- 11 Şubat 2012
- 123
- 22
- 298
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #5.701
Biz hicbir test yaptirmadik...belki 6 ay sonra...her hangi bir ilac kullanmiyorum..dogal probiotiklerin yaninda sadece gunde 1 kapsul verdigim probiotigimiz var.birde balik yagi corek otu yaglarini saymassak...
GAPS kitabini yazan doktor pakete girmis hicbirseyi kabul etmiyor...onlarinda bircok kimyevi islemlere tutuldugundan bahsediyor...o yuzden glutensiz urunlerde kullanmiyorum..
Suan yok ama 3.asamada krep var mesela un olarak evde yaptigim islenmemis badem kaju findik fistik unlarini kullanacagim.
Bol proteinli bir diyet aslinda...her ogunde kahvalti haric et urunu var...aralarda et sulari...tereyagini kazeinden ayirip sade yag haline getiriyorum..herseyde kullaniyoruz..vb...
Hedef oncelikli bagirsak florasini duzeltebilmek.
Dedigim gibi mutlaka sende okumussundur..kitabi okumadan ikna olmak zor...
Kac yasinda oglunuz? Kres ihtiyacini nasil kapatiyorsunuz?
Gelismeleriniz benim icinde umut oldu...
Kızlar sizi tebrik ederim ve cok takdir ediyorum. Nasıl uyguluyorsunuz diyeti? Çocuklarınız yiyor galiba?günaydın kızım 64 aylık..))ağır metal bu çocukların bir çoğunda mevcut oluyor,aslında vakit geçirmeden yaptırsanız iyi olur diye düşünüyorum tabii siz daha iyi bilirsiniz.ahmet aydın diyetini uyguluyoruz aynen et ve kemik suları kullanıp;işin özünde doğal beslenmeye çalışıyoruz.bizde hala konuşma yok su,çay ,ver,dur ,kak,kaka,gibi oda canı isterse kullandığı sayılı kelimeler var.parka dışarıya çıkararak bizimle daha çok oyun oynayarak telafi etmeye çalışıyoruz.bu arada kreş deneyimimiz oldu ama çokta fayda gördüğümüz söylenemez ilgi yok dikkat dağınık ve hareketli bir çocuk.diyet yüzünden kreşe şimdilik gitmiyoruz.en başından beri tüm dr ve eğitimcilerin söylediği çok hafif durumda atlatır demelerine rağmen çok ağır yol alıyoruz ve canımı sıkan konuşmanın hala başlamaması....
MerhabaOğğlum 56 aylık, akranlarını hiçbişekilde takmıyor ve hiç konuşması yok. Saçma sapan şeyler uyduruyor. Özel eğitim de işe yaramıyor. Kreşe 2 aydır devam ama nafile. Adanada varmı güvendğiniz bir özel eğitimci. Yıkılmş durumdaymm
merhabalar, uygulayabiliyorsanız ne mutlu size demek ki yeme konusunda sıkıntı yaşamadınız ne güzel biz malesef yapamıyoruz diye çünkü zaten doğru düzgün hiçbirşey yemiyor çorba kesinlikle yok diyeti uygulamamız imkansız gibi birşey inşallah faydasını görürsünüz Allah kolaylık versin
Kızlar sizi tebrik ederim ve cok takdir ediyorum. Nasıl uyguluyorsunuz diyeti? Çocuklarınız yiyor galiba?
Oğlum 14 aylık, henüz teşhis konulmadı a otizm olabilir diyor doktorlar. Gelişim testlerini bekliyoruz. Ben netten araştırdıklarımdan sonra kazein ve gluten diyetine başladım. Kazein diyeti göz temasında çok işe yaradı, göz teması hiç yoktu, adını söyleyince bakması yok denecek kadar azdı. Kazein diyetinden sonra hem göz teması hem de adına bakması belirgin şekilde arttı. Gluten diyetini ne yazık ki uygulayamadım. Oğlum çok iştahsız, 7-8 aylıkken tüm sebze yemeklerini çorbalarını yerdi, şimdi verdiğim gibi öğürüyor, sebze hiç yemiyor, hamur işlerine bayılıyor, kek poğaça ekmek çok seviyor. Onları da vermezsem aç kalacak, zaten kilo veriyorbu diyet işi beni çok üzüyor.Bennetten araştırdıklarımdan sonra kazein ve gluten diyetine başladım. Kazein diyeti göz temasında çok işe yaradı, göz teması hiç yoktu, adınısöyleyince bakması yok denecek kadar azdı. Kazein diyetinden sonra hem gözteması hem de adına bakması belirginşekilde arttı. Gluten diyetini ne yazık kiuygulayamadım. Oğlum çok iştahsız, 7-8 aylıkken tüm sebze yemekleriniçorbalarını yerdi, şimdi verdiğim gibiöğürüyor, sebze hiç yemiyor, hamurişlerine bayılıyor, kek poğaça ekmek çok seviyor. Onları da vermezsem aç kalacak, zaten kilo veriyor bu diyet işi beni çok üzüyor.
Bahsettiğiniz kitabı okumadım ama yazdıklarınızdan uygulaması oldukça zor bir diyet olduğunu anladım. Allah kolaylıklar versin, faydasını kat kat fazla görürsünüz inşaAllah.
Merak ediyorum, bu diyeti ömür boyu mu uygulamak gerekiyor?
Merhabalarizmir'de aspergerden şüphelendiğimiz oğlumuz için doktor arıyoruz hanımlar.yazılarınızı tam takip edemiyorum ama yavaş yavaş okumaya çalışacağım en başından itibaren.tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
izmir'de aspergerden şüphelendiğimiz oğlumuz için doktor arıyoruz hanımlar.yazılarınızı tam takip edemiyorum ama yavaş yavaş okumaya çalışacağım en başından itibaren.tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Methabalar dr arayisiniz sonuclandimi bulabildinizmi acaba bizde supheleniyoruz bir kac dra goturduk sonuc alamadik hep arada kaldilarburak bey için dokuz eylüle mi gitmek lazım? Süha miral için hazirana randevu verebiliyorlarmış ancakBir de merak ettiğim Burak bey'e gidersek kendisi mi bakıyor yoksa asistanları mı?Ege'ye gitmiştik çünkü birçok farklı asistan geldi sonuç alamadık haliyle.
Merhabalar sikayetleriniz nelerdi benim oglum 3.5 yasinda bir turlu teshis koyamiyolar ilk tanistigi insanlarlarla hemen goz temasi kuramaz ama sorulara cvp verir ismine tepki var sosyal iletisimi gayet iyi sadece cok takintilari ve bazi seslere tepki var konusma iyi okuldan gelince neler yaptigini anlatir mesala komutlara uyma var oz bakim becerileri cok iyi ama sonuc alamamak cok yipratiyo beniMerhaba efege
Diyet noktasinda kimseyi yanlis yonlendirmek istemem.tamamen kendi arastirmalarim ve oglu otizm tanisindan kurtulan arkadasimin GAPS diyetini yaklasik 1 yildan beridir uygulamasindan dolayi bende yapmaya karar verdim..
Sonuc ne olur bilmiyorum..ama suan oglum cok daha saglikli besleniyor...
Onceden o kadar sinirli bir menusu vardi ki anlatamam...simdi ise durum cok farkli...
Kitapta Cocuklari diyete alistirma bolumu var ...kendini ifade edebilen cocuklar ve edemeyen cocuklar icin yontemler var...
Cocuklarimiz hayatta bunu yemez dedigimiz seyler bile ...zamanla cocuk icin cok cazip bir hal alabiliyor...
Aklimda kalsin istemedim...insallah sonuclarida guzel olur...guzel olucaginida hissediyorum...
Bizde durumlar boyle ..dileklerin icin cok tesekkurler...peki siz nasilsiniz? Nasil gidiyor hayatiniz?
Atipik otizm tanili Oglumun 5 yasini doldurmasina 1 ay var:))
Allah hepimize kolaylıklar versin.. senin kadar mücadeleci olabilirim inşaAllah ben de.. yazdıkların beni umutlandırdı. İnternetten gaps diyeti kitabı hakkında biraz araştırma yaptım, belki yapabilirim, en azından denemeliyim!Colourful merhaba
Asil ben sana sapka cikartiyorum..oglundaki farkliliklari bu kadar erken ogrenip bu kadar gayretli olusuna.BRAVO!
Bu baslik altinda yazilanlarin sana cok faydasi olur...insallah bir tani almassiniz...
Ne kadar erken o kadar basari...dogru yontemlerle tabiki...bol oyun...:)))
Diyetle ilgili olarak yukarida da yazdim..evet uygulamasi birazcik guc..bu gucluk diyeti hazirlamaktan ziyade kresde yemesine musaade etmedigim yemegini goturdugum icin oluyor...yinede herseye deger:)))
Bu arada diyetin suresi uygulayaninin durumuna gore degisiyor..
Kolayliklar diliyorum..oglun cooook sansli senin gibi bir annesi oldugu icin:)))
Bence daha erken biraz daha beklemelisiniz, bu bahsettiğiniz durum büyüdükçe düzelebilir. Ama yanıltıcı olmakta istemem, yakınınızda varsa aynı aylarda olan yani 5-5 buçuk aylık olan başka bebekler ile kıyaslayın, onlar seslenince bakıyorlar mı? Annesinden ayrılınca ağlıyorlar mı? Ben 11 aylıkken normal olmayan birseyler olduğunu farkettim, oğlum şu an 14 buçuk aylık hala teşhis konulmadı ama otizmden şüpheleniyor doktorlar.5 buçuk aylik bi oğlum var benim de bazi şüphelerim var ilgili anneler bana da yardim edin bunun için erken mi bilmiyorum ama çok endişeleniyorum kafama takilan hareketleri var çok fazla göz temasi kurmuyor özellikle ayaktayken kucaktayken hic yok denecek şekilde ne kadar konuşup ilgisini çekmeye calissam da etrafi incelemeyi tercih ediyor ama yatarken konuştuğumuz da gozumuze bakiyor yuZumu inceliyor agiz hareketlerimi taklit etmeye calisiyor gulmemize ve konusmalarimiza gülerek karsilik veriyor ama çok fazla agulamasi yok kendi kendine oyunlar yapiyor adiyla seslendigimde birşeyler ilgileniyorsa bakmiyor ama yattigi zaman kendince oyunlar yaparken seslendigimde donup bakiyor ve gülüyor beni aramiyor birakp gittiğim zaman aglamiyor umursamiyor topluluğa girdiğimde yabancilarin kucagina gidiyor beni görmüyor bile gel oğlum diyorum bana bakiyor ama anlik sonra etrafi inceliyor lütfen yardim edin otizm den supelenmeli miyim yoksa biraz daha beklemeli miyim
Aminnn inşallah çok teşekkür ederim inşallah sizin çocuğunuz da sagliklidir hic bir şeyi yoktur Allah im kimseyi evladi ile sinamasin. Ne gibi şeyler fark ettiniz meselaBence daha erken biraz daha beklemelisiniz, bu bahsettiğiniz durum büyüdükçe düzelebilir. Ama yanıltıcı olmakta istemem, yakınınızda varsa aynı aylarda olan yani 5-5 buçuk aylık olan başka bebekler ile kıyaslayın, onlar seslenince bakıyorlar mı? Annesinden ayrılınca ağlıyorlar mı? Ben 11 aylıkken normal olmayan birseyler olduğunu farkettim, oğlum şu an 14 buçuk aylık hala teşhis konulmadı ama otizmden şüpheleniyor doktorlar.
İnşaAllah bebeğiniz sağlıklıdır ve sağlıklı uzun bir ömrü olur...
Merhaba bebetom ayni belirtiler 5.5 aylik oğlunda da var bire bir ayni ben yazmis gibiyim belirtileri ne olur sonuclardan beni haberdar eder misin iletişim de kakalim inşallah boyle birşey yoktur yavrularimizin Allah im bizi evlatalarimizla sinamasin inşallah.Birde seslenince bakmama meselesi var tabi ne kadar bağırırsam bağırayım bakmıyor çoğu zaman kulaklarında bi problem yok işitme testide yapldı bir aylıkken ...bebeğimle aynı aydaki çocuklara bakıyorum Dışarda seslenince bakıyorlar isimlerini biliyorlar annelerini tanıyorlar..benim oğlumda yok böyle şeyler kimseyi yabancılamıyor kucağına gittiği kişinin yüzüne bile bakmıyor sadece kucakta olsun yeter ..
Boyle olumlu şeyler duyunca çok mutlu oluyorum Rabbim hepimizin yardimcisi olsun bu bir sinav belki de ama Allah im bizi evlatlarimizla sinamasin.( Amin)selam arkadaşlar oğlum ıkı ay sonra 4 yaşında olacak sürecimizi anlatayım sıze ben ıkı yaşındyken birşeylerin yolunda gıtmedığını anladım ıkı yaşından ıtıbaren tv sıfır çanta gıbı yanımda taşıdım sosyalleşme tavan oldu artık atipik otizmimiz tamamen bitti çok şükür.sadece konuşma terapılerı alıyoruz yavaş yavaş onuda aşacağız.çocuklar işaret parmağını kullanamıyosa ve taklıt edemıyosa en buyuk belirti bu arkadaşlar.biz hepsini aştık çok şükür
Amin. Benim oğlum 11 aylıkken hiç taklit yoktu, baybay, gel babası göz kırpma gibi hiç bir şeyi yapmadı hala yapmıyor, bizi taklit etmiyor, işaret ettiğimiz yere bakmıyordu, işaret parmağını bize bir şey işaret etmek için kullanmıyor ama çoğu cisme işaret parmağı ile dokunuyordu. Adını söylediğimizde hiç tepki vermiyor duymuyor gibi davranıyordu. 5-6 aylıkken neler değişikti oğlumda bilmiyorum, bana tuhaf gelen davranışlar olmamış galiba ya da ben o zman farkedemedim.Aminnn inşallah çok teşekkür ederim inşallah sizin çocuğunuz da sagliklidir hic bir şeyi yoktur Allah im kimseyi evladi ile sinamasin. Ne gibi şeyler fark ettiniz mesela
en yakin zamanda bir çocuk psikiyatristi ne gösterin. Teşhis önemli değil, otizm , uyaran eksikliği , dikkat eksikliği, konuşma geriliği vs hic farketmez, hepsinin tedavisi özel eğitim, evde yada rehabilitasyon merkezinde oda farketmez, yaşı ne kadar küçük olursa eğitime o kadar cabuk cvp veriyor, belki bir iki sene sonra tamamen duzelecek, buradaki arkadaşların çoğu teşhis koydurmaya çalışırken vakit kaybetti, siz çok erken farketmissiniz ,üstelik göz teması var diyorsunuz , bu çok önemli , anne çocuğunda bir farklılık hissediyorsa mutlaka bir sıkıntısı vardır çocuğun, TV yi tamamen kapatın, fişini çekin, günde en az bir saat etkinlik yapın, masada yada yerde karşılıklı oturarak yapın bunu, renkleri, şekilleri, logoları dizmeyi ogterin mesela. Ve en önemlisi koruyucu olmayın ,istemeyi ogrensin , herşeyi onun yerine yapmayın , konuşmasını desteklemek için üfleme çalışması yapabilirsiniz, ailece oturup hergun birinizin adini ogretebilirsiniz, seremoni yaparak kolay öğreniyorlar, önce anneyi ogretin herkes size anne desin, sonra ona öğretmeye çalışın. Çok sarılın birlikte uyuyun mümkünse. Bunlar benim size nacizane tavsiyelerin inşallah çocuğunuzun birseyi yoktur. Birde cocugunuza bol bol esmaül husnadan ya halim, ya hadi ve ya şafi okuyun ben çok faydasını gördümben yeni üyeyim,uzun zamandır sizleri okuyorum,17. ayında oğlum var,çok hareketli ama konuşmuyor,anlamlı 3 kelimesi var herzaman kullnmıyor,çok hareketli bay bay ve alkış yapmayı biliyor ama yapmıyor,işine gelirse,işaret parmağını bazen kullanıyor ağlayarak istiyor bazen, istediğini,benim sorunum bana anne dememesi,bazen diyor ama bilinçli değil,kapılarla çok uğraşıyor(açma kapama),hayali oyun oynamayıda bilmiyor sürekli tırmanıyor,masa sandelye cam koltuk tehlike algısı yok,hiçbişey öğretemiyorum,kalkıp gidiyor,15 aylıkken doktora getiereyim dedim,gelişim uzmanı denver testi uyguladı,göz teması var.motor gelişimi yerinde diye bişey yazıp pskiatrise yönlendirmedi,abisi var 5 yaşında onunla hiç ilgilenmiyor,ara ara kafa atıyor bize yardım edin nereye getireyim,hangi doktora gideyim,
çok teşekkürederim en kısa zamanda çoçuk psikiyatrisine gidicem,etrafımdaki insanların bişey yok sen abartıyosun demelerinden yoruldum,doktora gidip sonuçlarıda burada paylaşırım,ben dua olarak bol bol ayetel kürsiyi okuyorum.ama sizin dediğnizde okucam,en yakin zamanda bir çocuk psikiyatristi ne gösterin. Teşhis önemli değil, otizm , uyaran eksikliği , dikkat eksikliği, konuşma geriliği vs hic farketmez, hepsinin tedavisi özel eğitim, evde yada rehabilitasyon merkezinde oda farketmez, yaşı ne kadar küçük olursa eğitime o kadar cabuk cvp veriyor, belki bir iki sene sonra tamamen duzelecek, buradaki arkadaşların çoğu teşhis koydurmaya çalışırken vakit kaybetti, siz çok erken farketmissiniz ,üstelik göz teması var diyorsunuz , bu çok önemli , anne çocuğunda bir farklılık hissediyorsa mutlaka bir sıkıntısı vardır çocuğun, TV yi tamamen kapatın, fişini çekin, günde en az bir saat etkinlik yapın, masada yada yerde karşılıklı oturarak yapın bunu, renkleri, şekilleri, logoları dizmeyi ogterin mesela. Ve en önemlisi koruyucu olmayın ,istemeyi ogrensin , herşeyi onun yerine yapmayın , konuşmasını desteklemek için üfleme çalışması yapabilirsiniz, ailece oturup hergun birinizin adini ogretebilirsiniz, seremoni yaparak kolay öğreniyorlar, önce anneyi ogretin herkes size anne desin, sonra ona öğretmeye çalışın. Çok sarılın birlikte uyuyun mümkünse. Bunlar benim size nacizane tavsiyelerin inşallah çocuğunuzun birseyi yoktur. Birde cocugunuza bol bol esmaül husnadan ya halim, ya hadi ve ya şafi okuyun ben çok faydasını gördüm
gülsancım seni buralarda görmek ne güzel buraları bırakmı sen bize umut oluyorsun dvit ampul bende kullanıyorum önümüzdeki cuma günü için psikiyatri den randevu aldım uyku sorunumuzu hala çözemedik bizSerotoninin duygusal algıda etkili olduğu bulunmuştur. Bu gerçek, otizm ile ilgili semptom ve bulgularla desteklenmiştir. Otistik çocuklar, gereğinden fazla serotonin salgılarlar, ama beyinleri fazla hormonu hem sentezleyemez hem de doğru yerde işlemesini sağlayamaz.
Dr Patrick ve Dr Ames, otizm ile ilgili sosyal davranışları etkileyen, serotonin, oksitosin ve vazopressin gibi üç beyin hormonunun D vitamini hormonu tarafından aktive edildiğini göstermiş bulunuyorlar. Ayrıca, D vitamini ve triptofan takviyesi ile Otizmin bazı semptomlarını iyileştirmeye yardımcı olmanın, pratik ve ekonomik bir çözüm olacağını da düşünüyorlar.
Kızlar ben 6 ayda bir dvit ampul kullanıyorum, hem çocuklara hem kendimize eczaneden alıp ekmeğe damlatip veriyorum pahalı birşey de değil , tek kullanımlık en son tanesini 3,5 tlye almıştım . ayrıca haftada 3 gün balık yagi veriyoruz , sizinle paylaşmak istedim, biz çok faydasını gördük , son çalışmalarda yaptiklarimin dogrulugunu kanıtlıyor, özellikle d vitaminini deneyin derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?