ıcınde de aynımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…