Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Arkadaşlar mersindeki özel eğitim öğretmenimiz memnun değiliz. Atipik alanında dalında başarılı duyduğnuz veya yakınınızın gittiği bir özge l.eğitim öğrt var mı?? Lütfenn

Merhaba arkadaslar
Insallah herkez guzel gunler geciriyordur..hayat 7/24 devam ediyor...hergun yavrumuza yeni ne katabiliriz diye ugrasiyoruz...eminim hepiniz oylesinizdir...

Yukaridaki yazida bahsi gecen diyeti uyguluyorum suan ogluma...3.haftamizdayiz...kucuk yasda bu yavrular icin ne yapabilirsek o diyorum..diyeti biliyor ..fakat yapamam diye oteliyordum...en buyuk yanilgimda agir spekturumdaki cocuklar icin daha faydalidir diye dusunuyor olmamdi...kitabi alip okumadan ikna olmak zor...
Ama yillardir ilk kez oglum bu kadar saglikli beslenmeye basladi diyebilirim...icim rahat...
Umarim sonuna kadar da gidebilirim:)))

Herkeze bu mucadele dolu yolda kolayliklar diliyorum...

Atipik otizm tanili oglum 59 aylik::)))

merhaba uzun zamandır girmiyorum..diyet bizde uyguluyoruz yaklaşık 8 aydır.ilk zamanlar gelişmeler daha fark edilir düzeyde idi,ama şimdi daha stabil devam ediyor.siz neler yediriyorsunuz mesela ?

merhaba uzun zamandır girmiyorum..diyet bizde uyguluyoruz yaklaşık 8 aydır.ilk zamanlar gelişmeler daha fark edilir düzeyde idi,ama şimdi daha stabil devam ediyor.siz neler yediriyorsunuz mesela ?

Harikasiniz..darisi bizim basimiza...8 ay cok ciddi bir zaman. ..

Biz gulutensiz kazeinsiz diyetini de kapsayan GAPS diyetini uyguluyoruz.
Kitabi aynen uygulamaya calisiyorum..giris diyetinin 2. asamadayiz..et kemik suyunda corbalar bugulama ve guveclerin oldugu asama...kefir ve yogurdun peyniralti sulari...lahana tursunun suyu..sebze karisiminin sulari her yemekte artarak probiotik takviyesi seklinde devam ediyor...
Kacak yapmamaya gayret ediyorum..kresde hic birsey yedirilmiyor.ogle yemegini ben goturuyorum..ikindi kahvaltisindada evde oluyor...
Suan kosturmaca gidiyor...ama ilerde neden uygulamadim demek istemiyorum...

Kolayliklar diliyorum hepimize....

biz ağır metal testi yaptırdık ve kurşun yüksek çıtı ve tabii dieti tavsiye ettile,bu arada ilaç takviyeleri ağır metal söktürücü kullanıyoruz,ekmeği glutensiz unlardan glutensiz bisküvi,makarna vs ile besleniyoruz.diet yüzünden kreşe göndermiyoruz zira mümkün değil orda çocuklar yerken durduramayız..dediğim gibi diet e ,lk başladığımız zamanlar göz kontağı davranışları daha belirgin değişmeye başlamıştı bakalım ne olacak..siz ilaç falan kullanıyormusnz?bu arada ağır metal testi falan yaptırdınızmı?

Biz hicbir test yaptirmadik...belki 6 ay sonra...her hangi bir ilac kullanmiyorum..dogal probiotiklerin yaninda sadece gunde 1 kapsul verdigim probiotigimiz var.birde balik yagi corek otu yaglarini saymassak...

GAPS kitabini yazan doktor pakete girmis hicbirseyi kabul etmiyor...onlarinda bircok kimyevi islemlere tutuldugundan bahsediyor...o yuzden glutensiz urunlerde kullanmiyorum..
Suan yok ama 3.asamada krep var mesela un olarak evde yaptigim islenmemis badem kaju findik fistik unlarini kullanacagim.

Bol proteinli bir diyet aslinda...her ogunde kahvalti haric et urunu var...aralarda et sulari...tereyagini kazeinden ayirip sade yag haline getiriyorum..herseyde kullaniyoruz..vb...
Hedef oncelikli bagirsak florasini duzeltebilmek.
Dedigim gibi mutlaka sende okumussundur..kitabi okumadan ikna olmak zor...
Kac yasinda oglunuz? Kres ihtiyacini nasil kapatiyorsunuz?
Gelismeleriniz benim icinde umut oldu...

Son düzenleme:
günaydın kızım 64 aylık..))ağır metal bu çocukların bir çoğunda mevcut oluyor,aslında vakit geçirmeden yaptırsanız iyi olur diye düşünüyorum tabii siz daha iyi bilirsiniz.ahmet aydın diyetini uyguluyoruz aynen et ve kemik suları kullanıp;işin özünde doğal beslenmeye çalışıyoruz.bizde hala konuşma yok su,çay ,ver,dur ,kak,kaka,gibi oda canı isterse kullandığı sayılı kelimeler var.parka dışarıya çıkararak bizimle daha çok oyun oynayarak telafi etmeye çalışıyoruz.bu arada kreş deneyimimiz oldu ama çokta fayda gördüğümüz söylenemez ilgi yok dikkat dağınık ve hareketli bir çocuk.diyet yüzünden kreşe şimdilik gitmiyoruz.en başından beri tüm dr ve eğitimcilerin söylediği çok hafif durumda atlatır demelerine rağmen çok ağır yol alıyoruz ve canımı sıkan konuşmanın hala başlamaması....

Tekrar merhaba
diyeti sizin gibi uygulayan bir arkadas var...o kresin yemeklerinin benzerlerini yapip gonderiyor ..boylece oglu akranlariyla birlikte olmus oluyor...kresin faydasi bana gore cok ..eger siniftaki kisi sayisida azsa dil gelisiminede mutlaka faydasi olur...
Ben ciddi anlamda zorlaniyorum..oglum ikindi kahvaltisindan sonra evde oldugu icin.onunla etkin zaman geciremiyorum..diyettekileri hazirlamak icin...bunun icinde oyun ablasi ariyorum..henuz bulamadim..ama su zamanlari cok kiymetli...zihin gelisimi ve sosyal becerilerini gelistirmek icin...
Senin minik kus ogrendiklerini depolamaya devam ediyor anlasilan..umarim en kisa zamanda acilir...
Ozel egitiminin dil gelisimine katkisi olmadi mi ?
Biz sunu ogrendik bu surecte...hic bir kuruma tam guvenmemeyi...surekli sorguluyoruz...beklentilerimizi dile getiriyoruz...yoksa zaten onlara gore hersey cok iyi gidiyor ..((
Takip etmessen gozlemlemessen sanarsin ki dedikleri gibi...
Canim kusura bakma son yazdiklarim sana ozel degil genel anlamda bi serzenisti...bazen o kadar bunaliyorum ki..((
Kolayliklar ve guzel gelismeler diliyorum...

Oğğlum 56 aylık, akranlarını hiçbişekilde takmıyor ve hiç konuşması yok. Saçma sapan şeyler uyduruyor. Özel eğitim de işe yaramıyor. Kreşe 2 aydır devam ama nafile. Adanada varmı güvendğiniz bir özel eğitimci. Yıkılmş durumdaymm

merhaba ..şaçma sapan şeyler uyduruyor derken biraz açarmısınız konuyu?hareketli bir çocukmu,hiç kelime çıkmıyormu?

merhaba ..şaçma sapan şeyler uyduruyor derken biraz açarmısınız konuyu?hareketli bir çocukmu,hiç kelime çıkmıyormu?
Manasız kelimeler çılarıyor demek istedim. Hiperaktşf değil ama boş koşmaları çok fazla.. Yemeğe mam demesi dışında anlamlı birşeyi yok( bizlerle iletişim kuruyr ama yaşıtlarına çok ilgisiz

merhabalar, uygulayabiliyorsanız ne mutlu size demek ki yeme konusunda sıkıntı yaşamadınız ne güzel biz malesef yapamıyoruz diye çünkü zaten doğru düzgün hiçbirşey yemiyor çorba kesinlikle yok diyeti uygulamamız imkansız gibi birşey inşallah faydasını görürsünüz Allah kolaylık versin

Merhabalar izmirde onerebileceginiz bir psikiyatri dru varmi 3.5 yasinda oglum var otizm suphesi var ama kedin bir sonuc alamiyoruz kimi belirtileri var diyor kimi cok hafif diyor zor durumdayiz yardimci olursaniz sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…