- 25 Ağustos 2010
- 3.121
- 73
- 363
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #5.721
Canım umudunu yitirme yeterki, çocuğunu çok sev, çok op, kalabalık ortamlara sok bol bol, en önemlisi birlikte göz göze aktiviteler yapın , en iyi özel eğitimi evde anne baba verir, kreşin çok faydasını gördük biz inşallah kısa zamanda sizde farkı kapatirsiniz, ben inanıyorum ki bu kadar ilgiyle ve allahinda izniyle sizde yavrunuzun yaşıtlarıyla karşılıklı oyunlar oynadığı gülüstüğu konuştuğu günleri göreceksiniz . biz bi ara kefir mayaliyorduk evde, doğal probiyotik cok önemli, şuan sadece ev yoğurduyla bu açığı kapatıyoruz , akşamları yatmaya yakin yoğurt veya muz laktik asit sayesinde baya sakinlestiriyor çocukları onları deneyebilirsiniz canım, birde her akşam yatağa girdiğinizde ayetel kursi, nas, felak, fatiha süresini okuyabilirsiniz, hem şifa olur hem de korkmadan uykusu bölünmeden uyur, ben küçük ogluma bebekken uyku düzeni için bir hafta düzenli olarak atarax surup vermiştim , uykusu düzene girince kesmistim ilacı, Dr a bi Daniş istersen, atarak alerji şurubu normalde, yan etkisi uyku yapıyorgülsancım seni buralarda görmek ne güzel buraları bırakmı sen bize umut oluyorsun dvit ampul bende kullanıyorum önümüzdeki cuma günü için psikiyatri den randevu aldım uyku sorunumuzu hala çözemedik bizkreşe başladığından beri bizde de bazı gelişmeler var şükür umarım sizin kadar ilerleriz maşallah oğluna bende görsem o günleri konuştuğunu bir görsem diyorum inşallah
MerabaMerhaba bebetom ayni belirtiler 5.5 aylik oğlunda da var bire bir ayni ben yazmis gibiyim belirtileri ne olur sonuclardan beni haberdar eder misin iletişim de kakalim inşallah boyle birşey yoktur yavrularimizin Allah im bizi evlatalarimizla sinamasin inşallah.
Meraba ..bebeğim 10 aylık oldu göz teması çok çok arttı sanki büyüdükçe göz teması artıyor ..artık beni tanıyor ve yabancılarla kalmak istemiyor yani çok olumlu gelişmeler oldu iki aydır ..cee oynuyoruz kendide yapıyor ve eee diyor.ama hala göz teması kısıtlı gibi ve beni hiç dinlemiyor eskiye göre iyi fakat bi eksiklik hissediyorum iletişimsel bi problem olduğuna eminim çünkü hala ba ba ma ma gibi sesler yok az ses çıkarıyor..emeklemiyor ama poposunun üzerinde zıplaya zıplaya heryere gidiyor ve çok yaramaz heryeri karıştırmak heryere dokunmak istiyor çok haraketli sabit bi yerde asla durmuyor yemek yedirmek çok zor hiç durmuyor çünkü ..bide hala tutunup kalkmıyor ayakları üzerinde day duramıyor ..belli ki geç yürüyecek ..en sevindiğim şey beni tanıması bu önemliydi benim için ..ismine bakıyor çoğu zaman ama geri hemen kafasını çeviriyor göz temasları uzun değil yani kısıtlı ..işaret parmağıyla göstermiyor uzaktaki birşeyi elini uzatıp tutmaya çalışıyo gibi bir haraket yapıyor ..bi sıkıntı var evet ama bir geriye gidiş olmaz şa ağır bi durum olmadığını düşünüyorum ve bir yaşından sonra eğer işaret parmağını kullanmaz ve bir kaç kelime konuşmaz ise hemen özel eğitime başlatacağim ..zaman kaybetmek istemiyorum ..bebeğim çok ilgili çevreye ve gülen bi bebek bu yüzden götürdüğüm doktorlar endişe duyulacak bişey yok falan gibisinden konuşuyor ama ben onunla 24 saat beraberim ve görüyorum bi sıkıntı olduğunu ...Merhaba bebetom ayni belirtiler 5.5 aylik oğlunda da var bire bir ayni ben yazmis gibiyim belirtileri ne olur sonuclardan beni haberdar eder misin iletişim de kakalim inşallah boyle birşey yoktur yavrularimizin Allah im bizi evlatalarimizla sinamasin inşallah.
Merhaba mell,Merhabalar 18 aylik bebegim var her boskaldigi anda ayaklarinin uzerinde bir saga birde sola sallaniyor doktora goturduk test yapti herhangi bir sikintisi yok dendi goz kontagi problemi yok adiyla seslendigimizde %90 bakar hep sadece oyuna dalmissa bakmasi biraz zor oluyor. Anne baba gel git cis cekil gibi sozcukleride soyluyor surekli isaret parmagini kullanip gosterdigi seylerin ne oldugunu soruyor bunu yeni ogrendi ayrica. Ne dersek hemen hemen yapiyo oyuncaklarini getir ayakkabiyi getir ayagin nerde elin gozun kulagim sacin herseyi gosterir. Disarda insanlarla iletismi iyi insanlarin kucaginada gider saclariyla oynar ama dedigim. Gibi bos kaldigi heran sallaniyor hatta bir cocugun yanina ilk gittginde de once sallaniyor sonra beraber oynuyorlar. Bu arada dayimin kizi 5 yasina kadar ayni benim bebegim.gibi sallanmis zamanla gecmis esimde muzik dinlerken salanirmis hatta lise caglarinda bile. Bebegimde muzige cok duskun duydumu hemen oynar kendince ama gun icinde sallanmasi bizi uzuyor buna benzer bir sorun yasayan oldumu lutfen bize yardim edin bebegimin goz kontaginda bir sorun oldugunu dusunmuyorum kelime hazneside artiyo gun gectikce ama sadece sallaniyor surekli hemde her bos kaldiginda oyun sirasinda sallanma yok bize iyi bir doktorda tavsiye edebilirmisiniz sanirim bir kez daha goturup emin olmaliyiz
gülsan merhaba hem seni gördüğüme hemde çocuğunun durumuna çok sevindim eski yazdıklarını okumuştum benimde oğlum bu ay 4 yaşına girecek bizde de durumlar iyi çok şükür yaşıtlarıyla iletişimi,konuşması gayet iyi ama göz temasımızı bir türlü düzeltemiyoruz yoğurt tan bahsetmişsin ben oğluma düzenli bir şekilde süt verdiğimde göz temasının dahada zayıfladığını farkettim kestiğimdede artıyo oyüzden bu tür şeyler vermiyorum birde göz teması için bi ilaçtan bahsetmişsin biraz açarmısın nasıl kullanıyosunuz yan etkisi oldumu bende bu konuda çareler tükendi ya büyüyünce kendiliğinden düzelir diye bekliycem yada bu ilaç çare olacak bize birde d vitamini bende kullandım oğluma gerçekten ciddi anlamda gelişmeler gördüm kesinlikle herskese tavsiye ederim.Canım umudunu yitirme yeterki, çocuğunu çok sev, çok op, kalabalık ortamlara sok bol bol, en önemlisi birlikte göz göze aktiviteler yapın , en iyi özel eğitimi evde anne baba verir, kreşin çok faydasını gördük biz inşallah kısa zamanda sizde farkı kapatirsiniz, ben inanıyorum ki bu kadar ilgiyle ve allahinda izniyle sizde yavrunuzun yaşıtlarıyla karşılıklı oyunlar oynadığı gülüstüğu konuştuğu günleri göreceksiniz . biz bi ara kefir mayaliyorduk evde, doğal probiyotik cok önemli, şuan sadece ev yoğurduyla bu açığı kapatıyoruz , akşamları yatmaya yakin yoğurt veya muz laktik asit sayesinde baya sakinlestiriyor çocukları onları deneyebilirsiniz canım, birde her akşam yatağa girdiğinizde ayetel kursi, nas, felak, fatiha süresini okuyabilirsiniz, hem şifa olur hem de korkmadan uykusu bölünmeden uyur, ben küçük ogluma bebekken uyku düzeni için bir hafta düzenli olarak atarax surup vermiştim , uykusu düzene girince kesmistim ilacı, Dr a bi Daniş istersen, atarak alerji şurubu normalde, yan etkisi uyku yapıyor
Canım çok sevindim gelişmelere , biz 4 yaşındayken risperdal yazmıştı Dr 9 ay kullandık ama devamlı boğaz enfeksiyonu olunca azaltarak bıraktık, çok faydasını gördük o ayrı, su an abilify diye bir ilaç kullanıyoruz 6 ay oldu , yalniz bu ilaç 6 yaşından itibaren kullanılıyor göz temasimiz için çok faydalı oldu. Dr unuzla görüşüp ilaç desteği alabilirsiniz , otizm kendi kendine kolayca duzelmiyor maalesef ilaç kullanmanızı tavsiye ederim, ben yatarken 0,5 ml veriyorum şurubundan. Sut iyi gelmiyorsa kesinlikle vermeyin ,ama yoğurt başka birşey onu mutlaka verin, otizm sadece beyinle ilgili değil , bagirsakla da alakalı bir hastalık prebiyotiksiz hızlı ilerleme saglayamazsiniz, kefir mayası bulursanız evde mayalayip, günde bir yemek kaşığı bile verseniz faydasını görürsünüz aslında, evde birlikte bol bol aktivite ,oyun yapın, konuşmasını destekleyecek resimli kitaplar alin inşallah biran önce yaşıtlarıyla arasındaki farkı kapatirsiniz sizde...gülsan merhaba hem seni gördüğüme hemde çocuğunun durumuna çok sevindim eski yazdıklarını okumuştum benimde oğlum bu ay 4 yaşına girecek bizde de durumlar iyi çok şükür yaşıtlarıyla iletişimi,konuşması gayet iyi ama göz temasımızı bir türlü düzeltemiyoruz yoğurt tan bahsetmişsin ben oğluma düzenli bir şekilde süt verdiğimde göz temasının dahada zayıfladığını farkettim kestiğimdede artıyo oyüzden bu tür şeyler vermiyorum birde göz teması için bi ilaçtan bahsetmişsin biraz açarmısın nasıl kullanıyosunuz yan etkisi oldumu bende bu konuda çareler tükendi ya büyüyünce kendiliğinden düzelir diye bekliycem yada bu ilaç çare olacak bize birde d vitamini bende kullandım oğluma gerçekten ciddi anlamda gelişmeler gördüm kesinlikle herskese tavsiye ederim.
merhabalar öncelikle hangi belirtilerle doktora gitmiştiniz,benimde cumartesi cocuk pskiatrisinde randevum var,17 aylık oğlum var.teşhis aşaması uzun sürdümü,Merhaba kızlar 21 aylık kızıma bir ay once atıpi otizm teşhisi kondu doktorumuz acilen kese başlatın dedi biz de başlattık ve cok faydasını gördük onun dışında kizimi sürekli dışarı cikarmamizi çok çocuklu ortamlarda bulunmamizi önerdi onu da yapıyoruz şu an rapor çıkarılmadi ama biz kendi imkanlarimizla haftada iki saat özel eğitim de aldırıyoruz öncesine göre bariz fark var . Otizm çocuğu olan annelerimizin deneyimlerini burdan paylasmalarini rica edeceğim simdiden tesekkurler
canım aslında benim oğluma otizm teşhisi koyulmadı daha doğrusu doktorumuz otizm olmadığını söyledi ilk doktora götürdüğümde duruma göre ilaç başlayabiliriz dedi 5 ay sonra tekrar gittiğimizde çok gelişme var ilaca gerek yok dedi başka bir doktorda ilaca gerek olmadığını söyledi kreşle toparlar dedi oyüzden kullanmadık yaşıtlarıyla arasında çok fark yok konuşma ve bilinç olarak bizde inatla düzelmeyen tek şey göz teması neyaparsam yapayım olmuyo inşallah kendiliğinden düzelir artıkCanım çok sevindim gelişmelere , biz 4 yaşındayken risperdal yazmıştı Dr 9 ay kullandık ama devamlı boğaz enfeksiyonu olunca azaltarak bıraktık, çok faydasını gördük o ayrı, su an abilify diye bir ilaç kullanıyoruz 6 ay oldu , yalniz bu ilaç 6 yaşından itibaren kullanılıyor göz temasimiz için çok faydalı oldu. Dr unuzla görüşüp ilaç desteği alabilirsiniz , otizm kendi kendine kolayca duzelmiyor maalesef ilaç kullanmanızı tavsiye ederim, ben yatarken 0,5 ml veriyorum şurubundan. Sut iyi gelmiyorsa kesinlikle vermeyin ,ama yoğurt başka birşey onu mutlaka verin, otizm sadece beyinle ilgili değil , bagirsakla da alakalı bir hastalık prebiyotiksiz hızlı ilerleme saglayamazsiniz, kefir mayası bulursanız evde mayalayip, günde bir yemek kaşığı bile verseniz faydasını görürsünüz aslında, evde birlikte bol bol aktivite ,oyun yapın, konuşmasını destekleyecek resimli kitaplar alin inşallah biran önce yaşıtlarıyla arasındaki farkı kapatirsiniz sizde...
MerhabaCanım çok sevindim gelişmelere , biz 4 yaşındayken risperdal yazmıştı Dr 9 ay kullandık ama devamlı boğaz enfeksiyonu olunca azaltarak bıraktık, çok faydasını gördük o ayrı, su an abilify diye bir ilaç kullanıyoruz 6 ay oldu , yalniz bu ilaç 6 yaşından itibaren kullanılıyor göz temasimiz için çok faydalı oldu. Dr unuzla görüşüp ilaç desteği alabilirsiniz , otizm kendi kendine kolayca duzelmiyor maalesef ilaç kullanmanızı tavsiye ederim, ben yatarken 0,5 ml veriyorum şurubundan. Sut iyi gelmiyorsa kesinlikle vermeyin ,ama yoğurt başka birşey onu mutlaka verin, otizm sadece beyinle ilgili değil , bagirsakla da alakalı bir hastalık prebiyotiksiz hızlı ilerleme saglayamazsiniz, kefir mayası bulursanız evde mayalayip, günde bir yemek kaşığı bile verseniz faydasını görürsünüz aslında, evde birlikte bol bol aktivite ,oyun yapın, konuşmasını destekleyecek resimli kitaplar alin inşallah biran önce yaşıtlarıyla arasındaki farkı kapatirsiniz sizde...
Canım oğlumun çok takıntıları vardı, anlamsız ses tekrarları coktu, tehlike algısı hic yoktu, ilacı Dr tavsiye etmedi biz talep ettik . hic pişman olmadım ,sadece çok hastalaniyordu devamlı boğaz enfeksiyonu geciriyordu. Ama ses tekrarlarimiz ve takintilarimiz bıçak gibi kesildi bir ayda, biz çok faydasını gördük . Dr unuza danışarak ilaç desteği alin derim ben, sonuçta ufak tefek yan etkisi bir kenara dursun faydası animsanmayacak kadar cok. Ağlama nobetlerimiz kalmadı çok şükür, çok stresliydi şuan yaşıtları kadar stresli diyebilirim, çok sakinleşti , eskiden hiperaktifti buda öğrenmesini zorlaştırıyordu , algısı ve dikkat suresi arttı, ben tavsiye ederimMerhaba
Oncelikle size ve oglunuza milyonkere masallah:))
sanirim oglumun otizmli oldugunu ogrendigimden beri sizi takipteyim:))
Gelismeleriniz ve yazdiklariniz herzaman bizim icin umit kaynagi oldu.
Size birsey sormak istiyorum.oglunuz icin ilac kullanmaya nasil ikna oldunuz..?
Bizim ciddi manada gecikmis ekolali problemimiz var.
Kullanilan bu ilaclar cocuklarimiza nasil fayda sagliyor?
Kafam cok karisik.biraz bu konuda okudum ve allak bullak oldum.
Siz cok deneyimli bir annesiniz.Bu konuda ki fikirlerinizi cok merak ediyorum.
Atipikotizmli oglum bu ay 5 yasini dolduracak:))kolayliklar diliyorum herkeze..
Kizi[/QUOTE]Kızım ismine tepki vermiyordu , takıntılari vardı, ellerini inceliyordu , saçlarını ve kirpiklerini yoluyordu , kızım sekiz aylıkken degisiklik olduğunu farketmistim fakat durumu eşime kabul ettiremedigim için geç kaldık erken teşhis çok önemli umarım oğlunuzda birsey çıkmaz teşhis aşaması uzun sürüyor maalesef nöroloji de araştırıyor ağustosta beyi Mr i çekilecek kan ve idrar tahlilleri yapıldı temiz çıktı şükür pazartesi günü gelişim testi yapılacak uzun ve zor bir süreç allah yavrularimiza sağlık versin. ="doguege, post: 45951416, member: 744596"]merhabalar öncelikle hangi belirtilerle doktora gitmiştiniz,benimde cumartesi cocuk pskiatrisinde randevum var,17 aylık oğlum var.teşhis aşaması uzun sürdümü,
en yakin zamanda bir çocuk psikiyatristi ne gösterin. Teşhis önemli değil, otizm , uyaran eksikliği , dikkat eksikliği, konuşma geriliği vs hic farketmez, hepsinin tedavisi özel eğitim, evde yada rehabilitasyon merkezinde oda farketmez, yaşı ne kadar küçük olursa eğitime o kadar cabuk cvp veriyor, belki bir iki sene sonra tamamen duzelecek, buradaki arkadaşların çoğu teşhis koydurmaya çalışırken vakit kaybetti, siz çok erken farketmissiniz ,üstelik göz teması var diyorsunuz , bu çok önemli , anne çocuğunda bir farklılık hissediyorsa mutlaka bir sıkıntısı vardır çocuğun, TV yi tamamen kapatın, fişini çekin, günde en az bir saat etkinlik yapın, masada yada yerde karşılıklı oturarak yapın bunu, renkleri, şekilleri, logoları dizmeyi ogterin mesela. Ve en önemlisi koruyucu olmayın ,istemeyi ogrensin , herşeyi onun yerine yapmayın , konuşmasını desteklemek için üfleme çalışması yapabilirsiniz, ailece oturup hergun birinizin adini ogretebilirsiniz, seremoni yaparak kolay öğreniyorlar, önce anneyi ogretin herkes size anne desin, sonra ona öğretmeye çalışın. Çok sarılın birlikte uyuyun mümkünse. Bunlar benim size nacizane tavsiyelerin inşallah çocuğunuzun birseyi yoktur. Birde cocugunuza bol bol esmaül husnadan ya halim, ya hadi ve ya şafi okuyun ben çok faydasını gördüm
Kizi[/QUOTE]Kızım ismine tepki vermiyordu , takıntılari vardı, ellerini inceliyordu , saçlarını ve kirpiklerini yoluyordu , kızım sekiz aylıkken degisiklik olduğunu farketmistim fakat durumu eşime kabul ettiremedigim için geç kaldık erken teşhis çok önemli umarım oğlunuzda birsey çıkmaz teşhis aşaması uzun sürüyor maalesef nöroloji de araştırıyor ağustosta beyi Mr i çekilecek kan ve idrar tahlilleri yapıldı temiz çıktı şükür pazartesi günü gelişim testi yapılacak uzun ve zor bir süreç allah yavrularimiza sağlık versin. ="doguege, post: 45951416, member: 744596"]merhabalar öncelikle hangi belirtilerle doktora gitmiştiniz,benimde cumartesi cocuk pskiatrisinde randevum var,17 aylık oğlum var.teşhis aşaması uzun sürdümü,
Canım oğlumun çok takıntıları vardı, anlamsız ses tekrarları coktu, tehlike algısı hic yoktu, ilacı Dr tavsiye etmedi biz talep ettik . hic pişman olmadım ,sadece çok hastalaniyordu devamlı boğaz enfeksiyonu geciriyordu. Ama ses tekrarlarimiz ve takintilarimiz bıçak gibi kesildi bir ayda, biz çok faydasını gördük . Dr unuza danışarak ilaç desteği alin derim ben, sonuçta ufak tefek yan etkisi bir kenara dursun faydası animsanmayacak kadar cok. Ağlama nobetlerimiz kalmadı çok şükür, çok stresliydi şuan yaşıtları kadar stresli diyebilirim, çok sakinleşti , eskiden hiperaktifti buda öğrenmesini zorlaştırıyordu , algısı ve dikkat suresi arttı, ben tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?