Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
bugun dr ye gıttık sanırım bu otızm lanetını yendık kızımlaa cok mutluyumm Dr yaşıtlarını yakalamıs cok ıyı bakmıssın dedı hem fızıksel olarakta dr bıse anlattı uzun sure ona bakıp dınledı kızımm gayet normal dedıı hatta kısa surelı cızgı fılm ızlıyebılır bıle dedı gorsel hafızası gelısır dedı tv de ızledıgını senınle paylasıomu dedı ısaret parmagıyla anne bakk annee aaa bak dıomu dedı kızım aynen dedıgını yapıo sonra ısteıgı olmayınca aglaması var dedım butun cocuklarda var dedı hayırı bılıyor ama yapmıyor dedı bırak aglasın dedı yapma ıstedıgını dedı ya o kdr mutluyumkı anlatamam ıste kendıne sen dıyor dedım dr Benlık duygusu öle hemen gelısmıyor oda normal dedı Ekolali yapıomu dedı mesela sen nasılsın deyınce oda aynısını tekrarlıyomu dedı hayır dedım bız bu durumda cok korkarız dedı ama dedım bıse gosterırken 10 kere tekrar eder dedım anne çicek anne çicek dıye dedım gayet normal sana bıse gostermesı onu senle paylasması harıka bıse dedı 1 yılda 2 kere gel artık dedı oda cok suphelı bı durum olursa dedıı o kadar mutluyumkı emeklerımın gercekten karsılıgını aldım almayada devam edıyorum cok sukur lutfen anneler yılmayınn nerden nereye geldıkk cok zor gunler gecırdımm bugun tekrar dogmus gıbıyımm pes etmeyın dıe yazıyorum bunları sızlere sevgı ılgıı vakıt harcamak cocuklarımızı bu durumdan kurtarıyor allahım her anne benım kdr sanslı olur ıns

KUSKUN SEVINDIM CANIM ADINA..senin kizin ne durumdaydi kac yasinda simdi ..neler apmistin kizina paylasirsan sevinirim benimkide kiz ..

kuskun canim ben dogru nu anladim esini mi kaybettin ne zaman.seninle konusmayali 1 ay falan olnustur canim.lutfen ozelden yaz

KUSKUN SEVINDIM CANIM ADINA..senin kizin ne durumdaydi kac yasinda simdi ..neler apmistin kizina paylasirsan sevinirim benimkide kiz ..
benım kızım ılk farkettıgımde baya kotu durumdaydı cnm goz teması cok azdı adına bazen tepkı verıodu kımseye yaklasmıodu sureklı cızgı fılm ızlemek ızlıodu ellerıne bakıodu kucagımda bır snye durmazdı kendı etrafında donuyordu bır ıkı kelımesı vardı hatta dr bırtanesı 1 bucuk ay cabala olmazsa ozel egıtım dedı okdr vahım bı durumdaydı yanı suan baya algısı acıldı ne soylersem anlıyor komut alıyor bay bay yapıyor ıkı kelımelı cumlelere gectı anne bak anne gel ısaret parmagı sureklı kullanıyor ben bı anda bıcak gbı kestım tv yı hergun usanmadan park sokak dolastırdım sureklı konustumm bı snye susmadan oyuncaklarını dokup beraber oynadım sokaktan cocuk toplayıp eve getırdım onlarla oynattım butun aıle seferber oldu babaanne dayı amca artık kım varsa kızımla herkez ılgılendı asırı ılgılendık bı snye bırakmadık kendı halıne suanda ınatcılıgı devam edıyor konusmaya baslamasını mucıze olarak goruyorum okdr kotu durumdaydı bugunume sukur allah hem huzunu hemde mutlulugu suanda aynı anda yasatıyor bana esımın vefatı cocugum duzelmesı gercekten hersey allahtan

merhaba yalancı otizm diye birşey var duydunuz mu bunu çok tv izleyen bebeklerde görülüyor bence kızınızda sorun yoktu sadece fazla tv ve iletişimsizlikten kaynaklı bir sorun var gibi geldi gözümüz aydın olsun daha iyi seviyelere çıksın inşallah eşinize allahtan rahmet size de sabır diliyorum.

Kuskun.Cnm çok sevindim adına herşeyin ilacı zaman

Geçen sene bende farkettiğimde oğlum ayni böyleydi sadece göz teması çok kuvvetliydi doktorlar hep al çocuğunu görür ve çok ilgilen dedi aradan bi sene geçti ve oğlum su anda herşeyi anlıyor ve konuşuyor 5 li 6 li cümleler kuruyor daha yaşıtları bile o kadar konuşamıyor su anda çok inat ve çok hareketli hep kendi ödediklerini yapmak istiyor kalabalığa giriyor kaçmıyor çok şükür bugunumuze

aynen benım kızımda ole kalabalıga gırer ama kendı dedıklerı olcak onun dedıgı yere gıdıcez onun dedıklerını yapıcaz ve asırı ınatcı sade bunlar kaldı zaten bunlarıda asarsakk normal cocuklar olcaklar

evet duydum canım ıyıkı erkenden farkettım yoksa otızme dogru yol alıcaktık ıyı dıleklerınız ıcın cok tsk ederım

Canım uzun sure bı oyuncakla oynamaması normal dıkkatları dagınık oluor zaten bak ben dr gıttım gecen dedım oyuncaklarıyla en fazla 3o snıye oynuyor gayet normal dedı bu yasta 3 yasından sonra tam olarak konulu oyun oynamaya baslıyorlar kızınız gayet normal 18 aylık ve cumle kuruyo tum komutları alıyor ısaret parmagı kullanıo 18 aylık bı bebek yetıskın gıbı davranamaz zaten o bı cocuk unutmayın :)

mrb cnm hiç panik olma :) bu konuda işin uzmanı birini tanıyorum ben PROFÖSÖR DR ÖZGÜR YORBIK....
benim oglumdada aynı problemelr vardı napıcamı şaşırdım kimse net bir teşhis koyamadı snr Özgür beyi buldum internete araştırıken ve ulaştık ... harika bir hekim. ilğili ve güler yüzlü öyle ilaç yazıp gönderenlerden de değil...teşhis koydu şimdi tedaviye devam ediyoruz oglumda da düzelmeler görüyorum eskisine göre .Size de tavsiye ederim .kesinlikle memnun kalıcaksınız:)))

merhaba herkese uzun süredir bakamadım neler yazılmış bayramda memlekete gittik yeni geldik bu süre içinde oğlumda çok güzel gelişmeler oldu konuşması özellikle çok gelişti artık evde bizim çocuğumuz değilde arkadaşımız gibi bize şaka bile yapmaya başladı:)bu arada tuvalet eğitiminide hallettik hem gece hem gündüz çok şükür çok korkuyodum ama kolay oldu çok zorlamadı bizi
eşimin kardeşi doktor oda gördü ve yüzde 85 iyileşmiş dedi diğer kısımda göz teması ve asosyallik o konuda da ilerliyoruz ama çok yavaş malesef hatta oğlumda ileriye yönelik iyileşse bile göz teması hep zayıf kalacakmış gibi hissediyorum

Masallah ne guzel gelismeler var.bizde tatildeydik yeni donduk.yine duramadim dr goturdum ve yine bu cocukta otizm yok.ama hala net kelimemiz yok mam mam yemek yerken del bababa dede saymazsak.ama diger hersey normal goz temasi yas gurubuyla arkadasligi vs.bu arada kuskun01 canim senu cani gonulden kutluyorum azmin zaferi.minik prensesimiz duzelmis kizlar.sadece 7 ayda.benim cadimda bir konussa ah

Sizin çocuğunuza durum nasıldı ve ne kadarlik acaba paylaşır misiniz

Nazlı eren gıt baska yerde reklaam yapp burdakı ınsanların hepsı herseyı bılıyorr ınsanları kandırmaya oyalamaya hakkınız yok

Arkadaslar merhaba bir sorum olacakti sizlere ben oglumu ankarada arti kalite diye bir ozel egitim kurumuna goturuyorum acaba daha once duyan yada fayda goren varmi daha cok olmadi baslayali ama merak ediyorum

Bende glüten ve kazein diyeti yapıp fayda gören var mı diye sormak istiyorum. Kısa bir süre denedim ben, sadece ses e karşı hassasiyetin azaldığını gözlemledim ama tesadüfte olabilir. Devam etmeli miyim?

Su sacma sapan dr reklami yapanlar burayi hemen terkedin.burdaki annelerin berdeyse bir doktor kadar bilgisi var.hangi doktorlar bu isin uzmani biz biliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…