Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Eymen cnr, ilk konuşmaya başlarken ekolalimiz vardı demişsin, bizdede 60-70 sözcük sayımız oldu şimdi ekolali başladı, daha çok ablasının veya kendi yaş grubundakileri yapıyor. Anında ekolali yapıyor bir daha tekrarlamıyor. Ekolaliniz ne kadar sürdü, konuşma sonrasında ne kadar süre sonra başladı.
gcprl 38 sanada en önemli tavsiyem biran önce kreşe yazdır. Gelişime inanamayacaksın.. Kreşte aslında özel eğitimin farklı şekli ve bence daha etkili..
Ben diyetlere, diğer alternatif tedavi yöntemlerine kendim inanmadığım için uygulamayı hiç düşünmedim.

2 ay kadar sürdü bizim konusmamiz iyi suan okulda neler yaptigini falan anlatiyor fakat bir kac ögrendigi kelimeler var kresten popo pipi kaka gibi cok mutlu oldugunda veya sinirlendiginde söylüyor birde takintilar tabi suanda kapi takintimiz var mesala bu durum ömür boyumu sürücek aklimda bir suru sorular iyilesme olanagi varmi acaba diyete inanmiyorum demissiniz ama bir kitabi alip okuyun derim bence ben baslamadim tahlilleri yaptirip baslamayi düsünüyorum ama cok pahali tahliller onlarin yerine acaba konusma terapisi veya oyun terapisimi daha iyi olur

Bu belirtiler otizm için yeterli mi .deneyimli anneler beni de yalnız bırakmayın. Yorumlarınıza ihtiyacım var
Merhaba, geçmiş olsun, Allah şifa versin.
Yazdığınız belirtilere bakıp otizm ya da değil diyemeyiz, doktorlar bile diyemiyor. Ben oğlum kesin otizm diye düşünüyordum, bugün rapor çıkar diye doktora gitmiştık. Gelişim testi yapıldı, oğlum 15 aylık gelişimi 8 aylık. Çocuk psikiyatri otizm olabilir belirtiler destekliyor dedi ama hocamla toplantı yapalım dedi, hoca doçent, oğluma biraz seslendi biraz izledi. Evet gelişim geriliği var, ayrı ayrı düşünüldüğünde otizme uyan özellikler de var ama bunlar tanı için yeterli değil dedi. Ben oğlunuzun otizm spektrumunda olduğunu düşünmüyorum dedi. Nörolojik olarak araştırıLSIn tekrar görüşelim dedi. Etrafta ilgileniyor, göz teması az ama fena değil dedi.
Oğlunuz inşaAllah otizm değildir. Eğer öyleyse bu durumu kabul edip onları en iyi seviyeye getirmek için elimizden geleni yapmalıyız. Diyet, özel eğitim, kreş... ne gerekiyorsa..
Allah yardımcımız olsun.

Amin.. biz ağır metal testi yaptırdık, bildiğiM kadarıyla sadece Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde yapılıyor. Biz orada yaptırdık. Çocuğun kilosuna göre kapsül ilaç veriyorlar akşam içirip 9 saat idrar toplanıyor ve laboratuvara veriliyor. Bizde arsenik çok yüksek çıktı, kurşunda normalden yüksek. Şimdi Dr
Hasan Önal s gidiyoruz. Tahlil sonuçlarını bekliyor, ilaç ve diyet verecek sanırım.
Allah hepimize kolaylıklar versin.

Biz izmirdeyiz burda bir kac yer buldum ama parmaktan kan alarak yapiyorlarmis biorezinans merkezlerinde onlarada güvenemiyorum acikcasi para tuzagı olabilir burda ege üniv. Var siz hangi polikilinikte yaptirdinız cocuk metabolizmamı yoksa psikiyatrimi

gunaydın. amiin allah herkese yadımcı olsun. ben böyle bı tip : bitkisel çok duşgunum doktor sık sık kıtmem hasta bile olsa. bitkisel ile tadavi oluyorum. oyle buyudum. spor falan gitmiyoruz sadace normal kreş bı da özel eğitim. cörek otu grip oldu zaman çok verıyorum çay ile ya da bal ile. zencefil lemon bunar vucudan toxin atiyorlar. soğan sarmsak verıyorum aci ara sıra de yıyor. yeçil çay nanalı her sabah. balık yağ. fastan bı bitki gitirdım turkıyede yok . konuşuyoruz sık . parka gidiyoruz.... yani guzel kardeşim oğlum için yaptım şeyler bunlar

Genel çocuk bölümüne rica ettik, ordaki doktor istedi. Ücreti 150 lira. Ama kandan ağır metal testi yapılmıyor diye biliyorum.

Bizden 1.000 tl istediler gerek varmi bilmiyirum artik orada yaptiricazbaska care yok
İyice araştırın derim ben. Çünkü dediğim gibi ağır metal testi sadece idrarla ve sadece cerrahpaşada yapılıyor diye okudum. Yavrularımız için herşeyi yapacağımızı bilen bazı fırsatçılar iyi niyetimizi maddi çıkar uğruna suistimal ediyor. Bu tuzağa düşmemek için etraflıca araştırıp soruşturalım.

Bizden 1.000 tl istediler gerek varmi bilmiyirum artik orada yaptiricazbaska care yok
Ağır metal testi yaptırmak istiyorsanız
şehir dışından da tahlil yaptıranlar oluyor diye biliyorum ama emin değilim. İdrar örneğini kargo ile gönderiyorlar diye okumuştum bir sitede. Cerrahpaşa adlî tıp entitüsü diye yazın, oradan telefonla bilgi alın.

Cook tesekurler hemen arastiricam

Arkadaşlar en çok neyi merak ediyorum biliyor musunuz? 3 -5yaslarinda otizmli çocukları gördüm fakat bu evlatlar büyüyünce ilkokul ve ergenlik dönemleri nasıl oluyor acaba.buyudukce belirtiler azalıyor mu eğitim almamaları bile.karakter olarak mı kalıyor takıntıları vs.oglumun geleceğini merak ediyorum.

Onu ben de çok merak ediyorum. Ama okuduğum kadarıyla özel eğitim, diyet, vs gibi sebeplerle Rabbim şifa verirse neredeyse normal bireyler gibi oluyorlarmış otizmli çocuklar. Dışarıdan bakınca pek anlaşılmıyormuş. Ama ömür boyu devam eden bir rahatsızlık, bir durummuş otizm spektrumu.
Allah bizlere sağlık sıhhat, güç kuvvet ve sabır versin, dua etmekten hiç bıkmayalım. Yavrularımız olabilecek en iyi seviyeye gelebilsinler. Kimseye ihtiyacı olmadan hayatlarını sürdürebilecek duruma gelsinler hepsi inşaAllah..

Amin..zaten bizim henüz teshisimiz bile yok.gerilik olduğu aşikar. Benden başka ne babası babaanne dedeleri takmıyor. Bende buna üzülüyorum.kendi imkanlarimla araştırarak ne yapmam gerekiyor sa yapmaya çalışıyorum. Hergün sokaktayız

dolandırcılar çooooooook var arkadaşlar, mesela geçen hafta biri aradı uzak bi şehirden(unuttum) neymış efendim otistik çocuklara ilaçtırıyor bitkisel ile falan bla bla 1000 tl ile . eşime dedim sakın inanma. bu adam nerede biliyor bizim çocuğumuz otistik olduğu ..... telefonumuz nereden aldı ............ kesin dolandırcılardan beri

Merhaba arkadaslar.oglum 26 aylik henuz konusmuyor, atipik otizm gibi gorunuyor ozel egitime basladik 3 hafta once.konusma konusunda bana onerebileceginiz bir taktik var mi? Simdiden tesekkur eder anneler gununuzu kutlarim.ozel cocuk annelerininkini duble kutlarim :)

gunaydın herkese. suger on your soul oğlun benim oğlum gibi o da atippik otitik. her şey atlatacaksınız ama hemen değil zaaman alır bıraz. sabırlı olu allaha guven. allah hastalık verır ılac de verır bunu bil.
oğlum bi sene önce özel eğitime başladı. göz temas yoktu kimsıye gitmıyordu benden dedesınden babasınden harıc..., şimdi allah şukur herkese koşa koşa gidiyor neşeli. göz teması super. toılet bile öğrendı. kelımeler çıkartmaya çalışıyor artık allah şukur bin kere yeter kı sabırlı ol allaha guven. bı de unutnıyım bitkısel ılaç olarak verıyorum. toxin atmak için..... sabırlı ol kardişım iyi olacak. bı de aklıma gelmışken her hangi beri senı sorarsa oğlun nasıl, iyi de. ne kadar ıyı dersen o kadar ıyı oluyor , oğlun için hep böyle de. oğlunile çok oyna konuş çocuk gebi ol onunle

merhaba , bitkisel ilaç olarak ne veriyorsunuz??

BEBEKTAN BERİ BU BİTKİSEL EKSİK ETMEDIM ÇAY OLARAK ÇOCUKLARIMA: REZENE, ÇÖREK OTU , ZENCEFİL. ANASON, NANE. BAL KURU YEMİŞ. BALIK YAĞ ÖBÜR CUBUR ÇOK NAAAADİR VERIYORUM. ÇOCUK SONUÇTE CANI İSTER

AMİİİİİİİİİİİİN

Cok tesekkur ederim cevabiniz icin.kalabalik ortamlarda sikinti yasamaya basladik cok agliyor.yabancilari istemiyor, evde cocugu guzel oyalayamiyorum da.aktiviteler konusunda cok eksigim cunku...beraber kudurmaktan ote cok fazla sey yapamiyorum :) evde oynanacak oyunlar icin bir oneriniz var mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…