Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Tekrar selam
Oncelikle tuvalet isini bitirdiginizde hepinizin moralinin tavan yapacagini dusun ve asla pes etme...

Calisiyorsan ayni senin sabrinda sanirim evde egitimi surdurecek birisi vardir ..cunku bez cikarilinca tekrar takilmasi dogru degil.

Sonucta bu sizin icin gercekten buyuk bir hedef.bunun zaman alacaginida kabullen ..
Okul zamanida yanasiyor...o zamana kadar bence ciddi ilerleme kaydedersiniz..

Farkindaligi gun gectikce artacaktir buna inan..ozel egitime gidiyor mu? Ordada takip edebilirler.
Disari cikarken baslarda hep hazir kulot bezlerden kullanmistim.cok kullanisli olmustu benim icin.ondada tutuyordu cunku.

Avm de disarda komsuda bilsede bilmesede hep oturttum.farkindaligini arttirmak adina.

Tekrar kolayliklar diliyorum.hic ogrenmeyecekler gibi geliyor ama bizimkiler bir ogrenincede hic problem cikartmiyorlar.

(oglum 4 yas 4 aylik...)

Efeege selam canım ben de ogluma bu ay tuvalet eğitimi verdim benim ki bezsiz yuruyemiyordu bile önce banyoya götürdüm lazimlik kova dizdim önüne eline de dus başlığını verdim suyla oynadik her yeri islattik bana güvendi usulca bezini aldım cisimiz tuvalette şarkısını söyledim çiş yapmasa bile oynadik ilk hafta böyle geçti çıkınca bezini geri bagladim aşama aşama geçtik ikinci hafta hem çisini yapmaya başladı hem de çıkınca hemen külot giydirdim mizmizlandi hemen sortunu giydirip parka götürdüm ertesi gün artık bezi unuttu yarım paket kaldı görünce istedi bi iki kere hemen ilgisini dagittim cisi gelince çamaşırini çıkarmaya çalışıyor çiş diyor kaka yaparken yakalarsam hemen banyoya gidiyoruz daha çok yol aldık diyeceğim her çocuk kendine özel ona ulasacaginiz yöntemi yine anne bilir diyorum suyla oynatirsan çisini tutamaz bırakır bir de sıvı alımını arttırmak işini kolaylaştırır canım kolay gelsin Rabbim yardımcımız olsun hepimizin inşallah

cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim, inşallah onu da fazla sıkmadan bu işi çözümleriz diye umut ediyorum, benim oğlum bezini istemiyor kendi bile çıkartıyor çoğu zaman ama işte bir türlü tutturamadık tuvaleti Allah ım yardım etsin hepimize inşallah tekrar saoğlun . Birde özel eğitim kurumunda genelleme olması için ayrı öğretmenler denmiş benim oğlum iki kişiden alıyodu ama ben sadece psikoloğun vermesini istedim haftada 3 saat alıyo ozaman bir dersini başka bir öğretmenden mi alsın acaba aslında doğru mesela orda yapıyormuş ama biz evde yaptıramıyoruz çok sıkılıyo bizde top oynatmaya , bisiklet sürdürmeye , saklambaç falan oynatmaya çalışıyoruz, sıkılıyo çabuk yemek yemek zaten yok, zorla kendi eline bile almak istemiyo, zaten yediği birşeyde yok, nasıl olcak ben bilmiyorum heryeri kapkara görüyorum bunları düşündükçe , uyku sorunumuz ve elinde birşeyleri döndürme, sağa sola sallanma özellikle şarkılarda , bunun için doktor abifily verdi ama o ilaçtan sonra arttı bunlar doktoru aradım doktor sabaha dönelim dedi, uyumuyordu da çünkü sonra sabaha dönünce uyku biraz da olsa düzeldi ama diğerleri devam ediyor o yüzden ilacı azaltarak bırakmayı düşünüyorum bir faydasını görmedim çünkü boşuna ilaç vermeyim diyorum kafam o kadar karışık kı

Arkadaslar merhaba o kadar uzgunum ve kafam karisik ki benim oglum 23 aylik bende sizler gibi cocugumda bir kac degisiklik gordugum icin 20 aylikken cocuk gelişime götürdüm. Cunku konusmuyordu o zman anne dahi demiyordu. Cocuk gelisim once isitme testi önerdi hersey normaldi. Duyuyordu. Zaten tv acikken reklam sesine falan kosa kosa geliyordu. Uzmanimiz inceledi daha yasi kucuk otizim diyemem ama uyaran eksikligi var cok tvye maruz kalmis dedi. Iletisim bozuk dedi ve beni egitime cagirdi cocuksuz sadece bana egitim vermeye basladi daha sonra dediklerini tam yapamasamda yapmaya basladim tvyi kapattim ona oyun odasi yaptim kesinlikle reklam klip izletmedim simdi 23 AYLIK anne demeye abi demeye abla aboli vs azda olsa kelime soylemeye basladi al ver git gel komutlarina uymaya basladi kisitlida olsa beni dinlemeye daha uzun vadeli gozlerimin icine bakmaya basladi adiyla cagirinca cok mesgul deyilse hemen hemn her seferinde bakmaya basladi. Vel hasil anne olarak icim yine rahat degildi 5gun once baska hastanenin cocuk gelisimine goturdum orada bakti uzman atipik olabilir dedi benim dunyam basima yikildi gozlerim doldu korkma dedi her belirti yok zaten kesin tani degil sen krese oyun grubuna baslat atipikler yasitlarini yakalaya bilir dedi ve kesin tani icin piskiyatriye gönderdi norolojiden gun verdi piskiyatriye gittik tabi oda inceledi simdilik otizim yok dedi simdilik dedi ama sinra ne olur bilmem dedi herhalde kesin konusmak istemedi simdi kasimi bekliyoruz neye inanacami ne yapacami bilemiyorum beni en iyi siz anlarsınız hemen hemen tum yasasiklarimiz ayni oyun grubu da bulamamdim koca ankarada

Sevgili cinar

Sana ilk tavsiyem bu baslikta ki yazilan tum yazilari okuman.sana fayda saglayacak cok bilgiye ulasacaksin.sonucta oglusun icin yaptigin calismalarin sonuc ne olursa olsun ona cok buyuk faydasi olacaktir.
Tani tabiki cok onemli ama zamaninda cocuga yardimci olmak cok daha onemli benim icin. evet hepimiz cok yorucu ve yipratici bir surecin icindeyiz.ama cocuklarimizdan aldigimiz herbir donus bizi coook mutlu ediyor.
Enerjini oglusunla ziplamaya hoplama ver.

Tani olumlu yada olumsuz sonucta alinir.bu yasta ileri otizimli cocuklar haricinde tani verilmiyor diye biliyorum.biz tanimizi 15 dakka icinde 3 yas 7 aylikken aldik.tek bir psikolog gordu.giderken atipik oldugunu biliyorduk zaten.ama oncesinde hep ugrastik...halada ugrasiyoruz...

Kolayliklar diliyorum..

(oglum 4 yas 4 aylik)

Tekrar slm
hepimiz ayniyiz batiyoruz cikiyoruz.hergun yeni bir baslangic bizim icin.bu baslik ,burasi bu yuzden var...sabir sabir...

Genelleme cocugun transferi saglamasi egitim yontemlerinin ilkelerinin icindedir ..bu kurali biliyordum ...ama oglum icin tek ogretmenin dogru olacagini dusunuyordum.taki kurum degistirene. kadar..suan oglum 3 farkli bireysel birde grup ogretmeniyle calisiyor.yeni birilerini kabullenmekte zorlanmiyor.ayni soruyu farkli bicimlerde farkli yontemlerle ogreniyor.gelisme oluyor boylece.

Uzme kendini . kolayliklar diliyorum.

Oglum 4 yas 4 aylik)

merhaba bizde ilk doktora gittiğimizde oğlum 20 aylıktı senin yazını okuduğumda benim buraya ilk yazdığım yazı geldi aklıma .büyük bir çaresizlik otizmmi değilmi diye tutuşuyodum ayrıca benim oğlumdada seninki gibi hızlı geri dönüş olmuştu yani ilgiyle fln hemen küçükte olsa gelişmeler olmuştu.üzülme canım ne gerekiyosa yap varmı yokmu diye vakit kaybetme varsa erken yaşta başlarsan çok hızlı ilerlersin yoksa zaten yoktur ayrıca atipik otizm varsa bile erken farkettiğiniz için büyük ihtimalle yaşıtlarını yakalar.bu arada bende yaşadığın şehirde bi oyun grubu bulamamıştım bu yüzden önce eğitime başladık vakit kaybetmeden 1 ay sonra fln kreşe vermiştim

canım tuvalet eğitimiyle ilgili lazımlığa oturmuyo demişsin benim oğlumda öyleydi kesinlikle lazımlık ve klozet istemiyodu bende moonstar klozet aparatı aldım onu sevdi ve oturdu birde netten bol bol klozete oturmuş çocuk resimleri gösterdim bak onlarda oturmuş klozete tuvaletlerini yapıyolar diye anlattım sürekli orda uzun süre oturtmak içinde çikolata jelibon fln verdim baya işe yaradı belki bu yöntem seninde işine yarar

sağol canım inşallah bende denicem aslında ikizi örnek ona gösteriyorum sürekli bak kardeşin oturuyo çiş yapıyo diye ama işte

Sevgili selametle sana da Allah kolaylik versin cok teskkur ederim ama beni dusunduren piskiyatrinin bir sey yok deyip de cocuk gelisimin olabilir demesi tabiki ben elimden geleni yapiyorum yapmaya çalışıyorum tv nasıl bir belaymis onu kapattik uc gun sonra iletisim artti iste inat bir cocuk hemen sikiliyo agzini burnunu ogretmeye calisiyorum kaciyo vuruyo sinirleniyo agliyo isiriyo basit komutlari al ver gibi git seyleri anliyo sevdigi bir sey olursa onu da yapiyo bazen hareketlerine sasiyorum bazende napcam ben diyorum

ben ilk oğlumu doçent psikiyatri ye götürmüştüm bana uyaran eksikliği otizmle alakası yok dedi, kreşe verin düzelir dedi, benim içime sinmedi, çocuk gelişim uzmanı buldum ona götürdüm atipik iyi bir eğitimle yaşıtlarını yakalar dedi, ondan sonra üç doktor daha gezdik ve atipik olarak rapor çıkardık, ama pek komut almıyordu, şimdi eskisinden biraz daha iyi 18 -20 aya kadar çok normal ve çok güzeldi gelişimi daha sonra birden bunlar ortaya çıktı canını sıkma

Hic komut almiyordu derken al veri de mi yapıyordu konusmaya cabasi falan var miydi isaret parmagini kullanirmiydi peki
hemen hemen iki yaşına kadar herşeyi anlıyordu herşeyi yapıyordu, bay bay, göz kırp diyorduk göz kırpıyordu, yani herşeyi yapıyordu, al veri de biliyordu , göz teması herşeyi gayet normaldi hatta biz diğer ikizi biraz durgundu neden falan diye düşünüyorduk, daha sonra birden içine kapandı oğlum, tekbaşına takılmaya başladı, yine çak dedik mi çakıyordu , bazı şeyleri yapıyordu ama göz teması çok azaldı , ilgi azaldı ondan sonra şüphelenmeye başladım işte ve doktor doktor gezmeye başladık hadi dedim özele gideyim hem doçent daha iyi anlar ama gözlemledi ve uyaran eksikliği dedi eğer sadece onunla kalsaydım belki daha geç kalacaktım, ben hemen iki hafta sonrasına çocuk gelişim uzmanına götürdüm, ordan iki hastaneye daha , ordan özel eğitim kurumuna gittim orada da psikolog gözlemledi o bile ilk önce yok otizmle alakası dedi, ama dedim elinin içine bakması var, şu bu falan biraz daha durduk falan atipik gibi dedi, velhasıl hemen eğitime başlattım.

Benimki eline falan bakmiyor takintisi da yok ama bilmiyorum 24 kasim da ne olacak bakalim sadece konusmuyo isine gelmeyen komutu almiyo bezini getir vs gibi zaten cocuk gelisim uzmani tarafindn takipteyiz bakalim ne llacak

merabalar herkese..benimde kizlari tuvalaete alistirmak istitorum ama biraz zor olucak galiba rabbim zor isimizi kolalastirsin insallahh..benim kizin agzi baya dolu birseyler soylemeye calisiyo ama daha kelime yok dogru olarak..sarki soyluo kendi dilinde..patates adami apmaa calidsiyo nebilim a insallalh konusa bilse daha cok ogrenecegi seylerde var tabi..

merhaba herkese

oyuncak vileda ile vileda yapmak, oyuncak elektrik süpürgesi ile süpürge yapmak taklide dayalı oyuna girer mi acaba fikirleriniz nedir?

merhaba herkese

oyuncak vileda ile vileda yapmak, oyuncak elektrik süpürgesi ile süpürge yapmak taklide dayalı oyuna girer mi acaba fikirleriniz nedir?
tabı gırer ama taklıde dayalı oyun aslında söle olmalı mesela uzun bı legoyu telefona benzetıp onu kulaga goturup konusuyomus gıbı yapmak. Yada plastık bı nesneyı kasık gıbı kullanıp bebege yemek yedırmek yanı MIŞ gibi öyleymiş gibi yada plastık bı legenı kafasına gecırıp sapka yapmak bunlar gıbı oyunlar

teşekkür ederim cevabınız için. evet MIŞ gibi oyun o şekilde ama benim oğlum yaşını yeni doldurdu MIŞ gibi oyun sanırım 15-16 ayda başlıyor henüz küçük diye düşünüyorum ama ben vileda yaparken sürekli istediği için ona oyuncak vileda aldım bütün evi gezerek vileda yapıyor kendi viledası ile. yemek bize yediriyor babası ile mesela kendisi bişey yerken bizim de ağzımıza sokuyor mam mam yada ham ham diye bilmiyorum beni düşündüren işaret parmağını kullanmaması, henüz kelimesi yok anne dedi bikaç kez ama çok bilerik değil gibiydi yani bay bay dedi bikaç kez de meme derdi şimdi demiyor mesela baba derdi demiyor gibi yani ve çoook hareketli olması her gördüğüne saldırıyor resmen, araba tekerleklerini çeviriyor ama arabayı sürüyor da, dönen şeyleri çok seviyor hatta dönen b,şey gördü mü eliyle dönme işareti ve vuuu yapıyor, ışıkları seviyor, bir de mesela otobüs,motor,tren bunlara çok ilgili geçen babasını karşılayama gitmiştim metro istasyonuna metroyu görünce babasını itti bu da beni düşündürdü yoksa göz teması iyi ama geçen gün bir çocuk psikiyatr prof videosunu izledim diyor ki otizm her çocukta farklı seyreder yani kiminde bakım verenlere göz teması olabilir illa hiç göz teması olmayacak diye bir şey yok diyor eğer en ufak şüpheniz varsa doktora götürün diyor ama benimki daha çok küçük diye doktora götürsem ilgilen konuş dışarı çıkar dicek ki ben bunları zaten yapıyorum bilmiyorum her gece uykularım kaçıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…