- Konu Sahibi melodi1970
-
- #5.501
Ankara tip da prof birim gunay hanim.ayrica ank tipdan emekli olan otizm uygulama merk kurucusu efser kerimoglu var cankayada muayenehanesi var.ikisine cok iyi.hacettepe tip arkadasim onerdi onlarda cok iyuymis.ama ozel muayene goturun yoksa cok ilgilenmezler
herkese merhaba..çok sevdiğim bir arkadaşımın 19 yalık oğlunda otizm belirtileri fark ediyor.bu yüzden ankarada bir doktor götürmek istiyor.önerebileceğiniz doktor var mı ankarada??
merhaba üstteki yazıyı sizin için alıntıladım inşallah arkadaşınız yanılıyordur neden kuşkulanıyor burda çok tecrübeli anne var bir ara bende çok sıkıntı ettim ama yokmuş oğlumda bişey.
merhaba,cevabınız için teşekkür ederim öncelikle. aslında buraya üye arkadaşım,ama şu anda internet sorunu olduğu için gelemiyor.onun adına yazıp cevapları ileteceğim.merhaba üstteki yazıyı sizin için alıntıladım inşallah arkadaşınız yanılıyordur neden kuşkulanıyor burda çok tecrübeli anne var bir ara bende çok sıkıntı ettim ama yokmuş oğlumda bişey.
aynı anda yazmışız,görmemiştim yazdığını:):)Arkadaşımız göz kontağı kuramamaktan, seslenince bakmamasından, parmakla işaret etmemesinden ve etrafına akranlarina ilgisiz olmasından dolayı kuskulandi, hasılı bugün çocuk doktoruna götürdü ama doktor tv otizm yapar gibi şeyler söylemiş azarvari, ama biz bir de çocuk ruh sağlığında uzman biri görsün diyoruz, neticede çocuk doktoru fiziksel hastalıklara hakim olabilir ama bu konu beyin kımyasıyla ilgili
Benim en büyük kuşkum yüzümüze bakmaması ve işaret etmemesi. Tabi ismiyle seslenince de pek oralı olmuyor. Akranlarına diğer çocuklara ilgisiz. Konuşmasıda nerdeyse sıfır. Bunun dışında anormal bişey yok. Ce-e oynamayı, ondan saklandığmda beni bulmayı çok seviyor. Otizm mchat testinde bunuda soruyorlar, ayırt edici bir davranış mı acaba önemli mi bunları seviyor olması? Çünkü sadece o zaman yüzüme pür dikkat bakıyor.
merhaba benim oğlumda 19 aylık şubat bebeği onun da acayip ilgisi var çamaşır makinasına süpürgeye mutfak rondosuna bıraksam saatlerce dinler izler hatta onların çalışmasını taklit eder ben oğlumu doktora götürmiştim yaşıtlarından geç hece çıkardı ve araba tekeri döndürme huyu vardı bana sorduğu soruları sizede yazıyorumTakıntılı davranışlar yok. İsme bakıyor ama dikkatini çekebilirsek bakıyor. Yani seslenince öyle birden değil bikaç defa tekrar edersek bakıyor. Alkış byebye falan çok nadir yapıyor. Oyuncaklarıyla olması gerektiği gibi oynuyor. Ama çamaşır makinesi tutkusu var. Öyle karşısına geçip izlemek değil, kirli çamaşırları içine koyup kapağı kapatıp çalıştırmak için düğmelere basıyor. Çamaşır makinesiyle başbaşa bıraksam sanırım hiç bırakmadan oynar. Takıntılı davranışa girer mi bu?
evet ben fazlasıyla sıkıntılı ve takıntılı bir anneyim ama bunu çevremdeki anneler yaptı inanın 5 kişi aynı ay doğum yaptık hep bir kıyas mesela ben fazla emzirmedim laf yedim,oğlum geç yürüdü 12. ayda ooo ne lafalar haliyle karşıma geçip aaa teker döndürüyor sen bunun ne demek oldugunu biliyor musun dediler hayır dedim araştırdım zaten nete başım ağırıyor yazsan öleceksin çıkıyor ya neyse işte böyle böyle her şeyi didikler oldum sizi tebrik ediyorum ne güzel birebir eğitim için izin almışsınız sizin bebeğiniz konuşuyor mu.
merhaba 13 aylık bir bebeğe göre gelişimi gayet iyi hiç canını sıkma anne nerede deyince sizi gösteriyor ve tanıyor bence bebeğinizde otizim yok burdaki bir çok annenin bebeği 3 yada 3.5 yaşında ve hala konuşamadığını söylüyor maşallah siziki çok iyi benim oğlum baba derdi ama anne demesi 15. ayı bulmuştu siz hiç sıkıntı etmeyin ama gözlem yapın tv yi açmayıntam olarak konuştuğu söylenemez anne, meme, mama, aç, at diyor baba demiyor mesela yada dede şimdi bir kaç haftadır işaret parmağını kullanmaya başladı. bana yoksa motor gösterdi, evde ışığı gösterdi. annen kim diye sorunca beni gösteriyor işaret parmağı ile. ama yeni kullanmaya başladığı için sanırım konuşma o yüzden henüz tam yok. şimdi yürümeye başladı tüm ilgisini yürümeye vermiş durumda uykuları bile azaldı. ama endişelerim devam ediyor bilemiyorum. yaşıtlarına göre daha sessiz sanki. işaret parmağını kullanmaya başlaması otizm yoktur demek için yeterli mi bilemiyorum.
Çok geçmiş olsun. Biz yeni başlamıştık kreşe, bir ay falan oldu. Alışmada sorun olmadı, hiç ağlamadı. Ama aktivite yapılırken bağırıp mızlandığı için sorun oluyormuş. Ama benim oğlumu bir şekilde sosyal ortama adapte etmem gerekiyor ve evde bunu yapamam . Acaba erken mi davrandım diyeceğim ama çocuk psikiyatristi ve özel eğitim öğretmeni tavsiye etti. Risperdal i stereotipik hareketler için mi verdi doktor size? Benim oğlumun takıntıları var acaba doktora danışıp kullansak iyi gelir mi?merhaba kızlar 7 ay olmuş buraya yazmayalı günler su gibi geçiyor, umarım verimli geçirebiliyoruzdur bu günleri.. benim oğlum anaokuluna başladı, tam gün gidiyor. başta alıştırmak için yarım gün gittik 2 hafta kadar. ağlamalar bitince de tam gün denedik. bakalım şimdilik iyi gidiyor. okulda da çok katılmıyormuş aktivitelere, ama en azından orada duruyor ya bişeyler kapıyordur arkadaşlarından inşallah. her an gözüm telefonda, öğretmen arar mı çocuğumu okulda istemezler mi diye korku içindeyim
5 aydır risperdal kullanıyoruz, sabah akşam 0,25 olarak. önümüzdeki ay da psikiyatristimize gidicez kontrole. risperdal iyi geldi gibi, ama stereotipik hareketler başlattı biraz. eline bakıyo, nınını diye sesler çıkarıyo. hemen müdahale edip şarkı söylemeye başlıyorum söylemesin diye. ama boş bıraktığın an yine başlıyo gariplikler. ne zaman geçicek, risperdali bıraksak geçer mi bilmiyorum. bu günümüze şükür diyorum başka da bişey gelmiyor elimden... elimden gelmeyeni de yapmak istiyorum ama ne yapacağımı da çok kestiremiyorum artık. biz anneler de destek almalıyız bence, biz de ruh sağlığımız için doktora gitmeliyiz. ömrümüzden ömür gidiyor, ama kendini düşünecek zaman kalmıyor insana :,(
sosyal algısını arttıracak diye verdi doktorumuz. ben yaklaşık 1 sene falan kullanmadım, istemiyodum kullanmak ama doktor en son bana güvenin bi deneyelim dedi. ben de mecbur diyecek birşeyim kalmadığı için kullanmaya başladım. benim oğlum 5.5 yaşında. 2 yıldır da yarım gün anaokuluna gidiyordu. bu sene okulu değiştirdik ve tam gün oldu. konuşması hala sökülemedi o yüzden sıkıntımız. neler olduğunu anlatabilse biz de bir durum olduğunda kendimizi savunabiliriz, ama hal böyle olunca insanlar ne anlatırsa inanmak durumunda kalıyoruz maalesefÇok geçmiş olsun. Biz yeni başlamıştık kreşe, bir ay falan oldu. Alışmada sorun olmadı, hiç ağlamadı. Ama aktivite yapılırken bağırıp mızlandığı için sorun oluyormuş. Ama benim oğlumu bir şekilde sosyal ortama adapte etmem gerekiyor ve evde bunu yapamam . Acaba erken mi davrandım diyeceğim ama çocuk psikiyatristi ve özel eğitim öğretmeni tavsiye etti. Risperdal i stereotipik hareketler için mi verdi doktor size? Benim oğlumun takıntıları var acaba doktora danışıp kullansak iyi gelir mi?
aynı zamanda ilk 4 yaşındayken gitiiğimizde doktorumuz takıntılarına iyi gelecek diye önermişti risperdali. şimdi pek takıntı kalmayınca sosyal algı için kullanalım dedi.Çok geçmiş olsun. Biz yeni başlamıştık kreşe, bir ay falan oldu. Alışmada sorun olmadı, hiç ağlamadı. Ama aktivite yapılırken bağırıp mızlandığı için sorun oluyormuş. Ama benim oğlumu bir şekilde sosyal ortama adapte etmem gerekiyor ve evde bunu yapamam . Acaba erken mi davrandım diyeceğim ama çocuk psikiyatristi ve özel eğitim öğretmeni tavsiye etti. Risperdal i stereotipik hareketler için mi verdi doktor size? Benim oğlumun takıntıları var acaba doktora danışıp kullansak iyi gelir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?