- Konu Sahibi melodi1970
-
- #5.661
bende birebir aynıusını yaşadım hatta her kesin bebeği mama baba dede diyordu bizimkinde tık yoktu sonradan açıldı bide teker döndürüyordu sürekli ozana iyice ipleri koparmıştım ben üzülme bence bişeyi yok ama yinede önelmini al doktora götür sormak istediğin olursa sor lütfen.bide benim oğlum yemek yerken ellerini tuhaf tuhaf döndürürdü sonra alış byby öğrendi unuttu birden hepsini geri hatırladı ben hep soru sordum o zaman eski konularım var.Çok şükür çok sevindim benimle aynı durumları yaşayan birini bulduğum için çünkü size soracak çok şeyim var ne güzel sizin evhamlarınız boşa çıkmış benimde öyle olur umarım benim bebeğim şuan 8 aylık oldu hala ses çıkarmıyor ba ba ma ma falan hiç yok ..ismine bakmıyor birde mesela beni emerken gözlerime bakmıyor kolyemle üzerindeki kıyafetimle oynuyor konuştuğumda beni dinlemiyor yabancılamada ypk ..beni gördüğünde gülüyor çok kısa yüzüme bakıyor ama geri yüzünü çeviriyor sizin oğlunuzda da varmıydı bunlar kaç aylıkken götürdünüz doktora sizi şüphelendiren ne gibi davranışları olmuştu .konuşmaya gerçekten ihtiyacım var çünkü benim içim içimi yerken eşim bu konuda çok rahat ne zaman desem ki oğlumuz da bi problem var gibi hissediyorum hep kavga ediyoruz bana bu konuyu açma çocuğun hiçbirşeyi yok diye geçiştiriyor ..kendimi çok çaresiz hissediyorum cuma günü yine götüreceğim oğlumu bu kez farklı bir çocuk nöroloğu görecek .inşallah benim oğlumda da düzelir herşey ..
Uyaran eksikliği bağlanma bozukluğu sanırım benzer teshisler ancak benim oğlum üç aydır kreş ve özel öğretmenden ders aldığı halde çok gelişme yok sürekli hareket halinde yoğunlaşmıştır. Konuşma yok göz teması bu ara iyi ama çok korkuyorum sizin adınıza sevgi dim inşallah benim oğlumla duzelecekSelam,
Benim kızım da 30 aylık 14 aylıkken birşeylerin yolunda gitmediğini farkettim . Bütün testlerini yaptırdım. Uyaran eksikliği olabilir dediler 22 aylık olduğunda uyaran eksikliği teşhisi koydular. Kızım ruh gibiydi kapı arkalarında öyle sabitbir yere bakıyor kimseye cevap vermiyordu. Sadece izlediği çizgi filmin sesine tepki veriyordu. Kızımın bakıcısının sesi çıkmıyordu sessiz bir ortamda tek duyduğu ses tv sesiyle büyüdü. Farkeder etmez yarın gün kreşe gönderdim hemen değişmeye başladı daha sosyal oldu ama yine yeterli gelmedi dr göre 3 yaşına kadar beklememiz öneriliyor ama ben beklemedim bakıcıyı bıraktık tam gün kreşe gönderdim. aynı zamanda özel rehabilitasyon merkesi ile anlaşıp haftada 2 saat birebir ders aldırıyorum. Parmakla gösterme konuşma şarkı söyleme yoktu. En önemlisi farkındalık yoktu. Oyuncakları ile oynamıyordu. 3 ay gibi bir zaman geçti. Çok fark var sosyalleşti. oyuncakları ile oynuyor. kendince şarkılar söylüyor kelimeler anlamsız olsada. yemeğini kendi yiyor. Konuşmak için sesler çıkarıyor anne,baba,mama,bu (su) aba diyor.
Amin, Rabbim herkesi sevindirsin. Senin de ilk bebeğin galiba? Benim de öyle. Bu dünyada bir şekilde imtihan olacağız. Kolay değil, zor ağır bir imtihan ama çok daha zor durumda olanlar var. Hastaneye gittiğinde görmüşsündür. Onları düşünüp şükrediyorum. Yine de üzülmemek elde değil. Bu yükü taşıyamayacak olsam, olsak Allah vermezdi, sabrını da verecek, kolaylıklar da verecek inşaAllah. Bazen çok üzülüp ağlıyorum ama Allah büyük, isyan etmiyelim sabredelim.Colourful seninle durumlarımız çok benziyor inşallah yavrularımız düzelir buradan destek olalım birbirimize .allah buradaki bütün annelerin çocuklarına şifalar versin Allah büyük onun gücünün yetmeyeceği hiçbirşey yok ki bol bol dua edelim hem kendi çocuklarımıza hem de birbirimiz için ..daha bebeğimin mutluluğunu yaşayamadan bu şüpheler beni yedi bitirdi daha anneliğin tadını bile çıkaramadım
Reyyan canım inşallah dediğin gibi birşeyi yoktur senin oğlun şimdi ne kadarlık oldu herhangi bir sorun yok demi ..göz teması nasıldı peki birebir aynısı vardı demişsin büyüdükçe bu belirtiler geçti mi yani mesela seni ne zaman tanıdı ismine bakıyor muydubende birebir aynıusını yaşadım hatta her kesin bebeği mama baba dede diyordu bizimkinde tık yoktu sonradan açıldı bide teker döndürüyordu sürekli ozana iyice ipleri koparmıştım ben üzülme bence bişeyi yok ama yinede önelmini al doktora götür sormak istediğin olursa sor lütfen.bide benim oğlum yemek yerken ellerini tuhaf tuhaf döndürürdü sonra alış byby öğrendi unuttu birden hepsini geri hatırladı ben hep soru sordum o zaman eski konularım var.
şubatta 2 yaşına girecek canım çok şükür sıkıntımız yok beni tanımadı daha doğrusu anne diye görmesi 1 yaş sonrasına denk geldi mesela ben bir yere gidiyordum hiç ağlamazdi arkamdan sanki gözüme bakmazdi hatta bazen işim olurdu mutfakta tek mama sandalyesinde otururuz ellerini döndürüp dururdu yemek yerken sonra hepsi geçti darısı sana ama aklında kalmasın Dr git sorun olursa yazarsinReyyan canım inşallah dediğin gibi birşeyi yoktur senin oğlun şimdi ne kadarlık oldu herhangi bir sorun yok demi ..göz teması nasıldı peki birebir aynısı vardı demişsin büyüdükçe bu belirtiler geçti mi yani mesela seni ne zaman tanıdı ismine bakıyor muydu
Çok geçmiş olsun, Allah acil şifa versin. İçin rahat etmediyse bir doktora daha götür bence. Elinde gerekli tetkikler var zaten. Aynı teşhisi koyarsa zaman kaybetmeden özel eğitim ve rehabilitasyona başlarsınız. Allahın izniyle en kısa sürede atlatırsınız bu sorunu. Bebeğinizin az da olsa konuşması ve işaret etmesi çok güzel. Otizm olmadığı kesin bence.Arkadaslar merhaba benim de herkes gibi kafam cok karisik, sizlerden bir fikir almak istedim
18 aylik bir oglum var ve yurumuyor, siraliyor, tutunup kalkiyor, 2 elinden turunca yuruyor sadece bu kadar. Ben de surekli doktora gidiyordum ama yurur tembel dediler en son 18 ayi bitince goturdum doktorumuz cocouk norologuna yonlendirdi, testler, mr, denver ve sonuc yaygin gelisim geriligi.
Yuruyememesi disinda bana anne babasina baba demiyor, sadece cok zorda kaldiysa ve beni istiyorsa anni diyor, ama "korku"(makinalara ablasi dedigi icin), " bu ne" ( elektrik prizleri, makinalar, dugmeler icin) , arada sirada "mama", ve eger oyun oynuyorsa "nerde" diyor. Benimlen goz kontagi cok iyi ama babasi olmadigini yada az oldugunu iddia ediyor, adina cok nadir bakiyir, ablasiyla oyun kurunca oynuyoruz ama oyun parklarinda cocuklarla ilgilenmiyir oyuncaklarla oynuyip kendi dilinde kendi kendi kendine konusuyor, parmakla isaret ediyor ama yuruyemedigi icin deli gibi aglayip kucagima almam icin her seyi yapiyi kucagima gelince de eliyle isret edip gosteriyor, aslinda biz hep cok akilli, zehir gibi, babasi gibi muhendis olcak bu felan diyorduk cunku mekanik bir makinanin her yerini kurcalayip butun dugmelerini cozebilir. Simdi bir de cocuk psikologuna goturecegim, norolog ozel egitim, yurumesi icin rehabilitasyon dedi. Bazen yok bu cocukda bisey diyorum bazen de saatlerce kendime gelemiyorun. Tabii birde vurdumduymaz ve iskolik baba etkeni var. Allah tum korktuklarimizdan emin kilsin bizi insallah. Doktor doktor dolasacagin gibi , tek bir teshis yetmicek. Yada doktorumuza guvenip hemen dediklerine baslamali mi
Bebeginizle aynı durumdaydı benim kizim da şimdi 2 yaşına girecek ve gelişimi çok iyi gidiyor konuşuyor gayet guzel.sadece biraz yabancilarla iletişim ilk etapta kurmak istemiyor.Ben de uzun süre bu stresle yaşadım.sadece bilmenizi istedim.eski yazdillarimi okursanız anlarsınız.
Okudum geçmişte yazdıklarınızı evet gerçekten benziyor bende oğlum üç dört aylıktan beri göz teması zayıf ve bu şüpheyle yaşıyorum ısrarla yüzüme bakmıyor bazen çok güzel bakıyor gülüyor ama kısa süreli ..seslenildiğinde de bakmıyor çoğu zaman .bide sizin bebeğiniz 8 aylıkken dede demiş benim oğlum daha hiç agulamıyor ..cee oynuyoruz gülüyor ben odaya girdiğimde seviniyor bi anlık sonra ben yokmuşum gibi davranıyor hele sokağa çıktığımızda hiç babasına ve bana bakmıyo donup kalıyo ..Bebeginizle aynı durumdaydı benim kizim da şimdi 2 yaşına girecek ve gelişimi çok iyi gidiyor konuşuyor gayet guzel.sadece biraz yabancilarla iletişim ilk etapta kurmak istemiyor.Ben de uzun süre bu stresle yaşadım.sadece bilmenizi istedim.eski yazdillarimi okursanız anlarsınız.
Arkadaslar merhaba benim de herkes gibi kafam cok karisik, sizlerden bir fikir almak istedim
18 aylik bir oglum var ve yurumuyor, siraliyor, tutunup kalkiyor, 2 elinden turunca yuruyor sadece bu kadar. Ben de surekli doktora gidiyordum ama yurur tembel dediler en son 18 ayi bitince goturdum doktorumuz cocouk norologuna yonlendirdi, testler, mr, denver ve sonuc yaygin gelisim geriligi.
Yuruyememesi disinda bana anne babasina baba demiyor, sadece cok zorda kaldiysa ve beni istiyorsa anni diyor, ama "korku"(makinalara ablasi dedigi icin), " bu ne" ( elektrik prizleri, makinalar, dugmeler icin) , arada sirada "mama", ve eger oyun oynuyorsa "nerde" diyor. Benimlen goz kontagi cok iyi ama babasi olmadigini yada az oldugunu iddia ediyor, adina cok nadir bakiyir, ablasiyla oyun kurunca oynuyoruz ama oyun parklarinda cocuklarla ilgilenmiyir oyuncaklarla oynuyip kendi dilinde kendi kendi kendine konusuyor, parmakla isaret ediyor ama yuruyemedigi icin deli gibi aglayip kucagima almam icin her seyi yapiyi kucagima gelince de eliyle isret edip gosteriyor, aslinda biz hep cok akilli, zehir gibi, babasi gibi muhendis olcak bu felan diyorduk cunku mekanik bir makinanin her yerini kurcalayip butun dugmelerini cozebilir. Simdi bir de cocuk psikologuna goturecegim, norolog ozel egitim, yurumesi icin rehabilitasyon dedi. Bazen yok bu cocukda bisey diyorum bazen de saatlerce kendime gelemiyorun. Tabii birde vurdumduymaz ve iskolik baba etkeni var. Allah tum korktuklarimizdan emin kilsin bizi insallah. Doktor doktor dolasacagin gibi , tek bir teshis yetmicek. Yada doktorumuza guvenip hemen dediklerine baslamali mi
Merhaba rb85,
Bebeğiniz daha çok küçük. Anlattıklarınız benim oğluma benziyor. Şimdi 4 yaşında oğlum. 15-18 aylık yürüdü. 3 yaşında konuşmaya başladı. Şimdi konuşuyor hatta biz yanlış söyleyince bizi bile düzeltiyor. Mesela eskiden yapmadığı şeyleri yeni yeni yapıyor. Lolipop şeker tadına baktıramamıştım. 3 tekerlekli bisiklete binemezdi. Pedallarını çeviremezdi. Deniz kenarına gittiğimizde sürekli denize taş atardı. Arabaların tekerleklerini çevirirdi. Şu anda da takıntılı davranışları var. Ama yok denecek kadar azaldı. Mesela biriyle konuşurken karşı tarafı dinlemiyor. Kendi derdi neyse onu anlatıyor. Sorulara düzgün cevap veriyor ama ikili konuşmalar sohbetler çok uzun olmuyor. Yaşıtlarıyla oynamayı seviyor. Ama dikkatsizliği sakarlıkları hala sürüyor. Sürekli birşeylerle oyalanması gerekiyor. Çok hareketli ve sabırsız. Ben bazen birşeyi yok diyorum bazende şüphelerim oluyor. Havalar ısınınca kreşe vermek istiyorum. Eşim birşeyi yok diyor. Babalar bizim kadar ilgili değiller. Çalışıyorum annem bakıyor. Doktora götürdüm çocuk psikiyatristine. O görünüşte birşey yok ama testler var onları yaptırın dedi. Onları da eşim yaptırmadı. İnşallah şüphelerimizi Allah boşa çıkarır. Allah sağlık versin şifa versin yavrularımıza.
Merhaba,Okudum geçmişte yazdıklarınızı evet gerçekten benziyor bende oğlum üç dört aylıktan beri göz teması zayıf ve bu şüpheyle yaşıyorum ısrarla yüzüme bakmıyor bazen çok güzel bakıyor gülüyor ama kısa süreli ..seslenildiğinde de bakmıyor çoğu zaman .bide sizin bebeğiniz 8 aylıkken dede demiş benim oğlum daha hiç agulamıyor ..cee oynuyoruz gülüyor ben odaya girdiğimde seviniyor bi anlık sonra ben yokmuşum gibi davranıyor hele sokağa çıktığımızda hiç babasına ve bana bakmıyo donup kalıyo ..
Meraba evet 7 aylıkken desteksiz oturdu zaten doktorumuz bunun olumlu bir gelişme olduğunu söyledi birde bay bay yapıypr bugünlerde ama seslenince kesinlikle bakmıyor ve göz teması az bunlar beni korkutuyorMerhaba,
Merak ettim cocugunuz desteksiz oturuyor mu, butun doktorlar bana 8 aylikken desteksiz oturdumu diye sormustu cunku. Bebisiniz cok kucuk, bence butun gelisimlerini o gun ne yaptiysa not edin her ihtimale karsi, insan unutuyor. Umarim hic bir korktugunuz gercek olmaz. Sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?