- 2 Ekim 2014
- 176
- 218
- 133
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #5.461
Ayisigi kardesim selam, bence sen cok sanslisin ben asil turkiyede bu islere guvenmiyorum.inan avrupada bu konuda yas tahtaya basmazlar sen bence musterih ol.aba egitim videolarini izledikce cok hosuma gidiyor insallah yakinda ayarlayabiliriz.floortime daha kucuk coxuklari oyun uzerinden iletisime cekme ve daha cok anne babayi egitmeye yonelik. Cocugu daha tepkisel yapip konusmaya yonlendirmek gibi.bizimki ozel egitin icin cok kucuk oldugundan ilk etapta buna basladik.allah hepimizin yardimcisi olsun...sugaronyor ..meraba canim isimni cok zor yaziliyor oyuzden kisa yazdim adini..benimde kizda kafasini sola cevirip dondurur hemen uyaririm kendini ve bu hareketine bitiyorum cok kiziyorum uzuluyorum evet bazende kafasini salliyo eline agzina aliyo utandigi korktugu zamanlar babai degisik giyinsin hemen suati degisiyo sanki babasi degilde baska biri gibi davraniyor ..bazende gayet giuzel oynar babasiyla kardesiyle hic anlasamaz ..evet bende a b a egitimi dusunuyorum ama senin diger adini yazdigin egitimi abnlamadim..sen nerde hangi ulkedesin canim..hatta burda a ba egitimi olan biryerle gorustuk 3 yas dolmadan hicbiryerden egitim hakkninz olmaz dedi..kapali turk bir bayan pisikolgtu..egitimlerinin haftada 5 tam gun oldugunuda soylemisti..suan takipteyiz ve daha bir teshis alamadik elimiz kolumuz bagli bekliyoruz ..3 yasina girince konusma yapacaklarini soylediler ona giore yerini hazirliyoruz dediler bende onlara guvenmiyorum pek istedigim yerden yani a b a egitimi olan birdyreden irtibata gecicem..kizm daha cok kucuk atlaticaz insallahh..senin yavruda kucuk hala gececke diye dua edilim rabbim verdi bu sikintiyi yavrularimiza insallah rabbim kadircak yetrki allah bizlere saglik ve sabir versin cocuklarimizla..yardimcimiz olsun inassallahh
Cnm çok geçmiş olsun bende izmirdeyim oğlum farkettigimde 16 aylıktı kendi doktorumuz bile bisi olmadığını söyledi ama ben hep varmış gibi görmediğim yer kalmadı izmirde ne kadar psikiyatri varsa gittim ama hiçbiri otizm demedi uyaran eksikliği falan dediler su an tan 31 aylık ve tamamen konusuyor bu esnada kreşe verdik ve çok ilgilendik bütün gün dışarılarda gezdik ama ben size prof süha morali öneririmAyisigi kardesim selam, bence sen cok sanslisin ben asil turkiyede bu islere guvenmiyorum.inan avrupada bu konuda yas tahtaya basmazlar sen bence musterih ol.aba egitim videolarini izledikce cok hosuma gidiyor insallah yakinda ayarlayabiliriz.floortime daha kucuk coxuklari oyun uzerinden iletisime cekme ve daha cok anne babayi egitmeye yonelik. Cocugu daha tepkisel yapip konusmaya yonlendirmek gibi.bizimki ozel egitin icin cok kucuk oldugundan ilk etapta buna basladik.allah hepimizin yardimcisi olsun...
Canim cok sagol cevabin icin suha hanimin hastasiyiz zaten bastan beri, baska hic dr a goturmedim :) nolur anlat ne zamn krese yazdirdiniz hangi krese verdiniz, extradan 3gitim aldiriyor musunuz?Cnm çok geçmiş olsun bende izmirdeyim oğlum farkettigimde 16 aylıktı kendi doktorumuz bile bisi olmadığını söyledi ama ben hep varmış gibi görmediğim yer kalmadı izmirde ne kadar psikiyatri varsa gittim ama hiçbiri otizm demedi uyaran eksikliği falan dediler su an tan 31 aylık ve tamamen konusuyor bu esnada kreşe verdik ve çok ilgilendik bütün gün dışarılarda gezdik ama ben size prof süha morali öneririm
Bizde izmirde yaşıyoruz, ,17 aylik benimde oğlum. .gittiginiz takibini yapan doktorun adı ne acaba??Nikki selam cevabin icin tskkr ederim.ben izmirdeyim.oglumun kendince hecelemeleri var ama anlamli bir kelimesi yok.ozellikle cocuk parkina gitmek benim icin cok sarsici oluyor cunku yasitlarinin goz temaslarini gorunce aradaki fark beni mahvediyor.sizinki kac aylik ve nerede yasiyorsunuz? Sevgiler...
Prof.dr. suha miral. Ne guzel yakiniz birbirimize, acaba birgun gorussek mi? :)Bizde izmirde yaşıyoruz, ,17 aylik benimde oğlum. .gittiginiz takibini yapan doktorun adı ne acaba??
Inşallah neden olmasın hayat bu..Prof.dr. suha miral. Ne guzel yakiniz birbirimize, acaba birgun gorussek mi? :)
16 aylıktı beni bile tanımıyordu gittiğimde kendi etrafında dönme kanat çırpma ismine ara ara bakmama vardı göz temasımız vardı işaret parmağı yoktu ve bunun dışında hic konuşmuyordu süha hanimi öğrenene kadar bir çok doktora gittim hastaneler dahil hepside otizm olmadığını gelişim geriliği olduğunu söylediler rehabilitasyon merkezlerine gittim ama hepsi kreş önerdi en son süha hanimi buldum yanindaki asistanı gelişim testine soktu 4 ay gelişim geriliği olduğunu ve kreş dedi hic özel eğitim almadı 20 aylıkken kreşe verdim iki saatle başladık yarim gün ve 2 yaşında tam güne cevirdik oğlum fazla hareketli olmasına rağmen okulda çok uyumlu bu zaman zarfında hic durmadım ev bi merkez gibiydi her turlu eğitim aracı vardı herşeyi tanıttım anlattım zamanla algısı acildi tam 2 yaşında konuşma başladı hala eksikleri var biliyorum ama zamana bıraktım çünkü geçen yaz ölsem daha iyidi sanki ama oğlum hic bir zaman yalniz takılıyordu hep benimleydi ve öyle bir ablası varki benden daha iyi bir öğretici ilk önce hatvan sesleriyle başladık d&r sesli ve resimli kitaplar aldım halada alıyorum yavaş yavaş hatvan sesleri çıktı zamanla kelimeler ve cümleler işaret parmağını 18 aylıkken kulanmaya başladı su anda tekrarlayan hic bi hareketi yok ablasının bisikletini dahi kullanıyor yani anlatacak o kadar çok şey varki hep burdan okudum okuyorumda allahım herkesin evladına şifa versinCanim cok sagol cevabin icin suha hanimin hastasiyiz zaten bastan beri, baska hic dr a goturmedim :) nolur anlat ne zamn krese yazdirdiniz hangi krese verdiniz, extradan 3gitim aldiriyor musunuz?
Nikki selam cevabin icin tskkr ederim.ben izmirdeyim.oglumun kendince hecelemeleri var ama anlamli bir kelimesi yok.ozellikle cocuk parkina gitmek benim icin cok sarsici oluyor cunku yasitlarinin goz temaslarini gorunce aradaki fark beni mahvediyor.sizinki kac aylik ve nerede yasiyorsunuz? Sevgiler...
16 aylıktı beni bile tanımıyordu gittiğimde kendi etrafında dönme kanat çırpma ismine ara ara bakmama vardı göz temasımız vardı işaret parmağı yoktu ve bunun dışında hic konuşmuyordu süha hanimi öğrenene kadar bir çok doktora gittim hastaneler dahil hepside otizm olmadığını gelişim geriliği olduğunu söylediler rehabilitasyon merkezlerine gittim ama hepsi kreş önerdi en son süha hanimi buldum yanindaki asistanı gelişim testine soktu 4 ay gelişim geriliği olduğunu ve kreş dedi hic özel eğitim almadı 20 aylıkken kreşe verdim iki saatle başladık yarim gün ve 2 yaşında tam güne cevirdik oğlum fazla hareketli olmasına rağmen okulda çok uyumlu bu zaman zarfında hic durmadım ev bi merkez gibiydi her turlu eğitim aracı vardı herşeyi tanıttım anlattım zamanla algısı acildi tam 2 yaşında konuşma başladı hala eksikleri var biliyorum ama zamana bıraktım çünkü geçen yaz ölsem daha iyidi sanki ama oğlum hic bir zaman yalniz takılıyordu hep benimleydi ve öyle bir ablası varki benden daha iyi bir öğretici ilk önce hatvan sesleriyle başladık d&r sesli ve resimli kitaplar aldım halada alıyorum yavaş yavaş hatvan sesleri çıktı zamanla kelimeler ve cümleler işaret parmağını 18 aylıkken kulanmaya başladı su anda tekrarlayan hic bi hareketi yok ablasının bisikletini dahi kullanıyor yani anlatacak o kadar çok şey varki hep burdan okudum okuyorumda allahım herkesin evladına şifa versin
Ne guzel bir suru izmirli cikti topicte :) bence doktorlarin koyacagi teshisleri beklememek lazim.anneler zaten bir seyler ters gittiginde anliyor.gelisim testi suha hanimin muayenanesinde yapildi.sevgilermerhaba ben de izmirdeyim oğlum 1 hafta sonra 13 aylık olacak. işaret parmağını kullanmıyor ve henüz anlamlı kelimesi yok önceden dediklerini de kullanmamaya başladı. şöyleki mama,meme,baba,dede, anne diyordu şimdi bıraktı. göz teması var bizimle çok var yabancılarla da az da olsa var. ben doktorları anlayamıyorum. daha çok küçük anlayamayız iyi de büyük çocuğu ben bile anlıyorum hiç bir tıbbi eğitim almadığım halde sizin işiniz küçük çocuğu anlamak olmalı amerikada ve avrupa ülkelerinde 14-15 aylık teşhis konuluyor ve çocuğun yaşıtlarını yakalama şansı artıyor. siz süha hanımdan memnun mususnuz ben b,kaç yerde yuvarlak konuşuyor olabilir edebilir gibi okudum da. ben de doktor arıyorum bana deü den doç. dr. burak baykara tavsiye ettiler ama özel muayenehane yok hastanede özel bakıyormuş. bir de ben prof dr. eyüp sabri ercan ege üniden kendim bir videosunu izledim çok beğendim onu da düşünüyorum bakalım. oğlunuza bu gelişim testini süha hanımın muayenehanesinde mi yaptılar.
Ben de surekli cocugun hareketlerini izliyorum, insan bir ara delirecek gibi oluyorInşallah neden olmasın hayat bu..
Bizde Prof. Dr Hasan Tekgül ün kontrolündeyiz motor gecikme söz konusu..ciddi bir durum olmadığını söylese de doktor insan herseyden bişey çıkartıyor malesef..
evet izmirli patlaması var gerçekten. buradan irtibatta kalalım gelişmeler ve değişiklikler hakkında gerekirse izmir anneleri 1 buluşma da ayarlayabiliriz. bir de bu gelişim testi 18 aydan büyük çocuklara yapılıyor diye okudum ama size kaç aylık yapıldı acaba siz de sevgiler....Ne guzel bir suru izmirli cikti topicte :) bence doktorlarin koyacagi teshisleri beklememek lazim.anneler zaten bir seyler ters gittiginde anliyor.gelisim testi suha hanimin muayenanesinde yapildi.sevgiler
Uyku eeg sinde otizm belirti veriyor mu??Gelişim testi süha hanimin muayenesinde yapıldı bana hic yuvarlak konuşmadı hatta bnm bi psikiyatriye gitmeni net bi şekilde söyledi sugoron arkadaşım ev isi falan boş ver bi sure sen olduğu kadar bol çocuğuyla vakit gecir ben aylarca yemek yemedim pişirmedi annem getiriyordu yemeklerimi nefes bile alamıyorum doktorlar otizme yatkın olduğunu anlıyor ben çok yer gezdim uyku eeg si çektirdin neler gördüm orda şükrettim eğer bir buluşma ayarlanırsa bende katilirim
Otizm genellikle yaninda genelde epilepsi taşıyor ondan dolayı cektirmistimUyku eeg sinde otizm belirti veriyor mu??
Anladım bizde çektirmiştik ama otizm için değildi. .Bizim DNA mizda incelendi hicbirseyde problem çıkmadı. .Ama bunların hiçbiri tanı koymada yeterli değil sanırımOtizm genellikle yaninda genelde epilepsi taşıyor ondan dolayı cektirmistim
Bizim hala oyuncak oynamak oyun kurmak bir yana hersey direk ağzına sokuluyor. .çok geç diş çıkarmaya başladı ve hala durmadan diş cikartiyor yani o dönemde hersey olabilir gibi geliyor bana da bazı şeyleri ayırt etmek çok güç. .Arkadaslar merhaba, bir sorum olacak.bizim oglan malum su anda yogun okarak dis cikarma doneminde. (18 aylik) kopek ve azi dislerini cikariyor.dikkat ediyorum dis agrisi oldugunda dikkati cok bozuk oluyor, odaklanamiyor pek.bir de el sallamalari , yan yan bakislari cok artiyor.sonra disi cikinca duzeliyor azaliyor bunlar.sanki bu disler tamamen cikana kadar net bir bicimde durumunu anlayamayacagiz.ne dersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?