- 16 Mart 2013
- 767
- 1.808
- 313
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #5.581
nickim meraba canim hosgeldin..uyaran eksikligi noluyor bilmiorum ama burdaarkadaslar yardimciolurlar eminim cocugun kac yasinda negibi rahatsizligi var yazarsan daha iyi anlasilir zannedersem
Uyaran eksikliği aslında bizlerinde. Söyledi dışarıdan tepki almamış oluyor .mesela sürekli tv izleyen çocuklar normal hayattaki seslere çok tepki vermez.önlemi alınmazsa otizm doğru kalabiliyor. Tv kapatılmalı çocuk asla yalnız başına bırakılmamalı hep konuşulup özellikle yaşıtları olan ortamlara sokulmali
Merhaba arkadaşlar sağolun. Oğlum 22 aylık olacak 2 hafta sonra.
Tvyi tamamen kapattım. Sürekli oyun oynuyorum ve daha çok ilgi gösteriyorum artık. 3 ay önce hiç göz teması yoktu, benden başka kimseyle ilgilenmiyodu. Böyle ruh gibi bi çocuktu. Şimdi herkesle çok güzel göz teması kuruyor, insanlara sarılıyor öpüyor falan. Parmak gösterme yoktu şimdi kısmen yapıyor. Yani en azından işaret parmağının işlevini anladı diyebilirim. Şuan bariz sıkıntımız konuşmanın olmayışı. Bunun için de bi eğitim kitabı uyguluyorum doktor önerisi ile. Daha fazla ne yapabilirim uyaran eksikliği ile ilgili sürekli okuyorum. Aynı sıkıntıları yaşayıp atlatmış birileri varsa görüp motive olmak istiyorum çünkü bazen enerjim ciddi anlamda düşüyor
İkizlerimden kız olanı için benzer seyler yasadık ikiz bakımı biraz güc oluyordu tv yi fazla seyrettirmisiz kızım göz teması kurmuyordu iki yasında konusmada yoktu sonra televizyonu tamamen kapattık bire bir ilgi ile 2,5 yastada konusma basladı cok sükür atlattık o günleri.Allah herkesin yardımcısı olsun.
Parmakla gösterme var mıydı? Şimdi tamamen geçti mi yaşıtlarına yetişti mi
Parmakla göstermeyi hatırlamıyorum ama göz teması yok gibiydi.Boş boş bakıyordu.Konuşmuyordu.Televizyonun etkisi yüzündendi sanırım.Tamamen geçti su an 6.sınıfta.Umarım sizde en kısa sürede atlatırsınız.
[QUOTE gle="evli_mutluu, post: 44063686, member: 460786"]Bak arkadaşım 3 ayda ne kadar ilerlemesini. İşaret parmağını kullanması konuşacağını en büyük belirtisi.söylediklerini anlayıp yerine getiriyor mu algılaması nasıl bu önemli. Konuşmaya çok takılma. O biraz geç olacak.ilgilenmeye devam.seni anladığını hissediyorsan tamamdir
[QUOTE gle="evli_mutluu, post: 44063686, member: 460786"]Bak arkadaşım 3 ayda ne kadar ilerlemesini. İşaret parmağını kullanması konuşacağını en büyük belirtisi.söylediklerini anlayıp yerine getiriyor mu algılaması nasıl bu önemli. Konuşmaya çok takılma. O biraz geç olacak.ilgilenmeye devam.seni anladığını hissediyorsan tamamdir
benim kizinda bazen goz kontagi iyi bazen degil elimden geldigince ilgileniyorum ama nasil bu dunasinda cikaracam bilemiyom otizm yok diolar bilemiom kafam karisik..ama anlio benim dedigimi yaptiklarimi hareketletri yapmaa calisior ama hala konusma yok elbisesini getirip giy dior kaka cisi soylemiyo ama kendi gidip oturup yapiyo bazen kaka dio bazen baba herseye ann e dio sikildim valla..zekasinida bakiyorum birse yok gibi herseyi anliyoda yapmiyo gibi geliyo bana..ama geri oldugunuda soylediler ah bir konusma baslasa ahh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?