- Konu Sahibi melodi1970
-
- #5.561
ilkokula başlayabilirdik yaş itibariyle, ama malum durumlar henüz hazır değiliz. anaokuluna gidiyoruz tam gün. haftada 3 saat de özel eğitim alıyoruz. oyun terapistimiz var, özel bir yere gidiyoruz. rapor almadık (niye almadık uzun hikaye:)) korktuk kabullenemedik, sanırım böyle şeyler yüzünden..
ABA eğitim şeklini duymuşsunuzdur, ABA terapisti arıyorum Bursada, umarım bulabilirim. duyduğum kadarıyla faydalı olacak gibi. ama uygulayıcı bulmak zor anladığım kadarıyla. sizlerden ABA eğitimi aldıran var mı arkadaşlar?
biz başka bir yere pek gitmedik, 1,5 yıldır aynı özel eğitim öğretmenimizle devam ediyoruz. öğretmenimizin oyun terapisti ünvanı da var. bol bol oyun oynuyorlar, öncelikle sıralı oyun oynama konusunu çok çalıştılar. sıra bekleme sıkıntılıydı, şimdi bekliyor. dil konusunda çok eksiktik, hala da var eksiğimiz ama çok ilerledik. göz temasımız azdı, artık gayet iyi. anlatacağım bir sürü şey var, işteyim şimdi. vakit bulursam yazacağım.. görüşmek üzere..ABA videolarini cok izlemistim yabanci olanlarini ozellikle bir sene once..dedigin gibi gercek profesyonel uygulayicilarini bulmak zor olabilir..yalniz ozel egitimde de bu yapiliyor...adi ABA degil...ama sonucta benzer sekilde yol izleniyor.uygulamali davranis olarak ve akademik becerileri gelistirme olarakda benzer goruyorum ben..
Ama cocuklarimiz icin dogru kisilerle farkli egitim metodlari uygulamanin onlara cok yarar saglayacagini dusunuyorum. Adi ne olursa olsun..insallah istedigin kisilere ulasabilirsin canim.
Bende oglum icin oyun terapisi cok istiyorum.biraz anlatir misin neler yapiyorlar.ne kadar zamandir aliyorsunuz.ve oglusunda ki geri donusumleri...size ne gibi katkilari oldugunu...bizde bagimsiz oynama cok kisa sureli oluyor...
Birde otizmde zihin kurami egitimi uygulamalari var.ben uzatmayayim.prof selda ozdemir hocanin makalelerini okuyabilirsin.oglunun yasi buyuk diye aklima geldi...ozel ogretim hocamiz bahsetmisti.bizde yeterli beceriye ulastigimizda calisacagiz umarim...
Kolayliklar diliyorum..:)))
bizde de bağımsız oyun kısa süreli hala. ama önceden herhangi bir çocuğa hiç yaklaşmazken şimdi biraz yaklaşmaya başladı. okulda da arkadaşlarıyla ufak ufak iletişime geçmeye çalışıyor. ama ilk adım hep karşıdan gelmeli. bizimki ilk adımı hiç atmak istemiyor.ABA videolarini cok izlemistim yabanci olanlarini ozellikle bir sene once..dedigin gibi gercek profesyonel uygulayicilarini bulmak zor olabilir..yalniz ozel egitimde de bu yapiliyor...adi ABA degil...ama sonucta benzer sekilde yol izleniyor.uygulamali davranis olarak ve akademik becerileri gelistirme olarakda benzer goruyorum ben..
Ama cocuklarimiz icin dogru kisilerle farkli egitim metodlari uygulamanin onlara cok yarar saglayacagini dusunuyorum. Adi ne olursa olsun..insallah istedigin kisilere ulasabilirsin canim.
Bende oglum icin oyun terapisi cok istiyorum.biraz anlatir misin neler yapiyorlar.ne kadar zamandir aliyorsunuz.ve oglusunda ki geri donusumleri...size ne gibi katkilari oldugunu...bizde bagimsiz oynama cok kisa sureli oluyor...
Birde otizmde zihin kurami egitimi uygulamalari var.ben uzatmayayim.prof selda ozdemir hocanin makalelerini okuyabilirsin.oglunun yasi buyuk diye aklima geldi...ozel ogretim hocamiz bahsetmisti.bizde yeterli beceriye ulastigimizda calisacagiz umarim...
Kolayliklar diliyorum..:)))
Ne guzel. ..biz de çizgi çalışmaları yapıyoruz. sayıları öğrendik, bu da değişik şeylere sebep oldu :) gördüğü tüm sayıları okuyor. baştan alıp tekrar okuyor. okuma yazma öğrendiğinde napıcaz bakalım. herşeyi okumaya başlayacak, yine bizden kopacak diye çekincelerim var. yaşayıp görücez bakalım. yuka kids ten ben de ürünler aldım, kartları kalitesi falan güzel. öykü oluşturma diye bi ürün aldım, pek kullanamadık. hazır değilizdir belki bilmiyorum. bizde şu anda eksik olan şey hikaye oluşturma, bir olayı anlatma gibi şeyler. birebir etkileşimde sorun yok, ama uzun uzun anlatmıyoruz hala.
bakalım o günleri de göreceğiz inşallah. emeklerimizin karşılığını veriyor aslında çocuklar, ilgilenirsen o gün çok güzel geçiyor, öğrenebiliyorlar. sadece bizim biraz uğraşmamız gerekiyor o kadar, hayatın cilvesi :) dünya tatlısı çocuklarımız için herşeye değer..
oğlun için rapor almış mıydınız selametle?
meraba kizlar ..kizim hala anne diyor herseye ama gecen kalk dedi birdegiy dedi benim dedigimi tekrarladi konusurmu sizce ama algisi baya artti bu arada montunu tam olamasada giyemeye calisiyor kendi cikartiyor corabini cikartiyo atyakkabisini cikarip giymeye calisiyor cizmesini kendi giyoyor cop
at dedigmde atiyor kizim sapkani tak dedigimde takiyor benimle sofra seriyo bulasik makinasini bosalktiyoruz ama su el cirpmalari bitmedi birseylere yakin bakma adetleri var ebilim iyimiolucak olmayacakmi hep boylemi kalicak biloemiyorum arannizda el cirpan yavruularin annesi varmi bana bilgi verin ltfen
merhaba,kızlr risperdalı kullanan varmı aranıza ,faydasını gördünüzmü,kullanmaya başladınızda yeni takıntıları oldumu,?
Ayışığı canım merhabalar uzun zaman oldu yazmayalım ama hep aklımdasın inan benim fıstık baya ilerledi teyzesi herşeyi anlıyor ve tüm komutları yerine getiriyor.eminim artık asla otizm değil. Seninkine öyle olacak merak etme.kuşkun 01 vardı hatırladınız onun fıstık baya cümleler kuruyorsa artık. Sadece zaman biraz biliyorum çok zor geçen zamanlar bunlar ama geçiyor. Artık doların saçma sapan şeylerin inanmıyorum. En iyisini anneler bilir çok sıkıntı yaptım kendime hatırlarsın şimdi eser yok uzun tümden. Evet kızım cümle kurmuyorum ama olsun 19 aylık ve beni net anlıyorum istediklerimi yapiyo.bana yeter kelime olarak konuşuyor ama çok değil. Benlm artık içim çok rahat elbet cümleler de başlayacak ama biraz geç olacak.zamanında izlediği tv den ve bakımının ilgisizliginden.şimdi okuldan geldilim gibi oyuna başlıyoruz onunla mutlu olduğu şeyleri yapıyorum. Ve seninde mutlu olacağın günler yakın. İyi haberlerini bekliyorummeraba selameytle cvbin ve ilgin icin cok sagolasin..hayir birsey demiyorlar daha ayin 3 de konusmamiz var yani acikliycaklar artik ne oldugunu olmadigini cok heycanliyim ve duugasilim kizim abakipagliyoruum okadar guzel okadar candanki yteyzesi..herkesin evladi oledir biliorum..sadece bebekler nasil konusmaya hazirlaniyorlarsa oyleymis benim kizim yani konusmaya hazirlaniyo gibi bazen mamiy baki oyle seyler soylyo giy diyo kalk diyo ama anlamli bilincli dedgil cizs egitimine basladim cisini yapiyo otrup bazende kaciriyo ikiside daha iyi bilmiyo kakasi gelince bezini gosteriyo bagla diye hareketleri birtuuaf yani kardesiyle karsilastirdigimda farkli tabi ..krestede diger cocuklardan afarkli icim parcalaniyo inaniki kizim 3 yasina eylulde girdi..ama seninle tanisipkonusmak isterim selemetle arkadasim..icimdeki sikintimi alatamam bilirsin sen analrsin cinki bu yollardan geciyorsuun..ahh ahha sabir sabir artik yoruluyorum hep boylemi kalicak diyorum nebilim ya uykularim kaciyo dusunurken..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?