Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Çnm benim kızıma 19 aylık.her şeyi canı isterse yapıyor.çoğu zaman beni duymaz davranıyor.duyu organlarını canı isterse gösteriyor.yasitlari bize gelince yok gibi davranıyor.artık komşular açık açık Dr a götürün otistik galiba diyorlar.onlara ayrı cnm sıkılıyor.sitenin bahçesine çıkarmak bile istemiyorum.tüm gözler kızıma.kızıma sesleniyorlar.dönüp bakmıyor.çocuklar oynamak istiyor.kızım kaçıyor.tek takılıyor.ne yapacağım bilmiyorum

NickimTam13Harf bu kendini bilmez komşulara karşı ne yaptin

NickimTam13Harf bu kendini bilmez komşulara karşı ne yaptin

Onların sözlerini uyarı olarak algıladım, kötü bi niyetten söylemediler zaten. Bi tuhaflık olduğu için farklı geldiği için söylüyorlar. Bu da farkındalık oluşturdu bende. İyiki söylemişler. Çünkü ben de bi tuhaflık olduğunun farkındayım ama dışarıdan farklı bir görüş alınca durumu kabullenmek daha kolay oldu.
Şuan göz temasında hiçbir sıkıntı kalmadı. Dil gelişiminde gerideyiz sadece.

Nickim ben de farkındayım cnm.zaten eşim de özel eğitim öğretmeni.ama acımasızca kızıma alay edilmesini onunla oynamayın diye çocukların tembihlenmelerini kaldıramyorum.siz nasıl ilerlediniz cnm bir ay icinde

Tüm komsularim öyle yapmıyor ama özellikle tembihleen olduğu için cnm çok sıkıldı.kusura bakmayın içimi dökmek istedim
Merhaba, bizde de aynen soyle oluyor: oglumu sevmek icin yaklasan insanlar neden bakmiyor diye sorunca uykusu var vb diyerek gecistiriyorum.oglum 22 aylik, teshisimiz yok henuz, takipteyiz, belirtileri var...
Tüm komsularim öyle yapmıyor ama özellikle tembihleen olduğu için cnm çok sıkıldı.kusura bakmayın içimi dökmek istedim

Yok artık ya terbiyesizlik bu ! veba mıymış ne demek çocuklarını uzak tutmak hayretler içindeyim ben hiç böyle bi durumla karşılaşmadım bu kadarı çok fazla gerçekten!

Yok artık ya terbiyesizlik bu ! veba mıymış ne demek çocuklarını uzak tutmak hayretler içindeyim ben hiç böyle bi durumla karşılaşmadım bu kadarı çok fazla gerçekten!
Cnm inan ki yardimci olmaları gerekirken bakislarla bile mahvediyorlar.kucumsuyorlar.ben kızımı nasıl gelistiririm diye düşünürken bi de boyleleleriyle uğraşıyorum

1 ayda neler yaptım hemen anlatayım:

Tvyi tamamen kapattım. Sürekli oyun oynuyoruz. Tek başına oyun oynatmadım hemen yanına oturdum birlikte oynadık
Resimli nesne kitabı aldım nesneleri gösteriyorum. Yani kısacası sürekli uyaran vermeye çalışıyorum

canim cok sıkkın cevreme anlatinca dalga geciyorlar sadece.
1 yasindaki kizimda otizm belirtiler var. alkis baybay gibi syler kesinlikle yapmiyor. soyledigi kelime sadece anneonuda bilincsiz soyluyor. birinin ilgisini cekmek istedigindede soyluyor kendi kendine tekrarliyor. baba dede diyordu artik demiyor.

goz temasi iyi adina bakiyor. üç yasindaki ablasiyl iliskisi iyi. onunla oynamak istiyor. oyuncaklariyla guzel oynuyor. donen nesnelere bakmiyor ancak kafasina vurma sacini cekme var

tv izlemiyor ancak reklamlari duyunca ilgiyle donup izliyor. yapmasi gerekenler yasitlarindan cok geri. alakasi yok.

4 aydirkacasinda alci ve aparat var aparati cikinca cok mutlu. normalde yabancilara gulmuyor aparati olmayinca guluyor.

buyuk kizimda cok cektim hala cekiyorum. zaten cok yorgunum. bazenkedimi atasim basimi alip gidesim geliyor. boyle bir tani konursa onu yuklenemeyecwk gibiyim.

nolur yardimedin bana

Son düzenleme:
artik adina da bakmiyor

Nickim Dr a gittik.kesin teşhisi iki yaşında koyarız dedi.her şey düzelir mi bizim ki anne demiyor.dediğin belirtilerin hepsi biz de de mevcut

Herkese merhabalar oğluşum 7 aylık göz teması kurmuyor beni ve babasını tanımıyor seslenince bakmıyor çok az bakıyor yüzüme uykudan uyandığında beni görünce gülüyor ama daha sonra ben yokmuşum gibi davranıyor çok endişeleniyorum otizm mi diye ..çocuk nörologları gördü hatta bayağı incelediler ama endişelenecek birşey yok dediler ama benim içim birtürlü rahatlamıyor böyle bir durumla karşılaşan oldu mu

Kızlar cevap verecek kimse yok mu bana çok endişeleniyorum bebeğim otizmli olduğunu düşünüyorum günlerdir uyku uyuyamıyorum düzelir mi bu durum daha çok küçük biliyorum bi teşhis koymak için ama belirtiler çok belirgin gibi geliyor bana kahroluyorum hergün internette otizmle ilgili tüm yAzılaru okudum 6 aydan itibaren belirtiler ortaya çıkabiliyormuş

canim meraba ..daha bebek 7 ay neki bence dert etme derim zaten simdi emin olmak kolay degilbuyudiukce bir problemi varsa ortaya cikar zaten..bak dr da gormus insbirsei oktur yavrunun devamliilgilen bebek daha acilir bence,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…