Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

ABA videolarini cok izlemistim yabanci olanlarini ozellikle bir sene once..dedigin gibi gercek profesyonel uygulayicilarini bulmak zor olabilir..yalniz ozel egitimde de bu yapiliyor...adi ABA degil...ama sonucta benzer sekilde yol izleniyor.uygulamali davranis olarak ve akademik becerileri gelistirme olarakda benzer goruyorum ben..
Ama cocuklarimiz icin dogru kisilerle farkli egitim metodlari uygulamanin onlara cok yarar saglayacagini dusunuyorum. Adi ne olursa olsun..insallah istedigin kisilere ulasabilirsin canim.
Bende oglum icin oyun terapisi cok istiyorum.biraz anlatir misin neler yapiyorlar.ne kadar zamandir aliyorsunuz.ve oglusunda ki geri donusumleri...size ne gibi katkilari oldugunu...bizde bagimsiz oynama cok kisa sureli oluyor...

Birde otizmde zihin kurami egitimi uygulamalari var.ben uzatmayayim.prof selda ozdemir hocanin makalelerini okuyabilirsin.oglunun yasi buyuk diye aklima geldi...ozel ogretim hocamiz bahsetmisti.bizde yeterli beceriye ulastigimizda calisacagiz umarim...

Kolayliklar diliyorum..:)))

biz başka bir yere pek gitmedik, 1,5 yıldır aynı özel eğitim öğretmenimizle devam ediyoruz. öğretmenimizin oyun terapisti ünvanı da var. bol bol oyun oynuyorlar, öncelikle sıralı oyun oynama konusunu çok çalıştılar. sıra bekleme sıkıntılıydı, şimdi bekliyor. dil konusunda çok eksiktik, hala da var eksiğimiz ama çok ilerledik. göz temasımız azdı, artık gayet iyi. anlatacağım bir sürü şey var, işteyim şimdi. vakit bulursam yazacağım.. görüşmek üzere..

bizde de bağımsız oyun kısa süreli hala. ama önceden herhangi bir çocuğa hiç yaklaşmazken şimdi biraz yaklaşmaya başladı. okulda da arkadaşlarıyla ufak ufak iletişime geçmeye çalışıyor. ama ilk adım hep karşıdan gelmeli. bizimki ilk adımı hiç atmak istemiyor.
haftada 3 saat özel eğitim, evde TV hiç yok, tam gün anaokulu, sabah akşam 0,25 risperdal. bizim yaptıklarımız bunlar. bir de pek süt vermiyorum, şu kazein olayından dolayı hiç diyet yapmadık sayılır. sadece süte dikkat ediyorum. bir de vitaminler de önemli diyorlar ya bizim çocuklar için, o sebeple balık yağı ve vitamin karışımı octamar veriyorum. carlson aldım ama içmek istemedi. octamarın tadını seviyor. elimizden geldiğince onunla oyun oynamaya çalışıyoruz. masa başı süremiz bayağı arttı.

siz neler yapıyorsunuz? hayatınız nasıl geçiyor? eksik yaptığımız şeyleri birbirimizde bularak tamamlayabilmek ümidiyle :)

görüşmek üzere, oğlum 5 yaş 10 aylık. (ben de yazayım dedim)

Tekrar merhaba

Bizde benzer seyler yapiyoruz .haftada 6 saat egitimi var.tam gun kres.bu arada berarda basladik o devam ediyor.
Ozel egitimde okul oncesi calismalara baslandi ..okumaya gecis hazirliklari..sayi calismalari..
Bizde evde yatana kadar hep onunla ilgileniyoruz.. Egitimde yapilanlardan yapabileceklerimizi oyunla yapmaya calisiyoruz.
Konusma kartlari yuka kids in netten siparis verdim.mesela Eren sari saati koluna takti .boyle cumleler uretip 5n1k yi uygulamayi istiyoruz..bu kartlarla.henuz elimize gecmedi detayli yazamiyorum.faydasi olucagini dusunuyorum...
Hergun kitap okuma soru cevap .oyunu hep bizimle oynamak istiyor.bagimsiz oyun kurmamiz yok henuz..
Sut ve paket gidayi bizde kesdik.carlson ve moller balik yagi kullaniyorum.probiotik kullanmaya baslayacagiz .bu gaps diyetini en ince ayrintisina kadar yapan arkadasimin tavsiyesiyle..oda tabiki doktor tavsiyesiyle kullaniyor.

Oglusunun 6 yi gectigini sanmistim.henuz bir guzel seneniz daha var insallah ...

Kolayliklar diliyorum.4 yas 7 aylik oglum.

biz de çizgi çalışmaları yapıyoruz. sayıları öğrendik, bu da değişik şeylere sebep oldu :) gördüğü tüm sayıları okuyor. baştan alıp tekrar okuyor. okuma yazma öğrendiğinde napıcaz bakalım. herşeyi okumaya başlayacak, yine bizden kopacak diye çekincelerim var. yaşayıp görücez bakalım. yuka kids ten ben de ürünler aldım, kartları kalitesi falan güzel. öykü oluşturma diye bi ürün aldım, pek kullanamadık. hazır değilizdir belki bilmiyorum. bizde şu anda eksik olan şey hikaye oluşturma, bir olayı anlatma gibi şeyler. birebir etkileşimde sorun yok, ama uzun uzun anlatmıyoruz hala.

bakalım o günleri de göreceğiz inşallah. emeklerimizin karşılığını veriyor aslında çocuklar, ilgilenirsen o gün çok güzel geçiyor, öğrenebiliyorlar. sadece bizim biraz uğraşmamız gerekiyor o kadar, hayatın cilvesi :) dünya tatlısı çocuklarımız için herşeye değer..

oğlun için rapor almış mıydınız selametle?

Ne guzel. ..
Yavrularimizin , hayati anlamalarini ve anlamlandirabilmelerini kolaylastirabiliyorsak ne mutlu bize...Rabbim buradaki tum annelerin evlatlarina acil derman versin...neyi umut ediyorlarsa gerceklestirsin...

meraba kizlar ..kizim hala anne diyor herseye ama gecen kalk dedi birdegiy dedi benim dedigimi tekrarladi konusurmu sizce ama algisi baya artti bu arada montunu tam olamasada giyemeye calisiyor kendi cikartiyor corabini cikartiyo atyakkabisini cikarip giymeye calisiyor cizmesini kendi giyoyor cop at dedigmde atiyor kizim sapkani tak dedigimde takiyor benimle sofra seriyo bulasik makinasini bosalktiyoruz ama su el cirpmalari bitmedi birseylere yakin bakma adetleri var ebilim iyimiolucak olmayacakmi hep boylemi kalicak biloemiyorum arannizda el cirpan yavruularin annesi varmi bana bilgi verin ltfen

Merhaba ayisigi
Canim gelismeler gayet guzel..ay olarak yasini bilsek guzel olurdu tabiki...ama anladigim kadariyla ilk kivilcimlar cakmaya baslamis..motor becerileri olan bir kizin var..kizinin konusabilecegine ben inaniyorum..ama sabretmeli ona zaman tanimalisin...biliyorsun o iki dili ayni anda anlamaya calisiyor..merak ediyorum.yasadigin ulkenin dilindende hic kelime soylemis mi ogretmenlerine...
Minnos ya..bilgi zamanla oluyor ve depoluyorlar...ama mutlu olmalari hepsinden onemli...
El cirpmasina gelince ...gormezden gelip..sadece oyun veya baska birseyle dikkatini cekiyoruz diye biliyorum...onlarinda enerji patlamasi bu sekilde oluyor..insallah zamanla gecer..
Ayisigi inan hepimiz senin gibi kaygiliyiz.2 senedir otizmle yasiyoruz yazmasi ne kadar kolay degil mi? ama yasamasi..
hersey onlar icin feda olsun..mutlu huzurlu ayaklari uzerinde basan cocuklar olsunlarda bu bize yeter...bu yasananlar anilarda kalacak birgun insallah hepimiz icin...
Kolay gelsin canim..sabir sabir sabir...

Oglum 4 yas 8 ay..

meraba selameytle cvbin ve ilgin icin cok sagolasin..hayir birsey demiyorlar daha ayin 3 de konusmamiz var yani acikliycaklar artik ne oldugunu olmadigini cok heycanliyim ve duugasilim kizim abakipagliyoruum okadar guzel okadar candanki yteyzesi..herkesin evladi oledir biliorum..sadece bebekler nasil konusmaya hazirlaniyorlarsa oyleymis benim kizim yani konusmaya hazirlaniyo gibi bazen mamiy baki oyle seyler soylyo giy diyo kalk diyo ama anlamli bilincli dedgil cizs egitimine basladim cisini yapiyo otrup bazende kaciriyo ikiside daha iyi bilmiyo kakasi gelince bezini gosteriyo bagla diye hareketleri birtuuaf yani kardesiyle karsilastirdigimda farkli tabi ..krestede diger cocuklardan afarkli icim parcalaniyo inaniki kizim 3 yasina eylulde girdi..ama seninle tanisipkonusmak isterim selemetle arkadasim..icimdeki sikintimi alatamam bilirsin sen analrsin cinki bu yollardan geciyorsuun..ahh ahha sabir sabir artik yoruluyorum hep boylemi kalicak diyorum nebilim ya uykularim kaciyo dusunurken..

Gunaydin olsun..:))
Bu oyle bir yolculuk ki sen ne kadar cabuk varis noktasina varmak istesende yavrularin algilari ve aldiklari egitime gore yol katedebiliyorsun.
Seni bu kadar yipratan sanirim taninizin belli olmamasi...cocugun adina birilerine guvenmek zorundasin...umarim hersekilde zaman kaybetmeden dogru kisilerle egitiminiz baslar ..kendinde oralarda neler yapiliyor arastirirsin ona gore bir yol cizersiniz insallah...
Sonuc ne olursa olsun...onlar bizim ..egitim icin geldigim yerde durumu gercekten cok zor cocuklar var...bir o kadarda guclu anneleri ..onlari gordukce...bazen kendime cok kiziyorum...
Ne zaman konusmak istersen beni arayabilirsin..uzulme lutfen sabret..mukafatini alacaksin insallah...

Lütfen herkesten rica ediyorum internetten kaynağı belirsiz bilgilerle kendinizi endişelendirmeyin ve yanlış yönlendirmeyin. Göz teması vs gibi örnekler görüyorum sürekli, otizm spekturumu çok geniş bir alandır. Hiçbir çocuk birbirine benzemez. Hepsi özeldir. Güçlü ve zayıf yanları vardır. Alan mezunu, uzman kişilerle görüşerek bilgi kirliliği olmadan risk grubundaki çocuklara en doğru eğitimi ya da müdehaleyi bulmak yapılacak en doğru şeydir.

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlr risperdalı kullanan varmı aranıza ,faydasını gördünüzmü,kullanmaya başladınızda yeni takıntıları oldumu,?
merhaba,
biz kullanmaya başladığımızda gece yatak ıslatma sorunumuz vardı, o konuda çok işe yaradı. artık gece uyanıyor tuvaletim var diye çoğunlukla. uyanmasa da kaçırmıyor sabaha kadar. bu risperdalden sonra olan iyi bişey.
ama tuhaf sesler çıkarmaya başladı, normalde yoktu bunlar. kar zarar oranına bakıcaz dedi doktor, kullanmaya devam dedi :/

Ayışığı canım merhabalar uzun zaman oldu yazmayalım ama hep aklımdasın inan benim fıstık baya ilerledi teyzesi herşeyi anlıyor ve tüm komutları yerine getiriyor.eminim artık asla otizm değil. Seninkine öyle olacak merak etme.kuşkun 01 vardı hatırladınız onun fıstık baya cümleler kuruyorsa artık. Sadece zaman biraz biliyorum çok zor geçen zamanlar bunlar ama geçiyor. Artık doların saçma sapan şeylerin inanmıyorum. En iyisini anneler bilir çok sıkıntı yaptım kendime hatırlarsın şimdi eser yok uzun tümden. Evet kızım cümle kurmuyorum ama olsun 19 aylık ve beni net anlıyorum istediklerimi yapiyo.bana yeter kelime olarak konuşuyor ama çok değil. Benlm artık içim çok rahat elbet cümleler de başlayacak ama biraz geç olacak.zamanında izlediği tv den ve bakımının ilgisizliginden.şimdi okuldan geldilim gibi oyuna başlıyoruz onunla mutlu olduğu şeyleri yapıyorum. Ve seninde mutlu olacağın günler yakın. İyi haberlerini bekliyorum

sagol evli mutlu..masallah kizina benim kizimin aciklandi durumu nihayet yaslarina gore gerimis otizm degil dediler ama icimizi de karratilar mecburen inanmak zorundayiz konusma 6 alik harekeltleri 1 bucuk yas oyun onamasi 2 yas ve motoru yani kaba motoru 3 yas zaten kizimda 3 yas 3 aylik oldu nebilim kafam cok bozuk moralim oylesine ama ben goruorum acilio kizim agzi baya dolu ..sen bir ogretmen olarak ne dusundun kizim icin cok yazarimda vaktim ok cok sagol ilgin icin ..birde benim icime su serpilse bir rahatlaa bilsem ah ah ne zormus anne olmakk..

merhaba arkadaşlar uzun süredir bakmıyodum buralara çocuklarınız ne durumda ay ışığı içini karartma çocuğunun otizm olamaması çok iyi haber gelişim geriliği iyi bir eğitimle ilgiyle aşılabilir ama otizm nekadar düzelsede ufak şeyler kalıyo evli mutlu senin adınada çok sevindim inşallah dahada iyi olur yavrularımız benim oğluma gelince şuanda çok iyi durumdayız en son kreşin psikoloğuyla konuştuğumda davranış olarak yaşıtlarıyla aynı ama bilinç olarak ilerde agte testi uygulamayı düşünüyoruz demişti ama benim oğlumdada düzelmeyen şey göz teması ve asosyallik durumu bunları bir türlü aşamıyoruz kendi memeleketimize tayin istedik orda daha çok kalabalığa girer daha çabuk ilerler insanlarla iletişim konusunda diye ama oda olucakmı olmycakmı belli değilnediyeyim allah herkesin çocuğunun şifasını versin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…