Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Cok tesekkurederim..cevabin icin.

Butka merhaba.ben de risperdali birakmak konusunda cok kararsizim hircinligini azalttigini pek dusunmuyorum 4.5 yasinda suicicem ekmek ver uzum ver yatiyim gibi sinirli cumlemiz var biturlu ilerleyemedik bircok sarkiyi oyunu ezbere soyluyor fakat normal konusma dili yok ne yapicagimi bilmiyorum krese gidiyo 4saat ozel egitim aliyo konusmasinin ilerlemesi icin ne yapmaliyim ilaci birakiyimmi yardimci olursan sevinirim

Merhaba,

Canım ben bıraktım bırakan arkadaşların tavsiyesiyle yanlız 2,3 ay çok zorlandık,hatta başlamak istedim tekrar,ama sonunu görmek zorunda olduğum için başlamadım,ilacın hiç bir faydası olduğuna inanmıyorum,ilaç kullandığımız sürece takıntıları devam etti,ilk 0,25 kullanıyorduk sonra doktor 0,50 vermemizi söyledi,ilacı bırakırken de yavaş yavaş bırakmamız gerekirmiş ama biz anlamadan direk kestik onun için de 2,3 ay çok zorlanmıştır,Risperdan şişesini açtıktan sonra ilk 3 ay kullanabiliyorsunuz,3 ay sonra atman gerekiyor,kesinlikle kullanılmaz,

canım senin bileceğin birşey benim çocuğumun şuan çok iyi konuşmaya başladı,çorap söküğü gibide geliyor devamı ,benim oğlum atipik 40 raporu var. seninkinin durumu ne?

Benimkide atipik canim 2gundur vermiyorum ilaci hircinligi zaten onceden de vardi biraz birakincada artis olmadi bende denemek zorunda hissettim bizimde kendi halinde oynama eline bakma kendi kendine biseyler mirildanma var sarki oyun ezberleme var amagunluk konusma yok iste senonki ne zaman konusmaya basladi canim once nasildi konusmasi ilaci biraktiktan sonra ozel bisey yaptimi konusmasi icin.inan o kadar istiyorumki sohbet edebilmeyi karsilikli konusmayi.hic olmayacakmis gibi geliyor 4.5 yasinda bizimki ilaci biraktiktan nekadar sonra konusmaya basladi

herkese merhabalar;
benim oğlum da 4,5 yaşında bizde uyku sorunu olduğu, elinde birşeyler döndürme olması nedeni ile doktor ilaç verdi ancak ilaca başladıktan sonra daha da kötü oldu yani hiç olmazsa arada geceleri uyuyan çocuk hiç uyumamaya başladı, elinden döndürme haddinden fazla fazlalaştı, hırçınlaştı , ağlama krizleri arttı, ben de kestim ilacı doktora bile sormadım başladığım gibi yavaş yavaş bıraktım. Şükür şimdi daha iyi yani o tüm hareketlerinden azalma oldu, bugün üçüncü günümüz kreşe başladık, yarım gün gönderiyorum inşallah kreşin faydasını görürüm diye d ua ediyorum, orda bir çocuk daha var oğlum gibi yavaş yavaş konuşmaya başlamış inşallah benim oğlumda konuşur ikizi herşeyi anlatıyor tüm yaptıklarını. Tüm yavrulamız bir anönce konuşur inşallah eskisine göre algılaması falan çok iyi sanırım yaşları ilerledikçe daha iyi olcak gibi inşallah oyunlara katılmaya başladı mesela bir yakalama oynuyoruz o da hemen başlıyo arkamızdan koşturmaya yatağın üstünde zıplıyoruz çağırmadan hemen geliyor, sosyal olarak biraz daha iyi olmaya başladı gibi Allah ım daha iyi etsin inşallah yavrularımızı

Canım benimki 5 yaşında başladı konuşmaya,takıntıları vardı unuttu,(Diş gıcırdatma,zıplama,aa diye bağırma)konuşmaya başlayınca unutacak demişti doktorumuz,biz 2 yaşından beri eğitim alıyor,şuan 6 yaşında tam gün özel kreşe gidiyor,haftanın 3 günüde rahabilitasyona gidiyor,zor bir süreç geçirdim,özellikle 4,5 yaşına kadar tv.açmadım evde,kesinlikle seyrettirmedim,bol bol dışarıya çıkardım,ilacı 1 sene kullandım,3,5 ile 4,5 yaş arası,baktım olmuyor,denemek zorunda olduğumu hissettim ve denedim,çünkü zaten konuşmada yol kadetmediğimi görünce kaybetmetmeyecek bişey yok dedim ve öylelikle bıraktım.şimdi kullanmıyı kesinlikle düşünmüyorum,tuvalet eğitimini 3 yaşında tamamladı.göztemasımız süper,

benim çocuğumda tekbir kelime yoktu,kesinlikle seslenince bakmıyordu,hiç göz göze gelmiyordu,yanlız kapı çaldığı zaman koşarak kapıya gidiyordu,yada tv.de reklam olduğunda koşarak salona gidiyordu,hiç birşey yemiyordu,sadece süt içiyordu,akşama kadar aaa diye bağırıyordu,bağırmadığı zamanlar dişlerini gıcırdatıyordu,markete,çarşı,pazar kesinlikle istemiyordu,etinden parça koparırcasına cırlıyordu markette,arkadaşlık kurmuyordu,çocuklarla hiçbirşekilde iletişime geçmeyip,bir kenara çekilip oturuyordu,Allahıma çok sükür hiçbirşeyi kalmadı.

senin çocuğun ne durumda?neler yapıyorsun eğitim alıyormu?

Yaa çok sevindim bak alıcıları açılmaya başlamış demekki,dışardaki uyaranları alıyor yani,uyku sorunu devam ediyormu hala ((

Camnim bizimkide haftada 4 gun ozel egitim 5gun krese gidiyo kreste uyum sorunu yok herkedle beraber hikaye dinliyor ama arkadasla oynamasi yok konusmasi yok agzi af dolu bildigi sarkilari tekerlemeleri soyluyor goz temasi fena degil dis gicirdatma arada oluyor sizinki tam konusuyomu biseyler anlatiyomu canim bide tuvalet olyini nasil hallettiniz bizim hala yok malesef

Butka
Bin kere masallah diyelim oncelikle sana ve oglusuna...ne guzel seyler yazmissin..
normalde 6 yas ilkokul yasi bir sene ertelediniz mi?
Ozel egitim kurumunda neler yapiyorlar ?
Okuma yazma calismalarina basladilar mi?otizm programi bittigindeki sureci merak ettim...kolay gelsin.

Oglum 4 yas 7 aylik...

herşeyi konuşuyor ,akıcı dile geçebimesi için biraz daha zamanı var,bizimde uyum sorunumuz yok okulunda,tuvalet alışkanlığınıda küçük pet şişe çok yararlı oldu ,ilk başlarda 10 dk arayla tuttum şişeyi sonra 15 dk ya çıkardım,daha sonra 1 saat öylelikle alıştı kendisi,tuvaleti geldiğinde anne tubalet geldi diyor götürüyom hemen ,ama bizde okulundaki öğretmenlerinde çok katkısı oldu,onlarda okulda sürekli wc.ye götürdüler,kısa sürede öğrendi,okuma bildiğinden şüpheleniyoruz,hiç oolmadık biryerde bişey okuyor,ben peşine hemen bi gazete yada kitap koyuyom oku diyorum okumuyor,
4 kelimelik cümle kuruyor şuan,

Maşallah diyeyim senin çocuğunada,tekerleme söylemesi ,okula uyum sağlaması çok güzel,dahada iyi olacak sadece sabret ve peşini hiç bırakma kırılma noktası var bunların ,senin çocuğununda az kaldığını düşünüyorum.

selametle canım merhaba,

Teşekkür ederim,evet 6 yaş anaokul yaşı şuan özel bir kreşin anaokul sınıfında,seneyede anaokula devam ettirmeyi düşünüyorum,1 sene geç verebilirim tabi bu senede güzel bir atlama yaparsa seneye direk 1.ci sınıf olacak ama yapmazsa ondan sonraki seneye verecem.inan bende çok merak ediyorum ilk okul 1.ci sınıfta ne yapacağını,şu durumda seneye 1.cı sınıfta kaynaşma öğrencisi olarak başlaya bilir,sayılara çok düşkün(Bütün sayıları biliyor),görsel hafızası çok güçlü,ayak kasları çok güçlü,el kasları güzel(Her akşam evde biraz una,su katıp yoğurtturdum yarım saat)kalem ve makas tutuşu güzel.

Canim insallah az kalmistir konusmasina.hep boyle kalacak diye cok korkuyorum elimden geleni yapiyorum amacogu zaman kendi haline kalmak istiyor insallah en kisa zamanda ben de cumleler kurabildigini gorurum seninkinede masallah canim darisi hepimizin basina sen zoru atlatmisin ne guzel bizlerede dua et aklina gelirse yapipta fayda gordugun bisey paylasirsan sevinirim

merhaba kızlar, ev işlerini bayağı boşverdim sizlere de tavsiye ederim. artık yaşam tarzı haline geldi oğlumun durumuna göre yaşamak. akşam o uyuduktan sonra yapmaya çalışıyorum işlerimi. hemen yapacaksam da onu da dahil etmeye çalışıyorum. mutfağı toplarken dolaba koyması için bişey veriyorum, yemek masasını kurulatıyorum. bulaşık makinesini çalıştırmasına izin veriyorum gibi. eğer yapmak istemezse de konuşmaya sebep olur diye zorluyorum. hadi yardım et bana diyorum, etmiycem diyo. neden? diye soruyorum ama bu sorunun cevabı henüz yok bizde. nerede, ne, kim sorularının cevabını almaya başladık. ama neden ve nasıl sorusunun cevabı biraz daha ileri düzeyde kalıyo bizim için şu anda...

bizim çocuklarda 5N1K çalışması yapmamız gerekiyor ya zaten, hep soruyoruz bişeyler. kitap okumaya çalışırken resimlerle ilgili konuşmaya çalışıyoruz. aile fotoğraflarımıza bakıyoruz, bu kim diye soruyoruz. ne yapıyor şu anda diye soruyoruz. cevap veremezse ipucu veriyoruz. çok da gururunu kırmadan doğru cevabı söyletmeye çalışıyoruz. onun da soru sormaya başlaması büyük ilerleme olacak. benim oğlum henüz pek soru sormuyor. ama bir çok anneden duyduğum şu ki soru sormaya başladığı zaman çorap söküğü gibi geliyormuş gerisi. oğlum 6 yaşında bu arada. yıllar su gibi geçiyor..

akşam işten eve döndükten sonra hep oğlumla ilgilenmeye çalışıyorum. o uyuyana kadar diye düşünüyorum, ama çoğunlukla ben de onu uyutmaya yatınca uyuyakalıyorum. sabaha kadar uyu, sonra işe git. her gün aynı birbiriyle.. buna da şükür, ilerlemeler gördükçe daha da şevkleniyo insan. bazen de çok anlamsız geliyo yaptıklarımız, böyle de iyileşmez bu çocuk gibi geliyo.. bu durumda olan çoğu anne böyledir sanırım.

çalışan anneler, eve döndükten sonra uyuyana kadar neler yapıyorsunuz paylaşır mısınız? ben biraz tıkandım bu aralar yeni fikirler üretemiyorum da hayatlarımızı birbirimize açmamızı inanılmaz faydalı buluyorum. sizlerin yazdıklarını okurken çok rahatlıyorum kızlar, iyi ki varsınız ♥

merhaba, biz berard eğitimi aldırdık. 20 seans henüz 3 yaşındaydı. bir faydasını gördünüz mü diye sorarsan pek bişey farketmedi. 1000 tl verdiğimizle kaldık, ama aklımızda kalmadı en azından. ya deneseydik derdik sonra. 6 ay sonra tekrar 20 seans daha gelebilirsiniz demişlerdi ama gitmedik. bilemiyorum doğru mu yaptık..

Merhaba
Oyle guzel yazmissin ki gozumde canlandiniz.kocaman bir masallah da oglusuna ve sana diyorum.bizde buyukler bize yol gosteriyor ne guzel..

5N1K yi bizde yapmaya calisiyoruz.en cok da sevdigi bir kitap olursa onun uzerinden basariyoruz..sevdikleri seyler olunca cok iyiler..:))

Ilkokula baslamadiniz mi henuz?67 ayliktan sonra gidebiliyorlar diye biliyorum.gerci genelde anneler bir sene oteliyor.

Berard metodunun faydasini gorenler gercekten var.bilmiyorum.ayni sizin gibi bir tugla daha dikebilmek umuduyla aliyoruz suan.5.gunumuz bugun.insallah faydasini goruruz.
Bizim gecikmis ekolalimiz var.bu beni cok uzuyor.buyuk cocuk anneleri zamanla gececek sabret diyorlar.ozellikle bunun icinde denemek istedim.bir umut...degilse en cok egitime inaniyorum bende...
Bizim davranis kartlarimiz var.dogru yanlis seklinde..duzgun ve birkac cumleyi pespese onlarla oynarkende alabiliyoruz...
Degilse herseyi oyun icinde yineliyebiliyoruz.ona birsey ogrettigimizi anladigi an..istemiyor..ozel egitim cok iyi oluyor bizim icin o yuzden.
Kolayliklar diliyorum hepimize..:)))

Oglum 4 yas 7 aylik...

ilkokula başlayabilirdik yaş itibariyle, ama malum durumlar henüz hazır değiliz. anaokuluna gidiyoruz tam gün. haftada 3 saat de özel eğitim alıyoruz. oyun terapistimiz var, özel bir yere gidiyoruz. rapor almadık (niye almadık uzun hikaye:)) korktuk kabullenemedik, sanırım böyle şeyler yüzünden..

ABA eğitim şeklini duymuşsunuzdur, ABA terapisti arıyorum Bursada, umarım bulabilirim. duyduğum kadarıyla faydalı olacak gibi. ama uygulayıcı bulmak zor anladığım kadarıyla. sizlerden ABA eğitimi aldıran var mı arkadaşlar?

bu arada bizde de ekolali var zaman zaman özgün bir cümle duyabilmek için çırpınıyoruz. bazen duyuyoruz, bazen tekrarlamalarla cevap veriyor. ama bayağı azaldı. bu arada 1,5 yıldır evde TV açmıyoruz, çok etkisi oldu, radyo dinliyoruz, arada bir orda çıkan reklamları bile ezberliyo, sonra tekrar ediyo. ve çok ama çok dikkat ediyoruz reklam duymamasına, ne ara duyuyorsa hemen ezberliyor. ezberi kuvvetli, iyi bişey gibi geliyor kulağa ama bilemiyorum.. TV'den sonra çok çok azaldı, canı da sıkıldıkça bize döndü biraz daha.. hepimize kolaylıklar diliyorum ben de.. Sabırlar ve de :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…