Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Cevabın için teşekkür ederim ay ışığı ☺ umarım bir sorun yoktur dediğin gibi dert etmemeye çalışıyorum ama elimde değil Hacettepe ye götürdüm iki kez gelişimsel pediatri ve çocuk nöroloğu gördü hatta oyun odasına koyup gözlemlediler olumsuz birşey söylemediler ama ben rahatlıyamıyprum bi türlü ayın 14 ünde tekrar gideceğiz başka bir uzman görecek bakalım ne diyecek gelişmeleri burdan paylaşşırım ..internette göz teması kurmuyor diye girince direk otizm çıktı o günden beri kendimde değilim sürekli bunu düşünüyorum çok mutsuzum ..sürekli konuşuyorum bebeğimle ilgisini çekmeye çalışıyorum inşallah düzelecek bir durumdur

Birde seslenince bakmama meselesi var tabi ne kadar bağırırsam bağırayım bakmıyor çoğu zaman kulaklarında bi problem yok işitme testide yapldı bir aylıkken ...bebeğimle aynı aydaki çocuklara bakıyorum Dışarda seslenince bakıyorlar isimlerini biliyorlar annelerini tanıyorlar..benim oğlumda yok böyle şeyler kimseyi yabancılamıyor kucağına gittiği kişinin yüzüne bile bakmıyor sadece kucakta olsun yeter ..

Neden kimse Cvp yzmyr bana ..
Merhaba , daha çok küçük bebeğin bu kadar telaş yapma derim sen sürekli ilgilen sürekli konuş gözlerine bakması için bazen elinle çenesini tut çevir kendine ilgisini çekecek şekilde yüzünü de boyayabilirsin ya da gözlerinin etrafını burda biri yazmıştı sanırım göz etrafını boyamayı ama bazı şeyler için çok küçük biraz büyüsün ne bileyim bak zamanında yürüyecek mi, konuşacakmı , taklitler var mı bunları zamanla görceksin daha erken diye düşünüyorum ben tabi yine bilemem ama kendini çok yıpratma bu sefer bebeğine bir faydan olmaz zararın olur panikleme bence doktorlar da şu an teşhis koyabilir mi onu da bilmem

efege..meraba canim ikizler nasil acilma varmi yavrunda..
işte iki ay oldu kreşe başlayalı yarım gün gönderiyorum eskisinden biraz daha iyi gibi canım etrafla biraz daha ilgili bilmiyorum bazen boşlukta gibiyim bazen herşey iyi olacak diye umutlanıyorum işte bakalım zaman neyi göstercek bize Allah dualarımızı kabul eder de inşallah yavrularımız bir an önce konuşmaya daha da iyi olmaya başlarlar

Biliyorum daha çok küçük bebeğim bu yüzden bir teşhis konulacağını sanmıyorum ..umarım düzelir herşey iyi olmaya bebeğimle güzel vakit geçirmeye çalışıyorum .söylediklerinizi uygulaycğm inşallah göz teması düzelir beni tanır başka birine verdiğimde dua ediyorum yabancılasn ağlasın die ama o fark etmiyor bile ..inşallah büyüdükçe düzelir bu durumlar die dua ediyorum ..Rabbim sizin yavrularınızın da tez zamanda konuşmalarını nasip etsin inşallah ..Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin

Merhaba arkadaşlar benim oğluma tepkisel bağlanma bozukluğu tanısı kondu. A tip otizmli çok benziyor. Üç aydır özel eğitim aldiriyorum krese gidiyor biz evde ilgileniyoruz ama henüz bir gelişme yok dört yaşına bir ay sonra girecek ama halen konuşamıyor. Iletisime geçmiyor.göz teması azda olsa var. Kelime çok ama bazen anlamsız yere kullanıyor. Içinizde bu yanıtı almış arkadaşlar var mi. Çok üzülüyorum bırakıyorum gelişme sanki hiç olmayacakmış gibi geliyor. Yazılanların bir çoğunu okudum aynı sıkıntıları hepiniz cekmissiniz. Desteğe ihtiyacım var

Merhaba kızlar, uzun zamandır ugramiyordum buraya, bi ceee diyip kacicam, durumumuzu merak edenler için. Oglusum 6 yaşına girecek, şuan çok iyi sosyalleşmesi arttı, risperdali birakmistik şuan abilify şurup kullanıyoruz 4 ay oldu, otizmde bir mucize, göz temasimiz normale döndü çok sukur , yalnız bu ilaç 6 yas öncesi kullanılmıyor , Dr boy ve kilosu yaşıtlarından iyi diye izin verdi tereddutluyduk ama sonuç çok iyi. Krese devam ediyoruz, kardeşiyle birlikte oynuyor genelde, onun çok faydasını görüyoruz, haftada iki saat eğitime gidiyor, değişik ortamlara girdiğinde garip davranıyor bazen ama genelde durumumuz iyi, kendini daha iyi ifade ediyor, sorular soruyor , sorulara cvp veriyor, isteklerini doğrudan söylüyor, espiri yapıyor , sakalasiyor, kardeşini tehdit etmeyi bile beceriyor:) hiç bagirmiyoruz, kizmiyoruz, kurallarimiz ihlal edilince sevdiği şeylerden mahrum kalıyor genelde, birlikte uyuyoruz, birlikte uyumak ona çok iyi geldi, çok mutlu bir çocuk oldu kendine güveni arttı, kreste şiirler ezberldik 29 ekimde sınıfta şiir okudu, çok heyecanlandı oglum. Bizden haberler bu kadar şimdilik , inşallah tüm çocuklarımız şifa bulur, kendinize iyi bakın...

kizlar merabalar kizim iki hafta oldu oyun ve ogrenme egitimine basladi aktif oldugunu ii gittigini soyluolar ama..avrumun tuaf hareketlerini asil giderecem asil yardimci olucam avruma bilemiorum bu konu hakkinda tecrubeli anelerden yardim ve bilgi istitorum bana yardimci olun ltfenn..yavrusu bole olan anneler lftfen yardimm..

merhaba ben varım ben de sizin gibi çok sıkıntı ettim hatta çok erken doktora götürdüm ben yanından ayrılsam ağlamazdı beni tanımıyor diyordum ama öyle değilmiş fazla evham yapmışım şimdi konuşan beni tanıyan bir oğlum var dert etmeyin zamana bırakın en azından 11 aylık olsun bakın nasıl değişecek bu zaman zarfında sakın tv karşısına koyup onun bakıcılık yapmasına izin vermeyin yüzüne bakıp konuşun eline çıngırak verin bol bol konuşun sormak istediğiniz olursa yanıtlarım benim oğlumda meselababa,dede vs heceleri yaşıtlarına göre çok geç çıktı ama 1 yaşına gelmeden konuştu bol şans ben bu konuya daha önce çok yazmıştım.

Çok şükür çok sevindim benimle aynı durumları yaşayan birini bulduğum için çünkü size soracak çok şeyim var ne güzel sizin evhamlarınız boşa çıkmış benimde öyle olur umarım benim bebeğim şuan 8 aylık oldu hala ses çıkarmıyor ba ba ma ma falan hiç yok ..ismine bakmıyor birde mesela beni emerken gözlerime bakmıyor kolyemle üzerindeki kıyafetimle oynuyor konuştuğumda beni dinlemiyor yabancılamada ypk ..beni gördüğünde gülüyor çok kısa yüzüme bakıyor ama geri yüzünü çeviriyor sizin oğlunuzda da varmıydı bunlar kaç aylıkken götürdünüz doktora sizi şüphelendiren ne gibi davranışları olmuştu .konuşmaya gerçekten ihtiyacım var çünkü benim içim içimi yerken eşim bu konuda çok rahat ne zaman desem ki oğlumuz da bi problem var gibi hissediyorum hep kavga ediyoruz bana bu konuyu açma çocuğun hiçbirşeyi yok diye geçiştiriyor ..kendimi çok çaresiz hissediyorum cuma günü yine götüreceğim oğlumu bu kez farklı bir çocuk nöroloğu görecek .inşallah benim oğlumda da düzelir herşey ..

Selam,
Benim kızım da 30 aylık 14 aylıkken birşeylerin yolunda gitmediğini farkettim . Bütün testlerini yaptırdım. Uyaran eksikliği olabilir dediler 22 aylık olduğunda uyaran eksikliği teşhisi koydular. Kızım ruh gibiydi kapı arkalarında öyle sabitbir yere bakıyor kimseye cevap vermiyordu. Sadece izlediği çizgi filmin sesine tepki veriyordu. Kızımın bakıcısının sesi çıkmıyordu sessiz bir ortamda tek duyduğu ses tv sesiyle büyüdü. Farkeder etmez yarın gün kreşe gönderdim hemen değişmeye başladı daha sosyal oldu ama yine yeterli gelmedi dr göre 3 yaşına kadar beklememiz öneriliyor ama ben beklemedim bakıcıyı bıraktık tam gün kreşe gönderdim. aynı zamanda özel rehabilitasyon merkesi ile anlaşıp haftada 2 saat birebir ders aldırıyorum. Parmakla gösterme konuşma şarkı söyleme yoktu. En önemlisi farkındalık yoktu. Oyuncakları ile oynamıyordu. 3 ay gibi bir zaman geçti. Çok fark var sosyalleşti. oyuncakları ile oynuyor. kendince şarkılar söylüyor kelimeler anlamsız olsada. yemeğini kendi yiyor. Konuşmak için sesler çıkarıyor anne,baba,mama,bu (su) aba diyor.

Selam canım geçmiş olsun bildiğim kadarıyla uyaran eksikliği özel eğitim ve ilgiyle kısa sürede düzelebiliyor otizm gibi değil yani ilgisiz kalmasından yeterli uyaran verilmemesinden kaynaklı çocuğa umarım kısa sürede düzelir çocuğunuz benim de 8 aylık bir oğlum var ismine bakmıyor göz teması kurmuyor ama ben uyaran eksikliği olduğunu düşünmüyorum çünkü tv açmadım çok ve sürekli konuşuyorum doğduğundan beri..sizin kızınız göz teması kuruyor muydu ismine bakıyor mu

Herkese selam,
Ben aranızda yeniyim. Oğlum 1 yaşında göz teması yok, taklit yok, henüz yürümüyor emeklemiyor. El sallama(baybay) yok, cee gibi oyunlara sadece bakıyor gülmüyor, ellerinden tutunca çok güzel yürüyor ama kendi tutunur bir yerde duramıyor, işaret etmiyor, işaret ettiğim yere bakmıyor. Kısacası bütün belirtiler otizm yönünde, hatta birebir örtüşüyor. Yalnız dereceleri oluyormuş, inşaAllah en hafifidir, tedavi edilebilir çapa tıp fakültesinde takibe başladık. Henüz genel çocuk doktoru inceliyor, tahliller verdi sonuçları bekliyoruz. Sonra nöroloji ya da metabolizma gerekli gördüğü yerlere sevkedecek.
BebetoM ben 11 aylıkken farkettim götürdüm doktora bir gelişim geriliği var ama otizm demek için erken diyorlar. İnşaAllah senin yavrun gün geçtikçe düzelir.
Küçükro tepkisel bağlanma bozukluğunu ilk kez duyuyorum. Sana da çok geçmiş olsun, Rabbim kolaylıklar versin, hayırlı kapılar açıp şifa nasip etsin.

Meraba canım benim bebeğimde aynı göz teması var ama çok az ben 5 aylıktan beri bişeylerden şüpeleniyordum açıkçası insan yüzüne bakmıyor diye sonra otizm belirtilerini okuyunca okadar örtüşüyordu ki dünyam yıkıldı o günden beri hep aklımda bu var gece gündüz çocuğun hareketlerini takip ediyorum bide benim oğlum çok heycanlanıyor kollarını çırpıyor Buda var otizmde sizde böyle bi durum var mı yemek yerken bile heyecandan çırpınıyor ...bende Ankara'da oturuyorum Hacettepe de takip ediliyor çocuk nöroloğuna götürdüm ben onlar çok olumlu konuşuyor gözle görülür bi olumsuzluk yok diyorlar ama ben çok endişeliyim

Evet benim yavrum da kollarını çok çırpıyor, uçacak sanki. Bir de elinden tutup yürütünce dolapları gidip kapılarını açıp kapatıyor, odaların kapılarını açıp kapatıyor. Desteksiz oturması geç oldu, yatarken dönmesi bir ay kadar gecikti. Şuan hiç dönmüyor yatarken. Eskiden yaptığı şeyleri artık yapmıyor, yada yapamıyor. Bebekken emerken yüzüme bakardı artık bakmıyor. Uyanınca bana bakıp gülerdi şimdi ya çok az gülüyor yada hiç gülmüyor. Adını söylediğimizde asla bakmıyor. Ama kapı sesine, telefon sesine çok heyecanlanıyor. Uyku düzeni bozuldu 6bucuk 7de uyuyor, gece 2de 3te kalkıyor. Sebze yemeklerini çok severdi, 1bucuk 2 aydır hiçbirini yemiyor, verdiğim gibi öğürüyor, ağlıyor. Yediği Bebe bisküvisi, yoğurt, muhallebi, bazen de çorba. Bebekliği çok gazlı geçti, hep kucak isteyen hiç yalnız kalmayan bir bebekti. Hâlâ da öyle.
Ama senin bebeğini uzman doktorlar değerlendirmiş. bence kendini bu kadar üzme, biraz daha sabret, inşaAllah düşündüğün, korktuğun gibi değildir.

Colourful seninle durumlarımız çok benziyor inşallah yavrularımız düzelir buradan destek olalım birbirimize .allah buradaki bütün annelerin çocuklarına şifalar versin Allah büyük onun gücünün yetmeyeceği hiçbirşey yok ki bol bol dua edelim hem kendi çocuklarımıza hem de birbirimiz için ..daha bebeğimin mutluluğunu yaşayamadan bu şüpheler beni yedi bitirdi daha anneliğin tadını bile çıkaramadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…