Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Arkadaslar merhabalar 3.5 yasinda bir oglum var 2 yasinda otizmden suphelendiler ama teshis koymadilar evde ben kendim ilgilendim 6 aydir krese gidiyor cok hareketli oldugu icin baska bir dra gittik ve oykumuzu anlattik bize otizmi yendigimizi fakat ozel egitim almamiz gerektigini soyledi biz hic ozel egitim almadik merak ediyirum egitim almadan iyilesme olanigi varmi ve bizim ozur dururumumuz cok dusuk oldugu icin dehp ve hiperaktif icin rapir vericegini soyledi biz gayet ii konusuyoruz algilamamiz az ve takintilarimiz var boyle birsey olabilirmi anlamadim

Goz temadimiz sosyal iletisimimiz ii ismine tepki zaten var ve otizmli ailelere devlet para yardimi yapiyormus dogrumudur simdiden tesekurler

Sagol canım iyi dileklerin için , bu yola ilk girdiğimde internette otizmi yendik diyen hic bir yorum hicbir makale ,haber vs bulamamistim , dunyam basıma yikiliyordu her sabah , biz otizmi yendik sayılır çünkü kimse ogluma garip garip bakmıyor artik kimse bir tuhaflık sezmiyor, ben birileri bana boşuna ugrasmadigimi , bunu basarabilecegimi soylesin istedim hep, o yüzden iyi gelişmeleri sürekli buraya yazıyorum ki umut olsun herkese, otizmi yenmek için neler yaptığımızı merak eden olursa en azından eski paylasimlarimi okur onlara yol gösterir diyorum, extra para harcamadan sadece evde cocugumuzla ilgilenerek , onu çok Severek , ihtiyacı olan gıdaları ilaçları vererek, ona iyi gelmeyen yiyeceklerden uzak tutarak yaptık biz bunu. Takip ettiğim en büyük hatalar teşhis koydurmak için Dr Dr gezmeler, alternatif uygulamalar için paralarını boşa harcayanlar ve kendiliğinden düzelir diye umit edenler. Adi otizm , hiper aktivite, dikkat eksikliği, uyaran eksikliği vs olsun ne farkederki hepsinin çözümü ayni özel eğitim, ister rehabilitasyon merkezi ister evde kendiniz verin bu eğitimi , ama mutlaka vereceksiniz bu eğitimi yoksa ancak yerimizde sayariz, otizimli değil desin diye 10 Dr a giden tanidiklarim var, o Dr Dr gezerken kaybettiği bir yılın acisini oğlu çekiyor mesela . buradan tüm cocugu otizimli yada otizm şüphesi olan annelere sesleniyorum , bir an önce kabullenin bir sıkıntı olduğunu , teşhis koydurmaya caba harcayacaginiza çocuğunuzla birlikte resim yapın kitap okuyun parka gidin, giden vakit geri gelmiyor, bizim yaptigimiz hataları yapmayın, rabbimden tüm yavrularimiza şifa , ailelere de sabir diliyorum tekrar... Yeni gelişmeler oldukça paylaşmaya calisicam buradan, iyi gelişmeleri olan tüm arkadaşların buradan paylaşması dileğiyle....

Merhaba her seferinde yazıyorum ama 33 aylık oğlum için 7 aydır takip ediyoruz. Kreşe başladık, haftada 1 özel eğitim, ilk başladığımızda yani 2 yaş 3 aylıkken hiç kelime yoktu, komutları almıyordu, arabalarla çok oynuyordu dalarak ama ters çevirme veya dizme yoktu sadece sürüyordu ama tekerleklerini izleyerek, işaret parmağını kullanmıyordu, göz temasımız vardı. Şuanki durumumuz işaret parmağını kullanıyor, 60-70 sözcük kullanıyor, göz temasımız var, mevsimin bahara dönmesinden olabilir arabadan çok dışarı çıkmak istiyor, komutları alıyor, seslenildiğinde çoğu zaman bakıyor ama bakmadığıda oluyor aynı şekilde komutlardada canı istemezse yapmıyor ama anlıyor. Herhangi el kol hareketiyle ilgili takıntısı yok . Ancak beni endişelendiren son 2-3 gündür ablasının söylediği herşeye ekolali yapması, 2-3 gün içinde başladı, Özellikle tecrübe sahibi üyeler yanıt yazarsa çok sevinirim. Böyle bir süreç yaşadılarmı bir takım ilerlemelerden sonra. Ablasını sadece ses konuşma olarak değil hareket olarak ta ne yaparsa yapıyor. Cevap yazarsanız çok sevinirim

Ya sen yazdikca sanki kendimi okuyorum inan ki çok ama çok benziyor hatta aynisi ama bence göz temasi arttiysa ve az da olsa taklit varsa bence otizm değil arkadasim belki uyaran eksikliği olabilir inşallah onlar da düzelir benim paşa 6 aylik olacak aslında çevreyle çok ilgili özellikle küçükleri daha çok seviyor ama gel gelelim. Göz temasi az kucakdayken hic bakmiyo disardayken de öyle hatta geçenlerde biri kucagina aldi hiç yüzüme bakmiyor dedi bizimki anlamsiz sesleri var ciglik atiyo eee yapiyo ben yapiyorum sonra susunca o ee yapiyo bizimde tek taklit bu çocuk psikiyatri na görürdüm daha çok erken ama gözlemlediğim kadariyla gayet saglikli dedi ben göz temasi az dedim çevreyi taniyo etrafda ona gore çok uyaran var dedi şuan konuşurken bile bana bakiyo dedi Dr kalkti yürüdü onu takip etti göz takibi de var dedi seslendi ona da dondu bakti ama ilgilendiği birşey olursa bakmiyor ve hala beni aramiyor benden ziyade babasiyla daha ilgili gibi inşallah kafamiza takilan herşey zamanla düzelir inanki seni çok iyi anliyorum bu kararsizlik insani bitiriyo Rabbim yardimcimiz olsun bizi evladimizla sinamasin(amin)

Canım meraba ..benim endişelerimi hergün azaltıyor oğlum bugünlerde hatta artık oğlumun gayet sağlıklı olduğunu bu göz teması azlığının mizaçsal olduğunu düşünüyorum..oğlum bay bay yapıyor çöl güzel bir şekilde hemde cee yapıyor elleriyle gözünü kapatıyor açıp eee diyor .. Geçen gün mutfakta yemek yapıyordum gelmiş kapıya sürünerek başını eyip bana cee diyor ve geri saklanıyo ...okadar mutlu oldum ki artık kendisi iletişimi başlatıyor ..dil çıkar diyorum çıkarıyo ..burnun nerde diyorum bazen tutuyor burnunu ..beni tanıyo an an diyo sanki bana ..topu atıyo addı gibi bir ses çıkarıyo ..hepsi bu ay oldu bunların birden açıldı oğlum herşeyi anlıyo kumandayı alıp tv yi açmaya çalışıyor ..benim her haraketimi taklit etmeye başladı ..ama göz teması hala az ve kısa insan istiyo uzun uzun yüzüne baksın bebeği ama eskiye göre çok daha arttı ..bide ismine hala çok bakmıyo..doktorumuz bunun için bir yaşını beklememi söyledi ..bende 5 aylıktan beri Hacettepe de takibe gidiyorum her ay gayet iyi bi sorun yok diyorlardı inanmıyordum bi türlü ama artık bende bi sorun olmadığını düşünüyorum..zaten çok iyi hekimler gördü otizm falan yok dediler mizacı bu diyorlar yani az göz teması kurarak herşeyi öğreniyor ..çok şükür Rabb'ime ..bu korku bayağı yıprattı beni bence senin bebeğinde de bir sorun yok kendini yıpratma..tv açma daha çok ilgilen konuş..durumlar bire bir aynı biraz farklı bebişleri sahibiz galiba hepsi bu ..

cuma gününden beri bizde risperdal e başladık ama şimdi facede okuduklarım bilmiyorum kafam çok karıştı risperdal ve ataraks verdi doktor canım bize hatta sabah akşam olarak yazdı ama ben sadece akşamları veriyorum bayağı bir sersemledi gibi çocuk iki gündür biraz daha iyi gibi bilmiyorum napayım bir iyi diyenler bir kötü diyenler ((

Canim çok sevindim ya bu okuduklarim morel oldu bana inşallah daha da güzel gelişmeleriniz olur darisi basimiza Dr 1 yasina kadar takip etmeyi birak zaten 1 yasindan sonra teşhis konulur dedi ama yine bakmadan edemiyorum iyi şeyler okuyup morel almak istiyorum galiba inşallah bu süre içinde bizde çok ilerleme katederiz Rabbim yardimcimiz olsun. Aa bide bagirsak sorunu varmi sizde asiri kabizlik asiri gaz gibi otizm bi bagirsak da hastaligiymis Dr öyle demişti çok şükür bizde o da yok tabi arada yediklerinden kaynaklı oluyor ama normal otizmli çocuklar 10 15 gün kabizlik çekermiş çok asiri gazi olurmuş. İnşallah sende de durum normaldir

Bizde çok aşırı gaz var ama kabızlık hiç olmadı hergün yapıyo kakasını ..bence kendini üzme çevreye ilgili ise oyuncaklarla oynuyor ilgisini çekiyorsa sıkıntı yok bi sorun olsa çevreye de ilgisiz olurdu..benim oğlum arabasını sürüyor piyanosu var küçük onu çalıyo tek tek tuşlara basıyo yani anlamlı şekilde oynuyor oyuncaklarla ..yinede gözetim altında tut tabi biZde iki ay sonra yaşımızı tamamlıcaz herşey netleşir paylaşırım seninle..bir de tavsiyem sakın netten otizmle ilgili yazıları okuma videoları izleme..ben yaptım çok piskolojim bozuldu sabahlara kadr okuyordum ..okudukça insan her haraketten bişey çıkarıyo..doktorum da öyle söyledi bana okuma diye ..ben bi sorun olduğunu sanmıyorum bebek mizaçları çok farklı kimi annesiyle göz teması kurup konuşmayı iletişim kurmayı seviyo kimide çevreyi incelemeyi keşfetmeyi seviyor ..

İnşallah canim ilk evladim ve Rabbim evladimla sinamasin bizi.aynen bende çok okuyup arastirdim internetten dr da ara ver dedi 1 yasina kadar ama burasi hariç bakmiyorum elimden geldiğince. Evet çevreyle ilgili oyuncaklarla oynuyor ama cabuk sıkılıyor daha anlamli oynamayi bilmiyor genelde agzina aliyor bu aralar önüne oyuncak koyuyorum surunmeye calisiyor ama beceremiyor kapidan bakip cee yapiyorum gülüyor sonra saklaniyorum kapiya bakarak beni ariyor beni görünce tekrar gülüyor elektrik supurgesine asiri tepkisi yok ama ani ve yuksek seslerden korkuyor heceleme henüz yok baba mama gibi bu aralar elini izliyo elini tanimaya calistigi için ve hareket ettiği için izlediğini düşünüyorum ama otizm de aklima gelmiyo değil ben konuş urken sanki agiz hareketlerini taklit etmeye calisir gibi dudaklarini dilini oynatiyo kendince ya aslında benim de hatam oldu ben bebek küçük hasta olur diye ne disari cikarttim ne baskasina sevdirdim hep uzak tuttum misafir bile kabul etmedim bu yüzden pismanim ama simdi her firsatta disari cikiyoruz çocuklu ortam lara giriyoruz sahile bahçeye balkona her firsati degerlendiriyoruz inşallah zaman ilerledikçe düzelir.

merhabalar, biz yaklaşık 1 yıl önce başladık risperdal kullanmaya. ilk 1 hafta çok üzgünüm anne diyordu oğlum. hep durgun hep mutsuzdu. doktorumuz 1 ay deneyelim dedi. vücut alışma sürecinde ilaca dedi. gerçekten de sonra toparladı, neşesi yerine geldi. ben de çok faydasını gördüm. ama içimden bir his hep kullanmamamı söylüyor hala.. rahat değilim. bu tip ilaçlar ileriki yaşlarda epilepsiye falan sebep olabiliyor diyorlar, insanın aklı karışıyor. ben inatla kullanmayı reddetmiştim 1 yıl kadar, doktor ikna etti artık bana güvenin gibi bişeyler söyledi. bakalım çocuklarımız için hayırlısı olsun, içimizdeki sesi de dinleyelim, doktorumuzu da. kendi çapımda harmanlamaya çalışıyorum, ne kadar becerebiliyorum bilmiyorum.. hepimize kolaylıklar dilerim.

Ay

kardeşim hepimize allah kolaylk versen .butun çocuklara allah şifa versın. benim oğlum da otistik. ilk doktor bize respirdal verdi. çocuk neşesi gitti tahtta gibi oldu . baştan karşiydim ben de . bu ilaç oğluma vermek istemedim . morfin gibi oluyor zaman ile . bırakrsan duruma kötuya gider. 10 gun verdik. bıraktık . gerçık ben de bı hıss vardı bu ilaç bırakırsam oğlum kötuya gider. izmıta gittik bı dokor allah razı olsun ona. çok kızdı bu ufak çocuk nasıl bu ılaç veriler demiş. ağar bı otistik değil demiş. orda devam ettik buguna kader . atipik otistik bilirlendı. özel eğitim verdi. önce normal kreşe göturun dedi. göturemedik maddi durumumuz musaait değildi. sonra özel eğitim başladık çok değişti . ilerledi oğlum . bi sene sonra hemen hemen kreş başladik. allah şukur memnunuz. toilet eğitimi başladik %90 iyi . allah şukur. fakat hala konuşamiyor 3 yaşinda 3 ay. ama çok memnunuz. bi de hacamata düşunuyoruz ilerde iyi gelir diyorlar .
arkadaşlar ayna durumda iyileşmiş çocukları bana yazarmısınız. oğlum konuşturmek için ne yapmaliyim

atipik otizm de tamamen düzelme şansınız yüksek konuşması içinde bol bol konuşun herşeyi anlatın ona birde bol bol kitap okuyun o dinlesede dinlemesede okuyun bişekilde dikkatini çekecektir inanın ben o kitapları okurken şebek gibi şekilden şekile giriyodum sırf dikkatini çekebilmek için birde tabi konuşma için en önemli şey kreş okadar faydası oluyoki yaşıtlarıyla birarada olmasının.zaten sizde başlamışsınız size tavsiyem sürekli kreşin psikoloğuyla yada öğretmeninizle sürekli iletişimde olmanız

kardeşim otizm nasıl yendignız. ne yaptınız evde detaylı bı şekılde lutfen

geçmiş olsun hepemize. oğlum de atipik otistik ayna şey yaptik. kreş. kalablık yerler götüruyoruz yemekte dikket ediyoruz. evde hep bi şeyler yapiyoruz.... özel eğitim .....fayda gördük her konuda . amaaaaaaaaaaaa hala konuşamıyor ne yapmam lazim . oğlum 4 yaşında girdi

hacamat mı? yapmayın etmeyin hiç ama hiç duymadım bizim tarz çocuklarda iyi geldiğini!! var mı arkadaşlar duyan? Atipik de olsa tipik otizm de olsa hacamat ile bir düzelme duyan eden var mı? tek ihtiyaçları sosyalleşmek ve etrafına bakmak. bunu sağlayabildiğiniz sürece öğreniyor ve gelişiyorlar. bunun için de algısını açık tutmaya çalışıyoruz biz, anaokulunda da sosyalleşmeyi öğrenmeye başladı. hepimize kolaylık ve sabır ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…