Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Benim oğlum 7 aylıkken desteksiz oturdu..fiziksel olarak iyi ama diğer şeyler çok üzüyor beni ..ayın 22 sinde randevumuz var yine bakalım ne Dicek doktorlar .

meraba kizlar sizi anliyorum benim kizda 2 yasina gelmeden elini cok cirpardi otizm diye goturduk heyete aldilar ama otizm demediler daha cok kucuk takibe alalim dediler,, 1 sene kadar takibe gitti ve netice gelisim geriligi koyuldu ani benim kzin sosal ve konuismasi baya geri cikti ..simdi oun gurubu ve ogrenmede hala benim kiz hecanlandigi zaman elini cirpar..allah ardimcimiz olsun ben farkina vardigimde ne yedim ne ictim 10 kilo birden vermistim simdide alistim galibba hayat herseye alistiriyo malaesefki rabimden sifa bekliorum butun yavrularada benim kzimada insallahh zamana biraktik bakalim nolucak bir mucize diyorum ama ..

bende birebir aynıusını yaşadım hatta her kesin bebeği mama baba dede diyordu bizimkinde tık yoktu sonradan açıldı bide teker döndürüyordu sürekli ozana iyice ipleri koparmıştım ben üzülme bence bişeyi yok ama yinede önelmini al doktora götür sormak istediğin olursa sor lütfen.bide benim oğlum yemek yerken ellerini tuhaf tuhaf döndürürdü sonra alış byby öğrendi unuttu birden hepsini geri hatırladı ben hep soru sordum o zaman eski konularım var.

Uyaran eksikliği bağlanma bozukluğu sanırım benzer teshisler ancak benim oğlum üç aydır kreş ve özel öğretmenden ders aldığı halde çok gelişme yok sürekli hareket halinde yoğunlaşmıştır. Konuşma yok göz teması bu ara iyi ama çok korkuyorum sizin adınıza sevgi dim inşallah benim oğlumla duzelecek

Amin, Rabbim herkesi sevindirsin. Senin de ilk bebeğin galiba? Benim de öyle. Bu dünyada bir şekilde imtihan olacağız. Kolay değil, zor ağır bir imtihan ama çok daha zor durumda olanlar var. Hastaneye gittiğinde görmüşsündür. Onları düşünüp şükrediyorum. Yine de üzülmemek elde değil. Bu yükü taşıyamayacak olsam, olsak Allah vermezdi, sabrını da verecek, kolaylıklar da verecek inşaAllah. Bazen çok üzülüp ağlıyorum ama Allah büyük, isyan etmiyelim sabredelim.
Ben ilk anladığımda canım oğlum için inşaAllah otizm değildir diyordum sonra ya daha kötüsü olursa diye düşündüm. Şimdi senin bebeğin için de aynı şekilde dua ediyorum, inşaAllah sağlıklıdır, hiçbir şeyi yoktur, ama varsa da inşaAllah bebeğin ve senin için en kolay, en basit en tedavi edilebilir bir rahatsızlıktır.
Allah bütün hastalara şifa versin, yavrularımıza acısın, bize hayırlı şifa kapıları açsın..

Evt benimde ilk bebeğim çok doğru söylüyorsun doğuştan felçli çocuklar var onların ailesini düşününce insan şükrediyor her durumda şükretmek gerekiyor imtihan dünyası işte ....bu dünya zaten geçici ..ne olursa olsun yavrumu hep çok sevicem o benim dünya tatlısı mavişim ..Yüzüne bakmaya kıyamıyorum okadar güzel yaratmış ki Rabbim bütün bebekler çok güzel çok masum günahsız onlar ..

Reyyan canım inşallah dediğin gibi birşeyi yoktur senin oğlun şimdi ne kadarlık oldu herhangi bir sorun yok demi ..göz teması nasıldı peki birebir aynısı vardı demişsin büyüdükçe bu belirtiler geçti mi yani mesela seni ne zaman tanıdı ismine bakıyor muydu

şubatta 2 yaşına girecek canım çok şükür sıkıntımız yok beni tanımadı daha doğrusu anne diye görmesi 1 yaş sonrasına denk geldi mesela ben bir yere gidiyordum hiç ağlamazdi arkamdan sanki gözüme bakmazdi hatta bazen işim olurdu mutfakta tek mama sandalyesinde otururuz ellerini döndürüp dururdu yemek yerken sonra hepsi geçti darısı sana ama aklında kalmasın Dr git sorun olursa yazarsin

Kızlar Cem Kınacı ya giden var mı? Forumda araştırdım ama net bir bilgi bulamadım. Bir arkadaş başladık yazmış ama fayda görmüş mü yoksa şikayetçi mi yazmamış.
Ben netten böyle bir yorum buldum. Kafam çok karıştı. Giden varsa yaşadıklarını paylaşabilir mi?

Arkadaslar merhaba benim de herkes gibi kafam cok karisik, sizlerden bir fikir almak istedim
18 aylik bir oglum var ve yurumuyor, siraliyor, tutunup kalkiyor, 2 elinden turunca yuruyor sadece bu kadar. Ben de surekli doktora gidiyordum ama yurur tembel dediler en son 18 ayi bitince goturdum doktorumuz cocouk norologuna yonlendirdi, testler, mr, denver ve sonuc yaygin gelisim geriligi.
Yuruyememesi disinda bana anne babasina baba demiyor, sadece cok zorda kaldiysa ve beni istiyorsa anni diyor, ama "korku"(makinalara ablasi dedigi icin), " bu ne" ( elektrik prizleri, makinalar, dugmeler icin) , arada sirada "mama", ve eger oyun oynuyorsa "nerde" diyor. Benimlen goz kontagi cok iyi ama babasi olmadigini yada az oldugunu iddia ediyor, adina cok nadir bakiyir, ablasiyla oyun kurunca oynuyoruz ama oyun parklarinda cocuklarla ilgilenmiyir oyuncaklarla oynuyip kendi dilinde kendi kendi kendine konusuyor, parmakla isaret ediyor ama yuruyemedigi icin deli gibi aglayip kucagima almam icin her seyi yapiyi kucagima gelince de eliyle isret edip gosteriyor, aslinda biz hep cok akilli, zehir gibi, babasi gibi muhendis olcak bu felan diyorduk cunku mekanik bir makinanin her yerini kurcalayip butun dugmelerini cozebilir. Simdi bir de cocuk psikologuna goturecegim, norolog ozel egitim, yurumesi icin rehabilitasyon dedi. Bazen yok bu cocukda bisey diyorum bazen de saatlerce kendime gelemiyorun. Tabii birde vurdumduymaz ve iskolik baba etkeni var. Allah tum korktuklarimizdan emin kilsin bizi insallah. Doktor doktor dolasacagin gibi , tek bir teshis yetmicek. Yada doktorumuza guvenip hemen dediklerine baslamali mi

Çok geçmiş olsun, Allah acil şifa versin. İçin rahat etmediyse bir doktora daha götür bence. Elinde gerekli tetkikler var zaten. Aynı teşhisi koyarsa zaman kaybetmeden özel eğitim ve rehabilitasyona başlarsınız. Allahın izniyle en kısa sürede atlatırsınız bu sorunu. Bebeğinizin az da olsa konuşması ve işaret etmesi çok güzel. Otizm olmadığı kesin bence.

Arkadaşlar meraba geçen hafta doktor kontrolü vardı oğlumun Hacettepe çocuk ruh sağlığına götürdük bildiğiniz gibi oğlum 8 aylık ..uzun uzadıya incelediler bir saat boyunca oğlum ve beni bir oyun odasında yalnız bıraktılar ve bizi izlediler ..sonuç olarak bir sorun olmadığını söylediler dünyalar benim oldu üzerimden öyle büyük bir yük kalktı ki ama yinede takip edeceğiz yürümeye başlamadan kesin bir şey söyleyemeyiz yine de dedi doktor şimdilik beni endişelendileren bişey yok dedi olsaydı hemen özel eğitime başlatırdım dedi ..netten sürekli otizmi araştırdığım için böyle düşündüğümü söyledi bebek mizaçlarını araştır ve oku dedi yani bebeğimin mizacı böyle galiba ..ama tam anlamıyla endişelerim son bulmuyo bi türlü bebeğim yüzüme çok az bakıyor seslenincede bakmıyor ..galiba bebeğim büyüyüp te konuşana kadar benim içim rahat etmeyecek ..bu konuda tecrübeli doktorlar gördü gerçekten onlara güveniyorum ama bu içime düşen kurt bir türlü ordan çıkmak bilmiyor arkadaşlar nasıl kurtulacam ben bu durumdan bilmiyorum

Bebeginizle aynı durumdaydı benim kizim da şimdi 2 yaşına girecek ve gelişimi çok iyi gidiyor konuşuyor gayet guzel.sadece biraz yabancilarla iletişim ilk etapta kurmak istemiyor.Ben de uzun süre bu stresle yaşadım.sadece bilmenizi istedim.eski yazdillarimi okursanız anlarsınız.

Okudum geçmişte yazdıklarınızı evet gerçekten benziyor bende oğlum üç dört aylıktan beri göz teması zayıf ve bu şüpheyle yaşıyorum ısrarla yüzüme bakmıyor bazen çok güzel bakıyor gülüyor ama kısa süreli ..seslenildiğinde de bakmıyor çoğu zaman .bide sizin bebeğiniz 8 aylıkken dede demiş benim oğlum daha hiç agulamıyor ..cee oynuyoruz gülüyor ben odaya girdiğimde seviniyor bi anlık sonra ben yokmuşum gibi davranıyor hele sokağa çıktığımızda hiç babasına ve bana bakmıyo donup kalıyo ..

Birde kızınızın göz teması ne zaman arttı hangi aydan sonra yani şu an göz temasında ismine bakmasında falan sorun yok galiba ne güzel darısı benim başıma siz hiç doktora götürdünüz mü ne söylediler ..bana bir sorun olmadığını söylüyorlar ama ben birtürlü rahatlıyamıyprum çünkü az bakıyo yüzüme .konuşunca beni dinlemiyor

Merhaba rb85,
Bebeğiniz daha çok küçük. Anlattıklarınız benim oğluma benziyor. Şimdi 4 yaşında oğlum. 15-18 aylık yürüdü. 3 yaşında konuşmaya başladı. Şimdi konuşuyor hatta biz yanlış söyleyince bizi bile düzeltiyor. Mesela eskiden yapmadığı şeyleri yeni yeni yapıyor. Lolipop şeker tadına baktıramamıştım. 3 tekerlekli bisiklete binemezdi. Pedallarını çeviremezdi. Deniz kenarına gittiğimizde sürekli denize taş atardı. Arabaların tekerleklerini çevirirdi. Şu anda da takıntılı davranışları var. Ama yok denecek kadar azaldı. Mesela biriyle konuşurken karşı tarafı dinlemiyor. Kendi derdi neyse onu anlatıyor. Sorulara düzgün cevap veriyor ama ikili konuşmalar sohbetler çok uzun olmuyor. Yaşıtlarıyla oynamayı seviyor. Ama dikkatsizliği sakarlıkları hala sürüyor. Sürekli birşeylerle oyalanması gerekiyor. Çok hareketli ve sabırsız. Ben bazen birşeyi yok diyorum bazende şüphelerim oluyor. Havalar ısınınca kreşe vermek istiyorum. Eşim birşeyi yok diyor. Babalar bizim kadar ilgili değiller. Çalışıyorum annem bakıyor. Doktora götürdüm çocuk psikiyatristine. O görünüşte birşey yok ama testler var onları yaptırın dedi. Onları da eşim yaptırmadı. İnşallah şüphelerimizi Allah boşa çıkarır. Allah sağlık versin şifa versin yavrularımıza.

Arkadaşlar öncelikle Allah hepimizin yavrusuna mutlu sağlıklı ömürler nasip etsin.

Size forum; bebeklerinize bütün aşılarını yaptırdınız mı? aşıdan önce ve sonra davranışlarında değişiklik oldu mu?

Merhaba,

Bu supheler insani yiyip bitiriyor evet, bence kesinlikle gidin "dayisi da gec yurumustu" "erkek cocouk gec konusur" diyen kimseyi dinlemedim, esime ragmen gecen hafta prof nahit motovalli mukaddese goturdum, arastirdiysaniz eger genelde bu konuyla alakali adi gecer. Herhangi bir teshis icin cok kucuk oldugunu fakat otizim icin riskli grup oldugunu ve hemen ozel egitime baslamamiz gerektigini soyledi. En azindan benim icin bazi seyler acikliga kavustu, esim de doktordan sonra artik inanmaya basladi. Haftaya da bir ozel egitimciden randevu aldik. Boyle seyleri kabullenmek ve uygulamaya gecmek cok zor
bence sizin cocugunuzda hiperaktivite dikkat eksikligi tarzi bisey var otizim degil cunku 4 yasinda otizim olsaydi doktor teshisi cok rahatlikla koyabilirdi muallakta olmazdi

Merhaba,

Merak ettim cocugunuz desteksiz oturuyor mu, butun doktorlar bana 8 aylikken desteksiz oturdumu diye sormustu cunku. Bebisiniz cok kucuk, bence butun gelisimlerini o gun ne yaptiysa not edin her ihtimale karsi, insan unutuyor. Umarim hic bir korktugunuz gercek olmaz. Sevgiler

7
Meraba evet 7 aylıkken desteksiz oturdu zaten doktorumuz bunun olumlu bir gelişme olduğunu söyledi birde bay bay yapıypr bugünlerde ama seslenince kesinlikle bakmıyor ve göz teması az bunlar beni korkutuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…