Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
ay ışığı sağol ikizler iyi , oğlumda bir gelişme malesef yok konuşma yok, etrafla daha ilgili ama ben bir ilerleme göremiyorum benim de canım çok sıkılıyor Allah büyük

herkese merhaba..çok sevdiğim bir arkadaşımın 19 yalık oğlunda otizm belirtileri fark ediyor.bu yüzden ankarada bir doktor götürmek istiyor.önerebileceğiniz doktor var mı ankarada??

merhaba üstteki yazıyı sizin için alıntıladım inşallah arkadaşınız yanılıyordur neden kuşkulanıyor burda çok tecrübeli anne var bir ara bende çok sıkıntı ettim ama yokmuş oğlumda bişey.
herkese merhaba..çok sevdiğim bir arkadaşımın 19 yalık oğlunda otizm belirtileri fark ediyor.bu yüzden ankarada bir doktor götürmek istiyor.önerebileceğiniz doktor var mı ankarada??

Arkadaşımız göz kontağı kuramamaktan, seslenince bakmamasından, parmakla işaret etmemesinden ve etrafına akranlarina ilgisiz olmasından dolayı kuskulandi, hasılı bugün çocuk doktoruna götürdü ama doktor tv otizm yapar gibi şeyler söylemiş azarvari, ama biz bir de çocuk ruh sağlığında uzman biri görsün diyoruz, neticede çocuk doktoru fiziksel hastalıklara hakim olabilir ama bu konu beyin kımyasıyla ilgili

merhaba,cevabınız için teşekkür ederim öncelikle. aslında buraya üye arkadaşım,ama şu anda internet sorunu olduğu için gelemiyor.onun adına yazıp cevapları ileteceğim.
19 aylık erkek çocuk. göz teması çok az,ismine genelde kayıtsız,işarte parmağını kullanmıyor(burdan öğrenip sordum),çevresine kayıtsız.diğer çocuklarla ilgilenmiyor.
genel olarak durum bu.

aynı anda yazmışız,görmemiştim yazdığını:):)

Merhaba arkadaşlar blue_ismyheart ın bahsettiği kişi benim.
Oğlum 19 aylık. Bi komşum sürekli "hiç insanın yüzüne bakmıyor" der. Pek insan yüzüne bakmaz. İşaret parmağını kullanmıyor. İstediği şey olunca, mesela su istiyorsa beni damacananın başına dikip mızırdanıyor. Ben ne isterse anlıyorum, acaba o da böyle kolayına geldiği için mi davranıyor bilmiyorum. Baby tv'yi bilirsiniz belki. Sadece onu izletiyordum. Artık tvyi yasakladım izletmiyorum. Çocuk doktoru direkt tv izlediği için otizm olmuşsa çok vicdan azabı çekersin dedi.

Takıntılı davranışlar yok. İsme bakıyor ama dikkatini çekebilirsek bakıyor. Yani seslenince öyle birden değil bikaç defa tekrar edersek bakıyor. Alkış byebye falan çok nadir yapıyor. Oyuncaklarıyla olması gerektiği gibi oynuyor. Ama çamaşır makinesi tutkusu var. Öyle karşısına geçip izlemek değil, kirli çamaşırları içine koyup kapağı kapatıp çalıştırmak için düğmelere basıyor. Çamaşır makinesiyle başbaşa bıraksam sanırım hiç bırakmadan oynar. Takıntılı davranışa girer mi bu?

Benim en büyük kuşkum yüzümüze bakmaması ve işaret etmemesi. Tabi ismiyle seslenince de pek oralı olmuyor. Akranlarına diğer çocuklara ilgisiz. Konuşmasıda nerdeyse sıfır. Bunun dışında anormal bişey yok. Ce-e oynamayı, ondan saklandığmda beni bulmayı çok seviyor. Otizm mchat testinde bunuda soruyorlar, ayırt edici bir davranış mı acaba önemli mi bunları seviyor olması? Çünkü sadece o zaman yüzüme pür dikkat bakıyor.

Merhaba

Oncelikle doktorunun su soyledigine katilmiyorum.cocuklar tv izledikleri icin otizm olmazlar.sadece bu cocuklar icin tv cok daha cezbedicidir.ama su olur normal bir cocuk surekli tvye mahsur kalmissa bu cocuklar ortak belirtiler gosterebilir.ama bunun adi otizm degil uyaran eksikligi olur ve kisa zamanda cocuga gereken ilgi gosterilirse problem olmaktan cikar..bu durumda evet anne vicdan azabi cekebilir.

Nette otizm belirtilerini mutlaka okumussunuzdur.bunu ciddi almani tavsiye ederim.bu yaslarda agir otizmli cocuklar haricinde taniyi hicbir dr koymuyor zaten.sadece yonlendirmeler yapabiliyor.tvyi kapat bol ilgi park bahce ..kalabalik..oyun..vb..501 sayfada okudugun takdirde o kadar faydali bilgiler ve yollar bulacaksin ki...umarim yavrundaki gecici bir durumdur.tavsiyeleri yaparsan sen ve oglun icin cok faydali olur.iki senedir bu basliktaki annelerden cok sey ogrendim.en azindan yalniz olmadigimi biliyorum.
Oglum 4 yas 6 aylik atipik otizmli haftada 6 saat ozel egitim aliyor ve krese gidiyor..mucadelemiz suruyor..kolay gelsin butun annelere...

merhaba benim oğlumda 19 aylık şubat bebeği onun da acayip ilgisi var çamaşır makinasına süpürgeye mutfak rondosuna bıraksam saatlerce dinler izler hatta onların çalışmasını taklit eder ben oğlumu doktora götürmiştim yaşıtlarından geç hece çıkardı ve araba tekeri döndürme huyu vardı bana sorduğu soruları sizede yazıyorum
1,2 sn göz teması var mı
adına bakıyor mu
hoşlandığı şeyi sizinle paylaşıyor mu mesela arabayı getirip size veriyor mu
işaret parmağı kullanıyor mu
karşına geçip bir hareket yapınca taklit ediyor mu alkış byby öpücük v.s liste uzundu ama unuttum bu saydıklarımından en az 4 yada 5 tanesi bir araya gelecek dedi iyi bir doktor bulun derim bu yaşlarda teşhis çok zor oluyor dedi bana en belirğin özelliği sizi tanuıyor mu dedi mesela siz ayrılınca ağlıyor mu dedi anne olduğunuzu biliyor mu demişti ama benim oğlum o ara çok küçüktü size tavsiyem tv yasak bol resimli kitap alın karşısına geçin resimleri gösterin sonra kedi nerde deyin onun göstermesini sağlayın her bebek erken konuşmaz benim komşunun oğlu 3 yaşında ve konuşmuyor allahım korktuğuna uğratmasın.

tam olarak konuştuğu söylenemez anne, meme, mama, aç, at diyor baba demiyor mesela yada dede şimdi bir kaç haftadır işaret parmağını kullanmaya başladı. bana yoksa motor gösterdi, evde ışığı gösterdi. annen kim diye sorunca beni gösteriyor işaret parmağı ile. ama yeni kullanmaya başladığı için sanırım konuşma o yüzden henüz tam yok. şimdi yürümeye başladı tüm ilgisini yürümeye vermiş durumda uykuları bile azaldı. ama endişelerim devam ediyor bilemiyorum. yaşıtlarına göre daha sessiz sanki. işaret parmağını kullanmaya başlaması otizm yoktur demek için yeterli mi bilemiyorum.

merhaba 13 aylık bir bebeğe göre gelişimi gayet iyi hiç canını sıkma anne nerede deyince sizi gösteriyor ve tanıyor bence bebeğinizde otizim yok burdaki bir çok annenin bebeği 3 yada 3.5 yaşında ve hala konuşamadığını söylüyor maşallah siziki çok iyi benim oğlum baba derdi ama anne demesi 15. ayı bulmuştu siz hiç sıkıntı etmeyin ama gözlem yapın tv yi açmayın

Herkese Merhaba.(Eski nickim PINARNEHİR) Oğlum kreşe başladı yarım gün. Bir senedir özel eğitim alıyor ve oldukça faydasını gördük. Çocuk psikiyatristi ve özel eğitim öğretmenin tavsiyesi ile özel kreşe başladık. Oğlumun saldırganlığı, tekrar eden hareketleri yok. Takıntıları ve her çocukta görülebilecek etkinliklere uyum sağlamama sorunu var. Diğer velilerden kreşe şikayet gitmeye başlamış Yarım gün kreşi günde 2 saate düşüreceğiz. Olmazsa kreşi değiştireceğim. Ben bu insanları anlamıyorum, ben oğlum doğmadan önce de hiç bir engelliyi veya engelli yakınını üzücü davranışta bulunmadım. Sonuçta her sağlıklı bireyde engelli olmaya aday. Allah kimsenin başına vermesin ama bu empati yoksunu insanları da Allah ıslah etsin.

merhaba kızlar 7 ay olmuş buraya yazmayalı günler su gibi geçiyor, umarım verimli geçirebiliyoruzdur bu günleri.. benim oğlum anaokuluna başladı, tam gün gidiyor. başta alıştırmak için yarım gün gittik 2 hafta kadar. ağlamalar bitince de tam gün denedik. bakalım şimdilik iyi gidiyor. okulda da çok katılmıyormuş aktivitelere, ama en azından orada duruyor ya bişeyler kapıyordur arkadaşlarından inşallah. her an gözüm telefonda, öğretmen arar mı çocuğumu okulda istemezler mi diye korku içindeyim

5 aydır risperdal kullanıyoruz, sabah akşam 0,25 olarak. önümüzdeki ay da psikiyatristimize gidicez kontrole. risperdal iyi geldi gibi, ama stereotipik hareketler başlattı biraz. eline bakıyo, nınını diye sesler çıkarıyo. hemen müdahale edip şarkı söylemeye başlıyorum söylemesin diye. ama boş bıraktığın an yine başlıyo gariplikler. ne zaman geçicek, risperdali bıraksak geçer mi bilmiyorum. bu günümüze şükür diyorum başka da bişey gelmiyor elimden... elimden gelmeyeni de yapmak istiyorum ama ne yapacağımı da çok kestiremiyorum artık. biz anneler de destek almalıyız bence, biz de ruh sağlığımız için doktora gitmeliyiz. ömrümüzden ömür gidiyor, ama kendini düşünecek zaman kalmıyor insana :,(

Çok geçmiş olsun. Biz yeni başlamıştık kreşe, bir ay falan oldu. Alışmada sorun olmadı, hiç ağlamadı. Ama aktivite yapılırken bağırıp mızlandığı için sorun oluyormuş. Ama benim oğlumu bir şekilde sosyal ortama adapte etmem gerekiyor ve evde bunu yapamam . Acaba erken mi davrandım diyeceğim ama çocuk psikiyatristi ve özel eğitim öğretmeni tavsiye etti. Risperdal i stereotipik hareketler için mi verdi doktor size? Benim oğlumun takıntıları var acaba doktora danışıp kullansak iyi gelir mi?

sosyal algısını arttıracak diye verdi doktorumuz. ben yaklaşık 1 sene falan kullanmadım, istemiyodum kullanmak ama doktor en son bana güvenin bi deneyelim dedi. ben de mecbur diyecek birşeyim kalmadığı için kullanmaya başladım. benim oğlum 5.5 yaşında. 2 yıldır da yarım gün anaokuluna gidiyordu. bu sene okulu değiştirdik ve tam gün oldu. konuşması hala sökülemedi o yüzden sıkıntımız. neler olduğunu anlatabilse biz de bir durum olduğunda kendimizi savunabiliriz, ama hal böyle olunca insanlar ne anlatırsa inanmak durumunda kalıyoruz maalesef

aynı zamanda ilk 4 yaşındayken gitiiğimizde doktorumuz takıntılarına iyi gelecek diye önermişti risperdali. şimdi pek takıntı kalmayınca sosyal algı için kullanalım dedi.

Kontrole gittiğimde risperdali bende danışayım doktora. Benim 8 yaşında hiperaktivite belirtileri gösteren kızım var. Onu götürmüştüm doktora. Dikkat eksikliği olmayınca hiperaktif değil depresyon olabilir diye prozac verdi. Prozac ı kullanmaya başladıktan bir hafta sonra kızım şizofren belirtileri göstermeye başladı, sert cisimleri kafamıza atıp, kanatana kadar ısırıyordu. İlacı kestik, doktor ilacın yan etkisi olduğu söyledi. Şimdi kızımı hiperaktif olarak seviyorum:) Oğlumda aynı şeyler olmaz umarım. Ama takıntılar sıkıntı gerçekten. Oğlum 3.5 yaşında. Herşeyin adını biliyor söylüyor, cümle tek tük kuruyor. Konuşma ilerlemesi iyi. Yabancı dile meraklı. Gözlemlediğim İngilizceden de 25-30 kadar kelime biliyor. kreşte kızımda uyumsuzdu ama kreşten hiç sıkıntı yapmamışlardı.

Meraba dert ortagi anneler..coktandir giremiyordum sizin tertlerinizi okudukca ben geliyorum kizim geliyo aklima ,benim kizim 3 yasina girdi hala konusmasi yok ama agzi cok dolu birsuru anlamsiz kelimeleri var ama nebilim konusma gelirmi acaba diyorum ama once gayet sesizdi simdi pitir pitir konusmaya basliyo gibi geliyo bana ve isaret parmagini cok kullanmaya basladi..halen takipteyiz yani bir teshis koyuladi onumuzdeki ayda bir aciklama yapacaklarini soylediler insallah hayirli bir haber alabilmemiz icin dualar ediyorum..rabbim korktugumuza hicbirimizi ugratmasin,,ama kizimin hep ayni kaalmadigini ilerlediginide soylediler ..ama yinde icimdeki sikintimi tarif edemem siz anlarsiniz beni ancak..kizim haftada 3 tam gun takibe gidiyor birgunde krese gidiyor kardesiyle benim gozlemledigim kizimi kardesiyle her goturdugumde sanki istemiyoalr gibi geldi bana bugun esimle gittik konustuk sinif ogretmeniyle ,yok oyle birsey yok kiziniz iyi guzel artik herseyi daha iyi anlamaya basladi elini cirptigini oturdugunda sallandigini soyledi..tabi bunlari anlatirken goz yaslarima hakim olamadim..bisiklete felan iyi bindigini yanliz arkadaslarina fazla sokulmuyor kendi halinde oynuyor dediler yani coccuklara yaklasiyormusta kendi oyununu tuaf oynuyo baska oynuyo obur cocuklardan degisik dedi..tabi ben bitiyorum ama benim kzimin acildigini ben goruyorum sadece kizim konusamadigindan bazi hareketlerini yapiyor iste oda gececk diye dusunuyorum ah bir konusssa bir derdinni anlatsa birde cekimser bir kiz ama cok candan oldugunuda soyluyolar takiptende herseye girsidstigini kendilerinin aptigi seyleri yapiyomus kizim ..yani kresteki ogretmeni ilerliyo ama yavas yavas dedi..bu ne oluyor simdi bilemedim rabbim derdini verdi dermaninida versin yavrularimiza artik su icimizdeki sikintimizi goz yaslarimizi atsin uzerimizden rabbim yavrularimiza sahfi ismiyle sifa versin insallahh..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…