Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Kızlar herşey geçiyor meraklanmayın canım bak benim. Sinifak öğrencilerimle tam olarak konuşamayacak bile vardı ama çocuk gayet iyi yani otizm falan yok.içini rahat tut daha kolay anlatıyorsun. Bende çok yıprandım. Bu konuda ankarali en iyilerine gittim.bana yok diyende oldu var %30 diyen paragozlerde oldu.sırf param için. Bana ankara tıpta yok dendi gata da var dedi kendini bilmez kadın Dr. Ki o zaman kizim 14 aylıktan. Ve ben ve bakılmadan başka birde babası. Başka isim şeyi görmüyordu ve çok tv izlemiştim. Bana otizm dedi nasıl yıkıldım. Bu kadar kolay mı neymiş gözlerine bakıyormuş. Çocuk kimseyi görmedi ki ya insanlara alışık değil. Ama ankara olana kesinlikle ankara tipi öneririm yada efser kerimoglu paranızı yedirmeyin saçma sapan insanlara.neyse kızlar çok üzgün zamanlarimgecti çok kilo vermiştim. Ama iyileştim. Ayışığı üzülme canım otim olmamasi çok iyi.bundan sonrasına bak.ikisinin olması çok iyi.birde senin kızı çok incelediler asla hata yapmaları mümkün değil. Kızın konuşacak sen sus başımız ağrıdı diyeceksin

evli metlu sagol acnim insallah konusacak diye dua ediorum o gerilerei zamanla duzelirmi bilemedim sen ogretmensin ondan sordum canim benim..tecrubelisin bu konnuda ondan yabanci dil olunca anlatamiyorumda tam olarak derdimi kimsee cok zorlaniyorum..

kizlar birde bu otizmli olan cocuklar in sindirim sistemindeki iyi ve kotu bakterilere bakilmasi baktirilmasilazimmis cunki kotu bakteriler hareketlerini cok etkiliyormus amarikada bir arastirmada solemisler drlar..

nickim meraba canim hosgeldin..uyaran eksikligi noluyor bilmiorum ama burdaarkadaslar yardimciolurlar eminim cocugun kac yasinda negibi rahatsizligi var yazarsan daha iyi anlasilir zannedersem

Uyaran eksikliği aslında bizlerinde. Söyledi dışarıdan tepki almamış oluyor .mesela sürekli tv izleyen çocuklar normal hayattaki seslere çok tepki vermez.önlemi alınmazsa otizm doğru kalabiliyor. Tv kapatılmalı çocuk asla yalnız başına bırakılmamalı hep konuşulup özellikle yaşıtları olan ortamlara sokulmali

nickim meraba canim hosgeldin..uyaran eksikligi noluyor bilmiorum ama burdaarkadaslar yardimciolurlar eminim cocugun kac yasinda negibi rahatsizligi var yazarsan daha iyi anlasilir zannedersem

Merhaba arkadaşlar sağolun. Oğlum 22 aylık olacak 2 hafta sonra.
Tvyi tamamen kapattım. Sürekli oyun oynuyorum ve daha çok ilgi gösteriyorum artık. 3 ay önce hiç göz teması yoktu, benden başka kimseyle ilgilenmiyodu. Böyle ruh gibi bi çocuktu. Şimdi herkesle çok güzel göz teması kuruyor, insanlara sarılıyor öpüyor falan. Parmak gösterme yoktu şimdi kısmen yapıyor. Yani en azından işaret parmağının işlevini anladı diyebilirim. Şuan bariz sıkıntımız konuşmanın olmayışı. Bunun için de bi eğitim kitabı uyguluyorum doktor önerisi ile. Daha fazla ne yapabilirim uyaran eksikliği ile ilgili sürekli okuyorum. Aynı sıkıntıları yaşayıp atlatmış birileri varsa görüp motive olmak istiyorum çünkü bazen enerjim ciddi anlamda düşüyor

Bak arkadaşım 3 ayda ne kadar ilerlemesini. İşaret parmağını kullanması konuşacağını en büyük belirtisi.söylediklerini anlayıp yerine getiriyor mu algılaması nasıl bu önemli. Konuşmaya çok takılma. O biraz geç olacak.ilgilenmeye devam.seni anladığını hissediyorsan tamamdir

İkizlerimden kız olanı için benzer seyler yasadık ikiz bakımı biraz güc oluyordu tv yi fazla seyrettirmisiz kızım göz teması kurmuyordu iki yasında konusmada yoktu sonra televizyonu tamamen kapattık bire bir ilgi ile 2,5 yastada konusma basladı cok sükür atlattık o günleri.Allah herkesin yardımcısı olsun.

Parmakla gösterme var mıydı? Şimdi tamamen geçti mi yaşıtlarına yetişti mi

[QUOTE gle="evli_mutluu, post: 44063686, member: 460786"]Bak arkadaşım 3 ayda ne kadar ilerlemesini. İşaret parmağını kullanması konuşacağını en büyük belirtisi.söylediklerini anlayıp yerine getiriyor mu algılaması nasıl bu önemli. Konuşmaya çok takılma. O biraz geç olacak.ilgilenmeye devam.seni anladığını hissediyorsan tamamdir[/QUOTE]

Mesela kumandayı getir dedim getirdi. Ama bunu ikinci sefer yapmıyor. Eğer konuştuğum şey onun istediği şey ise hemen yapıyor. Mesela ellerini yıkayalım dersem ki bunu çok seviyor, hemen lavaboya koşar. Süt içecekmisin dersem önüme düşüp mutfağa gidiyor. Lehine olan kısmı çok iyi anlıyor. Ama ilgisi dışında kalan komutlarımı umursamıyor. Anladığını hissediyorum ama yapmıyor

Benim oğlum da tv yüzünden böyle oldu. Çok müsade ettim hata benim. Nasıl olsa o tv izlerken nefes alıyorum dedim.. Şükürler olsunki iyice zıvanadan çıkmadan önüne geçtik.

Mesela kumandayı getir dedim getirdi. Ama bunu ikinci sefer yapmıyor. Eğer konuştuğum şey onun istediği şey ise hemen yapıyor. Mesela ellerini yıkayalım dersem ki bunu çok seviyor, hemen lavaboya koşar. Süt içecekmisin dersem önüme düşüp mutfağa gidiyor. Lehine olan kısmı çok iyi anlıyor. Ama ilgisi dışında kalan komutlarımı umursamıyor. Anladığını hissediyorum ama yapmıyor[/QUOTE]

Canım kızımda otizmden şüphelenmişlerdi.Bizimki bayağı duyarsızdı çevreye.

benim kizinda bazen goz kontagi iyi bazen degil elimden geldigince ilgileniyorum ama nasil bu dunasinda cikaracam bilemiyom otizm yok diolar bilemiom kafam karisik..ama anlio benim dedigimi yaptiklarimi hareketletri yapmaa calisior ama hala konusma yok elbisesini getirip giy dior kaka cisi soylemiyo ama kendi gidip oturup yapiyo bazen kaka dio bazen baba herseye ann e dio sikildim valla..zekasinida bakiyorum birse yok gibi herseyi anliyoda yapmiyo gibi geliyo bana..ama geri oldugunuda soylediler ah bir konusma baslasa ahh

Mesela kumandayı getir dedim getirdi. Ama bunu ikinci sefer yapmıyor. Eğer konuştuğum şey onun istediği şey ise hemen yapıyor. Mesela ellerini yıkayalım dersem ki bunu çok seviyor, hemen lavaboya koşar. Süt içecekmisin dersem önüme düşüp mutfağa gidiyor. Lehine olan kısmı çok iyi anlıyor. Ama ilgisi dışında kalan komutlarımı umursamıyor. Anladığını hissediyorum ama yapmıyor[/QUOTE]
Canım kızın işine geleni yapıyor. Anlamasa ilk başta anlamaz.merak etme diyebilirim.kızlarda inat olayı vardır. Ama komut vermeye devam et

Kaç aylık? Benimki erkek bu arada. Göz kontağı hiç yoktu. Sevdiği oyuncakları göz hizamda tutarak oyunlar oynadım şimdi herkesle göz kontağı kuruyor şükürler olsun

canim ,benium kiz 3 yas 3 aylik goz temasi varda yokta gibi..bende goz izama getiriyorum herseyi oyle veriyoerrum nebilim zamanla iyiolucak diyE DUAediyorum..masallah senin yavrua darisida basimiza insalahh..birde negibi hareketleri vardi takintilari akindan bakmasi felan benim kiz bazen oyle bos bos dolasiyor bazen goz kontagi hic olmuo bazende guzel bakiyo..

arkadaslar oncelikle merhaba bi suredir takip ediyorum formunuzu icim icimi kemiriyir lutfen yardim edin bana yurtdisindayim ve elim kolum baglandi kafayi yiycem
15.5 aylik bir kizim var henuz yurumuyor desteksiz ayakta duruyor 1 aydir.. 1 yasinda emeklemeye basladi ama bunda bizim de buyuk payimiz var dogru duzgun cocugu hic yere koymadik motor gelisimi gecikti yani simdi beni tedirgin eden ve olumlu gordugm davranislarni paylascam
olumsuzlar:
isaretle istedigni gostermiyor (bu isaret isinin onemini yeni farkettm 2 haftadir uzerinde duruyorm)2 haftada 4-5 kere istedigni degilde disarda gezerken duygugu sese kuslara isaret etti ama devam ettirmedi tekrar edermi bilmiorm
bilincli kelimemiz yok ama devamli agzi laf dolu bababa mama aba meme gibi..
yuvarlak nesnelere karsi ilgili bebek arabasinin tekerlerine fln bakiyo yada oyun alanlarinda biseyleri dondurdugu yerlerde zaman gecirmeyi cok sevio ama oyuncak arabayi normal suruo
battaniyesini koklayarak uyuyo ve lacivert toplari elinde tasimayi seviyor ozellikle lacivert..
konusurken vs ellerini fazlaca kullaniyo gozunun yakinina getirip baktigini gormedm ama el ayak incelemeleri yapiyo zaman zaman
getir gotur veya nesne sorunca gosterme yok
olumlu olanlar
bizimle yani babasi ve benle iletisimi cok iyi devamli gozu bizim gozumuzde
mesela ayakta durmayi basardignda mutlulukla babasina ve bana bakiyor
kasik ve catal kullaniyor kasigi agzina ters goturuyo ama yeme araci olarak kullaniyo catala saplayip yiyo hatta bana da yedirio yani oyun oynarken vs bana legolarini verio elimden aliyo vs iletisimi koparmiyor
goz temasi bizimle iyi parkta cocuklari da inceliyor yanlarina genelde gidiyor bazen saclarina vs dokunuyor
bebekken tv pepe izledi ama 1 aydir ipad tv yok
terligi gidip ayagna takiyo corabini alip ayagina goturuyo veya ben giydirirken ayagini kaldiriyor
oyuncak bi telefonu var onu kulagina goturup biseyler anlatiyo bunu yaparkende gozlerime bakiyo
sevdigi yemek olunca alkis yapiyo veya alkis deyince..
baybay yapiyo
ce e oynuyo iki gun once de babana 1 1 diycem diye bi el hareketi varmis onu ogrettim yapiyo cak yapiyo durum boyle arkadaslar tecrubelerine yardmci olabilir msnz?2 haftadir hic evde oturmuyorz hep geziorz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…