- Konu Sahibi melodi1970
-
- #5.821
Otizm geniş bir yelpaze diyorlar açılımı aslında otistik spektrum bozuklukları..kiminde belirtiler çok az oluyor. .Slm benim kızım 3 yaş 9 ay bizde atipik otizm dediler ama ben inanmıyorum kısımda sadece yaşıtları ile oynamıyor birde konuşmuyor özel eğitim alıyor öğretmenleri de benimle aynı Fikirde birde bu çocuklara sadece belirtilerden birkaç tanesini gösteriyor diye böyle tanı koymalarinin ne kadarı doğru bilmiyorum ama sonuçta o belirtilerden birkaci hepimizde yok mu sanki ama böyle düşünüyorum diye arkasını da bırakmam gereği neyse yaparım inşallah allah hepimizin Yardımcısı olsun
Evet komut dinliyor bay bay yapıyor işaret parmak kullanıyor hepsini yapıyorKomut alıyor mu mesela şunu bunu getir deyince yapıyor mu. ?işaret parmağı kullanıyor mu baybay yapıyor mu?
O zaman kreş ve yoğun ilgi ile bayağı düzelirEvet komut dinliyor bay bay yapıyor işaret parmak kullanıyor hepsini yapıyor
Evet bizde öyle dusunuyoruzO zaman kreş ve yoğun ilgi ile bayağı düzelir
Allahaısmarladık yardımcın olsun canım ben daha şanslıyım o zaman ev hanimiyim ben allaha Şükür ilgilenebiliyorum ama yinede ben geçmişte yaptım hatayı 5 aylıkken ise girdim yavrum çok yalnız kaldı o süreçte ne olduysa o zamanlar olduBizimki 9 aydir ozel fgitim kres sadece komut alma ve goz temasi artti 4.5 yasinda olmasina ragmeen konusamiyor.. cocuklarin yanida onlardan ayri oynuyor. Ydikkatini biseye vermiyor surekli hareket halinde coook uzuluyorum ogretmenim her sinifta 25. 30 ogrencim var oglumla ugrasmak daha zor geliyor ne yapacagini bilememek gelecegini dusunuyorum kahroluyorum... acaba kendi isini gorebilecekmi konusacak mi bu ne diye soracak mi nebileyim zor cok zor arkadaslar balimden bir siz anlarsiniz diye buraya icimi doktum. Allah hepimize sabir versin.....
biz de risperdal kullanıyoruz. ben de 5 yaşına kadar vermedim. içime sinmedi. en son doktor ısrarla başlayın diyince başladık. 1 yıldır kullanıyoruz. iyi geldi diye düşünüyorum. mesela gece yatağını ıslatıyordu, ilaçtan sonra artık ıslatmıyor. belki büyüdü ondandır, ama ilaçla bıçak gibi kesildi çiş olayı.Arkadaslar siz ilac kullaniyor musunuz? Doktor bana dikkati artsın diye risbalder diye bir ilac verdi. Kullanmak istemiyorum ne zaman versem cocugum hep uyuyor yada uyukluyor vermeyince de cok hareketli bilmiyorum ne yapsam. Siz olumlu gelismeleri yazdikca unutlaniyorum. Benm oglum konusmuyor kelimeler var ancak isaretle biseyler istiyor rapor alnadim kendimiz ozel bir merkeze goturup ders aldiriyoruz fakat 9 aydir komut alma disinda bir gelisme gormuyorum. Kresde de hep yalniz bahcede cocuklarin yanindada hep yalniz olmati tercih ediyor. Bazen o kadar daraluyorum ki. Kuzuma zarar veriyorum 4.5 yasina geldi ne olacak nasil olacak bilmiyorum
merhaba, ben de katılmak ıstıdım bu konuya, çünkü benim oğlum de atipik otistik.Arkadaslar siz ilac kullaniyor musunuz? Doktor bana dikkati artsın diye risbalder diye bir ilac verdi. Kullanmak istemiyorum ne zaman versem cocugum hep uyuyor yada uyukluyor vermeyince de cok hareketli bilmiyorum ne yapsam. Siz olumlu gelismeleri yazdikca unutlaniyorum. Benm oglum konusmuyor kelimeler var ancak isaretle biseyler istiyor rapor alnadim kendimiz ozel bir merkeze goturup ders aldiriyoruz fakat 9 aydir komut alma disinda bir gelisme gormuyorum. Kresde de hep yalniz bahcede cocuklarin yanindada hep yalniz olmati tercih ediyor. Bazen o kadar daraluyorum ki. Kuzuma zarar veriyorum 4.5 yasina geldi ne olacak nasil olacak bilmiyorum
Peki konusmasi nasil iletisime geciyor mu ilac dikkatini artirdi mi ogrenmesini etkiliyor mu sizce benim oglumda utku haricinde bir seye iyi gelmedigini dusunuyorumbiz de risperdal kullanıyoruz. ben de 5 yaşına kadar vermedim. içime sinmedi. en son doktor ısrarla başlayın diyince başladık. 1 yıldır kullanıyoruz. iyi geldi diye düşünüyorum. mesela gece yatağını ıslatıyordu, ilaçtan sonra artık ıslatmıyor. belki büyüdü ondandır, ama ilaçla bıçak gibi kesildi çiş olayı.
çok fazla şey değişti hayatımızda. o yüzden ilaçtan mı yoksa başka şeylerden mi bilemiyorum. ama daha iyi durumdayız. mesela tam gün anaokuluna başladı, bayağı ilgilendiler falan. bütün günü dolu dolu geçti. o da iyi gelmiş olabilir. ama ilacın en net etkisi yatak ıslatmada gördük. anında kesildi. iletişime geçiyor konuşmuyor diyemem. ama sohbet edemiyoruz hala. oğlum 6.5 yaşında.Peki konusmasi nasil iletisime geciyor mu ilac dikkatini artirdi mi ogrenmesini etkiliyor mu sizce benim oglumda utku haricinde bir seye iyi gelmedigini dusunuyorum
bu arada ilacı ilk kullanmaya başladığımızda 10 gün falan çok üzgündü oğlum. hep mutsuzdu. çok üzgünüm diyordu. doktorumuza sorduk. 1 ay deneyelim vücudun ilaca alışması biraz zaman alır dedi. gerçekten neşesi yerine geldi bir süre sonra. ilacı vermek de vermemek de sorumluluk. veriyorum ama içim hiç rahat diil hala
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?