Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
sevv canım senin adına çok sevindim.inşallah bzim yavrularımızda gelşir.son zmanda bzşiimkinde pek ilerleme yok neler yaptın ne iyi geldi size daha çok canım ne tavsiy e edersin

sevv canım senin adına çok sevindim.inşallah bzim yavrularımızda gelşir.son zmanda bzşiimkinde pek ilerleme yok neler yaptın ne iyi geldi size daha çok canım ne tavsiy e edersin
inşallah canım allahım herkesin yavrusuna şifa versin biz bayadır memleketteydik orda kalabalıkta çok gelişti işte herkes ilgilendi sürekli gezdirdim parka götürdüm birde 3 günlüğünede olsa tatil yaptık denizde çok iyi geldi çok mutlu oldu.

Arkadaslar merhaba bir sorum olacakti sizlere ben oglumu ankarada arti kalite diye bir ozel egitim kurumuna goturuyorum acaba daha once duyan yada fayda goren varmi daha cok olmadi baslayali ama merak ediyorum
canım ben 1 sene götürdüm memnun kalmadım .degiştirdim,bana uzaktı,gökce ögret men ve mustafa öğretmen cok iyiydi.benim oglumu deneme tahtası gibi devamlı hocasını degiştirdiler.bende kızdım bıraktım.şimdiki kurumdan cok memnunum.hem banada yakın .ben beypazarındayım.sincandan buldum,en azından güleryüzlü insanlar,ve gördügüm kadarıyla cocukları seviyorlar

İnşallah herşey yolundadır işte göz temasını artırsa rahatliycam

benim oğlum 205 yaşında atipik otizm dendi Bakırköy de oturuyorum bidiğiniz bir merkez var mı nerden başlamalıyım çok teşekkürler

2,5 yaşında atipik otizm teşhisi konan bir oğlum var İstanbul Bakırköy'de merkez arıyorum bilgisi olab var mı neler yapmalıyım?

herkese merhaba. bu konu üzerine üye oldum siteye. 1 yıl önce otizm ile ilgili her sayfayı okumuşumdur sanırım çaresizlikle, iyileşme hikayesi arardı gözlerim.ben de iyi bir hikaye yazmak istedim, bunu borç bildim.
1.5 yaşından itibaren oğlumda bir şeyler sezmeye başlamıştım. beni ayırt etmemesi, görünce heyecanlanmaması, zaman ilerledikçe de ismine bakmaması, dönen şeylere ilgisi, göz temasının kısıtlı olması, 2.5 yaşına yaklaşıyorken de bir tek kelimesinin bile olmaması, kısacası yaygın gelişimsel bozukluğa dair belirtilerin çoğunun olması.. artık doktor yolu tutmamızı zorunlu kıldı. kreşte de diğer çocuklardan farklı olduğu, dikkatsizliği ile ilgili uyarılar geliyordu. birkaç doktor gezdik. bir tanesi 4 yaşına kadar takmayın dedi, çok çok iyi bir hastaneydi! iki tanesi de otizm belirtileri gösterdiğini ve çok yoğun eğitime başlamamız gerektiğini söylediler. aklımı uzun süredir kemirse de, uykusuz kalıp günlerce ağlamışlığım olsa da tescillendiğini hissetmek berbattı. ne yapacaktım, hayat böyle mi devam edecekti, nasıl baş edecektim bu özel durumla. ilk başta abartıyor insan. kolay değil elbette. Herkese sabır diliyorum. eşimi anlatmıyorum bile içine kapandı, ilişkimiz bile farklı bir boyut aldı. pek destek de olamadı. yapayalnızdım bu süreçte. hemen özel eğitime başladık. tv çıktı hayatımızdan. 15.günde kreşten dönüş oldu, değişimi hissettiklerini söylediler. her geçen gün iyiye gitti, arada duraklamalar oldu elbette. inişli çıkışlı bir süreçti. şu an 8 ayı bitirdik eğitimde. konuşma başladı, dikkat çok iyi, otizm belirtisinden çok çok azı kaldı. sosyalleşiyor. bensiz birşey yapmıyor (en çok da bu hoşuma gidiyor sanırım, sonunda ayrıcalıklıyım onun için, bir anneyi en çok doyuran şeydir bu) sınıfında diğer çocuklardan bir farkı yok, hatta en çok sevilen çocuk konumunda.
bu sorunla başbaşa olan arkadaşlara tavsiyem erken teşhis çok çok önemli. küçük yaşlarda ilerleme kaydetmek daha kolay. ben oğlumun otizme eğilimi olduğunu ve tüm gün tv nin açık olmasının bunu tetiklediğini ve kolayca açığa çıkardığını düşünüyorum. pes etmeyin. doğal beslenmesine dikkat edin. balık yağı mutlaka verilmeli. şekerli yiyecekleri kısıtlı verdim. mümkün olduğu kadar evde yaptım herşeyi, çubuk krakeri, ekmeği, cipsi vs.. hazır gıdayı çıkarttım hayatımızdan. tabiki ilgi ilgi ilgi.. sürekli konuştum, onu eğitecek ne varsa aldım uyguladım.
bu zor süreçte herkese kolaylıklar ve sabır diliyorum. umudunuzu yitirmeyin.

Cook Cok sevındım helal olsun sıze guclu bı anne oldunuz demek cocugunuzu bu bataklıktan kurtardınız sızler umut oluyorsunuz burda paylastıgınız ıcın cok tsk ederım sıze sahsım olarakk umarım yavrularımızın daha da guzel gunlerını gorıcez basarılarınız devam eder ıns :)

Arkadaslar ankarada tavsiye edeceginiz bir yer varmi gercekten fayda gordugunuz

Merhaba yusuf2011
Ben basak ozturk rehabilitasyon merkezine goturuyorum.suan itibariyle memnunum ek dersde aldiriyorum.kurum etimesgutta.
Tecrube etmeden maalesef netlik pek saglanmiyor bu tip kurumlarda.benim bu ikinci kurumum ve ikisi arasinda maalesef buyuk fark var.tabiki bu benim gorusum..simdi cok uzatmak istemiyorum.egitim anlayislarin da tek hoca yok.cocugun genellemeyi saglamasi icin farkli hocalarla calismasi saglaniyor...en cok hosuma gidende bu...oglum 4 yas 4 aylik...

herkese selam;
ben tuvalet eğitimini veremiyorum nasıl yapcam bilmiyorum lazımlığa oturmak istemiyor, tas gibi bir şey tutayım dedim o nu da istemiyor, wc ye götürüyorum bir dakika anca duruyoruz , bezinden de çok rahatsız aslında ama neden olmuyo anlamadım canım çok sıkılıyo,

Merhaba efege
Oncelikle sana bollllllll sabir diliyorum ki.bu surecte cok ihtiyacin olacak.

Hicbirimizin yontemi birbirini tutmayacaktir ki ben hemen hemen her turlu yolu denemistim.biz tanimizida almamistik henuz.saniyorum 3 yas 3 veya 4 ayliktik egitimi bitirdigimizde.

Kacaklar cooook oldu.ben en sevdigi filmi acip.lazimlikta ilk olarak olayi gormesini sagladim klasik.seker , cikolata cubuk vererek...aslinda cocugun algi duzeyi ne kadar aciksa bu surede o kadar kisa suruyor..her yaptiginda sevindik alkis falan...benim beyfendi tuvaletini yapmayi degil tutmayi cok iyi ogrendi baslangicta...
Bu yuzden ben haftalarca ona tuvaleti hatirlattim....ne kadar pekistirec kullandigimi soylememe gerek yok sanirim.

Oglumun tuvaletini ogrendikten sonra konusmasida cok artti.bunu okumustum.gercekten de bizdede oyle oldu.

Ama sabirla bazende sabirsizlikla onun kendi basina tuvalete gitmesini bekledim.gece gunduz bir kestim.geceleri goturdum.sonrada hep kuru kalkti zaten.kres zamaninin gelmis olmasida isimizi kolaylastirmisti.cok sukur okulda hic kacak yapmadi.

Ama canim gercekten simdi yazmasi cok kolay ama yasamasi cookta kolay olmayan bir zamandi benim icin.cunku kizlarim iki uc gunde cozmuslerdi bu meseleyi.

Insallah senin oglusun bir hamlede ogrenir...biliyorsun onlar icin ve bizim icin aslinda cok onemli birseyi basarmis oluyorlar...kolayliklar diliyorum...oglum 4 yas 4 aylik...ya seninki?

benim oğlum mayıs 2011 doğumlu, evde olduğum sürede öğretmeye çalıştım ama yok yani hiç tutturamadık sürekli altına yaptı, tuvaletten kalkıyoruz , iki dakka sonra yapıyo ikizi üç günde öğrendi onu da gösteriyorum bak çiş yapıyor diye ama yok öğretemicem sanırım gözümde acaip büyüdü , iş de başladı nasıl yapcam of

benım kızımda oturmuodu ne tualete ne lazımlıga her yolu denedım sonra aklıma balkona alıstırmak geldı kakasını soluo ama cısını solemıyodu bende balkona yere yapmasını sagladım otur kızım yap yere kakanı çisini dıyorum elınden tutuyorum yapıyo kalkıo bole bole cısını solemeye basladı benım kız bıde oturarak yapmıyodu onuda ben ogretttım aslında oturarak yapmaya baslaması lazım 3 ay oldu ben egıtıme baslayalı daha yenı ogrenıyo hemen pes etmeyın omru boyunca altına yapıcak deıl ya benım kızım suan 23 aylık tam ogrendı sayılmaz genede bazen altına kacırıverıyor zamanla yavas yavas ogrenıyorlar cook sabır lazım kolay gelsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…