Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
birde yazmayi unutmusum kizim hareketli ve donen nesnelere merakli ama oyuncak arabasini normal suruyor birde oyuncak bir bebegi var ona yedigi havuctan hadi kizim bebegine de yedir dedim o da yedirdi ama anne nerde baba nerde vs sorularmz hiic umrunda deil ne yazik ki

ele nur meraba canim..peki kizini dr goturdunmu bence onemli biseyi yok ama ine de bir dr gotur icin rahat etsin bu arada hangi ulkedesin sen..bende urt disindayim cunki ondan soruorum..allah sifalik versin yavruna yavrularimiza inss

amerikadayz burda saglik sistemi farkli brz henuz gotrmedim bebekler nesneleri tanimaya isaret etmeye vs ne zaman baslar ki normalde cnm cok tesekkurler yazdgn icin

Arkadaşlar bende çocuğu otizm olan bir anneyim çocuğumu eyitim merkezine götürüyorum bunu daha yeni öğrendim 3 ay önce öğrendim İstanbul'a geldim Prof Dr götürdüm burda 1 ay eğitim al ondan sonra Fethiye'ye gidice hangi eğitim iyi hangisi kötü görebilesin Dedi bende dediğini yaptım bu arada ben fethiyede oturuyorum ordan buraya geldim sonra çocuğumu Fethiye'ye götürdüm orda eğitim özel değildi devletti ama çok kötüydü burdan ailelere demek istiyorum eyer durumunuz varsa çocuğunuzu şüphesiz özele gönderin onlar mükemmel bakıyo biorezenans başlamayı düşünüyorum bu konu Hakkı'nda yorum istiyorum mümkünse Rabbim bütün hastalara şifa versin inşallah

meraba canim..oncelikle gecmis olsun yavruna ..cocugunun durumu nasil yani ince motor kaba motoru nasil neler yapabiliyor..egitim sart tabiki iyi bir merkez arastiripoyle yollamalisin cocugunu turkiyede biraz kisitli ama cocugun durumuna gore egitim veriliyo galiba ondan sordum nasil die rabbim rast getirsin sifa versin cumle cocuklarimiza inss

Ay ışığı Teşekkür ederim zaten herşey onun için yapıyorum evimde deyilim başka yerdeyim baba evde tek abi farklı okula gidiyo evini özlüyo ama herşey Aras için o iyi oldukça bunlar gözünde bir hiç acaba biorezenans hakkında bişey duydunuzmu yada yaptırdınızmı Bi fikriniz varmı şimdiden teşekkür ederim Rabbim dermansız dert vermesin bunada Hamd olsun....

Kaba motor iyi ince motor sıkıntılı oğlum 3.5 yaşında 3 ay önce hastalığını öğrendiğimde 16 aylık dediler 16 aylık çocuğun hareketlerini yapıyo dediler bilmiyorum bende onun için mücadele ediyorum şifa Allah,dan

evet canim sifa allahtan ..simdi egitime basladimi yavrun..beim kizada konusmasi 6 aylik davranisi felan 1 bucuk oynamsi 2 yas ve motoru yani kaba motoru tam yasi dediler kizim 3yas 3 aylik oldu bugun konusmamiz vardi ayin 4 de agitim teri baslatiyoruz rabbim rast getirsinnn..sifa versin yavrularimiza konusmasi vrmi yavrunun peki..birde negibi hareketleri var yazarsan iyi olur cinki benim kizla hemen hemen ayni durumu gibi ama benimkine otizm yok dediler..

Gördüğüm kadarıyla yurt dışında yaşıyormuşsunuz türkiye bu sekil ayrıntılı detay vermediler sadece dedilerki hareketleri 16 aylık eğitime başladık 3 aydır yapıyoruz konuşmuyordu şimdi bana aa diyo babaya baba yada mama diyo abisi var ona ai diyo ver diyo ufak ufak diyo önceden hiç demiyodu eğitimden sonra demeye başladı şimdi onları anlamlı bir şekilde söyletmeye çalışıyoruz yani bende bişey istediğinde ben ona ne söylemesi gerektiğini demeden kendisin söylemesini istiyoruz arkadaşlarıyla hiç oynamazdı şimdi arada oynuyo onların varlığınınfarkında ekmeğin ekmek sütün süt olduğunu bilmiyordu mesela onları öğrendi oğlum 3 yaş 5 aylık 05 07 2012 doğumlu bu arada sizin takıntılarınız varmı mesela benim oğlum arabalara çok düşkün bide oğlumda atipik otizm teşhisi kondu baba zaten hala kabullenmiyo TM diyo oğlumun eğitim alması gerektiğini biliyorum ama otizm olduğunu düşünmüyorum diyo bende başta kabullendim ama şimdi artık okadar otizm çocuk gördüm ağır yada atipik bende artık oğlumun otizm olmadığını düşünmeye başladım bilmiyorum peki size otizm demiyolarda ne diyolar

bize arkadan geldigini buyudukce o hareketleri gitmezse otizmden supelenebiliriz diyo buyumesi gerek dediler..bilemiyorum bende agir otizmlileri cocugumla karsilastiriorum tabiki onlar gibi degil ama nebilim iste burdada turkie gibi degiller herseyi zamana birakiyolar kizim simdi 4 tam gun oynama gurubu ve herseye ogrenmeye kontak kurmaya yakinda abakiyo bazi seylere onlari yai onlar icin egitim ani ogretecekler konusmayi oyle dediler benimde kagfam karisik benim kiz hemen hemen herseyi anli ama daha konusam ok agzi baya dolu bazen coikiyo tek tuk gkelimeler ama gersi gelmiyor nebilim ya mucize olsun da yavrularimiz iacilsin insss.ne gibi hareketleri var demistim ama size yazarsaiz bende kafama taka taka kafayi yiycem sonuda..

Sanırım bunu sormak istediniz hareket arabalarını çok seviyo önceden ona takılıyor du şimdi takılmıyo yani bir oyuncak yada herhangi bişeyi takıntı haline getirmesi var biz onun aştık ama tamamen deyil

Bide dönen nesnelere takılıyo zaten onlar beni korkutuyo yani şöyle bişey var çocuğunuz siz ne yapıyorsanız sizi taklit edebiliyormu taklit çok önemli zaten çocuklar arkadaşlarını taklit ederek herşeyi öğrenirler amaçsız ola bilir siz elinizi burnunuza götürün ama demeyin elini burnuna götür deyinki böyle yap elinizi kafanıza götürün yada masaya vurun böyle yap diyin bakın yapıyomu bu çok önemli

benim kizla ben patates adami ceviz adami cok oynuyoruz aynisini yapio intten sarkili hareketli muzuikler egitici cocuk programlarini cok seviyor onlara bakaraktan yapio gibi mesela dis fircalama sarkisini gorunce hemen gelip fircayi gosterir birseyler yediklerini gorunce gelip aynini ister baka baka fircalamayi ogrendi yani nasil kullanacagini ogrendi..cisini kakasini yapmayi ogrendi ama okuluna giderken servisle gittigi icin altini bezliorum yaterkende bezliyorum cunki daha soylemiyor birazdaha acilmasi lazim tamamn bezi atmam icin ama kendi bezini cikartip oturup yapar cisini kakasini..yemegini kendi yer yumurtasini kendisi soyar bunlari daha cok kucukken yapardi zayten bende esirgemedim dokerek sacarak ogrendiler cok sukur..sulu yemeguini yer evet takintimiz var yeni birseyler gorunce hosuna birsey gidince onu devamli giymek ister giyeceklerini kendisi secer..mesela agzin erde burnun nerde derim cani isterse gosterir..seninki taklit ediyormu edebiliyormu benimki donen esnelere pek takilmaz ama biraz vbakar gecer isiklar ilgisini cekerdi ama fazla kalmadi cok sukur..bazen supeleniyorum bazen supelenmiyorum..basliycagi okulda cocuklar kizim kadarlar hemen hemen onlarinda kaba motorlari benim kizinkine gore biraz geriler ama ince motor olarak daha iyilermis ogretmenleri ole dedi ama benim kzininda ince motoru sorunliu ama zamanla asilacak allah buyuk..peki sizin cocugunuz okulami gidiyor yani egitimini nerde kac saat alabiliyor..benim kiz heycanladigi zaman ziplar mesela bazen tavana bakar bende kafayi yerim bazen gulmesi var ama yapma dedigim zaman durur yada ben kendinin ilgisini baska yerklere cekmeye calisirim..kolay egil arkadasim isimiz cok zor iyi olucaklarmi boylemei gidecek bielemiyorum ..benim kz bir senedir taipteydi neyi var neden boyle diye dr yonlerdi burada yani okuldaydi ama takip acisindan oazaman ogretmeni ilerliyo ama yavas yavas demisti yani adim adim ilerleme var sukurki yerinde saymiyor ..eyapsa hemen masauyya gider oturur yer orda calisir herzaman ..boyle canim allah yavrularimiza kolaylik zihin acikligi dillerinin biran ince acilmasi icin guzc kuvvet versin ins gecem gunduzum dua ..senin cocugun neler yapiyo benim aklima gelen bunlar yinede kafana takilan bir konu olurssa yardimci olurum..birbirimizi aydinlatmak icin teseli icin burdayiz yanliz degiliyiz cok sukurr..

Aslında böyle yazıyoruz tam birbirimizi anlamıyoruz Türkiye de olsaydınız size yardımcı olabilirdim en azından telefon la konuşurduk sizde az buçuk varmı yok mu öğrenirdiniz ben müsait olunca size detaylı yazarım birbirimize yardımcı olabiliyorsak ne Mutlu bize oğlum kıreşe gitti kıreş var etti arkadaşlarıyla oynamıyo Dedi şimdi eğitime götürüyorum haftada 8 saat alıyorum özel olarak pahalı anca bu kadar karşılaya biliyorum o bile bizi yoruyo

Mesela kumandayı getir dedim getirdi. Ama bunu ikinci sefer yapmıyor. Eğer konuştuğum şey onun istediği şey ise hemen yapıyor. Mesela ellerini yıkayalım dersem ki bunu çok seviyor, hemen lavaboya koşar. Süt içecekmisin dersem önüme düşüp mutfağa gidiyor. Lehine olan kısmı çok iyi anlıyor. Ama ilgisi dışında kalan komutlarımı umursamıyor. Anladığını hissediyorum ama yapmıyor[/QUOTE]aynı problem biz de de var .her şeyi işine gelince yapıyor.sizin çocuğunuz kaç yaşında .teşhis konuldu mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…