- Konu Sahibi melodi1970
-
- #5.521
Sevgili Reyyan bu konuyu canlı tutman cevapların için öncelikle teşekkür ediyorum sana .. bende yaklaşık 4-5 aydır bu forumu takip ediyorum. 2 yaş 10 aylık oğlum var . Arabalara takıntımız var. Kafasını koltuğa yaslıyor arabayı gözünün hizasında sürüyor. arabaları kaldırdım, arabaları kaldırdığım için kutu, lego vs lerle yapıyor. Bu durumdada bu taklite girmez sanırım. göz teması iyi, 1 aydır kreşe başladı olumlu gelişmeler var, 10 a yakın kelimesi var, işaret parmağını kullanıyor, (bunlar hep kreşle başladı) 2 adt psikayatr, 1 nörolog, psikolog, özeleğitimci herçeşit uzmana götürdüm. Sosyal uyaran eksikliği üzerinde yoğunlaştılar bizi herhangi biryere sevk etmediler. Özel eğitim ve kreş dediler. Ama içim içimi kemiriyor.Benim anladığım ortak noktaları otizmin pekçok belirtisi var ama ençok hepsi göz temasına çok dikkat etmeleri, örneğin bu araba takıntısı belirtisini dinlediler ama onlar için çok otizm kriteri olmadığını farkettim. alkış yapyor ama by by ı yapmayı sevmiyor yaptığındada çok güzel beceremiyor (buda beni korkutuyor) organlarını gösterebiliyor. 2 aydır tv, telefon çıktı hayatımızdan çağımızın zehiri. Biz yetişkinleri bile esir aldıktan sonra minicik beyinlere verdiği zararları düşünemiyorum. Birbirimize faydalı olmak adına özel eğitimdeki etkinliklerimize paylaşırsak anlamlı olur. Örneğin ben bir tane paylaşıyım anne ve baba demiyordu. Bir a4 kağıda bizim fotolarmızı yapıştırdık. üstünede resimleri saklayan pencere anne baba diye pencereleri açarak çalıştık 1 hafta sonunda baba dedi.mesela bir kutuyu araba gibi sürmek yadfa legoyu telefon yapmak taklittir bu süreçte bende dr götürdüm oğlumu bunlara baktı işaret etme var mı adına bakma yada göz teması nasıl bunlar önemli bide siz göz kırpın bakaın o yapacak mı doktor bunlara baktı mesela gidene byby alkış yapıyor mu v.s benim oğlum 18 aylık teker döndürme huyu var diye gitmiştik biz.
merhaba öncelikle rabbim korktuğuna uğratmasın canım bence konuşması gayet güzel komşunun oğlu 3 yaşa yaklaştı hiç konuşmuyor ama sıkıntı yok demiş doktorlar bu arada legoyu araba gibi sürmesi taklidtir ve çok olumlu bir davranış mesela benim oğlum bez kutusu var büyük onu araba yapıyor ve evdeki ayısını sürüyor bu arada aklıma gelmişken siz onunla ne kadar ilgilenirseniz konuşması ve taklid yeteneği gelişir bol bol konuşun diğer çocuklarla etkileşimi nasıl mesela bunlarda önemli ben tüm bilgileri bir tanıdığın vasıtasıyla özel eğitim öğretmeninden aldımSevgili Reyyan bu konuyu canlı tutman cevapların için öncelikle teşekkür ediyorum sana .. bende yaklaşık 4-5 aydır bu forumu takip ediyorum. 2 yaş 10 aylık oğlum var . Arabalara takıntımız var. Kafasını koltuğa yaslıyor arabayı gözünün hizasında sürüyor. arabaları kaldırdım, arabaları kaldırdığım için kutu, lego vs lerle yapıyor. Bu durumdada bu taklite girmez sanırım. göz teması iyi, 1 aydır kreşe başladı olumlu gelişmeler var, 10 a yakın kelimesi var, işaret parmağını kullanıyor, (bunlar hep kreşle başladı) 2 adt psikayatr, 1 nörolog, psikolog, özeleğitimci herçeşit uzmana götürdüm. Sosyal uyaran eksikliği üzerinde yoğunlaştılar bizi herhangi biryere sevk etmediler. Özel eğitim ve kreş dediler. Ama içim içimi kemiriyor.Benim anladığım ortak noktaları otizmin pekçok belirtisi var ama ençok hepsi göz temasına çok dikkat etmeleri, örneğin bu araba takıntısı belirtisini dinlediler ama onlar için çok otizm kriteri olmadığını farkettim. alkış yapyor ama by by ı yapmayı sevmiyor yaptığındada çok güzel beceremiyor (buda beni korkutuyor) organlarını gösterebiliyor. 2 aydır tv, telefon çıktı hayatımızdan çağımızın zehiri. Biz yetişkinleri bile esir aldıktan sonra minicik beyinlere verdiği zararları düşünemiyorum. Birbirimize faydalı olmak adına özel eğitimdeki etkinliklerimize paylaşırsak anlamlı olur. Örneğin ben bir tane paylaşıyım anne ve baba demiyordu. Bir a4 kağıda bizim fotolarmızı yapıştırdık. üstünede resimleri saklayan pencere anne baba diye pencereleri açarak çalıştık 1 hafta sonunda baba dedi.
Merhabakızlar merhaba uzun bir aradan sonra girebildim siteye,
bir sorum olacak otizimli erkek çocuklarını sünnet ettiren oldumu??Yaptıranlar herhangibir sıkıntıyla karşılaştımı??
şu an 14 ayını doldurdu hala konuşmada çok ilerleme yok ama işaret parmağını çok kullanmaya başladı bana herşeyi gösteriyor "anne bak" der gibi bu da benim için önemliydi. psikiyatristten randevu almıştım ama işaret parmağını kullanmaya başlayınca iptal ettim randevuyu bakalım yine de takipteyim. öpücük, bay bay hepsini yapıyor. buraya bir kuş konmuş yapıyor. oyuncak ayıya yemek yedirme yapıyor. hatta bize de yemek yediriyor. tv zaten hiç izlemedi bebekliğinden beri. bir de öpücük bay bay kendi kendine de yapıyor mesela bunu bir yerde okumuştum önemliymiş yani ben yap demeden de yapıyor yoldan gelen geçene öpücük atıyor.merhaba 13 aylık bir bebeğe göre gelişimi gayet iyi hiç canını sıkma anne nerede deyince sizi gösteriyor ve tanıyor bence bebeğinizde otizim yok burdaki bir çok annenin bebeği 3 yada 3.5 yaşında ve hala konuşamadığını söylüyor maşallah siziki çok iyi benim oğlum baba derdi ama anne demesi 15. ayı bulmuştu siz hiç sıkıntı etmeyin ama gözlem yapın tv yi açmayın
Sonsuzmavi bence herşey yolundaşu an 14 ayını doldurdu hala konuşmada çok ilerleme yok ama işaret parmağını çok kullanmaya başladı bana herşeyi gösteriyor "anne bak" der gibi bu da benim için önemliydi. psikiyatristten randevu almıştım ama işaret parmağını kullanmaya başlayınca iptal ettim randevuyu bakalım yine de takipteyim. öpücük, bay bay hepsini yapıyor. buraya bir kuş konmuş yapıyor. oyuncak ayıya yemek yedirme yapıyor. hatta bize de yemek yediriyor. tv zaten hiç izlemedi bebekliğinden beri. bir de öpücük bay bay kendi kendine de yapıyor mesela bunu bir yerde okumuştum önemliymiş yani ben yap demeden de yapıyor yoldan gelen geçene öpücük atıyor.
Merhaba
Oglumu 2 yas civarinda kelepce yontemiyle sunnetini yaptirmistik.ciddi bir zorluk yasamadik.iyilesmesi falan cabuk olmustu.
Oglum suan 4 yas 7 aylik atipik otizm tanili..
Butka tekrar merhabaTeşekkür ederim cevap yazdığın için,benim oğlumda atipik otizm yüzde 40. 6 yaşında şuan.konuşmaya başladı herşeyi söylüyor,bilmediği konuşmadığı kelime yok,yanlız hafif takıntıları kaldı onlarıda aşacak,korkuyorum açıkcası korkakda kendisini kapatır diye onun için sormak istedim.
Ayisigicimmeraba selametle..nasilsin canim senin oglan konusuyordu degilmi dahada ilerlemistir insallahh..benim kizda ilerledi konusma yok ama biliyo gibi herseyi bana duskun ama cok asiri..neyseki takibe giderken gule oynaya gidio daha yteshis yok..buranin durumunu biliyorsun insani cok egliyolar bizde patlioz ne diycekler demicekler diye..kizim bas parmagiyla hersei gostermeye basladi artik once hic kullanmiyordu patates adami oynuyoruz..hepsini yapiyo bas parmak sarkisinda hepisi yapmatya calisiyo ayakkabisini cikartip giyemeye calisiyo,buluzunu elbisesini giymeye calisiyo..kizim cope at diyorum nrde olursa olsun cope atiyo..hersye atiliyo ama hareketlerini birturlu unutturamiyoruz el cirpasi birsey yakin bakmasi bazen sallanmasi kafa sallamasini unutturamadik kafayi yemek uzereyim..bazen acildigin cok seviniyuotruz bazende uzulup dibe vuruyoruz iste..ayin 4 de genlere bakilacak kan vericez bakalim ne diycekler onuda bilemiyoruz tabi..sonra boncuk dizmemiz hizlanndi ..sekizli puzullari diziyo ucak resmi olsun hayvan resimlerini arada baba mama var agzimiz cok dolu bagirirak birseyler soyluo..tuvalaet egitimine basladik ama hala soylemiyo ikside ..birde canim,,bu BERARD yonntemi ne onu bir acarsan sebvinirim..birde sence benim kizim konusur ilerlermi sen daha yyecrubelizsin canim ya..kizim eylulde 3 yasina girdi..cvbin icin simdiden tesekkurler..
Selametle merhaba anladığım kadarıyla bu konuda bayağı bilgi sahibisin. Benim oğlumda 2 yaş 4 aylık.. Her seferinde yaşını yazıyorum ama gelişim düzeyinde fikir olur diye. Biz yaklaşık 2 ay önce psikiyatr, psikolog gezmeye başladık. Konuşmuyor olması, arabalara çok ilgi göstermesi tedirgin etmişti. Gittiğimiz doktor ve profösörler uyaran eksikliği gibi bişeyler dedi. Beni tedirgin eden teşhiste geç kalmamak. Senin oğluna ne zaman teşhis konuldu. Gittiğimiz doktorların bişeyleri atlamasından korkuyorum. Gerçi biz haftada 1 kere özel eğitime ve kreşe kendi imkanlarımızla başladık ve bu süreçte konuşma anlamında değil ama hareket, taklit anlamında ilerleme kaydettik. Yani otizm teşhisi alan arkadaşlarıma sormak istiyorum 2,5 yaş civarı teşhis alan varmı. Yoksa çocuğun iyileşme ihtimaline karşı doktorlar uyaran eksikliği deyip geçiştiriyor olabilirlermi. Çünkü herhangi bir problemi olmayan çocuklarda zaman zaman otizmin belirtilerini gösteren hareketleri yapabiliyorlarmış.
Butka tekrar merhaba
Oglunun durumuna coook sevindim.gidebilecegi en yuksek yere kadar gitsin insallah..
Taniniz kalkmadi mi henuz?durumunuz cok guzel..
Ozel egitimin disinda alternatif metod denediniz mi? Hiperbarik oksijen tedavisi,gaps diyeti ,oyun terapisi , berard yontemi gibi...
Ilac kullandiniz mi herhangi bir doneminizde?
Vaktin oldugunda cevaplarsan cok memnun olurum ..
Genelede sorumu tekrarlayayim BERARD yontemini deneyeniniz var mi?
Birde bazi arkadaslar diyete baslamislardi gelismelerden bizlerede bahsederseniz cok mutlu oluruz...kolay gelsin.
Oglum 4 yas 7 aylik.
MerhabaSelametle merhaba anladığım kadarıyla bu konuda bayağı bilgi sahibisin. Benim oğlumda 2 yaş 4 aylık.. Her seferinde yaşını yazıyorum ama gelişim düzeyinde fikir olur diye. Biz yaklaşık 2 ay önce psikiyatr, psikolog gezmeye başladık. Konuşmuyor olması, arabalara çok ilgi göstermesi tedirgin etmişti. Gittiğimiz doktor ve profösörler uyaran eksikliği gibi bişeyler dedi. Beni tedirgin eden teşhiste geç kalmamak. Senin oğluna ne zaman teşhis konuldu. Gittiğimiz doktorların bişeyleri atlamasından korkuyorum. Gerçi biz haftada 1 kere özel eğitime ve kreşe kendi imkanlarımızla başladık ve bu süreçte konuşma anlamında değil ama hareket, taklit anlamında ilerleme kaydettik. Yani otizm teşhisi alan arkadaşlarıma sormak istiyorum 2,5 yaş civarı teşhis alan varmı. Yoksa çocuğun iyileşme ihtimaline karşı doktorlar uyaran eksikliği deyip geçiştiriyor olabilirlermi. Çünkü herhangi bir problemi olmayan çocuklarda zaman zaman otizmin belirtilerini gösteren hareketlediybiliyorlarmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?