- Konu Sahibi melodi1970
-
- #5.361
cnm bazen bakıyor bazen hiiiiç umursamıyor,bazen de parmak ucunda koşuyor,komşuların çocuklarıyla aynı odada tek kendi köşesinde oymuyor,beni tasalandıran en çok buNe guzel
kalabalık ortamda dısarda bakmaması normal cunku etrafı ıncelıyordur evın ıcınde de aynımı
zaten o ayda bı cocuk yasıtlarıyla yanyana oynar ama bırlıkte oynamaz sosyallesme yaşı 3 yaştır 3 yasından sonra oyun oynuyo baska cocuklarla canım endıselenme oyun oynuyo dıosun tek basınada olsa oyun oynaması harıka bişecnm bazen bakıyor bazen hiiiiç umursamıyor,bazen de parmak ucunda koşuyor,komşuların çocuklarıyla aynı odada tek kendi köşesinde oymuyor,beni tasalandıran en çok bu
kuskuncumzaten o ayda bı cocuk yasıtlarıyla yanyana oynar ama bırlıkte oynamaz sosyallesme yaşı 3 yaştır 3 yasından sonra oyun oynuyo baska cocuklarla canım endıselenme oyun oynuyo dıosun tek basınada olsa oyun oynaması harıka bişe
daha cok ufak canım ses cıkartması lazım mesela ba ba ba adına deılde sese tepkı vermesı lazım mesela arkasından yuksek sesle bagırın donup bakması lazım goz teması kurması lazım sız guldugunuzde gulmesı lazım
siz kaç aylıkken fark ettiniz ve şu an kaç aylık. ben de bazen oğluma bakıp bakıp dalıyorum düşüncelere eşim saçmalama diyor hastalık hastasısın diyor ama elimde değil. aslında bizimle iletişimi iyi saklambaç oynuyoruz, ce-ee oynuyoruz. mesela klimanın kumandasını alır klimaya tutar bakar açıldı mı diye. göz teması da var. gıdıklama oyunu oynarız güler mesela uykusu gelince memme diye bana sarılıyor ama mesela çok sinirli istediği yapılmadı mı çok hırçınlaşıyor bir de geç emekledi 9 aylık hala yürüme sinyeli de yok. bir de işte işaret parmağını kullanmıyor bütün eliyle gösteriyor. çocuk doktoruna sordum yok dedi ama o uzman değil tabiki. rabbim en iyisini bilir tabiki ne olursa olsun evlat o can parçası hayatın anlamı rabbim neyi uygun gördüyse onu yaşarız.valla ben ılk farkettıgımde suphe duydugumda gecelerı uyku yoktu bana durup durup aglıyordum belkı 10 tane dr ye goturmusumdur farklı farklı hıc bırı otızm demedı yası kucuk dedı bı tane dr sadece belkı baslangıctır dedı cok zoor gunler gecırdımm 13 kılo verdım hıc yemek yıyemıyordum benı sokakta orenler nolmus sana dıolardı dusunn 73 kıloydum suan 56 kıloyum halada vermeye devam edıorum heran aklımdan cıkmıyo acaba mı dıe sureklı cocugu gozlemlıyorum gozmu ondan bı snye cekemıorum hala 7 ay once farkettım ben baya duzeldı ama benm kızım konusmaya basladı ama cok fazla tekrar edıyo bıde bende dıcegıne kendıne sende dıyor yanı daha cook yorulucam cok ugrasıcamm ben sanada tavsıyem ne olursa olsun o senın evladın hastada olsa senın cocugun ole dusun daha da beterlerı var ben rehabıltasyon merkezıne goturdum cocugumu orda annesını bıle tanımayan cocuklar gordum hıc tepkı vermeyen sureklı one arkaya sallanan yanı demek ıstedıgım sukur edıcen allaha sıgınıcann o zaman ıcın rahatlıyor canm
Çok geçmiş olsun Cnm öyle anlatmışsın ki yazdıklarını okuyunca menümü gördüm bnm oğlumda tam 30 aylık su anda 16 aylıkken farkettim bende ortalama 8.10 doktor gezdim rehabilitasyon merkezleri hariç izmirde süha mirale dahi gittim hepsinin dediği otizm değil ama ben kendimi alamadım bı düşünceden oğlum sı an tamamen konuşuyor herse yı anlatabiliyor ama ara sıra zamirler karışıyor tek basına asla oynamaz ama çok ılgılenoyoruz sokakta yasıyoruz resmen bır aydır yaz süte kreşten aldım çok ınatcı kızdımı küfür böle ediyor ama zaman çok yıprattı beno de 18 kilo verdim çok şükür bu halimizeben 16 17 aylık fılandı fark ettım kendı etrafında donuyordu ısmıne bazen bakıyordu ellerını ıncelıyordu ıstedıgı olmasın yerlere atıyor du kendını hıckıra hıckıra aglıyordu sureklı tv ızlemek ızlıyordu yabancı kımselere yaklasmıyordu 2.3 kelımesı vardı banada herkez ole dedı problem sende cocugun bıseyı yok bılmem ne fılan kmseye kulak asmadım valla kac tane dr ye goturdum halada goturuyorum ılk goturdugum dr senı tebrık edıorum bu kdr erken nası fark ettın dedı. Canım işaret parmagını 15 aylıkken kullanmaya baslar senınkı kac aylık bılmıorum
cANIM KONUSMASINA COK SEVINDIMMM INS BENIM KIZIMDA TAMAMEN KONUSMAYA BASLAR COK UZULUYORUM anlatamam neler gecırdım bende senın gıbı 2 ay boyunca yemek pısırmedıgım zamanlar oldu sureklı ılgı beklıyo suan benımkı 23 aylık oldu baya degıstı tabıkı degısıorlar ama bız mahfoluyoruz gercekten annelık cok zormus helekı ınatcı cocuk annesı olmak daha da zor allahım sanada kolaylıklar versınÇok geçmiş olsun Cnm öyle anlatmışsın ki yazdıklarını okuyunca menümü gördüm bnm oğlumda tam 30 aylık su anda 16 aylıkken farkettim bende ortalama 8.10 doktor gezdim rehabilitasyon merkezleri hariç izmirde süha mirale dahi gittim hepsinin dediği otizm değil ama ben kendimi alamadım bı düşünceden oğlum sı an tamamen konuşuyor herse yı anlatabiliyor ama ara sıra zamirler karışıyor tek basına asla oynamaz ama çok ılgılenoyoruz sokakta yasıyoruz resmen bır aydır yaz süte kreşten aldım çok ınatcı kızdımı küfür böle ediyor ama zaman çok yıprattı beno de 18 kilo verdim çok şükür bu halimize
Seninki de cokmu inatçı benim oğlum fazla inatçı her dediğini yaptırıyor bize ama kreste kimse farkında değil ve çok uyumlu komutları aliyor bu ara o kadar çok soruyor ki bu ne diye anlatamam farkettiğiniz donemde asosyal bi çocuktu ama su anda ole değil kalabalığa giriyor fakat yaşıtlarıyla değil büyüklerle oynuyor allah sanada yardim etsin çok zorrrrcANIM KONUSMASINA COK SEVINDIMMM INS BENIM KIZIMDA TAMAMEN KONUSMAYA BASLAR COK UZULUYORUM anlatamam neler gecırdım bende senın gıbı 2 ay boyunca yemek pısırmedıgım zamanlar oldu sureklı ılgı beklıyo suan benımkı 23 aylık oldu baya degıstı tabıkı degısıorlar ama bız mahfoluyoruz gercekten annelık cok zormus helekı ınatcı cocuk annesı olmak daha da zor allahım sanada kolaylıklar versın
Canım benımkıde asırı ınatcı komut alıyor cok sukur herseyı anlıyor kapı calıyor mesela gıdıp kapıyı acıyo kım o dıyor ama bır snye elımı bırakmaz sureklı cekıstırıor benı anne gel dıye tek basına hıc oyanmaz herseyı beımle yapmak ıstıyo sureklı bı aktıvıte halındeyız sokaktayız parktayız avm deyız benım kızda bıraz sosyallesmeye basladı evde hıc durmak ıstemıyor dısarı ıstıyo bu enerjım nereye kadar dayanacak bılmıorum bazen cok yoruluyorum eşimide kaybettık yakın zamanda cok zor gunler gecırıyorum anlıcanSeninki de cokmu inatçı benim oğlum fazla inatçı her dediğini yaptırıyor bize ama kreste kimse farkında değil ve çok uyumlu komutları aliyor bu ara o kadar çok soruyor ki bu ne diye anlatamam farkettiğiniz donemde asosyal bi çocuktu ama su anda ole değil kalabalığa giriyor fakat yaşıtlarıyla değil büyüklerle oynuyor allah sanada yardim etsin çok zorrrr
Cnm basın sağolsun senin için çok daha zor tek basına mücadele bnm oğlumda sürekli yaninda beni yada ablasını istiyor herşeye bi tepkisi var bi cevabi varCanım benımkıde asırı ınatcı komut alıyor cok sukur herseyı anlıyor kapı calıyor mesela gıdıp kapıyı acıyo kım o dıyor ama bır snye elımı bırakmaz sureklı cekıstırıor benı anne gel dıye tek basına hıc oyanmaz herseyı beımle yapmak ıstıyo sureklı bı aktıvıte halındeyız sokaktayız parktayız avm deyız benım kızda bıraz sosyallesmeye basladı evde hıc durmak ıstemıyor dısarı ıstıyo bu enerjım nereye kadar dayanacak bılmıorum bazen cok yoruluyorum eşimide kaybettık yakın zamanda cok zor gunler gecırıyorum anlıcan
Ayışığı merhaba Cnm bnm oğlumda hep anne ve herşeye anne diyordu iki yaşından sonra bilinçli olarak herşeyi herkesi söylemeye başladı su anda herşeyi söylüyor ve yerinde kullanıyor ama bazen zamirleri falan karıştırıyorecregfe kuskun..sizi cok iyi anliorum bende uzuntu ve dusunceden 10 kilo verdim simdibiraz aliyorum alisior insan zamanla benim kiz hala konusmuyor ama bidi bidi birseyler soyluyor sarki soylemeye calisiyor birseyler calior..bugun parmagiyla ilk defa baba gosterdi ve syledi..ama herzaman herseye anne anne diyor sikilim artik bu kelimesinden rabbim hepimizin yardimcisi olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?