Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Biraz da biz herşeyi çok sorgular baktığımız için oluyor sanırım yani normal 1 çocukta otizm benzeri davranış gösterebilir benim oğlum mesela arabalarını normal sürüyor sonra tekerleklerini çeviriyor sonra yine sürmeye devam ediyor ben bunu çocuk doktorumuza söyledim 13 aylık bebekten ne bekliyorsun çarpışan araba mı oynayacak heralde normal 2 yaşına kadar daha o bebek dedi. Şu an dünyayı keşfetmeye çalışıyor her tekerlek çeviren otizmli olmaz dedi. Bunun takıntı olmadı lazım dedi mesela 30 dk devamlı tekerlek çevirirse başka hiç bir şeyle ilgilenmeden dikkatini ordan alamazsınız alırsanız da kıyameti koparır gibi yani biz de çocukların her yaptığını otizme bağlamaya başladık galiba

selam arkadaşlar oğlum ıkı ay sonra 4 yaşında olacak sürecimizi anlatayım sıze ben ıkı yaşındyken birşeylerin yolunda gıtmedığını anladım ıkı yaşından ıtıbaren tv sıfır çanta gıbı yanımda taşıdım sosyalleşme tavan oldu artık atipik otizmimiz tamamen bitti çok şükür.sadece konuşma terapılerı alıyoruz yavaş yavaş onuda aşacağız.çocuklar işaret parmağını kullanamıyosa ve taklıt edemıyosa en buyuk belirti bu arkadaşlar.biz hepsini aştık çok şükür

Merhaba dide
Boyle haberler duymak..ne kadar iyi geliyor bize bilsen.gittigim kurumda da bazi cocuklarin raporlari bitiyor tanilari kalkiyor..cok seviniyorummmm...ne mutlu o annelere...
Darisi tum annelerin ve evlatlarimizin basina insallah...bizde guzel bir hikaye yazariz insallah buraya...
Keske senin gibi her anne yazsa buralara..ozellikle ilkokula baslamis cocuklari olanlar ...kolay gelsin ...

Oglum 4 yas 5 aylik...(bunu her seferinde yaziyorum.cunku isimler ve cocuklarin durumlarini unutabiliyoruz.)

yeterki emek verelim arkadaşlar ben evde bıle hiç boş durdurmadım sureklı pedogugun dedıklerını uyguladım ha arada benım moralmen duşuşlerım olmuyo değildi ama en fazla bır gun durdurup hemen toparlanıyodum.bol bol çocuklu ortamlara girip top oynasınlar,yuzme ye yollayın bıze cok faydası oldu yan bakışımız yüzme ıle tamemen bıttı.bu hastalık zengın hastalığı ama bız bır yılda yemedik ıçmedık bu hale geldik.artık yolumuz daha kolay sadece konuşma kaldı oda az az başladı zaten konuşma terapi alıyoz şuan.sormak ıstedığın ne varsa sorabılrısınız.özel eğitimci oldum resmen.

Sizin adınıza çok sevindim. .Umarım şifa bekleyen her yavru şifa bulur.2 yaşında iken sizi şüphelendiren hareketleri neydi acaba meleğinizin?
17 aylik bir bebeğin elektrik süpürgesi ve blender sesi çıkarması, telefonu kulağına götürmesi taklit etmeye girer mi??
Yan bakma denilen olay nedir?? Simdiden tesekkurler cevaplarınız için. .

mesela bir kutuyu araba gibi sürmek yadfa legoyu telefon yapmak taklittir bu süreçte bende dr götürdüm oğlumu bunlara baktı işaret etme var mı adına bakma yada göz teması nasıl bunlar önemli bide siz göz kırpın bakaın o yapacak mı doktor bunlara baktı mesela gidene byby alkış yapıyor mu v.s benim oğlum 18 aylık teker döndürme huyu var diye gitmiştik biz.

Bizde motor gerilik olduğu için erken doğum ve hastane mikrobu kapmasından kaynaklı zaten bir çok hareketimiz geriden geliyor bu yüzden çok kıyaslama yapamıyorum ben malesef..
Ama ismine bakıyor göz temasi benimle ve herkesle var. .alkış yapıyor bye bye 12 aylikken yaparken bi ara bıraktı şimdi tekrar yapıyor. .ah başım dediğimizde kafasına vuruyor..Konuşmamız anne baba dede mama ılayda dede gel baba gel eli diyor yani elif al çok nadir söylediği şeylerde var ama 1 veya 2 kere dediği için onları demiyor varsayiyorum. .işaret parmağını çok çok nadir kullaniyor..oyuncakları ya ağzına alıyor ya ses cikartiyor takıntılı oldgu teker döndürme tv izleme gibi bi durumu yok..1 senedir motor gerilik olduğu için nörolojik takipteyiz..18 ayına girmek üzere oğlum. .Bu arada bir sonraki muaynemiz Kasım ayında beklemeden bi cocuk psikiyatri sine götürsem mi??
Doktorumuz bu sürede hiç böyle bişeyden şüphelenmedigini söyledi bana ama yaşayan daha iyi bilir degerlendirir yorumlarınızı bekliyorum

Didem merhaba, evde yaptiginiz etkinliklere ornek verebilir misiniz? Ben bazen yaraticilikta zorlaniyorum

kaç aylıkken doktora götürdünüz acaba yani bunları kaç aylıkken yapması bekleniyor? yalnız legoyu telefon yapmak yada kutuyu araba gibi sürmek hayali oyun diye biliyorum ben. hayali aydan 24 aydan sonra başlıyor.

arkadaşım sizin durum biraz farklıymış bence de kıyas yapma sen erken doğum da düzeltilmiş yaşı dikate al olur mu benim oğlum da bir ara durakladı sonra düzeldi ben hatta başka topiklerde çok yazmıştım önce alkış yapıyordu yapmıyordu sonra byby unuttu felan dedim bana dediler ki bebek bir şeyi öğrenirken diğerini unutur sonra hepsini yapar demek ki senin bebeişte arkaya atıyor tekrar yapacaktır

tam bilgim yok ama dediğiniz gibi hayali oyunlar bunlar benim yazdığım düzelttiğiniz için sağ olun kaç aylıktı hatırlamıyorum ama çok sık götürdüm teker döndürmeye başladığında 10 aylıktı hop doktorda soluğu aldım o ara byby felan yapmıyordu millet hemen başladı yok benim ki 6 aylıktı gel babası diyordu yok benimki 9 aylıktı bana anne dedi felan insanı kuşkuya düşürdüler ama 12. aydan sonra herşeyi yavaş yavaş yaptı ben ısrarla evden gidene elini kaldırıp byby dedim evde ısrarla seni bir bir babana söylerim tekerlemesi oynadım ve asla tv açmadım hayali oyun bu ara başlıyor canım mesela benim oğlum evde bir kutu var onu araba gibi sürüyor sizinki kaç aylık ben çok araştırdım bir dönem bu konuyu.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. .
3 gün sonra 18 aylık olucak düzeltilmiş 17 aylik..Fizik tedavi görürken yapması gereken hareketleri düzeltilmiş ayı olarak baz alıyordu doktorlar. .
1 ay çok bişey farkettirir mi bu ayda bilmiyorum ama bebekken fizikciler bunu çok önemsiyordu. .
Yani bi problem olsa bi yandan doktor farkederdi diyorum ama öte yandan o parmak kullanmamasi beni endişelendiriyor. Tam 16 aylik civarı kullanmaya başlamıştı sonra bıraktı..2 hafta konuşma da kesilmisti ama şimdi artarak geri geldi. .Annelik güzel oldgu kadar çok ta zormuş. .Rabbim hepimizin yavrusunu saglikla bizlere bağışlasın. .

amin canım inan 1 ay bile çok önemli ilerde daha iyi anlarsın ben kafama yatana kadar doktora gittim asla tv açma bol bol konuş mesela benim oğlum derdini anlatıyor artık ki sadece beni görüyor babası akşam eve gelir yanımızda kimsede yok aileden teşvik et mesela susadığını düşününce ne istiyorsun su mu hadi göster de ve işaret et zamanla seni taklit eder bol şans canım allahım evlatla sınamasın kimseyi.

Benim en büyük korkum bazı şeyler için ya geç kalınırsa..Asla tv izletmiyorum zaten alışmadığı için suan açık olsa bile dikkatini çekmiyor sadece hadise yi seviyoruz bir o zaman bakar; )
Devamlı konuşuyorum işaret ediyorum ben kesinlikle işaret etme yönünden eksik davrandım bunun farkındayım malesef ama oğlum şu içeceği zaman suya mama derdi defalarca mama değil su diye yineledim sonra işaret etmeye başladı suyu mama demeden o su dedim yine bu sefer işaret etmeyi de bıraktı..Susadigi zaman suan sadece biberonunun yanına gidiyor eline alıyor o şekilde anlasiyoruz malesef. .
Yemek yeme bozukluğu yok ne pisirirsem onu yer asla ayırt etmez. .
Ama işte emin olmak mümkün değil sizde durum nasıldı tam olarak belirli bir aydan sonra mı ortaya çıktı? ?

benim oğlumda otizm yok canım ben teker çeviriyor diye kuşku duydum doktora götürdüm ama asla emin dediğim sonuçta 2 yaş önemli diyorlar benim oğlum konuşuyor ve işaret parmağını kullanıyor taklit ediyor bunları düşününce rahatladım ben

10 aylıkken mi götürdünüz siz de baya evhamlısınız galiba ben öyle milletin dediğine asla kulak asmam zaten çoğu da uydurmaca oluyor maalesef. her bebek kendi içinde farklıdır sonuçta. benim oğlum 13 aylık şu an. tv zaten hiç açmadım ben ingilizce öğretmeniyim oğlumu büyütmek için ücretsiz izin aldım bütün gün onunlayım zaten her gün en 1.5-2 saat dışarıya götürüyorum bazen parka bazen alışveriş merkezine çarşıya pazara her yere benimle gelir.

1 ay bebekte çoook şey fark ettirir 1 hafta bile çok şey fark ediyor biz çok kuruyoruz kafamızda maalesef.

evet ben fazlasıyla sıkıntılı ve takıntılı bir anneyim ama bunu çevremdeki anneler yaptı inanın 5 kişi aynı ay doğum yaptık hep bir kıyas mesela ben fazla emzirmedim laf yedim,oğlum geç yürüdü 12. ayda ooo ne lafalar haliyle karşıma geçip aaa teker döndürüyor sen bunun ne demek oldugunu biliyor musun dediler hayır dedim araştırdım zaten nete başım ağırıyor yazsan öleceksin çıkıyor ya neyse işte böyle böyle her şeyi didikler oldum sizi tebrik ediyorum ne güzel birebir eğitim için izin almışsınız sizin bebeğiniz konuşuyor mu.

meraba herkese efege,seninde bayramin kutlu olsun..nasil ikizler senin oglusun nasil gelisme varmi..benimkisi ayni gibi daha teshis yok..algisi arrti birazama hala hareketleri beni deli ediyo konuismasi arada oluyo ama anlamiyom..cok sikildim kizimin yuzune bakip agliyorum elimde degil nasil kurtaricaz yavrularimizi rabbim bize bir yolo goster allahhim ltfen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…